Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajszaritoblog

18 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hajszaritoblog 2018.08.29 10:04:35
@kilgortrout: de a média utazik Joséra, így egy 0-3-as hazai vereség után nyilván nem a Spurs érdemeit nagyítják fel, hanem Mourinhót döngölik a földbe, amíg csak lehet.

A Spursnél minden adott a bajnoki címhez és a jó BL-szerepléshez is, de ehhez az eddigieknél jobban kell koncentrálni. A PL-ben ők képesek a City-t megszorítani, nyilván a Poolt is, de például ahogy Mourinhót leiskolázta legutóbb Poch (taktikailag teljesen), ebből bőven lehet inspirációt nyerni a nagyobb, komplexebb csapatok ellen is.
hajszaritoblog 2018.05.23 09:32:38
@Könyveslány: szerintem nem a lényegét ragadtad meg az írásnak. A dohányzás abból a szempontból beszédtéma, mert az élsportban nagyon ritka az, amikor játékos vagy edző nyíltan vállalja ezt - ezáltal rossz példát is statuálva. Gondolj bele, hogy milyen üzenete van annak, ha valaki azt látja a TV-ben, hogy egy edző (akiről semmilyen ismerete nincs) bagózik a pálya szélén. A néző azonnal leírja a fazont, a csapatot, s talán még a sportágat is.
hajszaritoblog 2018.05.23 20:50:12
@orient: már ki is rúgták, Ancelotti szépen beült a helyére. Sarri számára két opció van: Chelsea vagy Zenit. Londonban nincs meggyőződve Abramovich, hogy Sarri készen áll a PL-re. Érdekes sztori ez, nem is nagyon értem.
hajszaritoblog 2018.05.24 09:28:33
@orient: a fizetésekre térve, Allegri keres állítólag 7 millió körül, őt követi Spalletti néggyel, majd Sarri járhat olyan 1,5 körül. Ha ezt megduplázták volna, akkor 3 millót tehetett volna zsebre egy olyan klubnál, amelyet azért nem vet fel a pénz. Ezt szerintem ő is nagyon jól tudja. Kivételes, amit csinált a Napolival, de ha álommunka volt neki, nem értem, miért kekeckedett ennyit. Csökönyös nápolyi, na!
A következőkben Andy Mitten interjúja olvasható, melyet Rafael Da Silvával, az Olympique Lyon játékosával készített, s amely az ESPN hasábjain jelent meg 2018. április 19-én...
Szokás megjegyezni a mai puhányabb, könnyen földre kerülő játékosok láttán, vajon miként reagálnának akkor, ha valaki tényleg elküldené őket melegebb éghajlatra – akár egy brutál szereléssel, akár úgy, hogy az illető leüvölti a hajat a másik fejéről. S néha bizony akkor is jól jönne egy-egy ilyen…..
A transzferpiac nyári felrobbanása után nehéz megítélni, hogy egy játékosnak mennyi is a valódi értéke, s miután José Mourinho elsírta bánatát, miszerint többet kellene igazolnia a Manchester Unitednek – nem úgy tűnik, hogy a Juventus argentin csillaga 100 millió euró alatt költözik majd a…..
A Csillagok háborúja - franchise új éráját hozta el a Disney, alapvetően megváltoztatott koncepcióval és egy modern - talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy számomra nem túl kedves - filmkészítési felfogással. Van abban ugyanis egyfajta trendszerűség, hogy az új blockbustereket…..
hajszaritoblog 2017.12.17 21:22:23
@merlinicus: sejtettem, hogy nem mi követtük el ezt a disznóságot, hanem alapból így kapták meg kintről. Sebaj, én el tudok siklani fölötte, inkább csak úgy mondom: baromira kilógott az a szó, mivel előtte és utána is fénykardként emlegették a fegyvert. Jobban szeretem az egységességet.
A Manchester United egykoron legendásan megbukó edzője nem nagyon találta magát az elmúlt években. Korábban az Evertonnál fantasztikus munkát végző skót jelenleg a West Ham United kispadjára ült le, s persze azonnal beindult a mémgyár, rámutatva többek között a Championshipre, ahová a Kalapácsosok…..
hajszaritoblog 2017.11.27 16:08:31
@Latz von W.: persze, taktikailag sosem volt géniusz, a Unitednél eltöltött évei alatt sem emlékszem baromi nagy húzásokra. Talán a Bayern elleni idegenbeli meccs volt az a BL-ben, ahol nagyot húzott a bajorok kárára. De nyilván lejtmenet volt minden aspektusból.

