Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Europa22

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Őseitek mágiának hívták, ti tudományként hivatkoztok rá. Ahonnan én származom, a kettő egy és ugyanaz!” - mondja Thor első önálló filmjében Jane Fosternek.  A Marvel-univerzumban sokáig az a koncepció érvényesült, hogy minden rendkívüli jelenségnek és képességnek meg volt a tudományos…..
Lépten-nyomon azt hallani, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány "szétlopta az országot". Még "feketekönyvet" is kiadtak a korrupcióról, szigorúan a 2010-2018 közötti évekre összpontosítva. A korrupció, szélhámoskodás persze tudjuk, nem nyolc éve kezdődött, minden kormányt végigkísért a…..
Amerika és Európa között vannak különbségek. Az európai turistákat – többek között – az alábbi dolgok szokták kiakasztani…..
A Családvédelmi Tanács (Family Research Council – FRC) elnöke, Tony Perkins a befolyásos washingtoni konzervatív szervezet oldalán számolt be két munkatársuk, Peter Sprigg és Travis Weber budapesti útjáról. Mint írja, azért utaztak Magyarországra, hogy részt vegyenek a Családok Világkongresszusa…..
Kik Európa leggazdagabb családjai és hogyan gazdagodtak meg? Mi a receptje a generációkon át gyarapodó vagyonoknak? Összeállításunk második részében a 12 leggazdagabb családot gyűjtöttük össze (az első részben a 13.-tól a 21. helyig mutattuk be az európai sikertörténeteket, itt)...
Ritkán kapnak megszólalási lehetőséget és médiafelületet azok az LGBT-személyek, akik kritikusak a velük azonosított szexuális orientációval kapcsolatban, és ennek hangot is adnak. Az érintett közösségek gyakran "júdásként" tekintenek rájuk és kiközösítik, mások pedig agresszív "agymosás"…..
Kik Európa leggazdagabb családjai és hogyan gazdagodtak meg? Mi a receptje a generációkon át gyarapodó vagyonoknak? Összeállításunkban a leggazdagabb 21 családot gyűjtöttük össze – a 13.-tól a 21. helyig...
A tengerészgyalogság 66 éves, nyugállományú tábornokát választotta Donald Trump leendő védelmi miniszterének. A Pentagon új vezetője az egyik legtapasztaltabb stratégának számít az amerikai hadseregben, aki az Iránnal kötött atompaktum legélesebb kritikusa volt, nyugdíjaztatása is részben a Barack…..
Katy Elizabeth Hudson 1984-ben született a kaliforniai Santa Barbarában, a pünkösdi felekezethez tartozó pásztor-házaspár gyermekeként. 3 és 11 éves kora között Katynek sokat kellett utaznia, amikor is a szülei az országot járva gyülekezeteket hoztak létre. Az énekesnő gyermekkorában keresztény…..
Sokan szerették volna megállítani az éllovas republikánus elnökaspiránst, ám eddig senkinek sem sikerült. Pedig minden nap mond, twittel vagy üzen olyat, amibe más közéleti szereplők külön-külön is belebuknának. Úgy tűnik, Trump senkitől sem fél: legutóbb a pápának szólt vissza, amikor az…..
A napokban került a mozikba a Carol című film, amely egy leszbikus kapcsolatról szól. A filmről szinte kizárólag pozitív értékeléseket lehet olvasni, a Rotten Tomatoes filmkritika-oldalon például 93%-os értékelésen áll. A Carol az 1952-ben megjelent A só ára című regényen alapul, amelyet Patricia…..
Ahogy közeledik Barack Obama második elnöki ciklusának a vége, úgy szaporodnak a tevékenységét összegző értékelések. Az alábbiakban 13 olyan idézetet gyűjtöttünk össze, amelyekben Obama nem a politikáról, hanem a vallásokról, erkölcsi alapelvekről és a természetfeletti világról osztotta meg…..
