Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naturevic

105 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon a rendszerváltáskor és még utána néhány évig külön szabályok vonatkoztak a nőkre és a férfiakra. A hölgyek 55 évesen, a férfiak 60 évesen töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt, és ha rendelkeztek 20 év szolgálati idővel, akkor jogosulttá váltak a nyugdíjra. Annak azonban, aki…..
Idén januárban ismét útjára indult a Nők 40+ munkahelyteremtő program. A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatója szerint a kormány ezzel kívánja segíteni az álláskeresőként nyilvántartott és döntően az életkoruk miatt elhelyezkedési nehézségekkel küzdő nők foglalkoztatását. Az intézkedés egyúttal…..
Ki mehet nyugdíjba 2016-ban? Ismét elkezdődött egy év, és ez nem történt másképp a nyugdíjra való jogosultság szempontjából sem. Nézzük meg, hogy az idén ki vonulhat a törvény alapján nyugdíjba. 2016. évben a nyugdíjkorhatár alapján, a születési évüknek megfelelően öregségi nyugdíjra kizárólag az…..
A bejelentés nélküli foglalkoztatás – közismertebb nevén feketemunka – sok szempontból jelent kockázatot mind a munkáltató, mind a munkavállalók számára. Ha a nyugdíj és az arra való jogosultság oldaláról közelítjük meg a témát, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy…..
  Az alvajárás jelensége a filmekben nagyon viccesnek tűnhet, a valóságban azonban korántsem az. Igaz, hogy egy alvajáró úgy néz ki, mintha teljesen éber lenne, beszél, jár, tesz-vesz, de valójában alszik. Éppen ezért elég komoly veszélynek teheti ki magát az éjszakai akciói…..
Magyarország 2004. május 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz, így ezzel egyidejűleg sok szociálpolitikai egyezmény helyett EU-s rendeletek léptek hatályba. Ez érintette a nyugdíjra vonatkozó igényeket is. A fenti időpontot követően benyújtott olyan öregségi nyugdíjigény…..
Ahhoz, hogy igazán ki tudjuk magunkat aludni minden nap, nagyon fontos, hogy jó legyen az ágyunk. Ez azonban mindenkinek mást jelent, ezért aligha fogunk egyetemes tanácsot kapni arra vonatkozóan, hogy milyen a jó ágy. Annyi segítség azonban adható a témában, hogy milyen szempontokat…..
Szakértőként folyamatosan figyelemmel kísérem a szakmámat érintő híreket, tanulmányokat. Az elmúlt időszakban, de főleg az utolsó egy-két évben nem telt el úgy egyetlen hét sem, hogy ne olvastam volna az egyre súlyosbodó nyugdíjhelyzetről. Szakmabeliek, közgazdászok és…..
Ha Te is azok közé tartozol, akik lefekvés előtt úgy érzik, leragadnak a szemei, aztán álmatlanul forgolódnak, esetleg többször is ébrednek éjjel, alighanem az alvászavarosok táborát erősíted. Ez szinte népbetegségnek számít napjainkban, köszönhetően a rengeteg elvárásnak,…..
Nemrégiben tartotta konferenciáját a Nemzetközi Társadalombiztosítási Szövetség. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy eléggé lehangoló volt az a jövőkép, amit a szakértők elénk tártak. Mindenki számára egyértelmű, hogy Európa szinten nem fogja kiszolgálni a…..
  Biztos sokszor hallottad már, hogy ne tömd tele magad elalvás előtt. Elég sokszor elhangzik ez az intelem, a magyarázat azonban kevésbé. Éppen ezért, jó néhány ember csak legyint, és boldogan nyitogatja a hűtőt este 10-kor, és eszik meg bármit, ami a keze ügyébe kerül. Abba…..
  A magánnyugdíjpénztárak közzétették legfrissebb adataikat, miszerint minden kasszánál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot. Mint ismeretes, a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény 2015. január 1-jén hatályba lépett módosítása szerint jogutód…..