Én nem kételkedem abban, hogy jó ember, de már az Evertonnál is tényleg megtorpant, ha különösebben komolyabb feladat elé állították. Nyilván most európai fociról beszélek, nem specifikusan a PL-ről. Ott megvolt a stabilan 3-4 elkapott nagyágyú.
hajszaritoblog 2017.11.27 16:12:36
@korallzatony: túlzottan szívmelengető elképzelés volt valóban, hogy majd pont egy skót veszi át SAF helyét, aki még valamilyen szinten hasonlított is az Öregre (fiatalok beépítése, tradíciók hordozása). A bukása szerintem nem volt papírforma, de annyi baromságot tett az öltözőn belül, hogy semmi respectje nem volt (Jagielkától tanuljon a Rio-Vidic páros stb.)

A Sunderland szerintem kicsit más eset, mint a Socieadad, ami soha nem is illett volna PL-közegben szocializálódott edzőhöz. A Fekete Macskák túlzottan hitehagyott gárda volt, tonnányi vereséggel, szerintem ott az Isten se segített volna rajtuk. Egyébként akkorra már jó ideje ki is járt ez a pofon a S'landnek.

A lejsztunggal mi a baj? :))
hajszaritoblog 2017.11.27 16:21:18
@FlowingBubbles: Noble sebessége abból a szempontból mindegy, én arra céloztam, hogy ő azért stabil pontja a csapatnak - bármi is van, ő azért képes összerántani meccsen belül a körülötte lévő 10 embert. Nyilván ő sem lesz már jobb játékos, de egy korrekt szintet mindig hoz, idén szerintem különösebben nem is vészes, a Watford ellen kifejezetten jól játszott, s mondom: Moyes csípi az ilyen játékosokat.

Azt meg nem mondanám, hogy nem költött a WHU a piacon. Az elmúlt években jött Lanzini, Ayew, Snodgrass, Payet, Ogbonna, Antonio, Chicharito, Arnautovic, Valencia - egyaránt 10 millió font fölötti összegért. Bár kérdés, ezek közül melyikük normális játékos, mert pl. szerintem Ayew hatalmas flop, Snodgrass se jobb, Arnautovic-ról meg ne is beszéljek. Bilic ebből a keretből is kurva jó csapatot csinált 2 éve, fogalmam sincs miért buktatták meg, sokkal fényesebb jövőt jósoltam annak a keretnek akkoriban. Ebben a csapatban van lehetőség egy normális edző esetében, de amíg Moyes-tól várnak csodát Sullivanék, ezek a játékosok mennek idény végén más csapatokhoz.
Így kiáltott fel 2002. október 19-én Clive Tyldesley, az ITV ikonikus hangja, a britek egyik legnépszerűbb kommentátora. A most 63 éves szakember - aki többször is a FIFA-játéksorozat állandó szpíkere volt - a Liverpool Echo News-nak beszélt Wayne Rooney mára már legendásnak számító csavarásáról.…..
Nehezen hiszem el, hogy Vincenzo Montellának nem kell magyarázkodnia az AC Milan katasztrofális bajnoki szereplése miatt. Mert bizony akárhogy szépíteném, ennyi elköltött euró után azért mást várna az ember. 7 ligameccsen 10 lőtt és 10 kapott gól. Ez lenne a Berlusconi éra utáni felemelkedés? Sokkal…..
Az idei nyár különös fintora volt, mikor Álvaro Morata és Romelu Lukaku is egyaránt elhagyták akkor aktuális csapataikat, s mindketten oda igazoltak, ahová senki nem gondolta volna. A Mourinho által üldözött Morata végül Londonban kötött ki, míg a belga Lukaku Manchesterben talált új otthonra.…..
A belga labdarúgó-válogatottat hosszú évek óta aranygenerációként emlegetik, hiszen több olyan játékos van Roberto Martínez csapatában, akik már most világklasszis szinten mozognak – vagy majd fognak néhány év múlva. Elég csak Eden Hazardra, Romelu Lukakura, Kevin de Bruynére, Radja Nainggolanra,…..
hajszaritoblog 2017.09.09 12:31:54
@Latz von W.: pontosan, de teljesen azért mégsem. A portugál EB-győzelemben nagy szerepe volt CR-nek, aki a hátán elvitte őket, még ha döcögött is olykor a szekér. A belgáknál nem látom, ki lenne a "különbség" ilyen esetekben. Tény, Hazard rettentően komplex futballista lett, de mégsem egy Ronaldo, benne nem látom azt, hogy huzamosan, 4 meccsen keresztül döntő faktor legyen a nagy meccseken. CR ebben zseni igazán.
hajszaritoblog 2017.09.18 20:35:26
@korallzatony: "a válogatott nagy része afrikai bevándorlók első-második-harmadik generációja, akik nem érzik magukénak Belgium értékeit, és szerintem ez is az egyik probléma velük kapcsolatban."

