Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attamatta

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom feltűnt-e, de az utóbbi időben megszaporodott a magánegészségügy nagyszerűségéről szóló tudósítás. Az iparágban érintett ügynökök próbálják a bepalizni a befektetőket festve a szép - és kiugró profittal kecsegtető - új világot. Egyes híresztelések szerint Magyarország örök második számú…..
Attamatta 2018.06.22 16:57:05
A kerületi SZTK-ban 1 szájsebész dolgozik, igazi "hentesmunkás", úgy adja be a szurit,a szájpadlásba, hogy az agyad zsibbad le tőle....De nincs más, kellene kiszedetni a bölcsességfogat. 3 hétre előre adnak időpontot, persze hogy szabit kell kivenni, a doki nem dolgozik 4 után (8-12 és 10-16 a repertoár. Ok, nincs más. Addig szenvedés, kínlódás, legalább a röntgen megvan ingyé'. Eljön a hálaadás napja (hogy bejutok és megszabadulok a fájdalomtól), de orvos beteg, aznap nem rendel (bocsi, máskor ne fogadd el se a hétfőt, se a pénteket - miért? a fantáziádra bízom). Újabb lehetőség vagy 3 hét múlva péntek, vagy 5 hét múlva hétfő, vagy semmikor szerda. - vannak akik már rutinosan utasítják el a h-p kombót. A kérdés a kartonozó felé: addig folytatódjon a kínlódás, és kialvatlanság kora?)
A közelben van magán-rendelés, telefon, másnapra időpont. Fiatal doki, ott nem vállalja, de másnapra beír a kórházba, és úgy megcsinálja, hogy annyi. Semmi gebasz, semmi varrás-foltozás, 2 nap múlva nyugdíjba küldhetem a turmixt, és ehetem a kedvenc rozsos kenyerem. Az ár mi tagadás nagyon húzós volt, sorba kellett kérdezni mindenkit a kölcsönért, de csak sikerült összeszedni azt a 6e ft-ot, amit a m.rendelőben a vizitért kért első alkalommal. A kórházban semmit, és fájdalmat ígért ha a kezem mégis találkozik a zsebével. És mi tagadás, be is váltotta a fenyegetését, lásd feljebb (mármint nem volt fájdalom, ebből eredően a kezem nem is akart engedelmesen belesimulni a zsebébe).
A kérdés: Te mit tennél legközelebb? Ja, akkor szenvedj. A fenti eredeti cikkes barátunk is kínlódott volna nem is kevés ideig. Ennyibe került, hogy viszonylag hamar megkapta a segítséget, bár sztem rossz helyre ment. Azokkal értek egyet, akik szerint a jó orvos cégére nem a lehúzás, hanem az elfogadható kezelés, mint ajánlólevél.
Praxis Élt 43 évet... 2017.12.02 11:38:45
Ki a felelős mindezért? Tudom, hogy az orvosok nem istenek, de hogy emberek se legyenek, az rendjén van? Fog-e felelni ezért valaki? “Egy kicsit zizzent, egy kicsit zseni!!! Mély érzésű, empatikus személyiség, nem volt a világon olyan dolog amihez ne tudott volna hozzászólni. Tele volt tervekkel,…..
Mostanában egyre inkább híve vagyok a gyors és hatékony megoldásoknak. Teljes az elhavazás a munkahelyen év végéhez közeledve, rendszeres dolog a túlórázás is. Az élet otthon viszont nem állhat meg, és bizony előfordul, hogy pont akkor vendégek jönnek, amikor csak fél 8-ra esek…..
Minden évben felhívom a figyelmet egy nagyon régóta létező adókedvezményre, és ezt minden évben sokan meg is köszönik nekem, de még mindig tetemes azok száma, akik nem használják ki ezt a lehetőséget. Igen, ismét a súlyos fogyatékosoknak járó személyi kedvezményről beszélek, melynek összege a…..
