Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BLovi

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
Ahogy azt már megszokhattuk, a Fishing On Orfű szervezői idén is a hazai alternatív zenei színtér együtteseiből válogatták össze az Orfűi tó partján lévő fesztivál fellépőit. A Magyarországon alig koncertező Európa Kiadó és az idén mindössze a Fishingen játszó Isten…..
A minap volt egy halovány kísérlet arra, hogy valamelyest csökkentsék annak a 85%-nak az arányát, akik kedvezményesen utazhatnak a MÁV-val. A próbálkozás hamvába halt, a kezdeményező parlamenti képviselő visszavonta azon javaslatát, hogy csökkentsék a vasutas dolgozók…..
Kertész Ákos „genetikusan alávaló” kijelentése miatt üldözéstől tartó magyarok hagynák el az országot, miután Kertész Ákos Kanadába távozott. „Levédiában nincs internet és magyar televízió, ahol folyamatos zaklatást kell elviselnünk. 18 éves…..
Na, ezzel is megvolnánk, megvan az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, a Compact Disco, aminek egyik tagja a műsor közben azzal biztatta a nézőket szavazásra, hogy majd ők felteszik Magyarországot a térképre, ha eljutnak Bakuba. Nem ez volt az egyetlen otromba megjegyzés a…..
BLovi 2012.02.13 21:41:46
Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal,…..
BLovi 2012.02.05 15:42:54
Azért néhányan eléggé leegyszerűsítik a dolgokat és talán úgy szólnak a témához, hogy - szerencsére - még nem voltak ilyen helyzetben. Illetve kihegyezik egy-egy dologra (pénzhiány).

Ennél jóval összetettebb a dolog (sajnos én ezt tapasztalatból mondom :(

Az életnek vegyük a legfontosabb területeit (nem fontossági sorrendben): egészségi állapot, anyagi biztonság + munkahely, párkapcsolat, egyéb társas kapcsolat (szülők, rokonok).

Szerintem ha ezekből 1 területen komolyan gondja adódik valakinek, akkor azt kitartással meg lehet oldani, erőt lehet meríteni a többi normálisan működő területről.

Abba kell belegondolni mi van ha a fenti területből mondjuk egyszerre 3-nál adódik komoly gond? Akkor miből merítkezzen az ember, miben bízzon?

Pl. betüt egy súlyos betegség + elveszti a munkahelyét + meghal a házastársa (vagy más miatt teljesen egymaga marad) és mindez egymástól függetlenül kb. egyszerre következik be. Az ilyen halmozott kisebb-nagyobb tragédiák egyszerre jelentkeznek, a legerősebb emberek is megtörhetnek! Azt kívánom senki ne kerüljön ilyen helyzetbe! És mégegyszer mondom ezek az emberek önmagában 1 problémával meg tudnának birkózni, de mondjuk 3-mal már nem :( Ha valaki teljes magányban otthon ül egyedül betegen, miközben nincs pénze és munkája, az nem nagyon tud hova, kihez fordulni... Pláne ha előtte normális élete volt. Ráadásul ezek a problémák egymást generálják. Ha valaki beteg nehezebben lesz munkája, nehezebben lesz párkapcsolata, stb.

Szóval néhány példát kivéve szerintem ha valaki öngyilkos lesz az sose csak 1 dolog miatt teszi amit tesz, hanem egyszerre több baja van :(

Én a cikk elején felsorolt 12 figyelmeztető jelből 9-et produkáltam egy időben és nagyon nezéh volt nem megtenni. Ha nem kaptam volna vallásos nevelést, valószínűleg már nem élnék. És nem tartom magam egy nyafogó valakinek, aki az első problémánál meghőkölne.

A barátokról meg annyit, hogy a mai világban a barátság általában felületes. Egy embernek jobb esetben 1-2 olyan barátja van akire igazán számíthat, de sokszor egy se. A facebookon bejelölt ismerősök, meg hajdani egyetemi csoporttársakra bizonyos tragédiáknál nem lehet számítani, mert mindenkinek meg van a saját élete.

Én legalábbis így gondolom.
A jugoszláv légitársaság (JAT) 367-es, Stockholm és Belgrád között közlekedő járatának McDonnell Douglas DC-9 típusú utasszállító repülőgépe 1972. január 26-án a Német Demokratikus Köztársaság légterében felrobbant, a levegőben kettétört, és alig egy perccel délután…..
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
Gréczyblog Zászló. Égés 2012.01.15 07:53:00
Többféle tanulsága is van a tegnapi jobbikos zászlóégetésnek. Az egyik, hogy ezzel a mozzanattal súlyos robajjal vasfüggöny zúdult a Fidesz és a Jobbik közé. Nem mintha Orbán maga is nem lenne euroszkeptikus, csak éppen a pillanatnyi politikai érdeke homlokegyenest ellentés a…..
BLovi 2012.01.15 13:37:45
A cikk eleje még elég normálisan indult, de a végére komolytalanná tetted az egészet.

