Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AuroraB

49 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasmarkú Vendel fia, Hektor a Vicsorgó családja sok-sok nemzedék óta Seholvolt királyának a testőrségében szolgált. Nagyapja, annak nagyapja, de még annak is a nagyapja a királyokat védte, ahogyan az ősi oroszlánkobold hagyományok megkövetelték. Ugyanis az oroszlánkoboldok messze földön híres…..
Csaba gondolkodóba esett a vízesésnél, merre is induljon tovább. Megkerülhetné a hegyet, indulhatna keletnek, nyugatnak is. Végül úgy döntött, ahogyan akármelyik hegyi morc tette volna: egyenesen ment előre!        A vízesés oldalánál talált egy aprócska átjárót, ami egy barlangba vezetett. Ilyen…..
Eltelt néhány év, amikor látszólag nem történt semmi. Időközben elkészültek a mesék angolul is, kitaláltunk még négy könyv-ötletet. Nem utolsó sorban pedig elkészült az illusztráció a "Tündérborsócska cipője"című meséhez is..
Derengő Berek A garabonciások 2017.08.13 23:24:38
A vázlatok kezdenek kiforrni színes illusztrációk és leírások formájában, ami egy kis betekintést ad az egyes mesehős-típusok eredetébe és kinézetébe. A garabonciások esetében nem a hagyományos vándordeák koncepciót követtük, kiaknázva a mesevilág nyújtotta széles határokat (már amennyiben vannak…..
A munkálatok párhuzamosan folynak magyar és angol nyelven. Ennek megfelelően elkészítettük a térkép angol nyelvű változatát is. A nevek fordítása okozott némi fejtörést, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell találgatnunk, mire gondolt az író (ha elakadunk, megkérdezzük), így azért…..
Ahogyan készül a történet, úgy fejlődik Derengő berek térképe is. A legutóbbi mesék alapján felkerült a Kacskaringós ösvény, Csicsó és Hallgatag háza is. Az üresen maradt területeket pedig majd leendő olvasóink képzeletére bízzuk, alakítsák ők, ahogyan az ő történeteik alakulnak...
Derengő Berek Oroszlánkoboldok 2017.06.09 07:37:04
Elhatároztuk, hogy minden fajt egy kicsit jobban kidolgozunk ezen a nyáron. Így néz ki egy oroszlánkobold-lány, Mózival és Hektorral...
Derengő Berek M.u.m.u.s. színező 2017.05.23 19:30:00
A meséhez kiegészítésként egy színező. Kinyomtatva, színezve, kivágva ez lehet az első lépés az árnyékszínház elkészítéséhez...
Derengő Berek A m.u.m.u.s. 2017.05.22 13:35:39
Történt egyszer, hogy a négy jó barát, a kópé Plutty, a rókamanó Furfangi, az oroszlánkobold Virgonc és a lidérc Kelekótya a szokásos heti titkos gyűlésüket tartották valahol Derengő berekben (a helyszín is titkos volt). Ezeken a tanácskozásokon olyan fontos dolgokat beszéltek meg, mint például a…..
Derengő Berek Maszkabál 2017.01.08 00:30:07
Némelyik illusztráció talán furának hathat, (számomra például ez is a nagy üres tér miatt) ennek az az oka, hogy ezek már nyomtatásra készültek. Ez a kép például kétoldalas, és a homogén háttéren lesz majd a mese szövege. A szöveg nélkül most kicsit még "félkész"...
A hercegnő bejárta hintóján az egész erdőséget, hogy mindenki hírül vehesse eljövendő menyegzőjét. Azonban a rögös erdei úton a hintó döccent egyet, és a hercegnő szütyője kiesett az ösvényre. Milyen szerencse, hogy egy rókamanó éppen arra járt.....
Az illusztrációk nem sorban készülnek a történethez, Mózi az utolsó előtti mesében szerezte meg a varázskönyvet, de a mozdulat, ahogyan M. eljátszotta a jelenetet, annyira magával ragadó volt, hogy nem bírtuk ki, előre megrajzotluk...
A seholvolt királyságbeli kalandot is el kezdtük feldolgozni és készülnek az illusztrációk is szép sorjában. Amanda hercegnő báli ruháját a varrómanók segítik ráigazítani, hogy majd a maszkabálon mindenkit elbűvöljön szépségével...
A projekt egy másik önkéntesét, Bulcsút kértem meg, hogy írjon beszámolót a foglalkozásról, hogy ne mindig csak egy szemszögből lássuk a történéseket. Íme: Amikor megérkeztünk a gyerekek fele még aludt. Amikor megtudták, hogy megérkeztünk, akkor azonnal odajöttek, és szívesen fogadtak minket.…..
