Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sebők_Tamás

441 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túlzás nélkül állíthatom, hogy a rocktörténelem egyik legfontosabb lemezének történetéről olvashattok az elkövetkező percekben. Arról, hogyan örökítette meg pusztító színpadi energiáját egy lemezen - pontosabban hogyan rúgta be az ajtót debütáló korongjával – a detroiti szcéna egyik vezérbandája, az…..
Alapvetés a rockzenében, hogy egy-egy gitárriff igencsak szignifikáns szerepet játszik egy dal sikerében. Azok a pár másodperces kis zenei szekciók, melyek makacsul, szüntelen dallamtapadást okozva órákra, napokra, hetekre, majd évekre vagy akár egy egész életre is képesek beleégni az agyunkba. Az…..
’Benned szól a dal – 25 év az Omegában’ című műsorát hozta el a szentesi Református Nagytemplomba Szekeres Tamás gitáros, aki a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusával kiegészülve az Omega zenekar legismertebb slágerei mellett szólódalával és egy komolyzenei klasszikussal…..
A tavalyi év nem szűkölködött a kiváló lemezek megjelenésében, így az újév első napjaiban mi magunk is összegyűjtöttük 2023-as TOP10 kedvenc albumunkat. Talán nem lesz meglepő, hiszen azért blogunk tematikájánál és kedvenc zenei stílusunknál maradva a klasszikus rock és az abból táplálkozó kortárs…..
Fékezhetetlen gitárikon, akinek 70 évesen az jelent felszabadító érzést, ha fiatalokkal oszthatja meg a színpadot. Állítja, a reflektorfény nem az ő terepe, de a gitárt korántsem akasztotta szögre, több órát gyakorol ma is. A csongrádi Tisza Presszóban a Tisza Jam Session keretein belül lépett fel…..
Július harmadik hétvégéjén debütál Nagykovácsiban az ország első mini-bluesfesztiválja, a Blueskohó. A kétnapos rendezvényen a hazai blues- és rockabilly élet kiválóságai szórakoztatják a műfaj iránt érdeklődőket...
Gigászok. Talán ez jutott először eszembe, amikor megtudtam, hogy az Iron Maiden és az Urchin kiválósága, Adrian Smith, valamint a Poison, a Mr. Big és a The Winery Dogs tagjaként és szólóban egyaránt sikeres nagyágyú, Richie Kotzen közös nagylemezt készítenek. A hír hallatán a kezdeti örömöm egyre…..
fotó: Joel Bernstein Amikor Neil Youngra gondolunk, két, kissé ellentmondásos kép villanhat be számunkra a kanadai dalszerzőről. Egy modern kori trubadúr akusztikus gitárral és egy kockás inges rocker vaskos elektromos gitárhangzással. E két világ azonban összhangba kerül az After The Gold Rush…..
A koncertezési lehetőségek 2020-as átmeneti megszűnése miatt alternatív megjelenési lehetőségek után kellett néznie a The Trousers zenekarnak is. Ezek egyike volt az NKA egyik pályázata, ami rövid, közönség nélküli koncertek felvételéhez nyújtott támogatást. Miután sikeresen megnyerték a pályázatot,…..
Ahogy a dal refrénje mondja: „Here comes the story of the Hurricane”. Bob Dylan egyik legnépszerűbb klasszikusa 1975 novemberében látott napvilágot a Desire című 1976-os albuma első kislemezeként. A Hurricane Rubin Carter középsúlyú ökölvívó vívódásait, megpróbáltatásait eleveníti fel, akit – mint…..
Az idei esztendőben 50 éves az amerikai hard rock szcéna egyik örökzöldje, a látványos autós üldözések filmes himnusza, a ’70-es évek felejthetetlen nagyágyúja, a Mississippi Queen. A Mountain debütáló albumának nyitódaláról (amely nélkül ma már szinte nincs is valamirevaló motoros fesztivál az…..
fotó: Pandur-Balogh Norbert A legutóbbi nagylemezének egyik legtökösebb slágeréhez készítette el legújabb videoklipjét a The Trousers. A garázsrock hazai királyai első ízben jelentkeztek turnéklippel, amelyet a 2019-es nyári és őszi állomásokon rögzítettek. Az új klipről, a vírushelyzet hatásairól,…..
