Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt Herrero Blacksmith

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évértékelők időszakát éljük, ami nem túl vidám korszak olyanok számára, akik túlságosan komolyan veszik azokat a mondatokat, melyek ilyenkor elhagyják a politikai vezetők száját. Orbán Viktor beszéde nem hozott túl sok újdonságot, ezért érdemes inkább a hallgatósággal foglalkozni. A…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2023.02.21 20:07:19
@ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nos, mivel a te kultúrkörödben asszonynak hallgass a neve...

„Az asszony nem ember, a sör nem ital és a medve nem játék.” ...

Vagy nem valami ilyesmit tanított a KGB kiképződ...?!

Szóval hallgass asszony...!

Mert elvisz a fekete autó...
Zsolt Herrero Blacksmith 2023.02.21 22:51:01
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

El vagy tévedve hazaárúló...

Büszke magyar paraszt vagyok, Dózsa György unokája, nincs gazdám, de van hitem, és a hazám...

Neked mid van hazátlan, hazaárúló...?!

Hiszen még a véleményed sem a sajátod, még amit ide böffentesz, , azt is készen kapod...

Mi lesz ha egyszer tönkre megy a kis hangszóró a füledben, megfulladsz, mert nem hallod többet a kilégzés-belégzés utasítást a tartó tisztedtől...?!

Szánlak, és megvetlek, de szóba állok veled, mert én ember vagyok, te meg valóban csak egy birka, aki kibéget az akolból, és ettől már rögtön farkasnak gondolja magát...

Szereptévesztésben vagy, mint az imádott diktátoraid, pedig eddig még minden diktátor hasonlóan végezte...

Te sem jársz különben...

A történelem szemétdombján nagy a tumultus, igyekezz hogy legyen helyed...
Zsolt Herrero Blacksmith 2023.02.21 23:07:49
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem bántom, szánom és megvetem azért amit képvisel...

Nem a személyét, nem mint embert...

Hiszen nem ismerem, ezért lehet ő akár szerető apa, fiú, de akár egy földre szállt arkangyal is...

De a ,,munkásságát" ismerem, és igen tőle, és a hozzá hasonlóktól szürkébb, és bonyolultabb a világ...

Mindent megfertőznek maguk kőrül a véleményükkel, mint valami ragály koszolnak be, sajátítanak ki értékeket...
Amit nem is értenek, és nem is tudják felfogni a rombolásuk súlyát...

Szánalmas propagandista...
A személyiségjegyek óhatatlanul felszínre kerülnek a politikában, főleg akkor amikor valaki elveszti az önkontrollját. Orbán személyiségének lényege, hogy nála szó sem lehet egyenrangúságról: vagy ő vezet, vagy teljesen alárendelődik. Vagy a világ, de legalábbis Európa, valamennyi…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2023.01.10 17:35:09
@Magyaur:

Teljesen egyetértek...
Annyit fűznék hozzá, hogy ezen ,,korlátoltságában" nem látja, 100-500 év múlva, már nem a kortársak véleménye, a klientúra ajnározása marad fent, és fog számitani...
A történelem fog véleményt mondani róla...
Mint bármelyik autokratáról a történelemben...
És az utókor ítélete marad meg a köztudatban...
Már pedig nem ,,lesz" pozitív a szerepe a krónikákban...
A pontos választ természetesen nem tudjuk, de 2010 óta most először merült fel a komoly politikai és gazdasági krízis lehetősége Magyarországon, ami szűkíti a kormány mozgásterét. Az Orbán-kormány jövője nagyban függ az orosz-ukrán háború alakulásától, no és természetesen attól, mennyire gondolja…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.12.31 20:28:23
@a nagy hohohorgász:

Te most kiszamoltal valamit, minden személyes info nelkul...
Amit kiszamoltal, ettol csak egy iranyszam...
Sok minden adódik meg ossze a nyugdíj szamitasnal, pl
nem egy országból fogok nyugdijat kapni, es van nyugdíj elotakarosagim, nyugdij privat biztositasom, un. nagy elettbiztositasom, ami eletjaradekra valthato...stb..
ezekre bonuszok jonnek, plusz mint említettem dolgozni tervezek... :)

