Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KalocsaBlog

19 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalocsa blog "Kukaszabályzat" 2017.02.08 11:17:40
A Képviselő Testület 2016. június 23-án módosította a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló helyi rendeletét, hiszen 2016. április 1-től új szabályozás lépett életbe a hulladékgazdálkodás területén. Sokan azonban még mindig nincsenek azzal tisztában, hogy mennyit kell fizetni, illetve hogyan…..
Kalocsa blog Újabb "szemét" ügy 2017.01.18 10:12:31
Legutóbbi cikkünk után kaptunk egy levelet (azért levelet mert az írója nem tudott/nem akart regisztrálni a blogon), ahol kifogásolta, hogy miért foglalkozunk annyit az előző időszak hiányosságaival, hiszen csak az nem téved aki nem dolgozik, ráadásul sok esetben nem is a helyi önkormányzatok voltak…..
KalocsaBlog 2017.01.26 11:12:59
@Lufikalocsa: Rosszul tudja. A "feljelentő" egy civil egyesület volt, akik eleve éberen őrködnek a természeti rongálások felett.
A másik tény meg az, hogy a büntetést az átrakótelep miatt kapta a várost.
Az idősebb generáció nem csak névről ismeri Öveges József professzort, hanem a tévé képernyőjén keresztül is. Éveken át szögezte a nézőket a tévé elé, sokunk számára örök emlék a 100 kérdés-100 felelet és a Legkedvesebb kísérleteim műsora, ahol egyszerűen elvégezhető, mégis látványos kísérleteket…..
KalocsaBlog 2017.01.18 09:36:57
@Lufikalocsa: Nem korrektebb, hanem hibásabb. Azért mert egyesek többet tudnak a hivatalos határozatoknál, még nem jelenti azt, hogy az fedi az igazságot.

Más: a blogírás egyik íratlan szabálya, hogy egy kommentben nem illik egy másik blog linkjét betenni. Ugyanis ez nem a reklám helye, főleg ha az egy politika párt.