Lányom folyamatosan nyúz, hogy szeretne magának egy apró háziállatot. Természetesen fűt-fát megígért már, csakhogy kaphasson egy hörcsögöt. Valószínű, hogy rám fog maradni egy idő után a gondozással járó valamennyi feladat. Éppen ezért mielőtt belevágunk a kis hörcsög befogadásába, utána néztem…..
1986-ban mutatta be a Lego az egyik legizgalmasabb szériáját, a Model Teamet. Nagy méretarányú, relatíve nagy elemszámú és élethű járművekről van szó. A megjelenés pillanatában mindjárt három készlet került a polcokra: egy kamion, egy terepjáró és egy F1-es versenyautó. Egyik legszebb…..
A São Lourenço félsziget az első, amit Madeirából meglát az ember, mikor repülőgéppel közelít a sziget felé. Kopár, hosszúkás alakja jellegzetesen nyúlik az óceán felé. Tavasszal állítólag a zöld szín dominál a felszínén, azonban nyáron ez a szín a barna árnyalataiba szárad. Ezt a túrát az utolsó…..
Attamatta 2016.08.28 08:23:41
@geegee: Mindezeket megtaláljátok, sajnos nem egy helyen, de jelen vannak. Medencés fürdő Porto Monizban, homokozó Calheta-ban, szép növények az utak mentén és a Tropical Gardenban (+ a Teleferico is egy élmény a gyereknek), hangulatos kisvárosok különösen északon, a Rabacal ösvény pedig igazán kihagyhatatlan és nem nehéz túraútvonal. Másodszor voltunk idén, és hidd el: nagyon nehéz eljönni onnan.
Attamatta 2016.08.29 13:30:55
@talajmentifagy: Az első kép nagyon jó lett, ez is a koránkelés "eredménye", mert nem szemből, hanem hátulról sütött a nap. Mondjuk nyáron napközben valami "haláli" egy hely, bele lehet pusztulni a hőségbe, semmi árnyék, a víz meg messze lent. Pico Ruivo-nál és Teixeira-nál már jó ideje zárva vannak a menedékházak. A túraúton dolgozó emberkéket kérdeztük róla, azt mondták, nincs bérlőjük, aki vinné az üzletet. De pont amiatt jár arra sok idős/nyugdíjas nyugati túrista, mert Top1 hely.
Izlandba oltott Madeira némi ír akcentussal – kiváló jellemzés az Azori-szigetekre. Kár, hogy nem én, hanem a Lonely Planet találta ki. Utánozhatatlan zöld rétek, rengeteg tehén, fortyogó vulkánok, meglepően olcsó szállások és éttermek. Az Atlanti-óceán közepén fekvő, Portugáliához tartozó…..
Attamatta 2016.02.03 21:42:56
@ZX71: Valahogy így látom én is, de a szigetek közötti hajó vagy repülő sem olcsó, nyáron +20-30% rájön a téli árakra.
Dubai és Panamaváros között a leghosszabb a repülőút a világon, ami nem meglepő, ugyanis a két célállomás több mint 13 ezer kilométerre van egymástól. De vajon hány órába telik, amíg eljutunk egyik városból a másikba?  ..
Attamatta 2015.12.27 21:53:30
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Nem azt mondtam, hogy BUD-ról indul útjára (az természetesen DUB-PTY járat), hanem azt, ha valaki szeretne erre a járatra foglalni, akkor BUD-ról is megteheti csatlakozással, aminek annyi az ára, és sokat kell tranzitálni hozzá.
Pangea Süllyedő Maldív-szigetek 2015.10.25 20:36:02
A városok a világ számos pontján folytatnak folyamatos küzdelmet a klímaváltozás ellen. Velencét, Londont és Rotterdam kikötőjét gátak védik a vihardagályok és az emelkedő tengerszint ellen. A Sandy utáni New York zöld gyűrűt tervez Manhattan sziget köré az árhullámok…..