Szóval fizetnek amennyit fizetnek...
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.12.31 20:37:12
@a nagy hohohorgász:

További minden jot, bort, buzat, bekesseget,, es boldogságos utalkozzassal, gyulolkodessel teli új esztendot, vagy amilyen érdemelsz...
Onnea trolleille...
Zsolt Herrero Blacksmith 2023.01.01 23:40:29
@white999:

nepszava.us/kertesz-akos-igenis-a-magyar-genetikusan-alattvalo/

www.huszadikszazad.hu/blog/don-csendes/magyar-magyarnak-farkasa

,,...A sokat tapasztalt Eichmann mégis a legnagyobb elismeréssel írt a magyarokról memoárjában: „a magyar hatóságok gépezete olyan módon, ahogy azt akkoriban más országokban működő hatóságok ritkán mondhatták el magukról [..] Több alkalommal azt mondtam magamnak: az áldóját! Eddig azt hitted, hogy csak Németországban uralkodik az a bizonyos pontosság, és itt legalább ugyanazt kínosan pontos akkurátusságot látod. Csodáltam a magyar közigazgatást, és nem abban a tekintettben, hogy milyen módon intézték a zsidóügyeket, hanem általánosságban szólva, hivatali-tárgyi nézőpontból szemlélve”. A magyar közigazgatási, közbiztonsági apparátus kétségtelenül kiválóan teljesített! De mégis hányan voltak? A városokban kb. 40.000 rendőr, vidéken 20.000 csendőr alkotta a közbiztonsági szerveket. Feladatuk az emberek összegyűjtése, motozása, őrzése és a vagonokba terelése volt. Az állomány nagy lelkesedéssel végezte munkáját, Faragho Gábornak, a csendőrség felügyelőjének 1944. júniusi büszke jelentése szerint, mindössze 3 csendőr ellen kellett fegyelmi eljárást. Őket segítették a közigazgatási és önkormányzati szervek. A polgármesterek és a polgármesteri, alispáni, pénzügy-igazgatóságok köztisztviselői, szolgabírók, főszolgabírók, jegyzők, tiszti orvosok, gépírónők, bábaasszonyok (a nők motozását végezték), ápolok. Rajtuk kívül postások és vasutasok vettek részt a végrehajtásban. Az apparátus kb. 200.000 tagján kívül még volt számos civil kisegítő: tanárok, vitézi rend tagjai, leventék..."

epa.uz.ua/00800/00843/00125/27/a-nemet-megszallas-es-a-magyarorszagi-zsido-holokauszt-nem-mainstream-nezetben-5/index.html

hvg.hu/velemeny/20110415_ungvary_krisztian_alkotmany

...stb...

Sajnos az egész történelmünk ilyen...
A nemzetállamok mesterséges képződmények, amelyeket a vesztfáliai béke, valamint az első és második világháborút lezáró békerendszerek rögzítettek. Előtte a középkorban nem voltak "nemzeti" határok, csak birtokhatárok (igaz voltak, amelyek a király dinasztiájának birtokhatárait jelölték). Az új…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.04.26 19:02:18
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Svájc liberális...?!
Azt gondolom igen...

,,,,....A svájci félig-közvetlen demokrácia alapelve, hogy a hatalom a néptől származik. Ez azt is jelenti, hogy a nép fenntartja magának a két alapvető jogot, a szavazatit és a választásit. A kormányok, és a törvényhozók feladatát nem a hatalom gyakorlójaként határozza meg, hanem a közügyek működtetőjeként. Ők a közösséget a nép alkalmazottjaiként szolgálják, hogy ezzel is könnyítsék azok minden napi munkáját...."

hu.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A1jc#Alkotm%C3%A1ny,_%C3%A1llamforma

Működik...?!

Igen, működik...

Miért....?!