Witsel, Lukaku, Denayer, Origi, Dembelé, Benteke, Fella, Batshuayi, akikre lehet ezt mondani, ebből három alapember (Romelu, Witsel ,Dembelé), a többiek csak olykor-olykor jutnak szóhoz. Ez ha probléma is, elenyésző szerintem. Főleg, hogy a legtöbben Belgiumban nőttek fel, ott szívták magukba a kultúrát, afrikai gyökereik nem nyomtak el semmit, maximum színezték a hétköznapjaikat. Szerintem ők már belgaként gondolkodnak, a szüleik, nagyszüleik még nem biztos.
hajszaritoblog 2017.09.29 15:00:54
@korallzatony: nyilván lehet abban igazság, amit mondasz, de akkor a tőzsgyökeres angol válogatottat mi akadályozza a normális szereplésben? Szintén az afrikai gyökerek?
Fellaini egy zseni, de most őszintén. A belga hajmester egyike azon kevés játékosnak a modern futballban, akire több edzőváltás után is számít az aktuális menedzser. De miért van ez? Kell egy ’oszlop’ a csapatba? Ő a fejjáték origója? Azt hiszem, utóbbi tulajdonsága nem magyarázza meg, miért is…..
hajszaritoblog 2017.09.18 20:09:38
@korallzatony: "Annyit javítanék a cikkben, hogy az első meccsét nem a shitty ellen játszotta, hanem a Crystal Palace ellen az Old Traffordon, és csereként állt be Anderson helyére."

Igazad van, én voltam a feledékeny. Az első komoly rangadója volt a City ellen - na, ott csúnyán leszerepelt.
hajszaritoblog 2017.09.17 19:49:34
@tud0s: Fellaini nem lőtt még tizenegyest a Unitedben.
A következőkben Duncan Castles interjújának magyar nyelvű fordítása olvasható, melyet José Mourinhóval, a Manchester United szakvezetőjével készített, s amely a The Sunday Times hasábjaiban jelent meg...
Azok után, hogy a Chelsea-t az idei nyáron állítólag Alex Sandro, Leonardo Bonucci, Romelu Lukaku, Fernando Llorrente, Alex Oxlade-Chamberlain és Ross Barkley is kikosarazta, ne menjünk el amellett sem, hogy végül beszákolták azt a Danny Drinkwatert a Leicester City-től, aki valamilyen romantikus…..
hajszaritoblog 2017.09.02 16:56:46
@korallzatony: szegény alibi Cleverley mennyire félrement, te jó ég. Túl nagy teher ezeknek a gyerekeknek, hogy egyből rájuk nyomták az új Scholes emblémát, aztán sorra csődölt be az összes. Gibson még valamelyest jobb is volt Clevnél, képes volt bombázni, csak a szegény ember Fletcherjeként még annyira sem vitte, mint Cleverley, aki egy ideig még alapember is volt.

