Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kara Beatrix / Trixi

30 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen az oldalon folytatódik a blog Sziasztok!   Már elég régóta nem került fel új poszt. Ennek oka, hogy továbbra is rendszertelenek  az edzéseim. Rájöttem, ha folytatni akarom a blog írását akkor változtatnom kell a koncepción.  Hamarosan megújult, érdekes tartalommal fogom folytatni.…..
9,5 hónapja született az utolsó bejegyzés és azóta várat magára a visszatérés. Próbáltam, nem sikerült, próbáltam év elején edzőteremben, de félbemaradt. Most mégis sikerült. Vajon miért?   A visszatérés: Miért most? Biztos ismered azt az érzést, amikor valamit szeretnél, mert tudod, hogy…..
Sziasztok!Én voltam a futócipő, amiben gyalogolt, azaz még mindig én vagyok... Május végén vett fel utoljára. Egy ideig az asztal alatt voltam, rám nézett néhányszor, sokszor elment mellettem, míg végül betett a szekrénybe.Annak ellenére, hogy el vagyok zárva, tartom a kapcsolatot…..
Egy februári éjszaka megnéztem a versenykiirásokat a futanet.hu-n, alaposan átolvastam. Reggel kb. 2 óra alatt eldöntöttem, hogy ott a helyem a 10 km-es páros váltón. Egyetlen probléma volt ezzel: egy futóra volt szükségem hozzá! A versenykiírásban 8 perces tempóhoz volt a…..
6 nappal a Veres Futófeszt után volt a Telekom gyaloglás, a Vivicitta betéttávja. Nem volt az igazi, végig éreztem. Eddig még egyszer sem éreztem versenytávot nehéznek, ez az volt... Többször láttam, hallottam, hogy egymást követő hétvégén rajtoltak a társaim, sőt volt aki…..
3 hét telt el a Veresi Futófeszt óta és 2 hét a Telekom gyaloglás óta. Azóta nem edzettem, azaz tegnap volt egy eredetileg nem edzésnek szánt 3 kilim, mert elment a busz az orrom elött...Nem tudtam, hogy ilyen sokáig fogok pihenni, nem így terveztem és sok minden nem úgy történt az…..
Ha olvastad a tegnapi bejegyzést, akkor már sejtheted, hogy ez nem gyaloglóknak kiírt verseny volt. Annak ellenére, hogy megkérdeztem és pozitív választ kaptam a 10-11-es tempós részvételre is, így utólag azt mondom, hogy örülök neki, hogy nem vagyok ennyire lassú. De ne rohanjunk…..
Gaspi körültekintekintően felkészült az ISZKIRI 100 teljesítménytúrára. A beszámolójának utolsó részében a túrabeszámolóját olvashatjátok. „Lassan jött a túra napja és ért egy nagyon kellemes meglepetés, egy új túratárs személyében és a rajtban kiderült ketten…..
Kara Beatrix / Trixi 2015.04.14 14:04:09
@Londermor:
Várom a beszámolód, fb-n üzenetben kérhetsz email címet hozzá.
Van egy álmom... ... melyben a gyaloglás ugyanolyan elfogadott sport, mint a futás. ... melyben a gyaloglást nem csak a futásra felkészülésként emlegetik, hanem önálló sportként. ... melyben mikor meghallják, hogy gyalogolsz, nem az a válasz, hogy "Fogsz Te még futni is!". ...…..
Kara Beatrix / Trixi 2015.04.14 14:01:53
@Bozót: Próbáltam már az NW-t is, de nem jött be a bot miatt. Ráadásul hajlamos vagyok a sérült kezem ökölbe beszorítani, különösen, ha van valami a kezemben. Már sikerült elérnem, hogy nem kell rá figyelnem, automatikusan nyitva van.
A lábam szerencsére, kevés kivételtől eltekintve fájdalommentes, a tehermentesitésre bevált a rögzítő.
A facebookon bóklászva találtam rá erre a rendezvényre. Rögtön szimpatikus lett, hiszen a nevezési díj tartós élelmiszer volt, ami adományba ment. Úgy gondoltam, hogy 4 legyet ütök egy csapásra: ezzel elindítom a versenyszezont, kipróbálom magam újra futóversenyen - ez egy…..
Gaspi rátalált az ISZKIRI 100 teljesítménytúra kiírására és eldöntötte, hogy felkészül rá. A mai részben a felkészülés beszámolóját olvashatjátok nagyon fontos kérdésekkel. „ Elkezdtem a felkészülést, ízlelgettem a százas számot. Az autóval is több, mint egy…..
Egy különlegességet hoztam nektek a hétvégére. Csapattársam, Gaspi egy nagy utat tett meg, melynek egy fontos pontja volt a múlt hétvégi ISZKIRI 100 teljesítménytúra. Ezt az utat ismerhetitek meg és egy érdekes beszámolót olvashattok a 103 km-es túráról a 3 részes…..