Ez tényleg nem korrekt.
Álljunk meg egy pillanatra és emlékezzünk a mögöttünk álló évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre. Arra, amikor a legjobb pillanatokban volt részünk, és amikor bezárkóztunk, hogy elkerüljük a csalódásokat. Szilveszter napja…..
Szebb ajándék is kerülhetett volna a város karácsonyfája alá.  Dr. Bálint József sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az előző önkormányzat újabb csontváza 50 milliójába kerül a városnak, mellyel 263 millió (!!!) forintra növekedett az a pénzügyi teher, mellyel a 2014-ben megválasztott…..
Néha furcsa paradox dolgokat tud produkálni az élet. Arra bizonyára sokan emlékeznek, hogy 2010-ben, az akkori győztesek egyetlen tollvonással eltörölte városunkban a nyugdíjasok részére húsvétkor és karácsonykor kiutalt kétezer forintos támogatást, amit 2014-ben, Bálint József vezette új…..
2016. december 8-i testületi ülésen két kiemelt témában is döntés született. Az egyik napirendi pont szerint a város gyermekétkeztetési feladatok ellátására intézményt alapít, a másik napirendi pont a városi Uszoda üzemeltetését rendezte...
Haladva 2016 vége felé, a városon úgy söpörtek végig a zendülések szelei mint Herman Wouk zseniális regényében a Caine hadihajón. Pedig jelenleg még béke is van, bár az elmúlt hetek, hónapok migráns kampánya jobban hasonlított egy közelgő háborúhoz, mint egy békés népszavazáshoz. Annak ellenére,…..
Arisztotelész kb. 2500 évvel ezelőtt írt először egy üres tábláról, melyre soronként jegyezte fel észrevételeit, gondolatait korának problémáiról. A görög filozófus úgy gondolta, hogy alapból senki sem rendelkezik a bölcsek kövével, a tényeket, az igazságot a maguk valójában és nem mások hatalmi…..
KalocsaBlog 2016.11.24 20:13:03
@Suttyokalocsa: Vajon ki lesz a következő akit megnevezel? :)
"Melinda, Csaba, Guszti, Varajti, Tupcsia, Korsos, Magóné,komplett kalocsatv, Angeli, Lakatos" - lassan a fél várost felsoroltad. Nem vesszük fel a kesztyűt, ráadásul egy oldal szerkesztése az admin feladatok mellett írásról, grafikáról, anyaggyűjtésről is szól, de ezt neked is tudnod kell. Tippelgess tovább, mi inkább a város gondjaival, eredményeivel foglalkozunk és örömmel vesszük ha érdemben hozzászólnak a bejegyzésekhez. Személyeskedhetnénk mi is, de a blog azért jött létre, hogy közösen vitassuk meg a városunkban történteket. Aki meg tippelgetni szeret, az inkább a lottót válassza. :)
Kalocsa blog Közeleg a tél 2016.11.18 14:54:25
A hét elején ízelőt adott a fagyosra váltó, leköszönő ősz, voltak napok amikor felrémlett George R. R. Martin, A tűz és jég dalában (sorozatban Trónok harca) szereplő Stark-ház mottóját: “Közeleg a tél” – volt olyan országrész ahol már hóemberek tornyosultak, de mifelénk ez még szerencsére elmaradt.…..
Megtörtént az, amire kevesen számítottak. A Képviselő-testület legutóbbi ülésén, az építményadó emelése nem kapta meg a kellő szavazatot. Ezen talán mégsem kéne csodálkozni, ki szeret több adót fizetni és ki meri felvállalni a népszerűtlen döntéseket és ki tud túllépni saját maga politikai…..
Horváthné Csortán Krisztina 2016. szeptember 13-án írásban lemondott a TDM Kft ügyvezetői posztjáról. A taggyűlés szeptember 28-án elfogadta az ügyvezető asszony távozását. A taggyűlés Kalocsa Város Önkormányzatát hatalmazta fel azzal, hogy írja ki a pályázatot az ügyvezetői feladatok ellátására. A…..
2016. november 10-én, csütörtökön a Városháza Dísztermében 16 órától 18 napirendi pontot tárgyal városunk képviselő-testülete. A hosszú és "viharos" ülés várható, több előterjesztés tárgyalása gerjeszt majd vitát, melyek közül mindjárt az első, a "Helyi adórendelet módosítása, az építményadó…..
Kalocsa blog Emlékek állomása 2016.11.03 14:58:12
Rokkanttelepi gyerekként számomra a város a "dombon túl", a vasútállomással kezdődött. Gyerekként ott csatangoltunk, ugráltunk a sínek között (meg is lettünk kergetve néhányszor miatta), órákig csodáltuk a pöfögő, zötykölődő szerelvényeket, imádtuk amikor Homokgyőr előtt lezárt a sorompó, mi meg ott…..
KalocsaBlog 2016.11.06 10:57:56
@digipenna: Reményeink szerint a jövőben többet fogunk foglalkozni a mával és megpróbálunk "frissebbek" lenni, megpróbáljuk sokkal jobban tájékoztatni a lakosságot. Nem lesz könnyű, ahogy a jelenünk sem egy habostorta, sajnos hiányzik az összefogás, enélkül meg a város vezetése néha Don Quijote harcot vív a szélmalmokkal. Jó lenne, ha "la Mancha lovagjának" egy gondolatát is többen maguknak éreznék:
„Az óriásokban a kevélységet kell tönkrevernünk, az irigységet nagylelkűséggel és tiszta szívvel, a haragot csendes magatartásunkkal s lelkünk nyugalmával, a falánkságot kevés evéssel és sok virrasztással, a puhaságot és érzékiséget hűséggel kell leküzdenünk."
Képviselő-testületi döntés alapján nyílt pályázatot hirdetett Kalocsa Város Önkormányzata a buszpályaudvarhoz közeli, Miskei út melletti záportározó bérbeadására, üzemeltetésére. A kizárólag önkormányzati tulajdonú tó szükséges és kötelező csapadéktároló funkciójának megtartása mellett évek óta…..
A megújuló Érsekkert első hivatalos rendezvénye az április 30-án, 15 órakor kezdődő esküvő bemutató lesz. A Kalocsa művelődési központ és a Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetői közös szervezésében idén első alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Az esküvő bemutatón a kilátogatók…..
Néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a város vezetése, hogy függetlenül az ellenszelektől, Kalocsa jelentős összeget nyert az ÖNHIKI pályázatán. Mely tulajdonképpen nem is pályázat, hiszen ha jól tudjuk akkor számokkal alátámasztva "jelezni kell" a jogos…..
A ránk szakadt júliusi kánikulát nem könnyű elviselni. Ráadásul nem elég a nap égető sugaraival felvenni a küzdelmet, városunk fideszes ellenzéke úgy gondolta, itt az idő a frontális támadásra. A választások óta eltelt 8 hónap, a 2010-s hatalomátvételhez képest városunk…..
A Paks-Kalocsa híd építését is támogatja a Tolna megyei területi program. Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, a kormány tervei között szerepel az új híd építése, hogy a Bács-Kiskun megyeiek átmehessenek dolgozni az erőműhöz. Fehérvári Tamás…..