Ezt írod:

"Olyan hely leszünk, ahol március 15-én egyszerre fog tüntetni a további áfaemelésért, a végtagok nélküli döntetlen kimondásáért a Fidesz tömege, a rajtuk kívüli demokratikus világ..."

A demokratikus világ alatt a sajtószabadságért aggódó Lendvai Ildiót, az őskommunista Kovács Lászlót, Szekeres Imrét és társait, a korábban az országnak a legtöbb kárt okozó SZDSZ-hez tartozó "értelmiségieket", a Népszava "objektív" publicisztáit, valamint az Orbánnál semmivel sem különb, sőt őt is felülmúló Gyurcsányt és "demokratáit" érted?

Ugyan miért nincsenek tömegek a jelenlegi kormány elleni tüntetésen? Azért, mert a fentiek közül ha csak 1-2 ilyen személy is megjelenik egy demostráción, onnantól válik hiteltelenné az egész és az összes normális ember elhatárolódik a tüntetőktől is...

Az MSZP-s időszak hazaáruló és erkölcstelen döntéseitől el nem határoló és azt megtűrő emberek most visszakapják! Szomorú dolog, de őket én nem tudom sajnálni. Kb. semmi ellen nincs erkölcsi alapuk tüntetni, mert bármit hoznak fel Orbán ellen, kapásból lehet mondani 3x annyi példányt az MSZP-kormányzás idejéből...írom ezt úgy hogy nem vagyok fidesz szavazó.

Ez az egész magyar belpolitika már el lett qrvva úgy ahogy van.

Egyébként világpolitikai szinten hiteltelenek a politikusok (beleértve a nagy EU-s megmondó embereket és USA-sokat, szóval a Jobbik amit mondott sokmindenben igaza van. Viszont a zászlóégetés teljesen felesleges és káros volt, én nem is értettem mi szükség volt rá. Semmi értelme fejjel a falnak menni, ők most ezt tennék.
Az alábbi bejátszás a Vajdasági Rádió-Televízió honlapjáról származik. A Šešelj-féle Szerb Radikális Párt két napja meghirdetett demonstrációján ezrek gyűltek össze vasárnap este, hogy tiltakozzanak Ratko Mladić kiadatása és az "árulónak" tartott Boris Tadić…..
BLovi 2011.05.30 13:21:57
@mosolygós arc:

"....Láttatok már a jobbik tűntetés embereit. Na dettó..."

Anyád! Épp az előbb írtam hogy mi véleményem az értelmetlen erőszakról és annak pártolásáról. És én is voltam már nem egy jobbik demonstráción. Hogy hasonlíthatod össze? Én pl. utálom az MSZP-t és az őskomcsis politikusainkat de egyiknek se kívánom a halálát, csak hogy csukják őket börtönbe! Hátrakötözött kézzel hátulról fejbelőni bárkit, erre nincs szó. A leggyűlöltebb ellenséggel se tudnék ilyet tenni. Aki igen, az szerintem lelki nyomorék.
  Tudósítóink a Nádor téren örökítették meg a jelenetet, ahogy az egyik tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászlót meggyújtó, fekete kabátos férfi a…..
BLovi 2011.05.07 11:04:45
@tevevanegypupu:

"...Ezekre az emberekre nem kehet szamitani ha baj van, keptelenek rendet tartani,..." - ezt írod a tűzoltókra is (mint alul kiemeled)

Erre csak annyit: Nem vagy normális!
Kedves Praxis blog!   11 éves lányomat március 16-án műtötték, kivették a manduláját. A műtét rendben zajlott, a doktor úr, aki végezte, nagyon kedves volt és nagyon aranyos, nyugtatgatott a beavatkozás előtt, őszintén biztos az agyára mentem, de komolyan aggódtam. Szóval…..
A Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie a roma asszonyokat és gyerekeket a szabadon garázdálkodó, szélsőjobbos szabadcsapatok elől valahol Magyarországon. Minden hivatalos - és maradjunk annyiban: kínosabbnál kínosabb - cáfolat ellenére ez volt a hír Magyarországról a napokban a…..
Miközben Pintér Sándor belügyminiszter nemkívánatos személynek minősítette, és a település elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, továbbra is fekete egyenruhás hordák masíroznak a hajdú-bihari kisváros, Hajdúhadház utcáin. A…..
Kétmillió nézővel ment a Való Világ4 nagy érdeklődéssel várt szombati párbaja, ráadásul 18-49-ben 43,1 százalékos nézettséget hozott a műsor, azaz a tévénéző fiatalok közel fele volt kíváncsi arra, melyik alfahím jut vissza a villába. A sajtóközleményben még több…..
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
BLovi 2011.02.11 00:28:14
@MernokMunkas:

Nagyon nem értek egyet! Ezt úgy írtad, mintha azok akik nem igazgatók lennének 1 milliós havi fizetéssel azok nem tanultak volna vagy nem dolgoznának eleget!

