Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom Taylor

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1970 szeptemberében lett listavezető az USA-ban a Creedence Clearwater Revival ötödik albuma, a Cosmo’s Factory. Az amerikai rocktörténelem legismertebb slágerei közé tartozó dalokat felvonultató anyagon a kaliforniai származása ellenére délvidéki „mocsárzenét” játszó csapat magabiztosan kalandozik…..
1987 augusztusában lett listavezető az USA-ban az Eddie Murphy főszereplésével készült bűnügyi vígjáték, a Beverly Hills-i zsaru 2. betétdala, a Shakedown (azaz Razzia). A nótát az amerikaiak egyik kedvenc rockere, Bob Seger (az Old Time R’N’R Magazine névadója) énekelte fel, ám a világhírű…..
 Körülbelül 400 000 ember, a Nasa alkalmazottai és beszállítói kellettek ahhoz, hogy 1969-ben Neil Armstrong és Buzz Aldrin a Holdra léphessen - de csak egy emberre volt szükség aki elhintette az elképzelést, hogy ez mind kamu. Az egész egy Bill Kaysing nevű férfival és az "Amerika 30 milliárd…..
Tom Taylor 2021.04.07 18:51:59
@..,: Ez a válasz nem állja meg a helyét teljesen. Az valóban igaz, hogy az erős kontraszt miatt a kamerákat inkább a felszini fényviszonyokhoz igazították. Csakhogy a Hold felszínének fényvisszaverő értéke megegyezik a beton ilyen értékével. Ez pedig egy normális középszürke. A helyzet az a csillagok hiányával, hogy nem hiányoznak a csillagok! Sőt olyan jól láthatók a fényesebbek, hogy a legtöbbek a színe is azonosítható! A problémát a 60-as évek szkennelésében kell keresni. Azok gyenge, kezdetleges digitalizálások voltak. Kb. 10 évvel ezelőtt az eredeti diákat újraszkennelték a legmodernebb technikákkal. Na, azokon szépen látszanak a csillagok.
Tom Taylor 2021.04.09 00:08:10
@Androsz: Nos, a fejtegetésed eléggé félrement! Mint fentebb írtam látszódnak a csillagok a fotókon, még a színük is azonosítható! A Holdkamerák nem voltak camera obscurák. Átalakított Hasselblad 500 EL Data holdfelszíni kamerák, speciális zárszerkezettel, teljesen egyedi Zeiss 60 mm-es f/4,5 fényerejű Biogon optikával. A filmek teljesen egyedi Kodak Ektachrome diák voltak 70 mm szélességben. Ha valaki venné a fáradságot és felkeresné a NASA fotóarchívumát meggyőződhet a csillagok meglétéről. Egyébként még arról is alaposan elfeledkeztél, hogy a földi légkör lerontja a kontrasztot, ami a Hold esetében nem áll fent. Abban persze igazad van, ha valaki városban próbál csillagokat fotózni, nehezebben fog menni. De el kell menni a zselici csillagparkba! Kis túlzással ki fog folyni a szemed a csillagok fényerejétől! Na, akkor ezt hatványozottan szorozd meg a Hold esetében! Ismét hangsúlyozom: a régi, rossz szkennelési minőség az oka a hibás véleményeknek.
Tom Taylor 2021.04.09 17:20:14
apolloarchive.com/apollo_gallery.html

A fotókat ki lehet egyesével linkelni a jobb oldalon lévő Hi-Res linkkel, majd a képet ki kell nagyítani. Jó nézelődést.
A tegnapi szenzáció az volt, hogy Bob Dylan eladta összes dalának szerzői jogát a Universal kiadónak. A mai feladat az volna, hogy rájöjjön az ember: miért? Minden szenteskedés és szemforgatás nélkül kérdem, hogy minek neki az a rengeteg pénz. Mert tényleg sok, a hírek szerint 300 millió dollár,…..
Három éve írtam a világ legsikeresebb "sikertelen" gitárjáról, majd arról, hogy hogyan találták fel az ötvenes években a nyolcvanas évek metáljának hangszereit, de egy klasszikus kimaradt. Eddig. Ha tízéves korom környékén valaki megkér, hogy rajzoljak le egy elektromos gitárt, szinte biztos, hogy…..
Senkinek ne legyenek kétségei. Gyermeket vállalni nem olcsó mulatság, főleg, ha az első gyermek születésére készülünk. A babatermékek piaca óriási biznisz, ha egy kicsit is elkapja a leendő szülőket a meggondolatlan vásárlási láz, súlyos tízezreket dobhatnak ki az ablakon anélkül, hogy hasznos…..
Tom Taylor 2020.05.28 10:58:24
A Diósjenő-Romhány vonalat bemutató cikk óta nem változott a helyzet, ha nem munka vagy bevásárlás miatt kell, akkor semmi okunk kimozdulni otthonról. Aki kisvasútbarát, az persze nehezen bírja kisvasutazás nélkül, nekem is állandó programom volt évtizedek óta a tavaszi szünet-beli…..
Tom Taylor 2020.04.11 17:03:07
@Tom Taylor: Inkább az a szégyen, hogy ilyen csúnyán elírtam!
