Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rame

64 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alkony előre küldte csendes üzenetét, enyhe szellő támadt enyhítve a forró nyári nap tüzét. A házak előtt virágos bokrok pompáztak. Egy gránátalma bokor tűzpiros szirmai között szorgos méhek zsongtak. Álmos macska sétált át az úton cseppet sem törődve a méhekkel és a kutyák harsány ugatásával,…..
Karolina, így hívják megmentőmet, aki nélkül valószínűleg elpusztultam volna az ismeretlen huszadik század közepén, elmagyarázta, nem egyedüliként jártam így. Időről-időre akadnak utazók, akik ismeretlen okból beragadva az idő szövevényébe, soha sem jutnak vissza saját dimenzióikba. Akik a jövőben…..
Azon a reggelen, amikor beléptem az osztályterembe a szokásos kép fogadott. Tanítványaim közül néhányan az ablaknál álltak és élénken beszélgettek, mások az asztaluknál ültek és számítógépükbe mélyedtek, ujjaik szélsebesen repkedtek a klaviatúra fölött. Ezt a szokásukat soha nem értettem. Ezerszer…..
Mint templom megfakult kövén A fájó alkonyat Szívemen úgy ül a bánat Elmúlt időket Eltűnt emlékeket Idéz Lábam sárguló avarban tapos A hűlő nap alatt Lelkemben nyár heve csitul Megszökött évek Csöndje feszül Belül Mint síron tündöklő gyertyák Fényén az áhítat Emlékeimben úgy…..
  Régi barátom látogatott meg tegnap, hosszan beszélgettünk. Ez az ő története.   Amikor az egész modern világ azzal volt elfoglalva, hogy az ezerkilencszázas évekből átlép a kétezres évekbe, éppen egyedül voltam. Az élettársammal való kapcsolatomnak vége szakadt, de kivételesen a pénznek…..
Ében fürtjeid Szűz fényét közös telünk Hószínre festi -.- Királynő teste Méhfürtös kaptár mélye Zümmögő tavasz -.- Függőleges fürt Vízszintesre tekerve Szerény esély -.- Szőlőszem terhe Édes mézfürtös éden Bacchus öröme -.-   Ehető virág Banánfürtbe rejtett hév Forró nyár…..
Kata korán ébredt azon a reggelen. Félálomban hallgatta a ház neszeit. Kristóf egyenletesen szuszogott mellette. Hallotta, amint Panka a szomszéd szobában a másik oldalára fordul. Szinte látta, ahogy magához húzza Bendegúzt, az elnyűtt plüss kedvencet. Elmosolyodott. Fel kellene kelni. Ekkor…..
Forró levegőben sétálok az ismerős úton A napfény ragyogása megkopott a hosszú nyár alatt Lábam elé fénylő bőrű barna gesztenyék gurulnak Érett szőlőfürtök között buzgó darazsak zsonganak Megfakultak már a tavaszi zöldek és a nyári vörösek A harsány sárga napraforgó szirmok mind lehulltak A…..
Szeretem a vízeséseket. Utazásaim során számos szebbnél szebb vízesést láttam már. A magasból lezúduló víz látványa mindig elvarázsol. Ezen a nyáron kedvesemmel elhatároztuk, hogy meglátogatjuk a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot, ahol a látogatók egy természet alkotta mesés vízi világ rejtelmeibe…..
Óh te szeszélyes Bolondos április Mit csalogatsz engem megint Tegnap még nyár volt Majd eljött a tavasz Most meg már őszi felhőkkel riogatsz Nézz szét a kiskertben Már a pipacsok nyílnak Szétterül a légben a jácint illat Hogy kerül most ide Borzongató szeled Virágokat búsító Hideg…..
     Apró napsugár cirógatására ébredtem Átbújt a kis huncut a redőnyrésen Megfürdött a szekrény tükrében Porszemeket táncoltatott a sarokban Majd kikacsintott az ajtón titokban S bár valódi ereje még alig volt Meleget csempészett a napomba   Hosszú volt a tél bár kezdetben szerettem Mára…..
Vágytól égek megint, ifjú vagyok újra, Rád gondolok, fejemet párnámba fúrva. Nincs egy árva lélek, barátok, cselédek, Nincs itt senki, akinek rólad meséljek.   Naplóm rejtekében itt e néhány sorban Emlékezek rád csendben és titokban, Hej, pedig világgá kürtölném szívesen, Ahogy szédült…..
  Újévkor szeretünk fogadalmakat tenni, számadásokat készíteni. Fogadalmat már régen nem teszek, vagy, ha igen, nem pont szilveszterkor. Most például három nappal az Újév előtt kitöröltem a telefonomból a Szókirakós2-t, mert annyi időt töltöttem vele, ami alatt regényt is lehetett volna már…..
