Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuszkusz

18 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erről a filmről két különálló posztot is szeretnék írni: előbb a mezei filmnéző szempontjából, később pedig a történelemtanár és mitológia megszállott énem veszem elő. Ez a bejegyzés kevésbé kötekedő mitológiai hitelesség szempontjából, ugyanis ezt az oldalamat könnyebben leveszi a lábáról Alexandra…..
A Deadly Illusions-ről való erősen spoileres, főként pszichológiai elemzésem/véleményem a tovább gomb mögött olvasható. Ha nem láttad a filmet, de szeretnéd, akkor a továbbiakat ne olvasd el! ..
Nem tudom mit láttam. Egy percig egészen az 1996-os Wachowski filmhez, a Fülledtséghez (Bound) hasonlítottam, de a következő képsoron elröhögtem magam, így vissza is vontam. Az egyetlen hasonlóság igazából a két filmben azon kívül, hogy mindkettőben vannak színészek, csupán az, hogy szex és erőszak…..
"Who you gonna call?" - Hangzik el, majd hallom, hogy csörög a telefonom. Eszméletlen időzítés ismét. 1984-ben találkozhattunk először a négyessel, akik szinte nevetséges, porszívó-szerű, háton hordozható kütyüikkel mentették meg a világot (vagyis New Yorkot) szellemektől és kísértetektől. A Ray…..
Mint kiderült a film kábé negyedénél, már volt szerencsém ehhez a remekműhöz. Egyáltalán nem mozgatott meg addig, habár volt néhány jelenet, ami borzasztó ismerős volt. Nem csoda, mert végiguntam először is, amikor néztem. Most másodjára sem hagytam abba a filmet, végignéztem és jegyzeteltem. Muszáj…..
Habár nem vagyok nagy rajongója a keleti kultúráknak és a Marvel filmek sem mozgatnak meg igazán, a második januári filmemnek mégis a Shang Chi-t választottam, ami egy ízig-vérig Marvel szuperhősfilm némi kínai mitológiával meghintve.  Habár szuperképességei igazán nincsenek, verekedni nagyon jól…..
¡Hola, cariño! (megcsillogtatom egyből az Elite-ből és La Casa De Papel-ből elsajátított spanyolom) A 2022-es évem első látott filme a csodás Encanto, mely röpke másfél órára Kolumbiába repített.  A sztori szerint a kolumbiai Madrigal családban mindenki különleges: Luisa szuper erővel bír, Pepa az…..
    Felhőatlasz   Mivel a Wachowski testvérek neve van, akinek semmit nem jelent, de ha azt mondom, hogy Mátrix, akkor mindenki tudja miről van szó. Nagy kaliberű, űberfasza és kultfilm. Valami ilyesmire számítottam Wachowski-ékezen filmjétől is, ami nem hogy nem okozott csalódást, de igazán…..
RuPaul, a népszerű és közismert és népszerű Drag Queen által 2009-ben életre hívott tehetségkutató idén már a 8. évadnál tart. Ennek ellenére sajnos csak most szereztem róla tudomást. Öröm az ürömben, hogy az eltelt 8 év összes epizódja megtalálható az interneten, az alábbi linken. Nagyon…..
Utazáskor filmezek Blöff (2000) 2015.02.27 16:16:17
Blöff - Snatch. (2000)   Fogd be a szád, ke' kuraftyumuj! Figyeljé'! Nem írtam egy ideje, de most bepótolom és te szépen végig olvasod a kritikám és kedvet kapsz, hogy megnézd a filmet! Remek... Szóóval Guy Ritchie-t, Madonna ex-férjét senkinek nem kell bemutatni. Ő egyfajta Angol Tarantino, csak…..