Mert működnek a fékek/egyensúlyok...
Működik a népszavazás intézménye...
Működik a direktoriális rendszerű Szövetségi Tanács...

hu.wikipedia.org/wiki/Direktori%C3%A1lis_rendszer

Van példa,, csak tanulni,, és követni kell...
Feledy Botond helyzetjelentése: Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb…..
 A magát világpolitikai zseninek gondoló Orbán külpolitikája kudarcot vallott; a különutas „orbáni-Magyarország” egyedül maradt a Nyugat és Oroszország közt. Orbán végül magát szégyenszemre az oroszbarát Szerbia mellé kormányozta. Ha rajta és dacos természetén múlna (és ha megtehetné), akkor…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.04.03 14:09:43
@evilwolf:
hogy az egyik politikai csoport a német ellen behívta az országba a törököt, akik aztán, mint egy csúcsformában lévő kupacsapat az ellenfél kapuját, csellel bevették Budát. (Ettől a csellel bevettétől mindig kiráz a hideg. Több mint szokatlan módja a birodalomszerzésnek, bár, ha eszembe jut a mi Kusidunk és az általa bonyolított honfoglalás, már nem is annyira szokatlan …)

Ám nehogy azt higgye valaki, hogy az ország 3 részre szakadása kijózanítólag hatott. De átadom inkább a szót a korszak legnagyobbjának, a szigetvári hős dédunokájának.
Zrínyi egyik élete végén írott levelében így ír rólunk:
„.. . mi, az kik egymást jobban, hogysem akármely nemzet ez világon gyűlöljük és ... mi, az kik mindenik az maga priváttomáért eleget perel és pattog... s örömest látjuk felebarátunknak házát égve, csak legyen annyi hasznunk benne, hogy annál melegedhessünk félóráig: mi … mint az szamárok nyögünk az ösztön alatt."

Berzsenyi és Kölcsey sem fest rózsásabb képet a honi állapotokról két évszázaddal később: „…undok vípera-fajzatok/ Dúlják fel e várt” (Berzsenyi: Magyarokhoz 2), vagyis az országot, s „…a vad csoport, mely rá dühödve támad, Kiket nevelt, öngyermeki.” (Kölcsey: Zrínyi második éneke). A vers folytatása egészen megdöbbentő dologra kéri a Sorsot:
„Taposd el a fajt, rút szennyét nememnek:
S míg hamvokon majd átok űl,
Ah tartsd meg őt, a hűv anyát, teremnek
Tán jobb fiak, s védvén állják körűl.”

A következő 100 évben sem javulhatott a helyzet, különben nem jött volna elő Ady a fentebb már említett remek ötletével, hogy „Nekünk Mohács kell!”, és hogy „Ne legyen egy félpercnyi békességünk,/ Mert akkor végünk, végünk.”

Sejtésem szerint a Tánczos G. író-szerkesztő és szerénységem által felvillantott történelmi tudatzavar (ne mondjam: elmebaj) ellenére csakis és kizárólag azért létezhet még ma is Magyarország, mert a nép nem tudott róla, hogy permanens módon a megsemmisülés szélén áll. Megmentette őt ettől az analfabétizmus és a médiumok áldásos hiánya. Ha a jobbágyok annak idején elolvasták volna a Zrínyi második énekét, azonnal elhajítanak ásót-kapát-gereblyét, és a hajukat tépve ugranak bele a sírba, hol tudvalevőleg nemzet süllyed el.

De hál’istennek ilyesmikről nem tudtak, a folytonos nemzeti agónia a mindenkori elit szent ügye volt csak.

Eltelt azonban újabb 100 év, és minden megváltozott. A nép világszerte ír, olvas, beszél, mint Magilla gorilla, és immár mindent közösen él át. Az épp aktuális elitjeivel együtt lelkesedik vagy gyűlöl, mikor mi dukál éppen.

Ma Magyarországon történelmileg haldokolni és nemzetet temetni közügy, egymást túlkiabálva óv a leselkedő nemzethaláltól politikus, művész, főpap és megélhetési hajléktalan.

A szereposztás is változatlan: hazafias magyarok vívják ádáz küzdelmüket hazaáruló magyarokkal (vö. mélymagyar kontra hígmagyar, Németh László örök dicsőségére…), Plautussal szólva: Magyar magyarnak farkasa.

