Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norvegminta

72 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Benkő Fruzsina szociális munkásként érkezett három éve Perére a borsod megyei faluba, ahol azóta a helyiek és távolról érkező önkéntesek segítségével jelentős változások indultak el. ..
Norvégminta Drogháború helyett 2017.03.06 11:31:42
Dávid Ferenc a Kék Pont munkatársa nemzetközi kontextusban is megvilágítja, mit lehet és érdemes tenni a droghasználók és a teljes társadalom érdekében...
Norvégminta Itt vagyunk! 2017.02.20 10:06:04
Milanovich Dominika a Magyar LMBTI Szövetség munkatársa bemutatta országjáró kampányukat, amely felhívta a figyelmet arra, hogy LMBT emberek mindenütt élnek...
Both Emőke, a Bagázs Egyesület elnöke szerint nem a helyzetet, hanem az embert kell elfogadni ahhoz, hogy a többségi társadalom és a cigány telepeken élők közötti távolságot csökkenteni tudjuk. A bagi telepen évek óta folyó munkáról és annak eredményeiről számolt be a Norvég Pecha Kuchán...
A Zóna nyomozójátékban egy ismeretlen város gettójában keresik a résztvevők a vezető eltűnt kamasz fiát. A több helyszínen játszódó játék során az elkülönített város lakóival - vakokkal, romákkal, melegekkel, hajléktalanokkal - találkoznak, és tőlük szereznek infókat, nyomokat. A játék végére a…..
  Nem elég, ha végezzük a munkánkat, az is fontos, hogy megmutassuk az eredményeinket. A Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott több száz projekt közül most egy tucatba videókon keresztül kaphatunk betekintést. A versenyben induló videók közül a legnépszerűbbek díjat fognak nyerni. A te…..
Norvegminta 2016.09.26 10:12:30
@Ilona100: Kedves Ilona! Minden gépről egy szavazatot lehet küldeni, ezért minden bizonnyal azért nem tudtál szavazni az adott helyről, mert onnan más már szavazott! Kérjük, próbáld meg a szavazatodat másik - más szavazó által még nem használt gépről - leadni! A szavazásba nekünk központilag nem áll módunkban korrekciót végezni!
  A Kóstolda projekt keretében a Színes Gyöngyök Egyesület számos munkatársa, önkéntese, roma lányok és asszonyok bizonyíthatták, hogy meg tudják valósítani az álmaikat, amikor megnyitották a lakáséttermet, ami  most már pályázati támogatás nélkül, a vendégek adományaiból is fenn tudja tartani…..
Norvégminta Nők a kamera mögött 2016.05.26 10:32:50
Bár a civil szervezetek jelentős része újszerűen s eredményesen foglalkozik fontos társadalmi problémákkal, ugyanakkor mindezt gyakran nem tudják megfelelően kommunikálni. Erre a jelenségre figyelt fel a Palantír Film Alapítvány, amely 10 hónapos vizuális kommunikációs képzés révén nyújtott női…..
Norvégminta Mi van a rácson túl? 2016.05.04 11:41:05
fotó: Pápai Tamás A börtönök zárt világából frissen szabadult embereknek számos kihívással kell szembesülniük. Munkát találni, hogy ne kerüljenek ismét vissza, újra építeni az emberi kapcsolataikat, illetve újakat kialakítani, mert az odabent eltöltött évek során nem csak bennük, de körülöttük is…..
Norvégminta Segíts Magadon! 2016.05.02 11:38:42
A roma fiatalok jövője – többek között – saját önszerveződésüktől is függ. A MORE roma- zsidó ifjúsági vezetőképző tréning záró táborára 20 hónapos együttműködés után került sor. Ez alatt a sajókazai és alsózsolcai Dr. Ámbédkar Iskola többségben roma diákjai vettek részt foglalkozásokon, képzéseken,…..
“Az életnek a hosszán kívül legalább két másik releváns dimenziója van. Az egyik a szélessége: hogy mennyire változatos életet élt valaki (…) És van a harmadik dimenzió: az élet mélysége.” – tudjuk meg a halálra felkészült, 46 éves, rákos Birtalan Balázs szövegéből a Magyar Hospice Alapítvány és a…..
Miközben a televíziós műsorok számos olyan egzotikus helyszínen folyó játékkal kápráztatják el a nézőket, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az élet valós kihívásaival, a Szociopoly színházi társasjátékban a mélyszegénységben élők helyzetével, kihívásaival, döntési helyzeteivel szembesülhetünk.…..