Hiába a sok kritika, hogy a United akadémiájáról kevés ember kerül fel a nagycsapathoz, de akik ígéretesen indulnak, minimum CH-szinten alapemberek lesznek, de a legtöbbjük azért a PL-ben szép karriert fut be, s mindig jó feltételekkel távoznak a Unitedtől. Mennyivel jobb az, hogy pl. a Chelsea akadémistái hosszú szezonokat kölcsönben töltenek, a játékos érdekeit abszolút háttérbe helyezve, aztán pedig elsózzák őket, mint egy "keveset futott, jó állapotú" Opel Astrát. Jó, be-beakad ott 1-2 igen nagy találat (Aké, RLC), de 100-ból nagyjából kettő az arány.
Jürgen Klopp komoly bombát robbantott az idei átigazolási ablakban, olyan pozícióban erősített a Liverpool, ahol eddig is erősek voltak: Alex Oxlade-Chamberlain szerződtetése komoly üzenet az egész Premier League-nek, hiszen így a Vörösök megmutatták, a bajnoki címért folytatott küzdelemben…..
hajszaritoblog 2017.09.02 09:22:41
@korallzatony: ha a folyamatos játéklehetőség miatt távozott (ami nem teljesen világos, hiszen tavaly minden meccsen kezdett), akkor talán elgondolkozhat, hogy ismét szélsőhátvéd lesz Milner helyén. ahogy írtam és írtad te is: Salah és Mané jobb, eszesebb AOC-nál (ez már önmagában kritika, mert az említett játékosok sem agysebészek).

ha Cou-t vissza is építi valahogy Klopp (legkésőbb jövőre távozik), akkor sincs helye három támadónál. de én még a középpályát sem bontanám meg a kedvéért, ott sokkal jobb Wijnaldum, Can, Hendo hármas. Egyiküket sem tudná kiszorítani Ox, talán csak Can-t, ha nagyon támadó szellemben kell fellépni.
hajszaritoblog 2017.09.02 10:06:25
@korallzatony: Ox-ra gondoltam, de Drinkwater után már nem is tudom, szilárd lábakon áll-e még ez a meglátásom. :D
A Real Madrid csapatkapitánya kétségtelenül a világ legjobb belső védője – lassan 32 évesen is. Ehhez persze hozzájárul a tény, miszerint Zidane alakulata meg kétségtelenül a világ legjobb csapata. Ilyen feltételek mellett Ramos statisztikái nem is lesznek meglepőek, de vajon meddig képes ezt a…..
hajszaritoblog 2017.08.30 08:29:41
@RBBK: nem tudok egyetérteni azzal, hogy Bonucci jobb lenne mondjuk a Spursben extraklasszis szintet hozó Alderweireldnél vagy a Bayernben minden meccsen iskolázó Boatengnél. Mind a ketten egy brutális terhelést igénylő bajnokságban szerepelnek, ahol egészen más a tempó, mint a sokkal lassabb Seria A-ban. Jogos egyébként, Bonucci és Godín szerepelhetett volna a Hummels, Thiago Silva-sor mellett, mint lassan "lecsengő" védelmi oszlopok, de pl. Bonuccit még nem láttam normális teljesítményt nyújtani 4 védős rendszerben vagy csak igen ritkán. Godín pedig semmivel nem volt kiemelkedőbb a sokak által szidott Nachónál sem, ami valamilyen szinten kritika az argentinnak, hiszen Nacho évekig padmelegítő volt a Realnál.

A Tico alapvetően defenzív felfogású csapat, látható is, miért lőttek tavaly közel 40 góllal kevesebbet, mint a Real. Így én is meg tudnám kérdőjelezni a tavalyi, bajnok Chelsea védekezését, hiszen több gólt kaptak, mint a hatodik United. Nem tudom a kapott Real-gólokban mennyiszer volt benne Ramos, de azért jegyezzük meg: a széleken megbontott védelem miatt sokszor nem tudtak mit tenni sem Ramos, sem Nacho és még Varane sem. Ez részint köszönhető Danilónak, részint pedig Carvajalnak is, aki relatíve nehezen kapta el a fonalat a szezon második felére.
hajszaritoblog 2017.08.31 18:25:14
@RBBK: na jó, Godín uruguayi, persze, megzavar mindig a mezük. :D

de a Nacho vs Godín összehasonlításban nem tudom, mi a humoros. A Realban magyon komoly teljesítményt tett le tavaly Nacho, amit Varane is megirigyelhetett. Nyugodtan böngészd csak végig a statisztikákat, hogy mennyire azonos szinten volt Godín és Nacho.