Aludni szinte mindenki szeret, egész egyszerűen azért, mert nagyon jól esik ledőlni és pihenni, ha elfáradtunk. Igazából élettanilag is szüksége van a szervezetünknek az alvásra, hiszen a testünknek pihennie is kell néha, hogy fenn tudja tartani a funkcióit, és megfelelően tudjon…..
  A kókuszmatracok elég nagy népszerűségnek örvendenek mostanában, nagyon sokan vásárolják őket akár maguknak, akár gyermekeik számára. Ez a nagy közkedveltség a kókuszmatracok kedvező tulajdonságainak köszönhető. Nagyon sok olyan jellemzőjük van ugyanis, amik egyrészt,…..
  Szinte minden embernek mások az alvási szokásai, ami az eltérő alvásigényből ered. Érdekes, hogy a többség azonban egyetért abban, hogy úgy érzik, nem alszanak eleget, nem tudnak megfelelő időt pihenni. Minimum elgondolkodtató, hogy ha 10 embert megkérdezünk, 8 biztosan azt…..
Szakértői cikkeimen keresztül közvetetten már többször felhívtam a figyelmet arra vonatkozóan, hogy milyen fontos a szolgálati idő megállapítása és elismerése szempontjából, hogy esetlegesen bizonyítani tudjuk a szolgálati időnek minősülő időszakokat. Munkám során sajnos…..
Nagyon sok kérdést kaptam az elmúlt két hét szakértői cikkeivel kapcsolatban, mely az adategyeztetési eljárást boncolgatta. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy ezekből szemezgetek, és helyre teszek még néhány dolgot a témával kapcsolatban. Nos, nézzük, melyek voltak a…..
  Amikor egy pár úgy dönt, a továbbiakban együtt szeretnének élni, ez általában közös ággyal is jár. Az együttalvás a többség számára nagyon szép és intim dolog, azonban szép számmal akadnak olyanok is, akik kifejezetten szenvednek vele. Ennek több oka is lehet, legtöbb…..
  Hányszor érezted már úgy esténként egy hosszúra nyúlt nap után, hogy egy percig nem bírod tovább, aludnod kell? Ugye sokszor? Nos, természetesen bírnád még, hiszen az ember nem csak reggeltől estig képes ébren maradni. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy van egy határ, amikor a…..
Ahogy azt már a múlt héten említettem, 2014. augusztus 25-től kezdődően  a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték  a nyugdíjbiztosítási nyilvántartás adatainak egyeztetését. Az egyeztetési eljárás ügyintézési…..
Mire megy el a férfiak fizetése? Ha végigolvastátok a nőkről szóló bejegyzéseket és a férfiakról szóló első cikket, már tudjátok is, hogy mi mindenre mehet el a férfi-fizetés. Ha a feleség keresete megalázóan alacsony, ha éppen gyermekágyas, vagy kisgyermeket nevel, ha…..
Az adategyeztetési eljárással kapcsolatban sok kérdést kaptam az elmúlt néhány hónapban. Főleg azon érintettek kerestek meg kérdéseikkel, akik már megkapták a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervektől a biztosítási jogviszonyokkal kapcsolatos értesítést. Sajnos azt…..
Mi, emberek sok mindentől vagyunk képesek félni. A többség persze olyan kézenfekvő dolgoktól fél, mint például a halál, a fájdalom, vagy a kifejezetten ijesztő helyzetek. Vannak azonban olyan emberek is, akik teljesen hétköznapi dolgoktól félnek, bizonyos állatokról (pókok,…..
Az igazság az, hogy mi, férfiak nem szívesen gondolunk a nyugdíjra. A mi természetes állapotunk az aktivitás, a munka, a gondoskodás, amihez lendület, hév és versenyszellem kell. Még a jövőjük felé felkészülten haladó „hímek” sem nagyon tudják elképzelni, hogy egyszer csak…..
A háztartásbeliség Néhány évtizeddel ezelőtt talán népszerűbb volt ez a státusz, napjainkban inkább csak a kiemelkedő anyagi helyzetben levők engedhetik meg maguknak, hogy a nőknek ne kelljen…..