Halhattuk Csősz Gergelytől a Kék Pont Alapítvány múltheti rendezvénysorozatának Slam Poetry Versenyén. Kiszakadás a világból, extázis, pillanatnyi boldogság. De nem túl nagy mindezeknek az ára?..
Amikor száz éve kezdtek elszaporodni az autók, sok mindent újra kellett gondolni és átalakítani. Manapság az internet világa hoz számos olyan kihívást, amelyekkel korábban nem szembesültünk. A gyerekünk akkor is áldozattá válhat, amikor csöndben, egyedül ücsörög a szobájában, ismeretlen és névtelen…..
Hogyan működhet valóban független módon egy civil szervezet állami támogatásokból? Hogyan tehetjük aktívvá és felelőssé egy cigánytelep tagjait, ha a helyi segítők rendszeresen segélyekkel, adományokkal látják el őket? Hogyan tartható fenn egy cigánytelepi gyerekek délutáni fejlesztésével foglalkozó…..
Ha gyerekedet egyedül nevelő anyaként családi jegyet akarsz váltani – sok helyen azzal szembesülsz, hogy nincs erre lehetőséged, ha nem tudsz felmutatni egy apát. Bár azt gondolod, hogy igenis van családod, a társadalom sokszor csak „csonka családként” tekint rád és gyerekeidre, és aligha kíváncsi…..
Norvégminta Beteg és szép 2016.03.16 12:50:29
Mi köze lehet egymáshoz a figyelem fókuszában álló divat csillogó, tökéletes világának és a társadalom peremén, sokszor elszigeteltségben élő betegek valóságának? A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) és a PS Magazin által szervezett „Jól áll neked a…..
Mennyire vagyunk tisztában a történelmünkkel és országunk alkotmányával? – teszi fel nekünk a kérdést a Küklopsz Műhely „Az én országom” interaktív foglalkozásában. Történelmi beszédeket, kérdéseket, fogalmakat villant fel, véleménynyilvánításra ösztönöz, játékra invitál bennünket, melyben politikai…..
Mihez kezdjünk, egy szabadnappal, most, hogy végre itt a tavasz, és nem kell bent savanyodnunk a tévé előtt? Bringázzunk vagy sétáljunk, lépjünk le a városból, vagy csak menjünk ki a Duna-partra, játszunk a barátainkkal, vagy inkább ismerkedjünk új emberekkel, alkossunk valamit a saját örömünkre,…..
  Habár jelenleg a piaci alapú szolgáltatások nagy részét cégektől szoktuk megrendelni, meglehetősen borsos áron, már egyre több civil szervezet is kínál színvonalas szolgáltatásokat. A Magyar Williams Szindróma Társaság rendezvényszervező csoportja – remek kommunikáció készséggel és…..
Nem csak a futtatók és gengszterek azok, akik éves szinten akár tíz milliót is leakasztanak egyetlen szexmunkásról, hanem a rend szilárd őrei, akik három éve akár 300 ezer Ft-os bírságot is kiróhatnak akár naponta többször is. A Szexmunkásos Érdekvédelmi Egyesülete által nemrég létrehozott…..
  Bár sokszor azt tapasztaljuk, hogy az életkorban, földrajzilag vagy társadalmi helyzetben egymástól távol állók alig értik egymást, eltérő értékek és megközelítések mentén közelítenek a világ dolgaihoz és egymáshoz, a generációs és egyéb szakadékok mégsem olyan rémisztőek, mint gondolnánk. Ha…..
Izlandon létezik egy alkalmazás, amivel rögtön csekkolhatod, hogy milyen szinten rokonod az a srác vagy lány, akivel összejönnél, hiszen 300 ezer lakos  ezer évre vissza tudja vezetni a családfáját, amikor még alig negyven család élt csak a szigeten. Az északi ország népszerű dalában visszaköszön…..
Ha a rendőr nem bízik a polgárban, a polgár sem bízik a rendőrben. Ha a rendőr munkája során csak az elvont jogszabályoknak és feletteseinek akar megfelelni, nem pedig a közösség tagjainak, akiket elméletileg szolgál, akkor nem csoda, ha egyre nő a szakadék közöttük. Ha nincsenek jó tapasztalataink…..
A pécsi lakásétterem csak pár hónapja működik, szinte mindig teltházzal. Az ország számos pontjáról, sőt külföldről, még New Yorkból is érkeznek vendégek, legtöbben visszajárnak. Miben állhat a kezdeményezést működtető Színes Gyöngyök Egyesület receptje?..