Seholvolt király kastélyának földszinti része, még csak vázlatban, kipróbálás előtt. A sárga körök és a hozzá tartózó számok titkos gyors-ajtókat rejtenek. Utazásra annyira nem alkalmasak, ugyanis sosem tudhatod, ha bementél az egyik ajtón, hogy melyiken jössz ki. Ez többnyire a vak szerencsén és a…..
A gyerekeknél általában a tizennyolc éves kor a meghatározó, a szülinapjukra kapnak egy nagy tortát, összehívják a barátaikat és megünneplik, hogy felnőtté váltak. A hegyi morcoknál ez kicsit másképpen történik: a kilencedik születésnapjukon válnak teljes tagjává a klánnak, de nincsen sem torta, sem…..
Megalkottuk a mesehőseink jelvényeit, ezek olyan tárgyak, amik jellemzőek a hősünkre, és akkor viseljük, ha éppen szerepben vagyunk. A mese végén levesszük, kiforgunk és visszaváltozunk önmagunkká. Alana rókamanónk rókás címert, Mózi, az oroszlánkobold oroszlánosat, Csaba, újdonsült hegyi morcunk…..
Derengő Berek Indul a kaland 2016.07.06 18:26:20
Már majdnem minden karakter lerajzolva, a pletykák alapján pedig, még jönnek újabbak is majd :) A történet is szépen alakul, a csapatba bekerült egy hegyi morc, egy oroszlánkobold, tündérmanó, rókamanó és egy igazi hercegnő is. Épp jókor verbuválódnak össze, mert a koboldok gonosz terveket…..
A melákok nagy melákok. Rendkívül nyugodtak, jólelkűek és hatalmasak. Annyira, hogy könnyen óriásnak is nézhetnénk őket. A kisebb fajok, amik nem ismerik őket, félnek tőlük - többek között az emberek is.  A melákok nem annyira az eszükről híresek erdőszerte. Hihetetlenül babonásak, félnek a tűztől,…..
Másik, kísérleti elnevezésük az volt, hogy "sétalomb". Abban a verzióban még jobban hasonlítottak egy fára és kevésbé tudtak mozogni. Végül az antropomorf(abb) megjelenés mellett tettük le a voksunkat és a jellemüket is kicsit átalakítottuk.  Most a csillagosszeműek amolyan nagyon békés, a…..
Még pontos leírást nem készítettünk ehhez a fajhoz, abban sikerült megegyeznünk csupán, hogy a rókamanók  ravaszak, az erdőben laknak (természetesen) és majd kialakul, hogy milyenek. Valószínűleg szeretnek másokat átejteni, és titokzatosak is, gondolom mindezt onnan, hogy eddig egyetlen rókamanóval…..
A tündérmanók apró kis lények, alig nagyobbak egy pillangónál. ők felelnek a virágok virágzásáért, szeretnek mindent, ami szép és kedves. Meglátják a belső szépséget; keresik is mindenben. A tél nem a kedvenc évszakuk, mert minden egyhangú fehér és hideg. Ők vigyázzák az erdő békéjét. Lakhelyük…..
Derengő Berek Beszámoló 2016.07.05 13:07:22
Andi jóvoltából megtudhattam, hogy a fejemben elképzelt kópé milyen is lenne, ha testet - pontosabban hangot - öltene. Régen nevettem ennyit. Mit kell tudni a kópékról? Kíváncsiak, mozgékonyak, bajkeverők. Ha megszeretnek valakit, azt már a kényelmetlenségig elhalmozzák mindennel. A privátszféra…..
Derengő Berek Beszámoló 2016.07.05 12:50:34
Derengő berek újabb lakói a rozsdabundák. Mozgékonyak, fürgék, és nagyon szeretik a csillogó dolgokat. Ezeket többnyire el is ássák, nehogy más valaki megkaparinthassa. Egyetlen probléma van csupán: az emlékezőképességük nem éppen a legjobb.....
Derengő Berek Beszámoló 2016.06.23 08:18:08
Pénteken sikeresen levezényeltük a Mesemaratont, közel negyven gyerekkel és huszon-egynéhány felnőtt önkéntessel. Átalakult meseerdővé az egyik budapesti gyermekotthon, a csapatok pedig különböző mesefigurákkal találkozhattak a parkban, Hófehérkével, Csipkerózsikával, Jótündér keresztanyuval és még…..