Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerekgyarto yvonne

15 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen! Ismét! Élőben! A világ legnagyobb sztárjaival! Nézzétek! ..
Geekblog Bad Biology 2011.04.16 08:32:00
A kritika beérkezésekor a szerkesztőségben pezsgőt bontottunk - Yvonne épp két éve ígérte meg, hogy ír erről a filmről. - W. F.A Bad Biologyban megvan mindaz, amit a romantikus filmekben ruha takar: cicik, puncik, péniszek, de az is, amit a pornófilmekből hiányolunk: dráma és…..
kerekgyarto yvonne 2011.04.17 11:54:21
@W.A.: Ha valami már legalább poénnak jó, akkor érdemes megnézni, nem? Max. kikapcsolod, moziban úgysem látható.
kerekgyarto yvonne 2011.04.19 13:56:43
@W.A.: :)
Idén is elmentünk Udinébe, megnézni, mi a helyzet a Távol-keleten, pontosabban, mi jön át onnan a XII. Far East Film Festival megbízható szűrőjén. Wostry most nem viselt joggingot, bár túlságosan nem nézhettünk ki megbízhatónak az olasz határőrök szerint, akik igazoltatás…..
kerekgyarto yvonne 2010.05.04 21:19:19
@namhanman: Megyünk!
Geekblog Orphan 2009.10.10 20:03:00
Nem emlékszem, hogy idén bármelyik filmen jobban szórakoztam volna, mint miközben az Orphant néztem - efféle grand guignol, groteszkbe hajló, véres-rosszindulatú, mégis sötéten humoros horrorfilmet mostanában már csak nagyon ritkán készítenek az amerikaiak. Eredetiség az mondjuk…..
Geekblog A héten Anilógj! 2009.11.24 10:49:00
Bár a filmszakma terén még várat magára ideig-óráig, az animáció a magyar és a külföldi mezőnyben is egyaránt magas színvonalat képvisel. A kreativitásnak, látványorgiának (elvileg) nem szab határt már a pénz, csak a gép- és munkaidő, ráadásul animációs téren kiváló…..
Geekblog Antichrist 2009.09.22 08:34:00
A jócskán kizsigerelt csajos-misztikus horror témában nehéz újat mutatni. Felcsillan a remény, hogy ha a dogma-teremtő, független és örök lázadó Lars Von Trier nyúl a témához, nem lesz szokványos az eredmény. A feltételezés igaznak is bizonyul, de azért az eredmény hagy maga…..
kerekgyarto yvonne 2009.09.23 11:57:50
@Wostry Ferenc:
A Dogville-ben nem tudsz együtt gyűlölni Kidmannal vagy Björkkel szenvedni a Dancer in the darkban?(utóbbiban én nem tudok, de sokan igen) Az Idióták pedig kifejezetten humánus film. Igen van a Trier filmekben társadalomkritika, irónia, szarkazmus, arányaiban kb., mint Gilliamnél. Ha ez embergyűlölet, akkor én is utálom az embereket. Számomra az Antichrist szereplői üresek és unalmasak, ez zavart. Mert ha a film az ő lelkivilágukról szól, akármennyire átvitt értelemben általánosságokat is pedzegetve, nem árt, ha nem azért drukkolok, hogy nyírják már ki egymást vagy a rókák vagy valami... Ha ez Trier két oldala lenne, az para, de nem hiszem, mivel ahogy írtad ez egy kurva nagy blöff. A forgatókönyv egyébként egyértelműen kidolgozottabb, mint a dogmásabb cuccok. Nem néztem utána, de az a gyanúm komoly team áll mögötte (azaz nem egy ember - maga a szerző). Nem csoda, hogy az alapul állított agyatlan faszság nem jön át elég erősen, jobban megilletődnek az emberek a véres faroktól, mint a nőgyűlölet feldobott motívumától. Nyilván, ezt maga Trier sem gondolta komolyan, ahogy senki más a stábból. Nem érzem az állítást, csak azt, hogy valami olyasmit kell néznem, amit nem értem minek.