A szelfik túlnyomó többsége teljesen veszélytelen, a műfaj alig több mint egy évtizedes történetéből azonban  kiderül, hogy vannak, akik bármit bevállalnak a népszerűség érdekében. Egy izgalmas háttér ugyanis rengeteg kattintást hozhat, és sajnos egyre többen vállalnak…..
Lehet, hogy legizgalmasabb találmányaink és új eszméink lesznek az emberiség sírásói? Összegyűjtöttünk nyolc alkotásunkat, amelyek esélyesek lehetnek erre. Csak remélni tudjuk, hogy nem szabadítjuk magunkra a végzetet. 1. A borganizmusElőször Aszimovnál, majd a Star Trek…..
Egy kis adalék a halálbüntetésről indult vitához. Nem gondoljuk, hogy ez eldöntené a vitát - pro vagy kontra. De ki tudja? A poszt végén ön is szavazhat...
Nem csak Pókembernek és Supermannek vannak titkai. Batman még ezeket a szuperhősöket is felülmúlja furcsaságaival, amelyek közül persze több inkább a rajongók különcségét jelzik. 10 tény, amit sose tudtunk volna meg a denevérember nélkül.  1.  Batman szerint a rockzene az…..
Minden idők legnépszerűbb szuperhőse Superman, akin keresztül a szuperhősök műfaja is megteremtődött. Az archívumban kutakodva nagyon érdekes információkra is rábukkanhatunk kedvenc szuperhősünkkel kapcsolatban. Egy másik ikonikus hős, Pókember sötét oldaláról itt…..
Ki ne ismerné Pókembert, a Marvel univerzum legnépszerűbb szuperhősét, aki a tinédzser Peter Parkerként egy radioaktív pókcsípés eredményeképpen különleges képességekre tesz szert? De a hatalmas Pókember képregény-archívumokban megdöbbentő és sötét dolgokat is olvashatunk…..
A kereszténység alapvető állítása Jézus Krisztus feltámadása. Ha ez csupán fikció, metafora vagy “wishful thinking”, akkor borul az egész rendszer. A tényt, miszerint erre a kérdésre nem opcionális a válasz, maga Szent Pál is elismerte, amikor ezt írta: “Ha pedig Krisztus…..
Némafilmben felbukkanó okostelefon, a Marsra teleportált ausztronauták, évszázados álmot alvó üldözöttek: a történelemben rendszeresen felbukkannak olyan személyek, akik nem illenek bele a saját korukba. Sorozatunk ötödik része ezúttal róluk, a leghíresebb időutazókról szól.…..
“Valós a fenyegetettség a Földön-kívüli lények részéről” - mondta egykoron Ronald Reagan, az Egyesült Államok elnöke. Sorozatunk következő részében a világ hat, leghitelesebbnek tartott ufó-észlelését gyűjtöttük össze. A poszt végén szavazás!  Sorozatunk korábbi…..
Sorozatunk előző részeiben a természet jól ismert, ám máig magyarázat nélküli jelenségeiből illetve a jövőbelátás leghíresebb eseteiből válogattunk. Ezúttal a történelem és a tudomány határterületeire kalandozunk, hat rejtélyes régészeti lelet kapcsán. 1. A…..
A klasszikus kérdésre a legjobb válaszok, azoktól, akik igazán értik a világot. A poszt végén pótkötettel! Miért ment át a csirke az úton?  PLATON: A közjó érdekében.  ARISZTOTELÉSZ: Ilyen a csirkék természete, átmennek az úton.  KARL MARX: Történelmi…..
Az amerikai Northwestern University kutatói megállapították: az emberi szervezet tudat alatt valóban képes bizonyos események előre érzékelésére és ezekre fizikai reakcióval is reagál az esemény bekövetkezése előtt. Az “előérzet-kutatás” során az 1978 és 2010 között…..
Meglepően sok mindenről azt gondoljuk, hogy ismerjük, ám még sincs rá válasz. Más dolgokat megismerhetetlennek vélünk, mégis vannak emberek, akiket mégsem ér meglepetésként, ami történik. Sorozatunkban ilyen esetekből válogatunk, a teljesség igénye nélkül. Először jöjjenek…..