Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deepforest88

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöbbentő adatokat tett közzé egy érzékletes infógrafikába sürítve az amerikai Covenant Eyes (Szövetséges Szemek - a név eredetét lásd itt) keresztény ismeretterjesztő csapat. A pornográfia sok féle módon pusztít, mint az adatokból látható. Egy különösen…..
deepforest88 2015.02.24 00:27:57
@huKKK: Aham, szerintem mondana ilyet, egy 21. században élő Jézus. Pont azért küldte el a Szellemét, mert sok emberen keresztül, sokféleképpen szerette volna kifejezni magát... A földi élete alatt egyetlen személyisége volt, most viszont sokezer személyiségen keresztül szólalhat meg, és még tökéletesnek sem kell lennie, hanem a mi tökéletlenségünk szabadságával élhet. Nyilván a szószéken ilyet nem hallasz, pedig szerintem nagyon is igaz, és ez még csak a kezdete ezeknek az "eretnek" gondolatoknak. Én nyugodtan nyilatkozhatok a törvényről indulatosan, és elküldhetem a francba, mert nem kell, hogy teológiát hirdessek, én csak érzelmeket közvetítek. Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen felesleges munkát végeznek a teológusok, amikor tanaikat próbálják a lehető legnagyobb pontossággal megfogalmazni, és ezerévek alatt mindig találnak újabb és újabb javítanivalót... Tudod miért meddő ez a tevékenység? Mert egyrészt nem jut el az egyszerű emberhez, másrészt ha el is jut, csak falakat emel... Én viszont egy érzelmet közvetítek, hogy tele van a ..köm a törvénnyel, és ezzel mindenki tud azonosulni, akinek gondja akad a törvénynek való megfeleléssel. Aki ezt nem így érzi, az valszeg abban a hamis illúzióban él, hogy valamelyest megfelel a törvénynek. Teológiailag elismerem, a törvény Isten tökéletes alkotása. Bár az angyalok is Isten alkotásai? Ja, hogy maga a Sátán is Isten alkotása... És akkor nem kell szeretnünk Isten minden alkotását? Hát akkor én nem szeretem a törvényt, tisztelem, de nem szeretem, mert azt gondolom, hogy az édenkertben nem volt törvény, márpedig én azt az állapotot vágyom magamnak.
deepforest88 2015.02.24 00:57:22
@huKKK: Megítélni dolgokat én is szeretek, mint pl ez a kommentelés is valami ilyesmi, de ítéletet mondani, lássuk csak, DE, mégis! ...annyira vagány vagyok, hogy ha szembe találom magam ítélkezőkkel, akkor simán elítélem őket. :D Szóval igazad van. Csak mindig szándékosan megfeledkezem a képmutatókról, őket szívesen dobálom meg a saját fegyverükkel... :)
deepforest88 2015.02.24 01:07:59
@huKKK: Jaj, te egy teológus vagy? Vagy ön egy teológus? Én nem. Én az vagyok, akinek nem kell tökéletes nyilatkozatokat tenni... már kifejtettem. Én úgy mondok igazat, hogy az nem teológiailag, hanem érzelmileg igaz, amit írok, vagy mondok... Legyen már egy indulat bennünk a törvénnyel szemben, mert ha nincs, akkor sok millióan fognak meghalni, mert a törvénynek akarnak megfelelni... Persze, értelek én téged, de a törvény tisztelete egyetlen embert sem tud megmenteni, csak a kegyelem tudja ezt megtenni... szóval legyenek már a hangsúlyok a megfelelő helyen, had értsék már az emberek, hogy Istennek megfelelni nem egyenlő a törvénynek való megfeleléssel... sosem lesz így belőlünk semmi, ha mindig a törvénynél akadunk el... Mint ugye azok a meszelt sírok Jézus korában...
“Isten nem vagyok, mert nem Isten nyerte meg a háborút, hanem mi.” – szól a mozikban nemrég debütált “Kódjátszma” című film fő üzenete, mintha csak egy ateista propaganda filmet néznénk. De nem,  a vásznon a második világháború egyik kulcsfontosságú eseménye jelenik…..
deepforest88 2015.02.20 17:11:03
@Erdelyi Klara: én megnézem a filmet moziban, és felháborított, hogy hogyan bántak el a homoszexuálisokkal abban az időben... Majd talán egyszer rájön a keresztény társadalom, hogy a múlt bűnei visszaütnek. Amíg dominánsak lehettek a "keresztény értékek", a szeretet helyett az elnyomást választottuk, eszközt adva az ellentábornak, hogy a mai korban visszavágjanak. Tegyék is meg, mert különben soha nem tanulja meg a kereszténység, hogy ne saját erőből oldjon meg problémákat. Minden visszaüt barátaim, amit Isten nélkül hajtunk végre, de az Ő nevében. Most a homoszexuálisok előnyben, de csak magunknak köszönhetjük, fanatikus, kiüresedett egyházi gondolkodásmódnak... van belőle még most is bőven. :D Én sok embert láttam, akiknek a homoszexualitás jelentett megoldást jobb híján. Vajon meg tudja oldani az egyház ezeknek az embereknek a problémáját, hogy felszabadítsa őket? - ezzel a hozzáállással aligha. Olvasni majdnem mindenki tud, nem az a lényeg, hogy mi van a bibliában, hanem az, hogy mi tud abból átjönni a valóságba...