Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clarimonde

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hali Tibi! Imádom a blogodat, gondoltam színesítem egy kicsit a palettát. Remélem megfelel a színvonala. Bocs, ha kissé hosszú lett. /ez a felvezetés gondolom, direkt volt - Tibi/ Üdv: purga   Modoros punk Lehet akár általános iskolás (kétszer bukott), középiskolás, vagy…..
  Nyaralni indulsz? Vagy ebben a randa novemberi időben csak bekuckóznál otthonra és olvasnál valami jó kis csajosat, avagy egy nehezebb világirodalmi remeket? Régóta köztudott, hogy ez a fajta kikapcsolódás jót tesz az idegeknek, sőt, esetenként a ráncokat is kisimítja.…..
 -Tessék, vegyél a fasírtból is. Vegyél, vegyél! Én csináltam, a legjobb karajt teszik nekem félre a piacon mindig. Nem eszel sertést? Ez valami vallási dolog? Büdös az eszed tokja büdös, ártalmas ám... nézd meg: ide leteszem, ártalmas? Bánt, megharap, tökön…..
B-oldal TOP5 nő akitől FÉLEK 2011.05.06 06:30:00
Régóta mocorog bennem a téma, de meglepő módon nem könnyen jött ki belőlem. Elgondolkodtatok már, hogy ti kitől féltek? A kislányt a Kör című filmből nem ér mondani.Férfiként különösen fontos, hogy tisztázd magadban: kitől félsz a híres színésznők és…..
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
Nem csak a hollywoodi színészeknek vannak "fiatal voltam, pénzre volt szükségem" típusú munkái, sok rendező is csinált olyan filmeket, amikről azt se gondolnád, hogy a fickó egyáltalán megnézné. Egyébként a színészekhez hasonlóan a rendezők sem csak pályájuk…..
Hiába, bennragadtam a húsmentességbe, a néhány hónapja, épp a Dining Guide díjátadón megkezdett önkéntes böjtömet azóta is csak elvétve hagytam abba. Csaba persze szerintem komplett idiótának tart, ő továbbra sem mondana le a vérről és a különféle, izmokba töltött…..
Sziasztok!  Szeretném ha közzétennétek az én történetemet. Talán teljesen átlagos, és nem szokatlan sztori, de kíváncsi lennék mások véleményére. Tavaly érettségi után összeköltöztünk a párommal, jelenleg hárman élünk együtt, és hárman vagyunk munkanélküliek:…..
Clarimonde 2011.02.17 13:57:19
@Dike: hát négy év alatt sok minden történhet egy családdal, ezt sajnos saját tapasztalatból tudom.

@mojoking77: egész pontosan milyen bölcsész pályára gondolsz?
@az igazi Sipi: "addig sem kell dolgozni.
a bolcseszi palya egy meghosszabitott gyerekkor" - basszus erről nekem is szólhatott volna valaki, akkor nem dolgozom végig az egyetemi éveimet. :(
Clarimonde 2011.02.17 14:24:09
@Dike: az andragógus nem az a tipikus bölcsészképzés, azelőtt művelődésszervezőnek hívták és többnyire tanárképző fősulikon indították.
klasszika-filológussal én azt hiszem csak egyszer találkoztam egyetem alatt, szerintem a 2000 végzett KF diploma az az elmúlt 20 évben jött össze inkább:) mára már egyáltalán nem népszerű, sok ógörög meg latin, sokat kell tanulni.

ha a kommunikáció szakot mondtad volna, akkor még bólogatnék, de az a helyzet, hogy még ők is el tudnak helyezkedni (most nem a mesefősulikról beszélek, hanem btk-ról), kivéve azokat, akiknek a töketlenségén semmilyen végzettség sem segítene.

egyébként nem akarom én itt teljes mellszélességgel védeni a bölcsészképzést, mert én is megvágnám az államilag finanszírozott helyeknek egy tekintélyes részét (persze nem csak a btk-kon) mondjuk a term.tudományos képzés javára.
  "Melyik naplóba is írjuk Pistikét: a zöld katolikus naplóba, a kék reformátusba, a piros ate..., bocs, erkölcstanoktatásba? Vagy ő is olyan izé, akinek csak bibiliaismeret van? És az akkor most beszámít a hittanba? Hogy buddhista? Kaphat felmentést?" Az…..
Modorosblog Így harminc után 2011.02.08 06:00:00
Harminc év, mágikus kor. A valódi felnőttkor kezdete. Emberekké váltunk - nővé, férfivé. Férfiként egyre inkább halántékra fésüljük a hajunkat - és már egy Saab nyűgöz le minket a Ferrari helyett. Harminchárom év: krisztusi kor. A bőrdzseki, a póló, a…..
 Úgy érzed, hogy a férfiak nem figyelnek fel rád, miközben te sem érzed magad elég nőiesnek?  Ha nem viselkedsz nőként, vagy kevered a szerepeket, ne csodálkozz azon, hogy a pasik semmibe vesznek!Én fizessek vagy te?"Többféle női szerep létezik: barátnő, társ,…..
Clarimonde 2011.02.01 11:31:38
téged ezért a posztért ízekre fognak szedni, és meg is érdemled. Gyengébbik nemezésért meg merj nőnek lenniézért dupla péklapát.

