Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HegedusMiklos

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Workshop (képzés) az egyéni védőeszközök kiválasztásáról és meghatározásáról Időpont: 2023. május 24. 9.00-15.00 óra közöttHelyszín: online (Zoom felületen) A munkavédelmi szakemberek munkájuk során az egyéni védőeszközökkel nap, mint nap találkoznak.Feladatuk, hogy meghatározzák az adott…..
A munka digitalizációja I. rész - Intelligens egyéni védőeszközök A jövő, vagy az okos egyéni védőeszközök már a jelen? - workshop A workshop az interneten keresztül, élő adásban lesz majd követhető a Zoom internetes felületén.Időpont: 2023. június 14. 9 óra.A workshop kb. 6 óra időtartamú…..
A koronavírussal és a maszkhasználattal kapcsolatos legújabb videónk a munkavédelem felől közelíti meg a témát és az "Intelligens egyéni védőeszközök" előadás-sorozat egyik előadásán hangzott el (hossza kb. 15 perc). Részletek és jelentkezés az előadás-sorozatra:…..
Rendkívül fontos, hogy a koronavírus elleni védekezésben résztvevők megfelelő egyéni védőeszközöket használjanak. Nem csak ők, hanem bárki más is, aki egyéni védőeszközt használ (FFP1, FFP2, FFP3 maszk; védőkesztyű; védőruházat; védőszemüveg; stb.) kell rendelkezzen olyan információkkal, melyeknek…..
Rendkívül fontos, hogy a koronavírus elleni védekezésben résztvevők megfelelő egyéni védőeszközöket használjanak. Nem csak ők, hanem bárki más is, aki egyéni védőeszközt használ (FFP1, FFP2, FFP3 maszk; védőkesztyű; védőruházat; védőszemüveg; stb.) kell rendelkezzen olyan információkkal, melyeknek…..
Rendkívül fontos, hogy a koronavírus elleni védekezésben résztvevők megfelelő egyéni védőeszközöket használjanak. Nem csak ők, hanem bárki más is, aki egyéni védőeszközt használ (FFP1, FFP2, FFP3 maszk; védőkesztyű; védőruházat; védőszemüveg; stb.) kell rendelkezzen olyan információkkal, melyeknek…..
Az Európai Unió 2016/425/EU rendelete az egyéni védőeszközökről 2019. április 21-től teljeskörűen hatályba lépett. Az EU rendelet által szabályozott területre a tagállamok nem alkothatnak jogszabályt, tehát amit az EU rendelet tartalmaz, az kötelező szabály. Azonban vannak (főként a használatra…..
Az Európai Unió 2016/425/EU rendelete az egyéni védőeszközökről 2019. április 21-től teljeskörűen hatályba lépett Legfontosabb változások:Elnevezések változásai:- EK-megfelelőségi nyilatkozat helyett EU-megfelelőségi nyilatkozat,- EK-típusvizsgálat helyett EU-típusvizsgálat,- EK-típustanúsítvány…..
Az Európai Unió hivatalos lapjában (Official Journal of the European Union - OJEU) nemrég (2018. június 15-én) jelent meg az egyéni  védőeszközök harmonizált szabványlistájának legfrissebb változata, mely már az új Rendelet (2016/425/EU) figyelembevételével került kiadásra. A lista…..
A 2016/425/EU Rendelet, az egyéni védőeszközök területére vonatkozó új jogszabály 2018. április 21-én lép életbe teljeskörűen. A Rendelet egyik új szabálya az alaki megfelelés hiánya, melynek előfordulása a jogszabály alkalmazásával akár az egyéni védőeszköz forgalmazási korlátozásának vagy…..
Az Európai Unió hivatalos lapjában (Official Journal of the European Union - OJEU) nemrég (2017. december közepén) jelent meg az egyéni  védőeszközök harmonizált szabványlistájának legfrissebb változata. A lista letölthető: Egyéni védőeszköz szabványlista - 2018..
A 2016/425/EU rendelet (továbbiakban: Rendelet) az egyéni védőeszközökről és a 89/686/EGK irányelv (továbbiakban: Irányelv) hatályon kívül helyezéséről.  Az új jogszabály, a Rendelet egyik fontos dátuma a címében is szereplő Irányelv hatályon kívül helyezése, melynek időpontja 2018. április 21.Új…..