P. S.: A szlovákok (szerbek, románok, stb.) meg csak simán az ellenségeink..."
www.huszadikszazad.hu/blog/don-csendes/magyar-magyarnak-farkasa
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.04.03 14:23:23
hataratkelo.reblog.hu/magyar-magyarnak-farkasa

www.penzcentrum.hu/megtakaritas/20200110/magyar-magyarnak-farkasa-rengetegen-nyomjak-fel-egymast-a-nav-nal-1087231

magyarnemzet.hu/kulfold/2020/08/magyar-magyarnak-farkasa-erdelyben

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Gondolattar-kristo-nagy-istvan-gondolattar-1/1800-elott-szuletett-szerzok-2/szechenyi-istvan-17911860-allamferfi-politikai-iro-315B/

A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…
A magyar Akadémia körül – Vajthó László: Magyar idézetek könyve. Egyetemi Nyomda, Bp., 1942., 27.;

A magyar nem szokott igazságos lenni, hanem szeret másokat sértegetni, s mivel ez neki nem fáj, azt hiszi, azoknak sem fáj, akiket sért.
Uo. 39.;

Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát.
Akadémiai beszéd, 1846. december 20. – Uo.;

A magyarnak mindenkori s most is legnagyobb ellensége – a magyar.
Hunnia – Uo.;
Bizonyára áprilisi tréfaként értelmezte volna Orbán Viktor, ha valaki egy éve azt mondja neki, hogy a parlamenti választás kampányát éppen Vlagyimir Putyin teszi számára nehézzé. Pedig így történt, és a kormányfő viselkedésén látszott is a zavarodottság. Bár nem jött jól neki, hogy a korábban…..
Egyre kevésbé használható a Fidesz számára az a retorika, amit az orosz-ukrán háború óta használ. Ennek lényege, hogy a gyakorlatban lényegében együttműködik az EU és a NATO legfőbb döntéshozóival, verbálisan azonban teljes semlegességet hirdet. A Fidesz szavazóit azonban egyre inkább zavarja az a…..
Az orbánista propagandisták - mint sok más despotikus rendszer támogatói - a liberalizmussal szemben nem nagyon tudnak felhozni valamilyen erős érvet. Mondják, hogy a liberalizmus egyenlő a gyengeséggel, a döntésképtelenséggel, vagyis nem elég "férfias", "tökös". Ebből indul ki a csúsztatás és a…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.03.20 21:57:58
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem...
Senkit sem segítek a hatalomba...
Nem Magyarországon élek, ezért jogom, pofám sincs senkit szavazattal támogatni...

De talán pont ezért látom, gondolom úgy, hogy a teljes elitet kellene cserélni...

A jobboldali volt komcsikat, a liberális volt komcsikkal együtt...

Szakértői kormány, nem ,,ejtőernyősök"...
Szakértői parlament, nem éjjel elfogadott saláta törvények...
Olyan képviselői rendszer, ami valóban népképviselet...stb...stb...
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.03.20 22:03:57
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Hmm...

Orbán semmivel sem különb mint bármelyik másik politikus, akik a szocializmusban kezdték a
pályájuk...

Azt gondolom, akkor lesz reális esély változásra, ha már azok a generációk tudnak, akarnak
tenni valamit, akik az ezredforduló után születek, születnek...
Nekünk mamutoknak ki kell halnunk először...
Zsolt Herrero Blacksmith 2022.03.20 22:11:20
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Soros..?!
Soros egy vénember, akit szeretnek hibáztatni...

Pedig, az igazi ellenség a tőzsde...
A fegyver és energia lobbi...

Orbán=Merkel=Putyin=Biden...
Teljesen mindegy...
Ezek mind bábok, a különböző érdekcsoportok bábjai...
Gábor György filozófus, vallástörténész cikke a Nyugati Fényen Illés bácsitól hangos az ország. Ki ne tudná, Illés bácsi egy 78 éves gödöllői cukrászmester, aki 50 éve gyártja a fagylaltot, mindenki megelégedésére. Az ország távoli részéből is felkerekednek, csakhogy megkóstolják a régi idők…..
Több százmilliárd forint stadionokra, ürességtől kongó arénákra, anyagilag teljesen fenntarthatatlan állapotok. A működtetés költségei végső soron jó eséllyel a központi büdzsét terhelik majd, tehát ha hirtelen nem kezdenek el tömegével járni a focimeccsekre, akkor a magyar adófizetőknek kell majd…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.04.14 21:21:56
@Willkommenskultur:

