Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ildi.pirka

19 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki ismer, tudja, hogy alapvetően egy vidám, optimista ember vagyok, de vannak helyzetek, amikor nehéz annak lenni. A Pécsi Klinikán tudatosították bennem, hogy nem simán miómáim vannak, hanem igen csak súlyos a helyzet és műtét nélkül komoly bajom lehet... Nagy izgalommal…..
Tegnapelőtt volt a műtétem egy éves évfordulója és tegnap voltam nőgyógyásznál. Nincs új miómám és a méhem is teljesen meggyógyult, semmi nyoma a műtétnek. Az elmúlt egy évben sokat tettem azért, hogy egészséges legyek.....
Régen írtam, de nagyon jól vagyok. Mintha már ezer éve lett volna a műtét. Ebben a cikkben leírom az első hónap történéseit a műtét utáni naptól... A műtét utáni első napon hajnali 4 órakor ébresztettek, hogy fel kell kelni és mosakodni menni. Lecsatoltak rólam mindent…..
2015. október 6-án két miómát távolítottak el a méhemből a Pécsi Nőgyógyászati Klinikán nyitott hasi műtéttel. Mindent részletesen megírok a műtét előkészítéstől a kórház elhagyásig tabuk nélkül. Ez a cikk az első két napról szól, a műtéti előkészítésről, a…..
Ma egy hete, hogy megműtöttek és ma egy hete, hogy megszabadultam a két miómámtól. Az egyik férfi ököl nagyságú volt, a másik 3-4 centis, de a méhem megmenekült... Habár tegnap óta felső légúti gyulladással küzdök, de ennek ellenére nagyon jól vagyok. Kedden műtöttek…..
Mióma napló Holnap indulok... 2015.10.04 07:49:53
Holnap kell befeküdnöm a kórházba, de a mai nap a családomé és a kutyáimé, éppen az állatok világnapja van. Mivel Pécsen műtenek, ezért már napok óta arra készülök, hogy mit kell magammal vinnem, mert nem nagyon lesz látogatóm... A nyaralásra nem készültem ennyit :)…..
Két nappal ezelőtt kerestek a Pécsi Klinikáról, hogy ha szeretnék, már jövő héten mehetek a műtétre. Hát persze, hogy szeretnék minél előbb túl lenni rajta, mert a várakozás nem jó. A végső visszaszámlálás elkezdődött... A várakozás nagyon nehéz, az idő lelassul.…..
Tegnap több óra autózás és várakozás után, végre megkaptam a műtéti időpontot. Két év kínlódás után már látom a fényt az alagút végén, három hét múlva már túl is leszek a műtéten...  Mivel Székesfehérvár mellett lakom, ezért reggel 7-kor indultam, hogy időben…..
Elég volt egyetlen jól eltalált mondat, amit a jelenlegi orvosom mondott és megnyugodtam a műtétet és gyógyulást illetően. A múlt heti vizsgálat utáni rossz hangulatom már elmúlt, ismét tudok pozitív lenni, amit nem csak az orvosomnál tett látogatásnak…..
Alapvetően nagyon pozitív beállítottságú ember vagyok, de a miómák megváltoztatták az életemet. Nem lettem negatív, nem hagyom el magam, de olyan érzéseket és félelmeket okoznak, amit csak azok érthetnek, akik hasonló betegséggel küzdenek... Van egy reklám a tévében a…..
Közel két év küzdelem - három orvos, gyógyszer, kórház, természetgyógyász - után, 2015. májusában kezdtem el a második három hónapos Esmya kúrát és ekkor határoztam úgy, hogy maximálisan a gyógyulásra koncentrálok és persze keresek egy olyan orvost, aki valóban segíteni…..
Miután az első adag Esmya 2014. november végén elfogyott és "Z" orvos, aki a harmadik doki a történetben nem igazán reagált a megkereséseimre, úgy döntöttem nem foglalkozom a miómákkal, hiszen nagyon jól voltam. 2015. január jól telt, de aztán hamar rá kellett jönnöm, hogy…..
2014. augusztus 22-én egy évvel a missed ab műtétem és sok-sok kínlódás után kiderült, hogy két 4-5 centis miómám van, ami minden problémám okozója. Hazafelé menet a dokitól kavarogtak a gondolataim a betegségről, a műtétről és hogy most mi hogyan lesz. Amikor hazaértem,…..
2013-ban elhatároztuk párommal, hogy babát szeretnénk és néhány hónap próbálkozás után a terhességi teszt pozitív lett. 37 évesen meglepett, hogy ilyen hamar sikerült az első baba, de…..
Sok szeretettel üdvözlök mindenkit! Miért is írom ezt a naplót? Egyik oka, hogy megosszam sorstársaimmal azokat a tapasztalatokat, amelyeket az évek alatt gyűjtöttem a betegséggel és a gyógyulással kapcsolatban,…..
