Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tá Titi

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előretolt helyőrség párbeszéd 2016.05.25 09:40:29
A metrón beszélget mellettem két idősebb, jól öltözött pasas angolul: - Hogy sikerült a szemműtéted? - Köszönöm, elég jól. Egy szemcsepp miatt lett szürkehályogom, azt távolították el. - Nem lehet könnyű egy ilyen jellegű műtét itt úgy, hogy nem beszélsz németül. - Te, hát a múltkor voltam…..
Előretolt helyőrség csillagom 2016.05.20 13:43:26
Néha egy-egy pillanat valahogy meglepően tökéletesre sikerül, mikor ülünk a kisokossal a vacsoraasztalnál a koraesti fényeket egy gyertyával megbátorítva, és amíg kanalazzuk a köleskását, régi csillagneveket olvasok fel neki, ő meg kiválasztja, melyiket szeretné. Leginkább mindegyiket,…..
Előretolt helyőrség gyász 2016.04.29 13:15:55
Sokáig halogattam, hogy megírjam, mostanra meg kicsit el is felejtödött, pedig még mindig megdobban a szívem, ha környéken törékeny, öreg nénit látok, hogy, ni, Pallitsch néni. És ezzel Lili meg Bandi is így van, vesszük a levegöt, hogy köszönünk neki, amikor rájövünk, hogy - szóval Pallitsch néni…..
Előretolt helyőrség Pepin 2016.04.26 19:36:37
Itthon meg tisztára sörgyári hangulat van, mióta bizonyos, régen látott személyek felemlegetésekor Lili tárgyilagosan csak annyit mond: Nem jön, mert már meghalt. Én meg folyton felröhögök (mondjuk persze tudom, hogy nem haltak meg), mert vannak szófordulatok, amik örökre belémégtek.  0:30-tól a…..
Fiatalabb koromban egyáltalán nem hallottam (persze lehet, hogy némileg elszigetelve nőttem fel az elitiskoláimban Budapest elitkerületeiben), az utóbbi években viszont egyre többször jön szembe, és mindig felkapom a fejem rá, mert szerintem nem helyes. De lécci javítsatok, ha mégis. Erről van…..
A Google szerint ma van a Föld napja, én meg egy zárt légkörü laborban ülök, lehúzott redönyökkel (kösz, Sheldon!) és a nyomástömített szuperbiztonságos s3 (BSL-3) ajtók halk, ám felettébb idegesítö hangon sípolnak (aka alarm). Állítólag a technikus már dolgozik rajta.  ..
A(z új) munkámról mondjuk nem igazán írtam itt, de például a 2 közvetlen munkatársam közül az egyik,  Sheldon az imént a következö viccet mesélte nekem: why is six afraid from seven? because seven ate nine.   a hétköznapokon az életem nem egy film, hanem egy sorozat.  ..
Ha valaki szeretné megvetni a lábát a bécsi klinikán (Allgemeines Krankenhaus/Meduni Wien), érdekli a tudományos munka belgyógyászat gyakorlattal egybekötve (utóbbi nem kötelezö, de több pénz) és képes németül kommunikálni (nem kell anyanyelvi szint), akkor jelentkezzen sürgősen nálam (mondjuk…..
Mennyi az esélye annak, hogy sétálok az utcánkban, és a fejemre hullik egy negyvenkilós kő?    Mennyi az esélye annak, hogy parkolok az utcánkban, és a kocsimra esik egy negyvenkilós kő?   Az előbbinél azt hiszem, némileg több, és valahol nagyon örülök, hogy inkább az utóbbi történt. Meg annak…..
Előretolt helyőrség Bulika 2016.03.07 09:34:54
Szombat este teljesen olyan érzésem volt, ahogy koncentráltam, hogy ne aludjak el a kissanyi altatása közben, mint mielött megyek disznóvágásra. Nem, ez nem egy olyan jó érzés, én egyrészt szeretek aludni, másrészt igényem is van rá, harmadrészt disznóvágás után nekem mindig rengeteg a dolgom, és…..
Állunk a ház kukája mellett, Radica néni tartja a fedöt, és mutogat: ez itt mind a Frau Meisteré, nézzem csak meg. Ö már átnyálazta délelött az egészet, fényképek és régi képeslapok, nézzem csak, tele van vele a kuka. Itt vannak a ruhái is, biztosan a lánya meg a veje dobta ki, más nem lehetett,…..
