Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giat

12 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiről szól ez az ország? Orbánról, Gyurcsányról, Mesterházyról, Vonáról, vagy az MSZP-ről, az LMP-ről, a Jobbikról, a Fideszről? Netán nem a magyar állampolgárok sorsáról? El tudjuk mi dönteni, mire akarunk szavazni, és melyik szakemberre. Mellette azt is el tudjuk dönteni,…..
Immár a magyar lakosság rendelkezésére áll egy, az e-demokráciát, azaz közvetlen részvételi demokráciát megtestesítő szavazóprogram, melyre már mindenki regisztrálhat (akár Facebook vagy Google fiókjával is) és használhatja, hogy szavazzon mások által feltett közérdekű…..
giat 2015.09.11 11:08:33
@Baracsi Attila: A demokráciáknak mindenhol ugyanez a problémájuk, azaz a beleszólás, a demokrácia-intézmények hiánya.
Svájcból, ahol részvételi demokrácia van, ahol a lakosság valóban beleszólhat a közügyeik formálásába. nem is hallani a demokráciáért demonstrálókról. :)
Tehát létjogosult és mindenképp előremutató kezdeményezés az e-demokrácia, csak az ezt megértőknek el kéne kezdeniük aktívan és rendszeresen használni, hogy példát mutassanak a még az új iránt értetlenkedőknek, mert csak így kezdődhet el a folyamat, ami meghozhatja gyümölcsét.
Tehát használjuk r Li-De szavazóplatformot, mint eszközt, hogy hozzászokhassunk a közügyeink véleményezéséhez, valamint az érvelés mikéntjéhez is!

Ha a lakosság érdeklődést mutat a közügyek iránti beleszólásba, azzal a döntéshozókat, (civil és politikai) szervezeteket, érdekképviseleteket is a kielégítőbb, érdemi és szélesebb-körű tájékoztatásra ösztönözzük, mert onnantól az ő érdekük is az, hogy a lakosság megfelelően informált legyen.
Nem csak a lakosság, hanem civil egyesületek és politikai szervezetek is ingyenesen használhatják a Li-Dét munkájuk segítésére, megkönnyítésére. A Li-De, mint e-demokrácia kezdeményezés, egy szavazóplatform a magyar lakosság szolgálatában, ahol hozzászólásokra,…..
Azzal már többször, több helyen eldicsekedtünk, hogy több mint 15.000 Facebook bejegyzést tekintettünk át a 10 vizsgált országban. A Twitter esetében még az utolsó simítások történnek az Egyesült Királyság és Svájc eredményei felett, de 8 ország összesített eredményeiről…..
Ha hallgatsz, a fejed fölött döntenek. Ha egy adott platformon nyilvánítunk véleményt ugyanabban a kérdésben tömegesen, akkor figyelembe kell, hogy vegyék a lakosság véleményét. Ez a jelentősége és ezt a célt szolgálja a Li-De, a magyar e-demokrácia kezdeményezés. A jelenlegi…..
A nemzeti konzultáció kapcsán valószínűleg sokan elgondolkodtak azon, léteznek-e igazán korszerű eszközök arra, hogy az állampolgárok véleménye viszonylag közvetlenül megjelenjen a politikában. A két kulcsszó a „korszerű” és a „közvetlen”.Léteznek-e arra korszerű…..
A www.li-de.tk egy pártfüggetlen civil kezdeményezés, egy szavazóplatform, melynek célja a nagyobb társadalmi részvétel, azaz egy valódi demokrácia megvalósítása.   A LIKVID DEMOKRÁCIA (Li-De) egy demokratikus döntés-hozatali modell (szoftver), mely egyesíti a képviseleti…..
Létrehoztunk egy lakossági szavazó--platformot, abból a célból, hogy legyen egy felület a lakosság és a döntéshozók között, ami által a lakosság véleménye valóban el is juthat a döntéshozásba, mely elősegítheti a demokrácia egészséges és valódi megnyilvánulását. Hogy…..
A hazai közösségfejlesztés történetében megérett az idő arra, hogy az internetet mint segítő eszközt, szervesen alkalmazzuk a fejlesztési folyamat során.Az online kommunikációs csatorna csupán eszköze e folyamatnak, és a személyes közösségi együttműködés, a helyi…..
SZERETNÉL TE IS KÖZVETLEN (avagy: részvételi, direkt, bázis, likvid, e-) DEMOKRÁCIÁBAN ÉLNI?TE IS ELÉGEDETLEN VAGY A JELEN KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁVAL?(ahol visszahívhatatlan, megélhetési pártkatonák szavaznak felsőbb parancsra, és emellett szűkkörű, nehézkes és túlságosan…..