Edutus Marketing Új innováció. 2015.05.18 12:55:51
Újító szándékomban sokat töprengtem, hogy mi legyen az a világmegváltó ötlet, vagy első kis lépés, amellyel csatlakozhatnék azon emberek népes táborához, akik már napi szinten sokat tesznek a fenntartható fogyasztói magatartás kialakítása érdekében. A termelői…..
Akár ez a cím is találó lett volna az ötven árnyalat sorozatnak. Na persze nem a könyvben lejátszódó cselekmény miatt, hanem inkább a történetben megjelenő product placement-ek sokasága miatt. Nem könyv vagy film kritikát készülök írni és nem is szeretnék pro/contra érveket…..
ildi.pirka 2015.04.09 07:02:34
@Dóri 333: A Hell-es ráközelítés az S.O. S Szerelemben is volt és a Merci csoki is. Nem erre a filmre gondoltál? Amúgy tényleg gáz volt benne a Hell. Mondjuk a Merci még oké, ahogy a kislány kínálja és a főszereplő nem tud neki ellenállni :)
Az elmúlt évtizedekben a kutyák szerepe a társadalomban és családok életében felértékelődött. A kutyákat régen leginkább házőrzőként tartották, de ma már a legtöbb helyen teljes értékű családtagként élik életüket. Ezt felismerve egyre több gyártó és kereskedelmi…..
ildi.pirka 2015.04.04 08:08:35
@Lelooo: Részben igaz, hogy falvakban jellemzők a konzervatív típusú gazdik, de azért városban is vannak néhányan. Érdekes látni azt, hogy az ilyen típusú kutyatulajdonosok is fejlődnek és akikkel kapcsolatba kerültem azért ritkán kötik láncra a kutyát. Egyre többen felismerik a kutyaeledelek előnyeit is közülük, és egyre többen sétáltatják és tanítják kutyáikat pozitív megerősítéssel. Nem mondom, hogy könnyű volt őket tanítani, vagy tanácsokat adni nekik, mivel korukból adódóan sok tapasztalattal rendelkeznek és sok esetben azt hiszik mindent tudnak a kutyatartásról :)
A kérdőívbe 50-en vettek részt, mivel ennyit engedett ingyenesen a program :)
Március 15-től vasárnaponként zárva tart a boltok nagy része. A magyar lakosság egy része teljesen fel van háborodva, másokat viszont nem ráz meg az új törvény. De vajon hogyan befolyásolja mindez a fogyasztói magatartást? Hogyan fognak változni a vásárlási szokások hosszú…..
Edutus Marketing Mit (v)egyek? 2015.03.15 17:51:49
A fenti képen egy táplálkozástudományi kutató látható, munka közben…   Újabban arról cikkeznek az újságban, hogy egészséges a disznózsír, nem veszélyesek a vörös húsok és a vaj, az egészségünk megőrzése érdekében ne együnk margarint, és olíva olajat (csak…..
ildi.pirka 2015.03.16 05:58:24
Azzal én is egyetértek, hogy azt együnk, amit jónak látunk, de azzal nem teljesen, hogy azt, amit szeretünk. Ha valakinek az egészségi állapota olyan, hogy nem ehet bizonyos élelmiszereket, mert árt magának vele, akkor szeretheti akárhogy, akkor is jobb ha nem eszi. Sok olyan civilizációs betegség van, melyeken a "hagyományos" magyar táplálkozási szokások rontanak és ilyenkor érdemes a különböző diétáknak utána járni. Nem gondolom, hogy bármelyik táplálkozási irányzat szentírás lenne, de sok hasznos dolgot lehet belőlük tanulni. Ha pedig az ember saját bőrén tapasztalja egy betegség kapcsán, hogy új táplálkozási szokásokkal sokkal jobban érzi magát, akár már nem is tűnnek olyan rossznak ezek az új trendek. Nem beszélve a prevencióról, mert azért lássuk be a magyar konyha nem tartozik a túlzottan egészségkímélők közé. Nem gondolom, hogy nagy lenne a tanácstalanság a különböző irányzatok közt, kb. mindegyik ugyanazon az alapon nyugszik. Minimális szénhidrát, több fehérje, sok zöldség és gyümölcs és persze ennek van számtalan variációja. Egy glutén és szénhidrát szegény diétában nagyon nehéz lemondani a búzakenyérről és a csokiról, de egy kis kutatással és önállósággal olyan ételek állíthatóak elő, amelyek egyáltalán nem drágábbak, mint a hagyományosak.
A só témáról nem hallottam még, de az biztos, hogy évek óta tengeri sót használok :) Tényleg miért is kevernek mérgező anyagot a sóba?