Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazd blogger

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tanulmányozták az európai benzinárakat. Magyarországon még a mindig 6-7. legolcsóbb ennek az üzemanyagnak az ára. De azt is megnézték, hogy milyen eszközöket alkalmaztak a benzin árának féken tartására, egyedül Horvátországban rögzítették az árat.   A kormány úgy döntött, hogy november 15-én 3…..
A RowanHill Digital friss kutatásának célkeresztjében a 11 legnagyobb lakossági ügyfélállománnyal rendelkező hazai bank állt. Az elérhető funkciók, szolgáltatások és a felhasználói élmény volt a két fő szempont, amelyek alapján végignézték ennek a 11 banknak a mobil netbanki applikációit. Az általuk…..
Az OTP Bank romániai leányvállalata elérte a 4 százalékos részesedést a román bankpiacon, így jó irányba halad afelé, hogy teljesítse a célul kitűzött 5 százalékos részesedés megszerzését - jelentette ki csütörtökön egy online sajtótájékoztatón Fatér Gyula, az OTP Bank Románia…..
A hazai kibocsátású kártyás vásárlások értéke most haladta meg először a készpénzfelvétel arányát Magyarországon. Az előző negyedévhez viszonyítva 8,5 százalékkal nőtt a bankkártya-elfogadóhelyek száma, és a hazai kibocsátású kártyás vásárlások értéke most haladta meg először a készpénzfelvétel…..
Továbbra is többségben vannak azok, akik lényegesnek tartják a hosszú távú pénzügyi tervezést, megtakarítást: a 30-59 évesek 76 százaléka látja így a helyzetet a koronavírus-járvány fényében – közölte a K&H a biztos jövő indexhez készült reprezentatív kutatás alapján. A pandémia hatására az…..
Bár 14 százalékos visszaeséssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac a koronavírus-járvány miatt, a 639 milliárd forintos finanszírozott összeg jóval meghaladja az előzetes becslésekben szereplő 550 -600 milliárd forintos összeget - közölte a Magyar Lízingszövetség. Több eszközcsoportban is…..
A koronavírus-járvány óriási feladat elé állítja az egészségügyben dolgozókat, így a Coface hitelbiztosító egy kezdeményezést indított, amellyel a magyarországi cégek támogathatják az intenzív ellátás szakdolgozóit. A mostani járványhelyzetben globális szinten és Magyarországon is kiemelt szerepet…..
A világszerte elindított gazdaságélénkítő intézkedéseket felemásan kezelik a piacok és a járvány megoldását jelentő vakcinák esetében is csak a jót nézik a befektetők. A mostani helyzet szerint úgy tűnik, mintha a kockázatokkal nem törődnének – véli Kovács Mátyás, a K&H alapok kezelőjének…..
Miközben a közép-kelet-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata 740 milliárd euróra, azaz 5,5 százalékkal növelte árbevételét tavaly, a rangsorban szereplő 73 magyarországi társaság ezt meghaladó, 6,3 százalékos forgalombővülést ért el. A régió harmadik legnagyobb árbevételű vállalata - a…..
Budapesten a legnépszerűbb a mobilbankon keresztül vásárolható közlekedési jegyGyorsan változnak világszerte a technológiai fejlődés miatt a bankolási szokások, a versenyben csak a korszerű digitális megoldásokat nyújtó bankok maradhatnak talpon – állapítja meg a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég…..
A K&H ügyfelei a mindennapi tranzakcióikat gyorsuló ütemben végzik digitálisan és automatizáltan, azonban a nagy horderejű pénzügyi kérdésekben továbbra is igénylik a személyes tanácsadást. A digitális megoldások népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt tizenkét hónapban 15 százalékkal nőtt azoknak a…..
Tőkeemelés az aktivitás biztosítása érdekében Kiemelt szerep jut a garanciakonstrukcióknak a koronaválság kezelésében, ezt mutatja, hogy az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási portfoliója 1000 milliárd forint fölé emelkedett szeptember végére. Ez 31 százalékos…..
Kevesebbet költöttek bankkártyával A diákok 51 százaléka szerint az oktatás hagyományos keretek között az igazi, ugyanakkor 24 százalékuk működőképesnek tartja az online tanítást is - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A bank összefoglalója szerint a járvány átalakította a diákok mindennapjait,…..
Jelentősen bővült augusztusban a magyar járműpiac, miközben nemzetközi szinten visszaesés látható. Összesen közel 19 ezer új járművet - személyautót, kis- és nagyteherautót, buszt és motort - helyeztek forgalomban augusztusban, ami 22 százalékos éves növekedésnek felel meg, 2017 augusztusához…..
A tavalyinál lassabb ütemben, de tovább nő Közép-Kelet-Európa GDP-je, az idén 3,6 százalékkal, jövőre pedig 3,2 százalékkal nőhet a térség GDP-je - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító MTI-nek megküldött elemzéséből. Tavaly Közép-Kelet-Európa GDP-je 4,3 százalékkal nőtt. A Coface elemzése…..
A Garantiqa folyamatosan bővül 2014 óta, 2018-ban a társaság fennállásának legsikeresebb évét zárta és már minden ötödik kkv hitelhez a Garantiqa kezességvállalása kapcsolódott tavaly.Ebben az évben folytatódik a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezése alapján tavaly megkezdett, úgynevezett fordított…..
Ugyan az év kezdetén a sárgamellényesek mozgalma kedvezőtlen hatással volt a francia vállalatok fizetőképességére, a mozgalom erejének alábbhagyása, illetve a gazdaság kitartó növekedése márciusban és áprilisban már pozitívan befolyásolta a fizetésképtelenségi statisztikát. A Coface legfrissebb…..
Annak ellenére, hogy a netező magyarok 30 százaléka aggódik egy esetleges hackertámadás miatt, a jelszavaikra már kevésbé figyelnek. 56 százalék sok helyre ugyanazzal a jelszóval lép be és mindössze 11 százalék használ valamilyen jelszómenedzselőprogramot - derül ki a K&H legfrissebb…..
Hamarosan elindul a WWF Magyarország egyedülálló tehetséggondozó programja, amely a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt érdeklődő 14-16 éves tanulókat célozza meg. A Zöld Generáció Program a kreatív problémafelvetés, a kritikai gondolkodás, az innovatív megoldások…..