Tisztelettel kérdezném, egy stadionnak mi köze van a vidék fejlődéséhez?!?
Mert ha arról beszélnénk, hogy minden falú kap egy ügyeletes orvosi kocsit, /itt ahol élek ez egy BMW X6-os, és ez egy kis bajor falu /vagy újra nyitják a művelődési házakat a mély szegény falvakban, hogy pl a nyugdíjasok ne csak a templomban, meg az orvosi rendelőben tudjanak összegyűlni, esetleg KRESZ pályákat, biztonságos játszótereket építenének a gyerekeknek, és folytatható lenne még mennyi értelmesebb dologra lehetne költeni, mint egy stadion...
A magyar vidék NEM fejlett jelenleg, és szeparált...
Más fejlettségi szinten van egy Pest megyei, egy Bihari, és egy Győr-Mosoni falu...
Volna máshol helye az ellopott, feleslegesen elszórt pénzeknek...
Teljesen mindegy melyik kormányról beszélnénk, jelentéktelen a különbség köztük...
Korrupt, megélhetési politikusok gyülekező helye a mindenkori magyar kormány...
Ezen kellene változtatni, ez az igazán komoly társadalmi probléma...
Köszönöm hogy zavarhattam... :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok!   Szeretnék érdeklődni, hogy mi, van akkor ha, március 2- április 10-ig voltam kint Németben egy nem munkaközvetítő által kiadott, hanem magánál a német cégnél voltam szakács (mosogató). Egy bizonyos…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.04.13 22:50:29
@Diorella Queen:

Valóban...
Napi 15 ezret lehet ,,keresni" otthon...
De...
Napi 8 órát utoljára az iskolában dolgoztam...
14-16 órás műszakokat, havi 22-26 napban dolgoztam kis hazánkban, és dolgozom itt is...

A szabadság, táppénz, betegség, vagy ha közös programot szerveznél a szeretteiddel, barátaiddal, az ebben a szakmában többnyire felejtős...
Itt kicsit több az esély rá, már voltam három télen is szabadságon... :)
Kár hogy nem szeretek síelni... :)

De ajánlom olvasásra e kiváló sorokat, ezekből talán érthetőbb miért is csináljuk mégis annyian ezt a mélységesen gyönyörű munkát... :)

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjR65ulvIzMAhXD1xoKHRxDANQQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fvilagevo.blog.hu%2F2014%2F03%2F06%2Fszakacs_akarsz_lenni_akkor_elobb_olvasd_el_mit_gondol_errol_egy_magyar_szakacs&usg=AFQjCNFYZDCQCFU4LOZivGPL9qsl5Lq9fQ

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjR65ulvIzMAhXD1xoKHRxDANQQFggkMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.sajnos.hu%2Ffun%2F50-dolog-arrol-milyen-is-hivatasos-szakacsnak-lenni%2F&usg=AFQjCNGEBRUQbRAfYCE_VsaoLFx9AnRJZw

Köszönöm hogy zavarhattam... :)
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.04.13 23:03:33
@Punxsutawney Mormota:

