Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszcajg

62 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
eszcajg Gourmet Fesztivál 2018 2018.05.19 10:37:23
Egy gyors Top 3 listát hoztam azoknak, akik most szeretnének kilátogatni a fesztiválra, amit szerintem nem érdemes kihagyni ebben az évben sem.  1. Onyx - Vízibavaly és tokhalkaviár 2. Kreinbacher Bistro - Szent Jakab-kagyló, avokádókrém, lazackaviár 3. Esca - Vörös tonhal faszénen grillezve Az…..
eszcajg Esküvői torta 2017.07.27 08:24:53
Tavasszal kaptunk egy meghívót az unokatestvéremtől, Renitől és párjától Bálinttól az esküvőjükre. Nagyon megörültem, mert manapság nagyon ritkák falunkban a hagyományos, autentikus esküvők. Nálunk az volt a szokás, hogy az esküvöre egy tortával érkeztek a meghívott családok. Arra gondoltam, hogy…..
eszcajg Gourmet Fesztivál 2017 2017.05.18 10:11:14
Idén korán kezdtem a fesztiválozást, már az első nap (csütörtökön) 17.00 után néhány perccel bent voltam és kóstolhattam a különböző fogásokat. A beléptetés sokat javult az előző évekhez képest. A jegyet elővételben vettem, buzdítok mindenkit erre aki a hétvége során szeretné meglátogatni a…..
eszcajg Star Wars - Rogue One 2017.04.21 19:50:26
A decemberi Zsivány Egyes bemutatón 2 jelenetre lettem figyelmes ami a gasztronómiához köthető. Főztek!!! Eddigi filmekben nem láttam hasonlót, mert egyébként nem is fontos az űropera szempontjából, de mégis érdekes lehet tudni, mit ehetett az űrkikötőkben Han Solo. Így alig vártam, hogy megjelenjen…..
eszcajg Április 1. 2017.04.20 20:06:33
Bréking Nyúúúz!!! A Michelin Guide új, áprilisi mellékletet adott ki, amelyben a szomori Cimibi Csárda is megkapta a 3 csillagot! Erre minden esélye megvolt, mert az évek során több ismert séf idejárt stázsolni, a teljesség igénye nélkül egypár név: Thomas Keller, Joël Robuchon, René Redzepi...…..
eszcajg David Zilber: a Noma titkai 2017.03.21 19:32:31
Egy előző posztban, már említettem a nagy hírt, hogy a VinCE 2017 keretein belül előadást tart, a Noma fermentációs séfje. A téma elég trendi: fermentáció. A hazai éttermekben is előfordulnak egyes  ételekben olyan alapanyagok, amit fermentációval, savanyítással készítenek.  A rendezvénynek a…..
A Noma étterem - a legtöbbször megválasztott világ legjobb étterme- fermentációs séfje, David Zilber Magyarországra látogat március 19.-én. Egy workshop (szűk 70 fő számára) betekitést ad a fermentáció rejtelmeibe, a VinCE Budapest zárásaként. Jegyet a Nyakas Pince segítségével tudtam beszerezni.…..
eszcajg Michelin Bib Gourmand 2017.03.07 20:07:38
1997-ben hozták létre, olyan éttermeket jelölnek ezzel a kis Michelin fejjel, aminek jó ár-érték arányuk van. A hétfői csillagosztás/vesztés után, jött egy komment, hogy nincs stabil bib-es és nincs fejlődés?! Előkerestem hát a birtokomban lévő kalauzokat és kikerestem az utóbbi 10 év Bib Gourmand…..
A tavalyi előrejelzésem szinte 100%-ban bejött, idén is megpróbálom "megjósolni" mi várható ebben az évben? A 2016-os év nagyon felkavarta az állóvízet a magyar gasztronómiában, elég ha a Bocuse d'Or  sikerekre gondolunk, vagy akár arra, hogy mennyi kulcsszereplő séf távozott a helyéről! Néhány nagy…..
eszcajg Stand 25 Bisztró 2017.03.02 21:54:03
Szombaton a Gasztrovíkend alkalmával nyitották Széll Tamásék bisztróját a Hold utcai piacon. A legelső vendégek között voltam, akik kipróbálhatták a fogásokat. Maga a hely pici, kevés asztallal, székkel és padokkal. A konyhát csak egy üvegfal választja el a vendégektől, ahol láthatjuk, ahogy éppen…..
eszcajg Bocuse d'Or 2017 Lyon 2017.02.27 19:48:52
Az európai döntő fergeteges hangulatát megélve a Duni cég úgy döntött, hogy megajándékoznak 2 jeggyel,a Lyonban megrendezett - 30. jubileumi - Bocuse d'Or-ra! Októberben lefoglaltam az repülőt és a szállást, elég nagy volt az érdeklődés, mert a Sirha rendezvény keretén belül tartják a Bocuse'd or…..
eszcajg 2016 2016.12.31 16:21:03
Egy gyors összefoglaló az évről! Egy év alatt nagyot nőtt az oldal nézettsége, ez a Ti segítségetek nélkül nehezen jött volna össze! Rengeteg új ismerőst szereztem, sok segítséget és ajándékot kaptam tőletek! Szeretném megköszönni mindenkinek, aki akár csak egy kedveléssel, vagy egy-egy cikk…..