Most az van, hogy a kissógornömnek ígértem egy horgolt babatakarót, de akkor még nem tudtam, hogy a kissrác autóversenyzönek készül, és már a kanyarban van. Úgyhogy most megint megy a kapkodás, pedig olyan jól elterveztem az egészet. újabb bizonyíték, hoyg felesleges tervezni :D Pont lett is volna…..
N.H.-né megkért, hogy ne nagyon írjak Izraelről mert ő szeretné elmesélni, fotókkal stb. Tiszteletben tartom a kérését. Láttam mostanában egy részletet egy 1966-os Louis de Funés filmből (Főnök inkognitóban-Le Grand Restaurant) és annyira nevettem, hogy kicsordult a könnyem.…..
Ácsolat gömbfából összeállított biztosító szerkezet, bányatérségeknek, kőzetomlás, vagy kőzethullás elleni védelmére.                ..
Összeült a válságstáb. Kiosztottuk a feladatokat a kollégák között és nekiláttunk a munkának.* Nekem jutott az unalmas ámde meglehetősen hálátlan feladat, hogy amíg az "A" csapat, (Figyelj ez te vagy Kira! ) elmeséli a húsvéti ajándékok elkészültét, és…..
Ha olvasóim annyira vágynának sznobulásra, hogy nem bírnának meglenni nélküle akkor elmondanám, hogy évente egyszer elmegyek egy kirándulásra, ahol tudósokkal vagy orvosokkal nyaralhatok együtt. De ide se mennék, ha nem lennének igazgatók vagy bármi más hatalmasságok is egyben.…..
Tá Titi 2016.03.02 12:29:24
Nehezen jutok el mostanaban az írásig, pedig magamban bármi is történik, mindig azt fogalmazom, hogy fogom megírni a blogban. Rengeteg elmarad történet van, és nem is igaz, hogy megkértem Táltos Bandit, hogy ne írjon Izraelről. Arra viszont megkértem, hogy írja meg az ő elmaradt…..
Erről lesz külön bejegyzés, de most csak annyi, hogy megépült az egyik legerősebb számítógép Európában, és megépítésében sokat segített, Dr. P.G. fizikus barátom, akivel gyerekkorom óta együtt járunk…..
De legalább a kisdrót igen, sőt, nagy sikere is volt a lémegaLolás-hajával. És megbeszéltük, hogy jövőre már tényleg csinálunk egy farsangi bulit a barátokkal, és családilag beöltözünk.     Sarkadi Sándor: Farsang Fruskák, Zsuzskák, Dorottyák, Járják a bolondját: Dínomdánom vigalom,- Nincs…..
nagyon régi, és nagyon új jegyzetek a kismadárról, akiről nem írok már havi összegzést. - Lili már nagyon ügyesen tud sütit sütni - mesélem az apjának. - Töled tanultam, anya! - a mikulás meg hozott neki egy kiskötényt, ha láttatok volna, mennyire örült neki!!! pont…..
Vasárnap reggel Táltos Bandi még az ágyban gyönyörködött az alvó kistücsökben. Úgy 10 perc után Tündér Lili elkezdett mozgolódni és még csukott szemmel kiszólt: - Apa, ne mondogasd, hogy szép vagyok, mert akkor nem tudok aludni.    ..
Már egy jóideje megfogalmazódott bennem a vágy, hogy csak annyi cuccom legyen, amit rendben is tudok tartani. Mondjuk első nekibuzdulásomban vettem másodbiciklit (meg tudom magyarázni), aztán egy kocsit, de ezt most hagyjuk (majd ha valaki átjön teára, elmesélem, milyen köröket futottam, hogy minden…..
én meg nem írok, pedig állítólag ez a hobbim. Vagy a horgolás?  A horgolással teljesen felsültem a múlt hétvégén, bármit meghorgolok csukott szemmel, tévét nézve, vonaton, repülőn, TL-nek mesét olvasva, meditálva és ordibálva, szóval bárhogy, KIVÈVE alkalomra és határidőre. Olyankor összekuszálódik…..