Egyetértünk...
Amennyiben a kedves ,,kolléga" önmaga a ,,magas szőke férfi, felemás cipőben", akkor elnézését kérem, hiszen nem tehet a hibáiról...
Alapból szerencsétlen...
De ha nem az, akkor kérem, üljön le valahol... Kényelmesen foglaljon helyet, és gondolja végig hol, mikor, miben hibázott...
Mert az egyértelmű, ha a történet valós, akkor ő a hibás a viszontagságaiért...
Ja és, itt sincs kolbászból, és bagettből a kerítés, nem azonnal adják alanyi jogon a ,,chef" pozíciót, ha azt várta volna...
Itt jobban illik, kell újra és újra bizonyítani...
Önmagunknak is... :)
A mai napon nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson. Igen, nem csal a szemük, száznegyvenöt darab fa, egy valóságos erdő. Mindezt az eddigi általam ismert 131 darab már kivágott fa mellé. Ez…..
Azt mondják, két ember elégedett a fizetésével: a főnök a beosztottéval, a beosztott a főnökével. Én mint a magyar miniszterelnök tízmilliomodnyi főnöke cáfolom ennek a mondásnak az igazságtartalmát, én elégedetlen vagyok a hozzám beosztott miniszterelnök fizetésével. Keveslem. Jó Viktor szerény…..
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.04.01 12:24:20
@hordalek:
Magyarországon is séfként dolgoztam...
Napi 13-15 ezer forintért...
Nem fizeték a járulékaim, a szabadság, táppénz felejtős volt, havi 24-28 napot kellett dolgoznom, mert az átlag szakács csak akkor végezte a munkáját tiszteségesen ha folyamatosan ott voltam...
Itt dolgozom havi 20-22 napot, van éves szabadság, fizetik a járulékaim, a cégem fizeti a szállásom, és korrekt munkáért korrekt az elbánás is...
Otthon a vendéglátásban a legelitebb helyek kivételével, AMIT SZAKMABELIEK CSINÁLNAK, sehol sem létezik...
Magyarországon divat, és presztizs bizonyos körökben éttermet ,,csinálni", ez pedig pont jelzi is a szinvonalat...
Sajnos... :(
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.04.01 12:40:19
@Szarvas Norbert:
Kedves szerző...
Egyetlen szót, kifejezést ismertem amikor ide érkeztem...Ez a Grüß gott volt...
Talán némi szövegértésem volt még, és ennyi...
Mély szegény magyar vidékről származtam el, ahol vagy alkoholista, vagy öngyilkos lesz a férfiak jelentős része a kilátástalanság miatt...
Van jelenleg 5 szakmám, amikkel Magyarországon csak robotolni, éhen halni, kiszolgáltatottá válni lehetett...
Itt jelenleg séf vagyok, de szerencsére mivel itt van értéke a kétkezi munkának, bármelyikből megtudnék kb. ezen a szinten élni...
Akikkel itt találkoztam pontosan ugyanerről tudnának beszámolni...
Mert sokszor a pénznél is nagyobb a jelentősége a kiszámíthatóságnak, és az emberhez méltó életnek...
Köszönöm hogy elolvastad...
Jó pár ezren mulattunk jót, amikor a MÁV vezetői utasélményről, meg szolgáltatás-színvonal növekedésről ömlengtek, meg ilyeneket mondtak, hogy "a versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére". Milyen…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.03.16 10:32:28
@vanek ur:

Kedves @vanek ur...

Borzalmasan egyszerű a megoldás...
A teljes politikai elittől, elvenni az állami fenntartású autókat,
üzemanyag kártyát...
Szolgálati autók helyett, szolgálati MÁV, és Volán, BKV, és egyéb busztársaság bérleteket kapnak térítésmentesen...
Rohamos fejlődésnek indulna a tömegközlekedés valós fejlesztése...
Köszönöm hogy zavarhattam... :)
Készülni kell a jövőre, mert elfogynak az EU-pénzek. Már látszik is az irány...
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.03.10 17:52:16
Kedves Poldi bá...

Sajnos, mindig a legrosszabb forgatókönyv valósul meg ha a közpénzekről van szó, félő hogy miért pont most lenne másként?!?
A szervezett, törvényesített szabad rablás már a hétköznapok részévé vált...

Mivel Magyarország elveszítette köztársaság jellegét, //sajnos ez már kijelenthető// ezért az új államformája az
Antiszocializmus...
Olyan egypártrendszer, mely autoriter voltát maga a parlamenti ellenzék segít eltakarni...
Olyan rabló, csak önnön magukat és pártjukat képviselő
honatyákkal, akik munkássága kimerül a közpénz ,,jellegtelenítés" embert próbáló feladatában...
A magyar állam hivatalos viselkedés módja a
,,...disszociál-is személyiségzavar: A személyiségzavart a társadalmi kötelezettségek figyelmen kívül hagyása jellemzi, a hűvös közömbösség mások érzéseivel szemben. A frusztráció toleranciája alacsony, az agresszió nagyon könnyen megnyilvánul, így az erőszak is. Mások hibáztatásának a tendenciája észlelhető, vagy hihető racionalizációi annak a viselkedésnek, ami miatt konfliktusba kerültek a közösséggel, társadalommal..."