Az egyéni védőeszközök kategóriába sorolása azért fontos, mert például ez alapján lehet meghatározni, hogy milyen dokumentumok kell kísérjék az egyéni védőeszközt, milyen megfelelőségértékelési eljárást kell az adott eszköz esetében lefolytatni, időszakos vizsgálatra kötelezett lesz az egyéni…..
Az Európai Unió hivatalos lapjában (Official Journal of the European Union - OJEU) nemrég jelent meg az egyéni  védőeszközök harmonizált szabványlistájának legfrissebb változata. A lista letölthető: Egyéni védőeszköz szabványlista - 2017..
Az egyéni védőeszközökre vonatkozóan nagyon sok jogszabály előírásokat, követelményeket határoz meg.Jogos a kérdés, hogy mely jogszabályok ezek és ha tudjuk, akkor a következő kérdés az hogyan találjuk meg a vonatkozó rendelkezés pontos jogszabályi helyét és az előírás pontos szövegét. Az alábbi…..
A személytartóból, a magasban elakadást imitálva, az önmentést időszakonként gyakoroltatni kell. A mentés, önmentés gyakorlására adunk lehetőséget Önöknek, munkatársaiknak. Az oktatás időtartama 4 óra, Az oktatás kiterjed: a mentéshez-önmentéshez, ereszkedéshez használható eszközöknek,…..
2016. július 8-tól módosult az 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről jogszabályunk. A törvény a munkavédelmi képviselők választásának megtartását mindazon munkáltatók számára kötelezővé teszi, akik legalább 20 fő munkavállalót foglalkoztatnak. Néhány információ ezzel kapcsolatban: a) ne…..
július 8-tól változik az 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.), a munkavédelmi törvény, melyből két fontos változást emelek ki:   1., Az egyéni védőeszközökre vonatkozóan: Az Mvt. 42. § b) pontja: „b) a veszélyforrások ellen védelmet nyújtó egyéni védőeszközöket meg kell határozni, azokkal a…..
EGYÉNI VÉDŐESZKÖZ RENDELET FELHASZNÁLÓKNAK!! MUNKAVÁLLALÓK, MUNKÁLTATÓK és az egyéni védőeszközökről szóló új 2016/425/EU rendelet   Állapítsuk meg nyomban, hogy az Európai Unió új egyéni védőeszköz rendelete (2016/425/EU rendelet az egyéni védőeszközökről és a 89/686/EGK tanácsi irányelv…..
Veszélyes anyagok A veszélyes anyagok használatával kapcsolatban több jogszabály is követelményekethatároz meg.Általában ezeknek az anyagoknak a használatához a gyártók biztonsági adatlapokat mellékelnek.Ezeknek az adatlapoknak jellemzően a 8. pontjában határozzák meg a gyártók azokat a…..
Egyéni védőeszközök - a magasban végzett munka jogszabályi meghatározásának változása A 14/2004. (IV. 19.) FMM rendelet a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló jogszabály módosításra került, 2016. május 5-től hatályos a 10/2016. (IV. 5.)…..
2016/425/EU rendelet A mai napon, 2016. március 31-én az Európai Unió Hivatalos Lapjában (Official Journal of European Union - OJEU) az "Unió Közlönyében" megjelent az egyéni védőeszközökről szóló 2016/425/EU rendelet. A jogszabály "AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/425 RENDELETEaz egyéni…..
Az Európai Parlament 2016. január 20-án 606 igen szavazattal elfogadta az egyéni védőeszköz rendeletet. Az egyéni védőeszközökről szóló Európai Uniós rendelet hatályon kívül helyezi a jelenlegi szabályozást.Így hatályát veszti majd a 89/686/EGK irányelv és ennek a magyar jogrendbe átültetett…..
Az Európai Unió hivatalos lapjában (Official Journal of the European Union - OJEU) az év végén jelent meg az egyéni  védőeszközök szabványlistájának legfrissebb változata. A korábbi lista változásai a csatolt fájlban színnel jelöltek. Szabványlista - 2015.12. hó..
A HARMONIZÁLT SZABVÁNYOKRÓL A „szabvány”, „nemzeti szabvány”, „európai szabvány”, „harmonizált szabvány” és „nemzetközi szabvány” kifejezések pontos definíciója. A szabványok alkalmazása önkéntes. A „harmonizált szabványok” a Bizottság felkérésére az uniós harmonizációs jogszabályok…..