@PasszívAgresszív: nem csak akarunk egyenlőek lenni, hanem azok is vagyunk :) aki közben királylányozik (engedj előre, fizesd ki az italom és vidd a cuccaimat) meg otthon a tükör előtt kb. a posztban prezentált mélységekben morfondírozik, azt legfeljebb körberöhögjük.
Előre engedni valakit meg szimpla udvariasság, egy gesztus, én sem csapom a mögöttem jövő orrára a csapóajtót
Clarimonde 2011.02.01 12:06:54
@teljesenürességesmentes: ezt az ezek szerint örökzöld "a nő nő lehessen úgy igazán" -t valaki már definiálhatná úgy objektíven.
Clarimonde 2011.02.01 14:39:23
@Lady Alfonzina: "a női öntudat legnagyobb bakija pedig ott van (és ezt sosem lehet kiküszöbölni), hogy nem tudja megbocsátani a férfiaknak a hormonvezéreltségüket. azt az ősi ösztönt,hogy menjen és vadásszon, hintse a magvait." - nna, már megint.

Azért van abban valami egészen irritáló, hogy amíg mi nőként igyekszünk lerázni a ránk telepedő sztereotípiákat, addig a férfiakat simán le lehet ösztönlényezni, mintha ezek a "hormonvezérelt" vadászok eddig csak félig törtek volna ki az állati létből. Másfelől viszont örök felmentést is biztosít számukra a hormonozás, elvégre ki tudna felelősséget vállani, ha állandóan baszogatják a hormonok. Hátszép.
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
A beszédes Hitchcock álnevet használó olvasónk küldte ezt az átlagosnak induló, ám mint egy vérbeli, régivágású horror, egyre hátborzongatóbbá váló történetet. Csakhogy az ő sztoriját az élet írta.“Sziasztok,Olvastam a kényszerspórolós apáról írt posztot. Ugyan…..
Clarimonde 2011.01.28 15:26:14
@Hitchcock2: hahó, én nem ítéllek el titeket azért, hogy nem lelkiztétek át az ügyet Emesével, amúgy sem hiszem, ennek szerepe lett volna az elborulásában (ami az írásod alapján mintha korábban is megmutatkozott volna). Arra meg senki sincs felkészülve, hogy egy szimplán furcsa ismerősén egyszerre csak eluralkodik a skizofrénia.
A pszichiátriai betegeket viszont mindenképpen elválasztanám a "hülye" fogalmától, ami -az én olvasatomban- jelent ostobát, vagy nagyon rosszindulatút, de a legtöbbször ezt a kettőt egyszerre, valszeg számtalan példát ismersz te is.
..és nem csak azért írom ezt, mert ma bevettem a PC-tablettámat, hanem mert egy hülye skizofrént sem ismerek, tökegészséges hülyéből viszont rengeteget.
Clarimonde 2011.01.28 15:37:59
@Styxx: ja, tkp igazad van.
Subba Filmajánló: Rubber 2011.01.27 19:19:00
A Rubber egy ismeretlen okból életrekelt és elszabadult kerék gyilkos örjöngését mutatja be, a rendező és zeneszerző nem más, mint Quentin Dupieux, azaz Mr. Oizo.    ..
Lehet a cím nem fedi le pontosan, miről is szeretnék most beszélni. Olyan dalokról, melyek egyenesen a lelkünkre hatnak. Előljáróban annyit: nem ezektől a daloktól indulunk el az éjszakába megőrülni, sőt lehet, olyan jó kedvünk sem lesz tőlük. Egyesek egyenesen szomorkásak…..
Egyértelmű: kell. Egy roppant szerencsés olvasónk a postaládájából vette ki, lefényképezte és elküldte nekünk.Miért csinált magáról naptárat? Ki és miért terjeszti? Ki kaphat a naptárból? Ki az, aki kiteszi bárhová ezt a naptárat?Esetleg nincs egy Szijjártós-változat?…..
Critical Miss Piaci rés, gyerekek! 2011.01.12 07:59:00
Az idei tél egyik feladatául azt tűztem ki, hogy veszek egy szép, de meleg kabátot - mission impossible. A normál szövetkabátok ugyanis maximum szépek, viszont szinte teljesen alkalmatlanok arra, hogy melegítsenek is. Meleg kabátokat legfeljebb a pufi-szekcióban találhatunk, de ezek…..
 Hepciástól, az elvetemült Nekrológ szerzője figyelmét az élők se kerülhetik el. Bátorkodtam javasolni neki, hogy tartsa a most megkezdett irányt :) Hódy Miklós értekezése az InternetrőlInternet. Magától a szótól is ódzkodtam. Atavisztikus, politbürős,…..
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
Clarimonde 2010.12.29 12:20:15
@Netszamuráj: de, vannak (nekem is volt, bejelentve, nem is olyan rossz fizuért), csak sajnos kevés:( A munkáltatók felkészületlenségét én mondjuk inkább rugalmatlanságnak nevezném, de tényleg nem ártana, ha javítanának a részmunkaidős foglakoztatás feltételein. Távmunkáról nem is beszélve, amiről aztán tényleg hallani sem akarnak a legtöbb helyen - pedig szvsz az irodai melók nem kis hányadát ugyanúgy meg lehetne csinálni hazulról is, vagy legalább megosztva..Én boldogan vállalnám akár kevesebb fizuért is, ha meg már volna gyerekem, akkor pláne.
Csak attól tartok, hogy a 3 éves gyes visszaállítása azért nem arról árulkodik, hogy úgy szentcsaládvédelmileg ebbe is feccölne némi energiát a zállam. Vagy javítsatok ki, ha tévedek.