Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MonsieurLacombe

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban szerencsétlenül járt autógyári munkás sorsa önkéntelenül is hozzá járult, hogy sokan azt hihessék, a Terminator-filmekben is látott robokalipszis elkezdődött, de muszáj elárulni, ez még nem az. A héten mozikba került Terminator: Genisys kapcsán összeszedtünk pár…..
Alex Garland filmje sajnos Magyarországon nem jutott el a forgalmazásig. Bánhatják, és mi is nagyon bánhatjuk, mert unikálisan szép és filozófikus science ficton, mely egy olyan témát feszeget, amely szinte már az ajtón kopogtat. Az Ex Machina nem csak arról szól, hogy mi történik…..
MonsieurLacombe 2015.05.26 14:30:43
@Jancsiszeg1980:
Nem tudok esetleges dvd forgalmazásról (de ez nem jelent semmit, csak hobbi blogger vagyok). A szinkronról én is hallottam, de nem tudom pontosan, hogy milyen minőségű.

Három dogot tudok elképzelni, de egyik sem elég egyszerű, vagy hitelt érdemlő:

- Épp dvd kiadásra vár itthon is, és már elkészült a szinkron, csak kiszivárgott.
- A filmnek egy darabig volt forgalmazója (úgy emlékszem). Végül elálltak a forgalmazástól, de addigra már elkészült a szinkron és az szivárgott ki.
- Valakik házilag leszinkronizálta :D, de nem tudom miért történt volna ilyen.

Azt is elképzelhetőnek tartanám esetleg, hogy valamelyik környékbeli országban kiadták dvd-n és ott magyar nyelvű szinkornt is készíttetett a helyi forgalmazó a nagyobb piac reményében, de ezt is nagyon valószínűtlennek tartom.
Ráadásul nagyon nem szeretek szinkronnal filmet nézni (erre bátorítok is mindenkit), szóval nem nagyon szoktam utánajárni a témának.
Harminc év szünet után George Miller újra a vászonra küldte Mad Maxet. Az elmúlt hónapok számtalan előzetese után végre A harag útja teljes hosszában és szélességében is vászonra került itthon is. Bár szerkesztőségünk minden tagja szomorú, hogy nem a cannes-i plázs…..
A Hétköznapi Vámpírok kitűnően figurázta ki a vérszívós filmekben megjelenő általános, szinte már unalomig ismert karaktereket. A vámpírok filmes szerepelése szinte egy idős a mozgóképpel, a következőkben igyekszünk titeket végigkalauzolni azon az úton, hogyan lett egy…..
Most kerül mozikba a Halálos Iramban hetedik része, mely a sors szomorú játéka miatt pont az autóbalesetben elhunyt Paul Walker utolsó főszerepe is egyben. Még mielőtt bevágódnánk a moziszékekbe, hogy Vin Diesel és barátai felbőgethessék a motorokat az orrunk előtt,…..
A héten újra moziba kerül Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című science-fiction klasszikusa, méghozzá a Pannonia Entertainment Kft. közbenjárásával, akiknek az elmúlt évben a Nyolcadik utas, a halál újrázását is köszönhettük. Az ilyen digitalizált nosztalgiavetítések…..
A héten került a mozikba Ujj Mészáros Károly, Liza, a rókatüdér című filmje, amelyben csak úgy hemzsegnek a Japánhoz köthető kulturális utalások. Ennek apropóján tíz másik olyan nyugati filmet szedtünk össze, amelyek az elmúlt évtizedekben nagyban meghatározták a…..
MonsieurLacombe 2015.03.01 01:23:23
@mikka: Köszi! A Tokyo Pop érdekesnek tűnik, mindenképp utánanézek!
@Chessterfield: A Feketeeső nekem is eszembe jutott, de ennél az összeállításnál igyekeztem műfajilag és motívumokban is a legválozatosabb módon válogatni. De tényleg nem rossz film, akár helye is lehetne a válogatásban. :)