Kata korán ébredt azon a reggelen. Félálomban hallgatta a ház neszeit. Kristóf egyenletesen szuszogott mellette. Hallotta, amint Panka a szomszéd szobában a másik oldalára fordul. Szinte látta, ahogy magához húzza Bendegúzt, az elnyűtt plüss kedvencet. Elmosolyodott. Fel kellene kelni. Ekkor…..
Forró levegőben sétálok az ismerős úton A napfény ragyogása megkopott a hosszú nyár alatt Lábam elé fénylő bőrű barna gesztenyék gurulnak Érett szőlőfürtök között buzgó darazsak zsonganak Megfakultak már a tavaszi zöldek és a nyári vörösek A harsány sárga napraforgó szirmok mind lehulltak A…..
Meg kell szereznünk a követ! Meg. Jó, de hogyan? – fordult Cirkum-flex kisasszony barátaihoz. Egyetértő bólogatás és tanácstalan hümmögés volt a válasz. Cirk-o-flex, a kisasszony bátyja kommunikátorába mélyedve dünnyögte: Sehogy sem találom a választ. Egyáltalán, hol van a kő? Látta…..
Amikor végre leadtam a szolgálatot, Jack kocsmája felé vettem az irányt. A tikkasztó meleget a második Hold sem enyhítette pedig már megjelent a látóhatáron gyöngyház színű derengésbe vonva a környéket. Az árnyékok gyakran megborzongatnak ezen a kietlen tájon, de most nem törődtem velük. Fáradt…..
    Óbudán a Lajos utca sarkán áll egy vörös téglás épület. Ma üzletközpont, régen iskola volt. A „Lajos-fiú”. A koedukációnak köszönhetően itt kezdtem elsősként. Vörös hajam kócos volt, térdzoknim többnyire a bokámon lógott. Sokat beszéltem. Csúnyán írtam. Igaz hibátlanul. De ezt a tintapacák…..
   Ez az a város, ahol a Hungarian Slam született Sz(l)emben az AnKert-ben Agytekervényekbe nyomják Az új magyar történelmet Ez az a város ahol romkocsmákban Strandpapucsban henyélnek turisták S tanulják a magyar szót b-vel és k-val Meg törkölypálinkával Ez az a város ahol a Bálna nem…..
   Vágykeltő forró nyári délutánon Karcsú hidak árnyékában Lustán hömpölyög a Duna A kifolyóknál kacsák tobzódnak S tovasuhannak fürge naphalak Titkos áramlatok sodornak Bágyadt hajókban éber álmokat A város moraját elnyelik a habok Palack nélkül viszik az üzenetet A városról melynek…..
Alkonyodott. Ültem a fáradt napfényben és hallgattam a bensőmből előzúgó kísértetek hangját. Általában kordában tudom tartani őket, de a mai nap túl sok volt nekem. A kísértetek, régi életek emlékei, benyomások, konfliktusok és megoldások gyűjteménye még a régi világból. Egyfajta örökség, amelyet…..
Fáj a torkom nem kicsit, de legalább nagyon. A lábaim remegnek. Nem tudom a torokfájás szövődménye miatt, vagy a tudattól, hogy fáj a torkom. Persze lehet az is, hogy a tegnapi plusz tenisztől, amit ráadásként nyomtunk a forró napsütésben a szokásos heti kettő mellé. Ha rágondolok a torkomra, a…..
  Csendben múlnak a ráncok a homlokomról Megpihenek végre Ölelő karod ismerős rejtekén Nincs itt más senki Csak te meg én Oly régen vágytam már e meghitt percet Szeretve lenni újra S boldogan szeretni megint Ne szólj most semmit Halkan ölelj Tudom ez csak álom ne tűnjön el .-. Napfény…..
Tavasz Himnusz Csillan cseppen csurran az eresz leveÉbred a reggelMámor rezzen vágyó tájonNézd csak kedves hogy rohan messzeTél kapitány Nagy szemű cinke billen az ágonForró Nap hevítSzárnyra kelnek dús pollenekS zengőn nevetve eszmél végreTavasz királySzivárványfényben a nyíltszívű rózsaZöld…..
  Hozz nekem egy italt! Gyorsan! – a parancsoló hang éles ellentétben állt a férfi vérző fejével és vérfoltos ruházatával. Sajnálom Uram, elfogyott a vizünk, de mindjárt jön a segítség, náluk biztosan lesz. – A fiatal afrikai angolja kicsit akadozott, de tanult emberről árulkodott. Mi az…..