Nem vagyok virológus, ám évekig foglalkoztam biológiával, így feljogosítva érzem magam, hogy - némi utánajárással - tiszta vizet öntsek a pohárba a koronavírus, és a kialakult járványhelyzet kapcsán. Csapjunk a lecsóba! A vírus az egy élőlény? Bár nincs kristálytiszta definíció a biológiában arra,…..
via GIPHY Olvasónk és a másfél éves Nikonja egy jótállási helyzetbe keveredett. A szerviz először nem talált hibát, majd a második körben közölte, hogy megvan, de nem garanciális. A Nikon a szervizre mutogat, majd elhallgat.  Elromlott a 18 hónapja vásárolt, középkategóriás Nikon D7100-as…..
Egyelőre nem tudjuk, milyen kommunikációs stratégiát fundáltak ki a kormányzati propagandagépezet munkatársai a koronavírussal kapcsolatban, azt viszont bizton állíthatjuk, hogy a válságkezelés középpontjába természetesen magát Orbán Viktort állítják majd. A krízishelyzetek ugyanis sok szempontból…..
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
A birodalom visszavár Idén először történt meg, hogy nem siettem a moziba a legújabb Star Wars-film bemutatója idején. (És az első heti bevételekről szóló híradások alapján nagyon sok más érdeklődő ugyanígy volt vele.) Az előzetesekre is csak egyszer pillantottam rá, a vonatkozó hírek pedig nem…..
Tom Taylor 2020.01.02 22:12:23
@Monty H.: Hogy nem így írják, az.
TOP 15 Star Wars pillanat Mivel mindjárt itt a Skywalker kora, gondoltam bepörgetem kicsit az oldalt. Manapság úgy is dívik a toplistázás. Mondjuk mi ritkán tartunk ilyet, de most van annyira fontos az előttünk álló pár nap, óra, hogy lássuk nekünk mi is a kedvencünk a 10 részből. Persze kár is…..
Versenyfutás az idővel a behavazott északi tájon. Megjött a Disney+ csatorna Togo filmjének előzetese...
A Terminátort kezdetben az „ultimate B film” becenévvel emlegették, hogy aztán idővel Hollywood egyik legikonikusabb és legnagyobb hatású filmjévé váljon. Az általános közvélekedéssel szemben a franchise egyértelműen legjobb darabja ez tech-noir sci-fi, és nem a második rész. A Terminátor bemutatja…..
Nem is volt olyan régen, hogy 2015-ben megőrült az Internet népe, és várták azt a bizonyos októberi dátumot, hogy kiderüljön végre, megérkezik-e Marty, és mi minden várja abból, ami a film második részében látható volt. Most pedig ez az alkotás is 30 éves lett. Azt hittem, nehéz lesz érdekességeket…..
Tom Taylor 2019.11.24 11:03:17
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Bizánci pénzek nyomait találták a Torinói Leplen a padovai egyetem és amerikai kutatók közös munkája során. Munkájukat publikálta a Journal of Cultural Heritage és foglalkozott vele egy Kanadában tartott konferencia is. A kutatók elképzelhetőnek tartják, hogy még az 1000. év előtt hozzádörzsöltek…..
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
Amikor a barátnő a saját lakásodat sem tiszteli, nagyjából elképzelhető, mit tesz majd a közös fészketekkel. Posztolónk letesztelte a csajt, és három napra rábízta a lakását, de amikor hazajött egy kisebbfajta szeméttelep várta. Utána nem sokkal vetette fel a csaj, hogy össze kéne…..
Az utóbbi időben többször gondolkoztam a rajongáson. Főleg a zenein, hiszen ott olyan sok formában jelen van. Érdekes, összetett. És olyan jó, hogy akármennyi idős is az ember, tud rajongani. Persze vicces, hogy a tinilányt is kiröhögik, ha teljesen odáig van a Backstreet Boysért a posztereivel,…..
Tom Taylor 2019.07.12 07:41:43
Barcelonában elstartolt a Dire Straits egykori frontembere, Mark Knopfler világkörüli turnéja. A művész a Down The Road Wherever című szólólemezét mutatja be a közönségnek, és július 9-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ahol sok klasszikus sláger is várható a beszámolók szerint...
Öt Oscar-díjra jelölték Martin Scorsese neo-noir gengszter krimi thrillerét, amiből négyet, a legjobb film, rendezés, forgatókönyv és vágás kategóriáját meg is tudta nyerni, így egyedül ez a film mondhatja el magáról, hogy Martin Scorsese rendezői díjat nyert vele, pedig olyan klasszikusokat…..
A sciencce-fiction irodalom nagy klasszikusai gyakran értek meg folytatásokat, a legnagyobb sikereiket pedig az alkotók előszeretettel bővítették komplett univerzumokká. Manapság a hollywoodi filmek kapcsán hallani elsősorban az univerzum-építés fogalmáról: a folytatásos vagy éppenséggel csak lazán…..
Négy fotós kollégámmal egy mobiltelefont ragadtunk, leváltva az értékes tükörreflexes fényképezőgépünket, hogy megnézzük, mit is tudhat egy telefon kamerája. Elhívtunk Lili modellünket egy fotózásra a várnegyed utcáiba, hogy portrékat készítsünk róla. Mindegyikünknek 15 percünk volt arra, hogy három…..