A film ötven kérdést vet fel kábé, a felét csak, azért, mert miért ne. De tényleg van, amit megválaszol. Például az a pillanat, amikor Dafoe átöleli haldokolva Gainsbourgh-ot nagyon életszerű, az a kedvencem, benne van a mazochizmus minden árnyalata. Valamennyire ez is válasz: Minden pasi a saját szenvedésének okozója, (picit átvitt értelemben) heh!
kerekgyarto yvonne 2009.09.23 11:59:26
@Wostry Ferenc:
Viszont az aranyos, hogy a "felőlem a rókák is beszéljenek" -ből a "rókák is pofázni kezdhetnek" lett.
Micsoda macsós svung!:)
2007 júliusában támadt egy ötletem: csinálni kellene egy ilyen izét... És azt hiszem, ezeknek a magas szintű minőségi elvárásoknak sikerült is megfelelnünk. Mára a Geekblog - ezek vagyunk mi, csak segítségképpen mondom - több ezer napi olvasóval büszkélkedhet (losers...), mi…..
kerekgyarto yvonne 2009.07.19 15:39:04
 Ez itt a Tilos Rádió Free Cinema című műsorában zajló workshopnak az összefoglalója.A workshop harmadik adásának dátuma: 2009. június 11.Műsorvezető: Köllő Killa (Trillian), Pályi Luca (http://freikino.blogspot.com/)Aktuális szakértő: Lovas Balázs forgatókönyvíró,…..
kerekgyarto yvonne 2009.07.09 12:18:44
Geekblog A pankrátor 2009.05.21 08:00:00
Semmi baj a közelmúlt filmes termését uraló nosztalgiával, rendszerint beválik, ha kellő mennyiségű iróniával párosul. Mickey Rourke megjelentével az iróniafaktor azonban alaposan minimalizálódik, miután tökéletes főszereplőként a meghasonlott pankrátor szerepében,…..
kerekgyarto yvonne 2009.05.18 17:18:15
@Gulandro: létezik nem egyoldalú vélemény? a szűk látókörűvel egyszerűen csak nem értek egyet.

azért olyan csúnyán nem bántam el a filmmel...három csillag.
a kemény sorok mögött érzékeny szív lapul.

de igazatok van, az, hogy én írtam róla, kicsit olyan, mintha wostry kritizálná, mondjuk a család kicsi kincsét vagy a junot vagy a forrást(hehe). nem tudtam pl. azonosulni a halódó férfiasság motívummal, stb. hogy mégis akkor miért? azt hiszem én láttam elsőként a geekz-től, na meg volt róla véleményem. megérintett talán.
kerekgyarto yvonne 2009.05.20 14:35:54
@HunFailure:


Pont nem ez történik, pont nem ez már az alapszituáció sem. Nem vonzó a neve, - dehogynem. van egy csomó, ugyan egyre fogyatkozó rajongója, akik a nyolcvanas évek sikerét látják Randyben. emiatt van súlya annak, hogy visszahívják őt meg régi ellenfelét, egyfajta tiszteletadásként a múlt előtt. ha már mélységeknél tartunk, ez utalás a film apropójára. Randy megbecsült őskövület a ringben.

nincs csillogás, és nem élvez semmit. - dehogynem. csillogás a küzdelem, pár perc hamis hírnév. ez az amitől nehéz megszabadulnia, elvileg emiatt nehéz a választás.

Próbálja kifizetni a lakókocsiját, de nem tudja: - "Bár fénykora leáldozott..."

illetve, tudná, ha akarná, de a választás nem csak a ring, és az élet között, hanem ahogy az életben az lenni szokott, ezer apró dologban ott van: lakbér, vagy lap-dancer. - igen, és? ez az alapkonfliktusa a filmnek. a letűnt kor hősének alkalmazkodnia kell, kérdés, hogy képes-e rá, akarja-e. nyilván sorstársak, más nem is derül ki róluk.

Lehetne ebben a filmben mélységeket találni, - lehet.

ha keresné a hölgy, - azt hiszem a film nézőjének, nem a mélységkeresés a dolga. ettől függetlenül pont ennek a filmnek az esetében, ahol az összes motívum egy irányba tart, minden utalás igen egyértelmű,a karakterek világosak, nem nehéz megtalálni és felfedezni a mélységet. ez egyfajta hozzáállás az alkotók részéről, nekem túl direkt. ez a problémám.

de neki eleve megvan a prekoncepciója, tehát, hogy mi pereg a filmvásznon, az szinte már mindegy is. - ez egyszerűen butaság. prekoncepció, hogy a kritika előítéletek szüleménye és az érvek sem stimmelnek. az igazság az, hogy vártam ezt a filmet, mert ódákat zengtek Rourke játékáról és, mert kedveltem és láttam jópárszor a Rekviemet. általában pedig érdeklődve várom Aronofsky filmjeit, még ha nem is rajongok a stílusáért. ennyit az előzetes érzelmeimről.