Kuszkusz 2015.03.03 16:15:37
@Gyingizik: Köszönöm :)
Tarantino-tól nekem igen is tetszett mind a Becstelen Brigantyk, a Django elszabadul és a Sin City, habár abban egyetértünk, hogy a Kill Bill filmek igazán gyenge eresztésnek bizonyultak. Ízlések és pofonok, de nekem például Gúny Ritchie Sherlock Holmes-ja kegyetlen gyenge lett, de persze ez szubjektív.
Kuszkusz 2015.03.01 18:20:47
@Ryzla: Nem volt kötelező elolvasni, de akkor legközelebb majd kitalálok valamit.
Kuszkusz 2015.03.02 11:10:51
@Mityu "aljanép" MG: Azt a valamivel gyengébbet nem úgy értettem, hogy sokkal, csak egy hangyabokányival :)
Míg az Orphan Black-re jóformán mondhatni véletlenül akadtam rá, addig Jenji Kohan szériájával már szemeztem egy ideje, és leginkább elegendő ráfordítható idő hiányában nem álltam még neki. Most viszont belevágtam. Nem igazán tudtam, mire számítsak ettől az első blikkre…..
A segítség - The help (2011)   Előszöris hatalmas pacsi és hátveregetés járna Kathryn Stockett írónőnek, aki egy ennyire tökéletes címet álmodott meg történetének. Az angol "help" szó ugyanis nem csak segítséget jelent, hanem bejárónőt, háztartási alkalmazottat. Bár a magyar cím tökéletes a…..
Kuszkusz A segítség (2011) 2015.03.01 18:21:30
A segítség - The help (2011)   Előszöris hatalmas pacsi és hátveregetés járna Kathryn Stockett írónőnek, aki egy ennyire tökéletes címet álmodott meg történetének. Az angol "help"…..
Elátkozott szerelem - Lost and delirious (2001)   Először is le kell szögeznem, hogy milliószor láttam. Az első alkalommal kb. egy fél éve, amikor a film végéhez érve szavakat nem találva csak bámultam magam elé, hogy mi a jó ég volt ez, és hogy hogy mertek így befejezni egy…..
Kuszkusz Blöff (2000) 2015.02.27 16:16:17
    Blöff - Snatch. (2000)   Fogd be a szád, ke' kuraftyumuj! Figyeljé'! Nem írtam egy ideje, de most bepótolom és te szépen végig olvasod a kritikám és kedvet kapsz, hogy megnézd a filmet! Remek... Szóóval Guy Ritchie-t, Madonna ex-férjét senkinek nem kell bemutatni. Ő egyfajta Angol Tarantino,…..
Tökéletes hang - Pitch Perfect (2012)   Tudom, nem mostani film, de mivel ma kb. hatodjára nézem meg a folytatásának az előzetesét, így gondoltam pusztán tiszteletből és szeretetből kinyilvánítom véleményem Háj Amy és barátai kis történetéről. Igen, ez egy teljesen…..
Kuszkusz 2015.02.19 20:49:48
Elátkozott szerelem - Lost and delirious (2001)   Először is le kell szögeznem, hogy milliószor láttam. Az első alkalommal kb. egy fél éve, amikor a film végéhez érve szavakat nem találva csak bámultam…..
Kuszkusz Tökéletes hang (2012) 2015.02.17 18:34:18
Tökéletes hang - Pitch Perfect (2012)   Tudom, nem mostani film, de mivel ma kb. hatodjára nézem meg a folytatásának az előzetesét, így gondoltam pusztán tiszteletből és szeretetből kinyilvánítom…..
Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje) (2014)   Szuperhős? Emma Stone? 9 Oscar jelölés? Na ez az én filmem lesz! - Gondoltam, amíg el nem kezdtem nézni. Félre ne értsetek, egyáltalán nem rossz, csak olyat robban az agyam már kb. a 10. perc után, amit régen éreztem. Erőteljes,…..
Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje) (2014)   Szuperhős? Emma Stone? 9 Oscar jelölés? Na ez az én filmem lesz! - Gondoltam, amíg el nem kezdtem nézni. Félre ne értsetek, egyáltalán nem rossz, csak olyat…..