Nem tudom, figyeled-e a PL-t, vagy konkrétabban a Tottenhamet, de az nem sokat jelent, hogy ki hová nem fért be egykoron. A lényeg a moston van, s bizony igen kiemelkedő belső védő vált Alderweireldből, ráadásul tökéletes korban van. Nem sokan eszik meg reggelire Alexis-t vagy Hazard-t, ő simán megtette a szintúgy remek Vertonghen mellet. :) s azért labdával sem ügyetlen, ami meg egy Spurs-védőnél nem hátrány. Ebben Godínnál biztosan jobb, nála azért meg-megdadog a bogyó kiélezett szitukban.
hajszaritoblog 2017.09.02 09:42:11
@korallzatony: az ún. 'újhullámosok' közé nagyon fiatalokat említettem, aláírom, tényleg kimaradt Romagnoli, de az tényleg csak említés szintjén történt. Remélem, Bonucci és Musacchio (utóbbit nem nagyon érteném) nem fogja elvenni Alessio kedvét a focitól. Bonucci túl van szerintem picit misztifikálva: hosszú labdákban egészen kiváló, de semmi pénzért nem cserélném el mondjuk egy Bailly-val, Varane-nal, de szerintem még Hummels-szel sem.

Marquinhos-szal két bajom van: nem egységesen középhátvédet játszik (ami a fejlődése szempontjából baj), másrészt túlzottan bátor, ami lehet a Ligue 1-ben nem jön ki, de BL-meccseken jobbára botrány volt, amikor megnéztem. Hasonló kicsit Jones-hoz - ha már United: mindenhol játszott fiatalon, aztán még mindig lutri, hogy akkor CB marad-e. Marquinhos persze belső védőként a legjobb, csak mikor hírbe hozták többször a Uniteddel, nem nagyon értettem, mi kerül 50 millió fontba. Abszolút nem igazolta, hogy jobb lenne mondjuk a sokak által szidott Michael Keane-től vagy Jonny Evans-től. Nem akarom kihúzni a bicskát senkinél az utóbbi meglátásért, de Jonny nagy kedvenc volt. :)

Rüdiger nagyjából a vicc kategória volt a Rómában is, Koulibaly is beszédes, hogy 26 éves korára a Nápolyig jutott, Laportét pedig sérülékenysége miatt nem meri bevállalni senki. De Vrij még érdekes lehet a jövőben, csak nem top csapatnál, aztán majd vissza lehet ezt olvasni, ha mégis.

Igyekeztem azért úgy szelektálni a nevek között, hogy értelmes bajnokságban, értelmes meccsszámmal, nem egy szezon után vonjak le messzemenő következtetéseket. Így pedig a lista - hellyel-közzel - vállalható: Bailly (ő pont nem, de basszus, mekkora játékos már!), Van Dijk, Süle legalább két szezon óta rohadt komoly statokat tettek le brutális terhelést igénylő ligákban. S akkor még Alderweireldről, Boatengről szót sem ejtettem.

Szegény Mike Smalling pedig igenis hozott brutál mutatókat Van Gaal alatt, amit szerintem kevesen gondoltak. S mit mondtam? Lefelé vezet az útjuk. Na, igen, Smalling is lassan megy a WBA-ba.
Zlatan Ibrahimovic visszatérése a Manchester Unitedbe egyáltalán nem volt váratlan. Már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, a svéd klasszis nem az a fajta, aki befejezetlen munkát hagy maga után, s nem titkolt célja ezúttal is a bajnoki cím elhódítása lesz – immáron angolhonban...
Gylfi Sigurdsson különös figurája a Premier League-nek: évről évre fantasztikus és kiemelkedő teljesítményeket mutat fel a bajnokságban, ám mikor szintlépésre kerül a sor, az izlandi megijed. Van ilyen, láttunk már hasonlót, elég mondjuk Memphis Depay manchesteri karrierjére gondolnunk. Idén viszont…..