Amikor az idei túra- és versenynaptáram állítottam össze, év elejére szint nélküli túrákat kellett terveznem. Ez nehéz feladat, hiszen a teljesítménytúrák pont a szintekről szólnak, legalábbis a legtöbb. Rátaláltam erre a túrakiírásra és úgy döntöttem, hogy mivel csak…..
A héten úgy alakult, hogy ma tudtam először kimenni edzeni. Annyira felpörgött hirtelen a vállalkozásom, hogy minden nap úton voltam edzés időben. ez persze nagyon jó, de már nagyon hiányzott a szokásos gyaloglásom. Ma reggel, ébredés után az jutott eszembe, hogy bármi áron, de…..
Van, amikor akárhogy szeretnéd, nem mehetsz edzeni. Ha pedig az edzés feszültségcsökkentő is, akkor még rosszabb.Sajnos ez a hét is ilyen volt és emiatt 2 olyan eseményt kellett kihagynom, amin nagyon ott szerettem volna lenni. Mi történt? A hétfői beszámolóban is írtam, hogy…..
Honnan tudod, hogy megtaláltad a számodra megfelelő sportot? Szerintem onnan, hogy ágyban fekve se jut eszedbe, hogy többet nem folytathatod, hanem tervezel. Még javában feküdnöm kellett a bokaszalag-gyulladás után, mikor már arra gondoltam, hogy mi lesz idén, mire akarok nevezni,…..
A 2014-es szezonban a Ligetkör mellett még egy nagy futórendezvényen vettem részt, a Spar-on, ahol a gyalogláson indultam. A szeptemberi 8,34-es átlagtempó után kíváncsian vártam és készültem a 2,7 km-es távra. Sok újat tanultam a készülés alatt, pl. azt, hogy versenyen majd 1…..
2 hétig tilos volt edzenem. Tilos volt, mert olyan fizikai tüneteim voltak, hogy azt hittem, lebetegedtem, márpedig betegen nem szabad edzeni.1 hét komoly fájdalmak után, mikor már azt hittem, hogy végre nekivághatok újra, 1 hét hőemelkedés következett. Mint kiderült minden pszichés…..
A júliusi jelentkezésem a csapatba megváltoztatta az életem. Azaz a sok versenyről szóló bejegyzés. Elkezdett foglalkoztatni, hogy vajon gyaloglóként lehet jelentkezni futóversenyre? Az első verseny, amit kinéztem, az a szeptemberi Wizz air félmaraton kísérőtávja, a Ligetkör…..
Kicsit ugrottam az időben, kihagytam a versenyeket, hogy eljussunk a Piros 85 túráig. 2 okból vettem előre:- a beszámolóknál is volt szó arról, hogy nagyon figyelnem kell a lábamra, illetve- egy új tagja lett a felszerelésemnek utána és ezt így volt a legkönnyebb bevezetni. Ha…..
Az eredeti szöveget a facebook oldalamra írtam pár nappal a túra után. ennek a bővített változatát olvashatjátok itt. Figyelem, hosszú! Előzmények Amikor kiderült, hogy 5 fős váltóba teljesíthetjük a 87 km-t, csak azt néztem meg, hogy 13,8 km 540-es szinttel vár rám, azt…..
Tegnap munka miatt kimaradt a blog poszt írás, elnézést. Említettem, hogy a gyaloglással párhuzamosan elkezdtem a teljesítménytúrákat is, amit nagyon élveztem. Bár a túrákon a színt miatt van bőven emelkedő és lejtő is, sok a sík terep is benne. Nekem az volt a kedvencem,…..
Gyaloglásnál, csakúgy, mint a futásnál, az a legjobb, ha tudatosan gyorsulsz. Ha tudod kontrollálni a gyorsulásod és fokozatosan fejlődsz. Én nem vagyok ilyen szerencsés, csak minimálisan tudom a mai napig szabályozni a gyorsulásom. Hónapokig nem is voltam tudatában, hogy mi…..
Igyekszem hetente 3x edzeni, közötte muszáj a lábam is miatt pihenőnapokat tartani. A pénteki Margitszigeti edzés után tegnap volt aktuális a következő. Nem szeretek lassan edzeni (10 perc/km-es tempó felett), mert unom egy idő után, ilyenkor szórakoztatom magam. Rá kellett jönnöm,…..
Próbáltál már társat találni sportoláshoz? Futáshoz?Na és gyalogláshoz? Először 2014. májusában jutott eszembe, hogy könnyebb dolgom lenne, ha nem egyedül gyalogolnék. Egyik edzés után leültem a számítógépem elé és elkezdtem kutakodni. találtam sok gyalogtúra oldalt,…..