Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Catan

3 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vitába szállt Semjén Zsolttal a piarista gimnázium igazgatója, Urbán József. A fiatal szerzetes a melegházasságról, és általában véve homoszexualitásról másként gondolkodik, mint a KDNP elnöke. Urbán két ember egymás iránti szeretetének kifejezéseként látja két…..
A volt svéd miniszterelnök-helyettes szerint az abortusz végrehajtását megtagadó orvosnő hasonló a terroristákhoz! Mona Sahlin, korábbi svéd miniszerelnök-helyettes, szociáldemokrata politikus, jelenleg az erőszakos szélsőségekkel szembeni nemzeti koordinátor, nemrég a…..
Megdöbbentő adatokat tett közzé egy érzékletes infógrafikába sürítve az amerikai Covenant Eyes (Szövetséges Szemek - a név eredetét lásd itt) keresztény ismeretterjesztő csapat. A pornográfia sok féle módon pusztít, mint az adatokból látható. Egy különösen…..
Catan 2015.02.20 12:45:32
@deepforest88: hozzászólásodból én csak annyival tudok egyetérteni, hogy minden ember függ valamitől, valaminek alárendeli magát, de hogy minek, az már az ő választása. Aki hívő, az valóban alárendeli magát bizonyos törvényeknek, de aki pornót néz, az is választ. Ha józanul megnézi az ember a mai családok állapotát, és azt, hogy a házasságok mekkora része végződik válással, és ehhez hozzáveszi azt, hogy a pornó milyen elterjedt a férfiak között, a minimum az, hogy elgondolkodik, nincs-e a kettő között összefüggés. Én ezen az alapon nem tudom elhinni azt a propagandát, hogy a pornót is lehet szabadon, a következményeitől függetlenül az életmód részévé tenni, hiszen akkor a mai pornótársadalomnak a boldogság szigetének kellene lenni. Abban talán egyetértünk, hogy nem az. Ha viszont az igazi hívők között olyanokat látok, akik bár alárendelték magukat törvényeknek, és lemondtak olyan pillanatnyi testi örömökről, mint a pornó, de cserébe 20-30-40 éves házassági évfordulókat ünnepelnek, unokáik vannak, akkor én azt igazi teljesítménynek veszem, és példaértékűbb, mint a mai férfiideál.
Catan 2015.02.20 15:01:04
@deepforest88: Egyetértek azzal, hogy az igazi problémát nem a pornó jelenti, hanem az az állapot, amiben az egyetlen örömforrást ez jelenti. Őszintének tartom a hozzászólásod, és arra kérlek, hogy ne vedd önelégültségnek azt amit most leírok (annak ellenére, hogy szerintem is nagyon nagy probléma, hogy sokan úgy hirdetnek keresztény értékeket, hogy abból nem sok látszik az életmódjukban). A Biblia szerint az egyetlen mód, hogy meglehessen szabadulni a pornóból és más bűnökből, az a megalázkodás és a bűnösség elismerése, és annak elismerése, hogy Jézus Krisztus ezekért a bűnökért halt meg, majd ezt követően feltámadt. A Biblia szerint aki ebben hisz, bűnbocsánata és örök élete van. Ez egyébként akinek tényleg megvan, az nem lesz önelégült, hanem végtelenül hálás. Aki valóságosan meghozza ezt a döntést, annak életében egy természetfölötti belső átalakulás megy végbe, amit a Biblia újjászületésnek hív, és egy új természete lesz, amelyben nincs meg a bűn iránti kívánság (harca persze lehet a bűn ellen, sőt a Biblia olyanról is beszél, hogy az embernek sok esetben szellemi lényektől, démonoktól kell megszabadulnia, hogy szabad legyen, például a pornótól, amelyről továbbra is nagyon nehezen tudom elhinni, hogy önerőből szabályozni lehetne. Legalábbis ez az emberek nagy részének nem sikerül). Mert a valódi probléma az, hogy az ember egy bűnös természettel születik meg, amely képtelen a jó megcselekvésére (akkor is, ha tudja mit kellene tennie), ilyen módon igaz amit írsz, hogy lehetetlenség önerőből betartani az erkölcsi törvényeket, ebből maximum vallásos képmutatás lesz. Az azonban kihagyhatatlan ebből, hogy ez az ember személyes döntése alapján történik meg, ha a fent vázolt egyetlen megoldást (amit természetesen nem én találtam ki, de nem is egy egyház, hanem maga a Biblia) elutasítja, akkor ő fogja viselni a bűnei következményét, amelyért pedig Jézus meghalt. "Aki hisz, üdvözül"- mondja a Biblia. A probléma az, hogy ma tömegméretekben lázadnak ezek ellen az igazságok ellen, véleményem szerint a generációk elsüllyedése ennek a következménye. A példáddal élve, ha valaki a mentőcsónakból mentőövet dob neked, és te nem fogadod el, hanem mondjuk azt mondod, hogy miért nem segítesz máshogy, akkor nem hibáztathatod a csónakban ülőt, ha megfulladsz. Isten ugyanezt tette, mentőövet dobot a Fia, Jézus által, aki ezt elutasítja, megteheti, de jogosan nem hibáztathatja Istent. Ha viszont az ember hozzáállást vált Isten felé, az addig lehetetlen dolgok lehetségessé válnak, így a jól működő család is. Én ilyen családokra hivatkoztam, ilyenben élek én is, ezért tudom azt írni, hogy ez működik. De csak Isten természetfölötti ereje által, különösen a mai világban.
Kezdésként engedjetek meg egy szubjektív véleményt annak a vitának a margójára, ami olvasóink között tört ki a Kódjátszma kritika kapcsán. Itt olvasd el, ha még nem tetted. A számunkra feltett kérdések az alábbi témában csoportosultak a szerző Facebook oldalán. Le…..
A Newsboy’s egykori frontembere, George Perdikis néhány napja megdöbbentő bejelentést tett:  „1985-ben a történelem egyik legsikeresebb keresztény zenekara, a Newsboys társalapítója voltam. Lehet, hogy hallottad az együttes zenéjét a God’s Not Dead (Isten nem halott) című…..