Én szégyellem magam azért amit megtesznek, megtehetnek...
:( :(
Akinek ez szintén nem élhető helyzet, kérem csatlakozzon hozzánk, azokhoz akik már olyan helyen élnek, ahol hagynak minket ÉLNI...
Az utolsó, kérem zárja a hon nagy fiaira és lányaira az ajtót, és dobja el a kulcsot...
Előre is köszönöm, azt pedig különösen hogy zavarhattam... :)
Azt hiszem, 2010 körül volt, hogy meghívtuk őket egy házibuliba. Aztán megjelentek, kizabálták a hűtőt, összesározták a szőnyeget, elhajtották az összes jó csajt és srácot, és még tőlem kértek cigit, mielőtt elmentek. Azok a fajták voltak, akik sokáig néznek a szemedbe, majd amikor rájuk köszönsz,…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.03.08 17:21:06
Kedves mindenki...

Hogy kis hazánkban valódi változások történhessenek, ahhoz a beszéd már kevés...
Összefogás nélkül, a civilek, az érdekképviseletek, szakszervezetek önmagukban kevesek,
talán mert sok bába között elvész a ,,gyerek"...
Például, ha demonstrációt hirdet az egészségügyi dolgozok szakszervezete, ez nem nagy ,,durranás"...
De...
Ha ilyenkor mindenki aki elégedetlen a valamivel ami az országban történik, //és teljesen mindegy hogy önmaga esetleg elégedett az orvosával, gyógyszerészével // kiáll a demonstrálók mellett, és érezteti velük hogy nincsenek egyedül, tesz valamit a változásért...
Sajnos látni kell, az országban az egypárt rendszer után, a több párt rendszeren alapuló népképviselet is megbukott...
A politikai elit, a mindenkori pártja képviseletét látja el...!!
Lásd, a szavazásokon kötelező párt fegyelem, a pártlistáról való képviselői hely, az egyéni vélemény minimális kialakítása jogszabályokkal, törvényekkel kapcsolatban...
A magyar politikai pártok, a valódi hétköznapokban ,,élhetetlen", megélhetési politikusok gyűjtőhelyei...
Az sem számít ki honnan ,,ejtőernyőzőt", csak hogy beálljon a sorba, illetve elfogadja a pártukázt...
Mélyreható, a társadalom életét átalakító, formáló változásokhoz, ilyen fiatalok kellenek mint ez a hölgy...
Csak még kb. egy millió, vagy kettő...
A többieknek pedig felállni a fotelból, kicsit kilépni a személyes komfortzónájukból, és ott lenni a
tanár, buszvezető, orvos, vasutas, szociális munkás, vagy bárki mellett aki változást akar elérni...
Köszönöm hogy zavarhattam...
Boldog ,,vak komondormentes" Nőnapot, hetet, hónapot, évet, életet minden N Ő-nek....
Bárhol él...
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.03.08 19:48:46
@Ballib cenzúrázók réme 4:

Ha már megszólított kedves Uram, reagálok rá, és mivel nem őriztünk együtt semmilyen jószágot, sehol, engedje meg hogy ne tegeződjek Önnel... :)
Semmilyen párttal nem szimpatizáltam életem során, és nem szavaztam soha egyetlen pártra sem...
Az életem teljesen pártsemleges és politika mentes...
Azt vallom amit Kadosa Marcel: ,,a politika úri huncutság"...
Ahogyan az írásomban említettem volt, a társadalomnak önmagából kellene kiválasztani, és alternatívaként állítani a politikai pártokkal szemben a saját valós képviseletét....
A pártrendszer, mint olyan megbukott, és mivel a pártok tagjai hivatásos politikusok, ezért mondhatni talán azt, hogy ők sem vizsgáztak túl jól...
NEM győzöm hangsúlyozni, teljesen mindegy melyik pártról beszélünk...
Még annyit Kedves Uram...
Én mint józan kívülálló látom az otthoni történéseket, évek óta nem tartózkodom életvitelszerűen kis hazánkban...
Nem is áll szándékomban...
Hagyok kellő életteret önnek, és a hasonlóan kedves, intelligens, mélyenszántó gondolatokat megfogalmazó társainak...
Köszönöm hogy zavarhattam... :)

,, Minél cifrább a kokárda, annál kevesebbet ér az, aki viseli..."
/ Amiel /
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.03.08 21:38:54
@dunántúli gyerek:

Kedves Uram...