Ha akarná, akkor a letűnt bírkózó, és a legszebb évein túl lévő táncosnő között meglátná azt, hogy elvileg ők sorstársak.
Mind a ketten éltek valamiből, jók voltak benne, de épp kiöregednek, és az élet nem kínál alternatívákat a régi helyett, amit meg igen, az számukra élhetetlennek tűnik. - ez más megfogalmazásban benne van. a problémám pont az volt, hogy a rendező nagyon a mélységeknek rendelte alá a filmet. minden egyes elszólás azt támasztja alá, pl. az itt már említett kisfiús beszélgetés a nintendózás közben, amitől a falramásztam, de direkt nem írtam bele a kritikába. ez egy hozzáállás, Aronofsky stílusa, ami számomra túl direkt, van akinek bejön. nekem nem annyira. a film ettől függetlenül teljesen megállja a helyét, erős állítás, kevés kérdéssel.

Ez igenis egy értékelhető iparos munka, ami nagyon is működik. Annak, akit érdekelt, hogy miről szól, annak vélhetően működött is. - ez lenne a helyes végszó. működik a film, csak nem éreztem, hogy ezt ennél jobban hangsúlyozni kellene.
Az utóbbi évek egyik legjobb európai horrorfilmjét, Jamue Balagueró REC című zombihorrorját kétszer is levetítik a Művész moziban, a Spanyol Filmhét keretében. Először május 16-án, majd május 19-én. Mindkét előadás 19.30-kor kezdődik.A filmről kollégánk itt már egyszer…..
kerekgyarto yvonne 2009.05.18 17:22:32
@Wostry Ferenc: igen, igen!

kivi vagyok a hírek alapján.
Bill Plympton egész estés filmjének bemutatóját nagy érdeklődéssel várták itthon is, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az összes vetítésre egy perccel az után, hogy erre lehetőség nyílt, elkapkodták az összes megvásárolható jegyet. Így jártak azok a belépők is, amiket…..
Geekblog A Quantum csendje 2008.11.13 07:58:00
James Bond kritikából elmaradhatatlan a rácsodálkozásra ösztönző emlékeztetés: az 1962-es Dr. No óta közel fél évszázad telt el. Kedvenc titkosügynökünkön azonban az idő sem fog ki; lépést tart a korral, állandóan megújul, és, hogy a külsőségek ellenére biztosan ő az,…..
Geekblog Fermat’s Room 2008.10.14 08:01:00
Négy matematikus kiabál egymással egy kicsike szobában. Ez valami vicc? Nem, ez egy feszült hangulatú, ravasz és az ismerős sztorielemek ellenére is frissnek ható spanyol pszichothriller, mely a Nyomozóhoz hasonlatosan megérdemelné a nagyobb ismertséget. Sajnos azonban kevés rá az…..
Utolsó napunk Udinében a horror jegyében telt. A válogatás, gótikus, fétisiszta szubkultúrák színes-fekete követőit és persze a műfaj rajongóit egyaránt a moziba vonzotta. Bár szerettünk volna, de nem sikerült felkelni a 9 órakor vetített Nakata Hideo filmre, a Kaidan-ra.…..
A Geekz-krú két tagja, no meg rajongva tisztelt főszerkesztőnk, jelenleg éppen Udinében, a távol-keleti filmek mustráján múlatja az időt. Az alábbiakban Yvonne beszámolóját olvashatjátok az utazásról és a megérkezésről. Filmekről majd holnap. Jól hangzik, ha azt mondom, hogy…..
kerekgyarto yvonne 2008.04.24 22:30:36
Ismét csak Yvonne beszámolója következik: Miután kipihentük az út izgalmait, a hétfőt egy laza 4 és fél órás produceri találkozóval kezdtük, akit ez nem érdekel, ugorjon egy bekezdést a filmekre.  A fesztivál vendégei olyan neves szakmabeliek voltak, mint Marco Müller,…..
A Kör- és Szem-filmek második, harmadik epizódja, az eredeti történetek alapján születő felejthetőségek vagy a Hatodik érzék ihlette szellemmesék idején nem csoda, hogy olyan sekélyes és szinte nevetséges trancsírjelenetekben bővelkedő film, mint pl. a  Motel képes…..
Az én küldetésem most nem csupán az, hogy mindenkit óva intsek egy ezer forintos kiadástól, egyenesen merevlemezeik 700-1400 megányi, felesleges leterhelésétől próbálok eltántorítani minden erre tévedőt. (Ezúttal nem csupán azért, mert ez jogilag illetlenség.) És hiába…..
kerekgyarto yvonne 2008.03.24 17:15:12
Hazai premier: 2008. március 13. Őszinte, provokatív és független. A Juno nem esett messze a fájától, szülőanyja (haha) Diablo Cody, a sztriptíztáncosnőből lett Oscar-díjas blogger bebizonyította, Amerikában még van helye a sikertörténeteknek - bár az ő sztorija ugyan sokkal…..