Szerintem nem az adó itt a lényeg hanem hogy marha nagy az "olló" bizonyos szakmájú keresetek között!

Adott X cég Magyarországon, ahol az igazgató keres bruttóban mondjuk havi 1200 000-et.
A ranglétrán kettővel alatta lévő (tehát a középvezető beosztottja) meg mondjuk 200 000-et. Az illető beosztott is értelmes, felsőfokú végzettségű nyelvet beszélő valaki. Rengeteg ilyet ismerek.

Ha ugyanezt a profilu céget nézzük mondjuk Németországban, vagy Ausztriában (vagy a legtöbb nyugat-európai országban) Ott nem lesz ekkora eltérés. Most nem fogok itt euróba átváltogatni, de az igazgató meg a kettővel alatta lévő beosztottja között biztosan nem lesz hatszoros eltérés!

EZ A NAGY KÜLÖNBSÉG! Az a baj hogy ez a mostani új adózásnál még inkább ki fog jönni :(
Hosszas hallgatás és érzékelhető elbizonytalanodás után ismét erős életjelet adott a Jobbik: Vona Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon mondott beszédében ígértet tett arra, hogy február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján gárdamellényben fogja Pintér…..
Vagy nagyszerű jóssal bír a Bors online divíziója, vagy elkérték az RTL időgépét, de valahonnan tudomást szereztek a tegnap esti VV Alekosz - VV Zsófi párbaj kimeneteléről. A honlapjukon megjelent cikkük kommentjeiben olvasható, hogy az írás már akkor elérhető volt a neten,…..
BLovi 2011.01.30 11:35:25
"Mindenki tagadja, hogy nézi a VV-t. Nem értem miért? Nevetni kell a sok szerencsétlenen, nem híradón felnőni. Ha pedig valaki filmre vágyik, kölcsönözzön filmet vagy menjen moziba. Néha ki kell kapcsolni az agyat."

Nagyon nem értek egyet!!! Ezek a "műsorok" a tévézés legalja, semmi egyéb mint népbutitás. Fel fog nőni úgy egy generáció, akik nagy részének ez lesz az értékren. Hogy pornóskurvák és buzigyerekek hogyan viselkednek a tévében. Olyanok akarnak lenni mint ők. Holott ezek az emberek nem celebek, sima átlagemberek, de azok közül is a butább, igénytelenebb fajtából. Valaki leírta már egy korábbi "hír" kapcsán hogy ezek a villalakók roppant fontos emberek lehetnek a magánéletükben, ha a munkahelyükön (ha egyáltalán van nekik olyan) simán elmehetnek fél évre, a kutyát nem érdekel. Vagy pedig ilyen elkényeztetett ficsúrok akiknek apuka már megvette 18. születésnapjára a BMW-t és semmiért nem kellett megdolgozniuk.

Egyébként én 30 éves vagyok, szóval nem öregemberként osztom itt az élettapasztalatot. Múltkor olvastam egy cikkben hogy az ilyen valóságshow-s bulvárszarokat több mint háromszor annyian néznek az iskolázatlanabb rétegű emberek közül mint a diplomások közül. Ez is egyfajta igényszint mérő.

Egyébként sajnos nincs az az igénytelen semmitmondó műsor amit ne néznének sok tízezren csak azért mert azt teszik a tévébe. Az emberek többsége nem is az adott műsor miatt néz tévét hanem mert tökmindegy mi van akkor is tévézne. Ezt tartom igénytelenségnek.
Deutsch Tamás aktivizálta magát, előbb naptárat készített, majd a "megtámadott" Orbán Viktor segítségére repült haza Brüsszelből. Az EU elnökségi nyitány az EP parlamentben roppant szórakoztatóra sikeredett, ahány újság, annyi nézet: Alázás! Szégyen! Orbán…..
Jó, eddig is sejtettük, meg ha józan ésszel belegondolunk, érthető is, hogy amikor a VV lakóit kieresztik a ketrecből oda, ahol nincsen minden nyilvános vécé bekamerázval, azaz a nagyvilágba, akkor az események nem feltétlenül úgy kerülnek rögzítésre, ahogy spontán történtek…..