Köszönöm a kulturált megkeresésed...
De, természetesen itt is vannak politikai pártok, és természetesen olyan emberek is akik szimpatizálnak, vagy sem egy adott párttal...
A magyartól talán kissé eltérő módon, családokon belül is vannak eltérően szimpatizálok, itt kevésbé átpolitizálódott a társadalom...
De egyébként egyet kell értenem az általad megfogalmazottakkal, otthon valóban a politikában sok egyébként esetlegesen értéket kifejező fontos, szó, kifejezés vált szitokszóvá...
Ez viszont kizárólagosan a társadalom felelőssége...Ez is...
Ezzel az ártatlanul feltett, mégis mellbevágó kérdéssel kezdte hétfő éjjeli műsorát Baló György az RTL Klubon...
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.03.01 22:41:13
@macihagyma:
Kedves uram...
Nem jellemző tulajdonságom, hogy hülyeséget irkáljak...
November 18.-án jöttem el az úgynevezett éves, rendes szabadságomra, és gyakorlatilag február 15.-én kezdtem újra dolgozni, mert a munkahelyem tulajdonosainak így érte meg kiadni a szabadságom...
Ja, és ettől függetlenül az évközi fizetett ünnepeket vagy megkapom adottan, vagy duplán kifizetik...
Szóval ha valamiről mérsékelten rendelkezel információval, kérlek kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok...
Így nem esel önteltség, kevélység bűnébe...
Előre is köszönve megértésed, maradnék tisztelettel...aetius70
Orbán Viktor tegnap évértékelőt tartott a Várkert Bazárban, amelyben ismét messze kalandozott mindattól, amit ma Magyarországon tapasztalhatunk. Győzelmi jelentésében egy másik univerzumba kalauzolt, ahol minden szép és jó, kormányzásuk pedig egy sikersztori. Mindeközben a magyar valóságban a…..
Zsolt Herrero Blacksmith 2016.02.29 15:51:55
@bélabácso:
Ha ebben hisz uram, kérem tegye meg hogy önként járja végig a magyar kórházakat...
Minden ott dolgozónak mondja el milyen jó dolga is van, hogy vegyék már ők is ezt észre...
Utána kérem vegyen részt minden olyan elhunyt temetésén aki ezt a haldoklása közben szintén nem vette észre, és nyújtson vigaszt minden olyan gyászolónak, akik a fantasztikus körházi körülmények miatt vesztették el szerettüket...
Ha ez megtörtént, térjünk vissza az ömlengésére tisztelt uram...
30/40 A hét - jegyzet 2016.02.28 00:55:13
Valamikor réges-régen, amikor hétfőnként még a televízióban sem volt adás, a család apraja-nagyja összegyűlt az esti diafilmvetítésre. Volt ennek valami olyan bája, ami mai szemmel  - amikor szebbnél szebb házimozi rendszerekkel árasztják el a piacot és a mesekínálatra is legalább öt-hat csatorna…..
A kilenc hónapos fiunkat pénteken bevittük egy fővárosi gyerekkórházba, hogy megvizsgálják, miért köhög napok óta egyre csúnyábban. A gyerekklinika a magyar átlaghoz képest egész jó állapotban van, a bent tartott gyerekek mellé az anyuka is befeküdhet éjszakára, a feleségem így is tett. Tavaly a…..
Negyvennyolc-negyvenkilencben és a kiegyezés óta eltelt időben Magyarország számos miniszterelnököt (kormányfőt) fogyasztott el. (Bár a megfogalmazás nem túl pontos: néha az aktuális kormányfő fogyasztotta el Magyarországot.) Mind férfiak voltak. A hivatali idejük egyenként átlagosan 931 nap volt.…..