"Ebben az országban bármelyik párt szolgálná az érdekünket, ha csak akkor szavaznánk rá, ha ténylegesen nekünk kedvez. Szavazatunk egy árucikk, aminek értéket kell adni, és ezt az értéket akkor tudjuk megadni, ha odaadjuk azt, de kérünk valamit cserébe! Amit ha nem kapunk meg,…..
Az Önszervező Demokráciában az állampolgárok elsősorban a civil szervezeteken keresztül közvetetten, másodsorban a népszavazásokon keresztül közvetlenül irányítják az országot. Az alább javasolt népszavazási rendszer a svájci rendszerhez hasonlít, kis…..
On Friday when I opened my facebook literally every second post was something comment or news article about Mr Lajos Simicska pronouncement. He had call the prime minister "jism" also some FIDESZ party activist was labelled with this glorious attribute. In the Hungarian language the sperm is a…..
Azt mindig is tudtuk, hogy hihetetlenül bénák vagyunk az önkaserolásban, de ennyire? Ha elolvasod rövid, saját hátunkra mért ostorcsapkodásunkat, megtudhatod, hogy miért. Nyomattuk a blogolást, amikor még minden oké volt? Nyomattuk. Mentünk mindenfelé az országban, amikor senkinek…..
Egyik mostani parlamentben résztvevő párt sem képes megtenni azt, amit kell. A mostani helyzet elsősorban a Fidesz kisebb mértékben az MSZP és utódpártjai felelőssége. A mostani kormánypárt nem vezeti az országot, hanem uralkodik rajta. A szélsőjobb sajnos nagy teret nyert, ha ők…..
Van, akinek hazája ez az ország, van, akinek csak a zsákmánya. Erre kellett ráébredniük sokaknak, akik rendszeres hírfogyasztók s nyitva tartják a szemüket. A Fidesz aljas módon visszaélt a törvényhozói hatalmával, s ahelyett, hogy a rábízott vagyonnal jól gazdálkodna, két…..
Visszanyalt a libatepertős fagyi. Így összegezhetnénk röviden és tömören, ami vasárnap Veszprémben történt. Orbán Viktor még a Gyurcsány-éra alatt nevezte hazánkat következmények nélküli országnak, ám mára bebizonyosodott, hogy nem volt igaza: igenis mindennek van…..
  Magyarország egyik legnagyobb problémája az indulatok elharapózása a politikában. A bal konstans lehazaárulózása és lezsidózása folyamatos probléma. Én alapvetően baloldali érzelműnek tartom magam és ettől még szerintem annyira magyar vagyok, mint akárki. Nem kellene azt…..
Veszprém legalább akkora kudarc az MSZP-nek, mint Orbánéknak  Kész Zoltán 13 871 szavazat. Navracsicsról úgy vélik: kutya kötelessége lett volna a fideszes jelölt mellé állni, ehelyett a párt törésvonalairól adott helyzetelemzést a Heti Válasznak, és mivel nem az ő embere…..
Veszprém észhez tért, és nem is kellett Mrs. Liptonnak kiosztania pár taslit, mint ahogy Henrynek szokta. Tavaly még 20%-os fölénnyel nyert a Fideszes képviselő, tegnap este 10%-al alul maradt Kész Zoltánnal szemben az időközi választáson. Ma a Parlamenti ülésen volt mit…..
Külsőház Foglaljuk össze... 3. 2013.07.18 23:22:56
Belsőház: A Belsőház a Külsőház parlamentbe juttatott változata. A szavazói - azok lehetnek, akik az Átjáróház jelöltjeit a hivatalos ajánló íveken ajánlották. tekintettel arra, hogy a szavazás titkos, ezért nem köthetjük a tagságot a tényleges szavazathoz. mivel a…..
Likvid demokrácia Esemény napló 2014.07.16 14:08:21
2014.07.07. A szofver http://li-de.tk címen is elérhető. 2014.07.01 A program beállítások képernyő és adattábla modosítása (Json szintaxisú config), Több szintű képviselet is kezelhető. A szavazat átruházások lehetnek "lefelé titkos"-ak. Köszönöm Bárdos Gábor,…..
Elhitetik velünk, hogy a politika a pártok játéka, mert ez az érdekük azoknak, akik közel kerültek a tűzhöz, holott mi is körbeülhetnénk azt a tábortüzet és mi is sütögethetnénk ott a saját (közös) szalonnánkat. Azaz megvalósíthatnánk a részvételi demokráciát, ahol…..
A 2014. évi választások után megállapíthatjuk azt is, hogy a lakosság véleménye erősen megosztott, sokszínű, sokan nem tudnak azonosulni a pártok célkitűzéseivel. Láthattuk, hány kisebb nagyobb párt indult a választásokon, de a megfelelő támogatást nem tudták megkapni.A…..