Talk Is Cheap - that's the title of the new The Scoffs EP. This aspiring Seattle-based punk band takes us back to the golden age of the genre. Their 5-track record is heavily influenced by 70s and 80s punk hits, yet the band has managed to find its own distinctive sound. The result is a…..
A punk rock történelem egyedülállóan gazdag korszakába repít vissza bennünket új, öt dalt tartalmazó EP-jével a seattle-i punk csapat, a The Scoffs. A Talk Is Cheap címet viselő kiadványon megtaláljuk a stílus hőskorának hatásait, amely a zenekar tagjainak játékstílusával vegyítve igazi 21. századi…..
Ha visszaugorhatnék a '60-as évek második felébe, minden bizonnyal valamiféle bírósági állás után néznék, hiszen a korszak nem szűkölködött a kiválóbbnál kiválóbb zenészek peres ügyeiben. A Beatles, a Rolling Stones, Johnny Cash vagy Keith Moon mind tiszteletüket tették egy-egy bíró előtt ez időben.…..
Nem szeretek itt lenni, így pedig mi értelme lenne tovább itt maradni? – erről a felismerésről szól Ripoff Raskolnikov I’ll Walk Away című száma egy nem mindennapi szemszögből. A melankolikus hangulatú blues dalhoz erdőben bolyongva forgattak különös atmoszférájú klipet...
Amerika a lehetőségek országa, tartja a mondás, ám akadnak, akik nem járnak kellő szerencsével az Újvilágban: Rod Stewart, a rekedtes hangú élő legenda is közéjük tartozik. A brit rocksztárt régóta csábította a napfényes Kalifornia, ám miután fényes nappal kirabolták az utcán, úgy döntött,…..
A metal közösség valósággal gyászolt azon a napon, amikor a Black Sabbath kirúgta énekesét, Ozzy Osbourne-t. Bár a Never Say Die! album történelmi sikertelensége megálljt parancsolt a Sabbath féktelen, kokainmámorban telt mindennapjainak, az odáig padlógázon teljesítő zenekar most a kézifék…..
Ki gondolta volna, hogy egy ártatlan jammelés háborús állapotokhoz vezet majd Los Angelesben? Andrew Bennett filmrendező legújabb fotókönyvében a korábban sosem publikált képek mellett néhány érdekes sztorit is megoszt arról az időszakról, amit a Van Halennel töltött a csapatról szóló…..
Angliában szentként kezelik az emberek a futballt, akárcsak a rockzenét. Nem ritka, hogy e két szegmens találkozik, és az újságok zenész klubtulajdonosokról, vagy épp a lelátón felbukkanó rocksztárokrók cikkeznek. Ám a dolog szent és sérthetetlen mivolta miatt nem ritkák a viszályos esetek sem. Az…..
Két évvel a Tres Hombres átütő sikere után újabb nagylemezzel jelentkezett Billy Gibbons, Dusty Hill és Frank Beard triója. A Fandango!, a ZZ Top pályafutásának negyedik albuma, további magasságokba emelte a texasi hármast. Az emlékezetes kiadvány 45 éve, 1975. április 18-án került a lemezboltok…..
Még egy olyan tapasztalt zenekarnál is felléphetnek váratlan problémák egy-egy turné során, mint a Red Hot Chili Peppers. Mai cikkünkből leginkább az derül ki, milyen fontos szerepet játszik egy banda életében a személyzet, és hogy jó, ha kéznél van egy kitűnő problémamegoldó-készséggel rendelkező…..
Amikor 1976 áprilisában a boltok polcaira került a Ramones debütáló nagylemeze, valami egészen új és addig igencsak ismeretlen, mondhatni szokatlan zenei világot képviselt. Az amerikai rockereket igencsak meglepte a négy fenegyerek által képviselt irányvonal. Ám a Ramone-ok a keleti parton már nem…..
Az idén 30 éves kultikus fővárosi punk gárda, a C.A.F.B. új videoklippel jelentkezett a napokban. Szakácsi Gregék a Sliver Records gondozásában 2017-ben megjelent C.A.F.B. című album egyik slágerét, Az én városom címűt választották új klipdaluknak...
A közelmúltban családja közleményéből értesült a világ arról, hogy a 70-es évek egyik legnagyobb soul ikonja szívelégtelenség következtében életét vesztette. Bill Withers rövid, ám tartalmas zenei pályáját, gyermek- és fiatalkorához hasonlóan, sok keserűség és kiszolgáltatottság jellemezte, ám az…..