Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f_nn_

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A projektről Projektünk, A nagy átnevezés, azzal a céllal jött létre, hogy bemutassuk miként is nevezték át Budapest utcaneveit az elmúlt évtizedek során, és hogy ezt kormányok szerinti bontásban térképen is ábrázoljuk. Az alapötlet A történelem során megfigyelhető,…..
f_nn_ 2015.12.09 21:15:53
@Dr Gregory House:
A geokódolást egy angol nyelvű oldal automatikusan végezte, és sajnos sokszor nem ismerte fel az "á" betűt, és "i"-t írt helyette. Igyekeztünk az összes ilyen hibát manuálisan javítani, de úgy látszik ez kimaradt. Köszönjük az észrevételt!
f_nn_ 2015.12.11 16:42:35
@Ahoj-:
A térképen az 1989 és 2014 közötti átnevezéseket vizualizáltuk, ezért nem találhatóak meg rajta a 2015 őszi átnevezések.

A Békési Imre tér geokódolása - akárcsak a többi köztéré - a www.findlatitudeandlongitude.com honlap segítségével történt. Ez a honlap alapvetően a Google Mapset használja a geokódok beszerzésére, ez esetben viszont a Google Maps nem ismerte fel az új név alapján (Csíkszentmihályi tér) az adott közteret, ezért a városközpont - esetünkben ugye a Clark Ádám tér - geokódját rendelte a Csíkszentmihályi tér mellé.
Az adatmennyiség nagysága miatt ez nekünk is csak később tűnt fel, a hibát azonban véletlenül csak a felső térképen javítottuk.
Köszönjük az észrevételt, a hibát az alsó térképen is hamarosan javítjuk!
A projektről 2015 őszén az ELTE BTK Média és Kommunikáció tanszékén új, gyakorlati kurzus indult MediaLab címen. Az elmúlt évtizedben a média és ezzel együtt az újságírás technológiai környezete gyökeresen megváltozott. Az újságírók hagyományos eszköztára olyan…..
Advent első napján Kőbányára is megérkezik a karácsonyi hangulat. November 29-én, vasárnap Újhegyen és az Önkormányzat épülete előtt párhuzamosan indulnak meg a karácsonyi előkészületek – olvasható a Kőbánya honlapján. Egy hét múlva az ingyenes jégkorcsolyapályát is…..
A csodálatos CGI technológiát sokszor olyan esetekben is bevetik, amikor mi, átlagos, naiv nézők nem is sejtenénk, hogy épp egy átverés áldozatául esünk. Sokszor ennek egyszerűen anyagi okai vannak, máskor a megvalósítás máshogy lehetetlen, de arra is volt már példa, hogy az…..
Az angol nyelvű Wikipedia IMAX-ről szóló bejegyzését feldolgozó posztunk második részében részletesen megismerhetitek a különféle IMAX-változatozatokat, végül a díjakat, melyeket a technológia az évek során elnyert. A szócikk alapvetően 8 különböző IMAX-változatot…..