Én az ajándékok vásárlását az utolsó pillanatokra szoktam hagyni, mert legjobb ötletek ilyenkor születnek! Néhány tippel szeretnék segíteni azoknak, akik szeretnek főzni, szeretik a különlegességeket és szeretik, ha ez mind jól is néz ki! Az unalmas zokni, tusfürdőszetten ugorjunk túl és nézzük mit…..
eszcajg gombák 2016.12.03 19:43:55
A rossz idő bekövetkeztének nem sokan örülnek, pedig rengeteg jót tartogathat! Ha arra gonodolok, hogy ilyenkor szívesebben vesszük elő kedvenc könyvünket vagy kucorodunk a kijelző elé egy filmre! A gombáknak ez az idő nagyon kedvező, az esőzések után jelennek meg, kisebb nagyobb csoportokban.…..
eszcajg Barátom emlékére 2016.11.08 19:20:56
Tegnap volt 2 éve (November 7) ,hogy Andos barátom eltávozott közülünk. Sokat gondolkodtam, hogyan tudnék méltón megemlékezni. Hagyomány tisztelő és szerető ember volt, szerette kutatni a múltat. Egy olyan jövőt szeretett volna, ahol újra megéljük a régmúltat. A gondolataimban merengve, előkerült…..
Eltelt újabb 4 hónap az évből, az előző összefoglalós, statisztikás poszt óta. Nézzük merre változott a blog, mit néztetek legszívesebben. Rögtön májusban napi 25000 feletti nézőszámot értem el a Bocuse d'Or élő videóimmal, képeimmel. Ebből azóta sem született cikk, mert sok mindent ti is élőben…..
Mostanában sokat lehet hallani, a tatai Platán éttermeről... Elindult valami... Újra a régi... Vagy valami mégis teljesen új??? 6 éve középiskolás éveimet Tatabányán töltöttem a KERI-ben. Ahhoz, hogy sikeresen zárjam az éveimet szakmai gyakorlatra is kellet mennem a nyáriszünetekben. Ilyenkor a…..
eszcajg dinnye, áfonya, saláta 2016.07.17 22:00:12
A nagy melegben általában csak levest, salátát és gyümölcsöket eszem, szerintem legtöbben így vagyunk vele. Így egy viszonylag gyorsan összedobható salátát kreáltam. Hozzávalók: salátakeverék, dinnye, áfonya, 1 szelet grillezett hús ( maradék sült húst is használhatunk) Öntet:dinnye leve, olivaolaj,…..
eszcajg sárgabarack 2016.07.15 20:25:14
Barackszedés közben - ahogy potyogtak a fejemre is a barackok - arra gondoltam, hogy milyen jól nézne ki egy olyan tányér, amin a barackok, mint egy aszteroida becsapódások nyomai. Elég elmebeteg gondolat, de láttam már hasonlókat így nem gondoltam kivitelezhetetlennek. Néhány túlérett gyümölccsel…..
Egy táblázatot állítottam össze, ami jól szemlélteti a kezdetektől napjainkig a világ legjobb éttermeinek a listáját. Néhol fel sem tűnne a változás, ha csak a dobogósokat néznénk, ezért a TOP5 éttermet tettem bele.  A legtöbbször elsőnek választott - a 2011-ben bezárt El Bulli, Ferrán Adriá…..
eszcajg csirkeosztriga 2016.07.05 21:52:45
Az ember fantáziáját  különös dolgok indíthatják be, így az enyémet is. Régóta kerülgettem egy kagylót ide-oda tettem, majd gondoltam felhasználom egy tálaláshoz!  Először tengeri kompozícióban gondolkodtam, de ha veszek kagylót ahhoz alapból jár a "páncél" is. Tovább ötleteltem, mit lehet…..
Több posztban említettem már, hogy nemcsak hobbi szinten foglalkozom a hazai csúcsgasztronómiával, hanem ez volt a témája a diploma munkámnak is! Most, hogy túl vagyok a záróvizsgán, bemutatom nektek is az eredményeket. Témaválasztásom nagyon könnyen jött, mivel 2005-óta (amikor Heston Blumenthal:…..
eszcajg alcazar és a 7+1 fogás 2016.06.17 21:36:54
A múlt hétévégén kaptam egy üzenetet az alcazar séfjétől - Kardos Danieltől - amiben meghívott egy 7 fogásos Fine Dining menüre. Csütörtökre foglaltam is asztlat az étterembe, így indulhatott a teszt. Ezt a helyet még nem fedezte fel a gurman közönség, pedig bátran lehet tesztelni! A menü - ahogy…..