Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pereckeke

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor két ember eldönti, hogy együtt szülőkké szeretnének válni, előbb-utóbb beszélgetni kezdenek arról, hogy milyen elvek szerint szeretnék nevelni a születendő gyermeket. Pontosabban ez az első időszakban inkább egy tudatosan felvett attitűd, hiszen egy éves kor előtt…..
Egyre többet hallunk arról, hogy milyen veszélyes az UV-sugárzás, és hogy a gyerekek azok, akiket a legjobban kell ellene védeni. Igen, sajnos az ózonréteg vékonyodásával és itt-ott kilyukadásával a napfürdőzés veszélyeket is hordoz, ugyanakkor nem szabad arról elfelejtkeznünk,…..
Amikor az első gyermeket várjuk, gyakran tanácstalanok vagyunk, hogy mi mindenre is lesz szükség ahhoz, hogy tökéletesen elláthassuk őt. Természetesen több információforráshoz is fordulunk ilyenkor: saját édesanyánkhoz, barátnőinkhez, testvéreinkhez, vagy rákeresünk az…..
Az embergyerek fejletlensége egyedülálló az állatvilágban Az ember felegyenesedése után, amikor két lábon kezdett járni, a medencecsont beszűkült, hogy képes legyen tartani a felsőtest és a lábak egyensúlyát. Ennek köszönhetően a gyermekeknek adott súly alatt kell világra…..
Fura dolgok a bőrbetegségek. Egyrészt nagyon sokan vannak közöttük olyanok, amelyeknek még nem fedezték fel a pontos kiváltó okát, ezért nincs is lehetőség a gyógyítására, legfeljebb a tüneteket lehet többé-kevésbé kordában tartani. Ilyen az ekcéma, a psoriasis, a…..
Mindenkinek természetes, hogy ha hosszú időre konzerválni akarja a teste feszességét és rugalmasságát, akkor mozognia kell. A torna javítja a test vérellátását, ezen keresztül javul a sejtek oxigénellátottsága, hatékonyabban mennek végbe az életfolyamatok. A feszes izmokon…..
Folytassuk ezt a népszerű témát további konkrét olajakkal. Talán nem bánjátok, ha együtt írom le adott esetben, ha valamelyik külsőleg és belsőleg is használható. Legyen a következő a kókuszolaj. Tipikus példája a „multifunkcionális” felhasználású olajaknak,…..
Női vonalak Kereszt és allergia 2015.03.31 10:00:04
Emlékeztek még arra, hogy gyerekkorunkban a szúnyogcsípésre a körmeinkkel keresztet kellett rajzolni, hogy ne viszkessen? A fene tudja hogyan, de nekem mindig működött... de most nem erről lesz szó :) Mi az a keresztallergia? A keresztallergia azt jelenti, hogy a meglévő allergia…..
Az aminosavak testünk fehérjéinek építőkövei, ezért óriási jelentőséggel bírnak a táplálkozásunk szempontjából. Ezek között is megkülönböztetünk ún. esszenciális aminosavakat (vagy bázikus aminosavakat), amelyek egyenesen nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a szerveink…..
A napsütés többféle bőrtünetet is előidézhet az arra hajlamosak körében. A bőrbetegségek bonyolult és misztikus világában gyakran nem könnyű megállapítani az okokat, de valószínűsíthető, hogy a napallergiát az UV sugárzás (azon belül is az UV A csoport) okozza. Ebben az a…..
A holisztikus gyógyítás gyökerei egészen a Védák keletkezéséig nyúlnak vissza (Kr.e. 4-6000), és végig kísérik az ember történetét a legkülönbözőbb kultúrákban. Hozzánk legközelebb a modern korban, a közelmúltban fellángolt természetgyógyászati filozófiabeli…..
Mikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést, akkor  bizony szembesülnöm kellett azzal, hogy leszálló ágban vagyok. Átlépve a negyvenéves kor küszöbét, már az idős korosztályba tartozom a bőrápolás szempontjából. Ha már így, nézzük csak meg, hogy milyen folyamatok kívánnak és…..
Újabb darázsfészket találtam :) Nem tudom emlékeztek-e, az elején a köszöntőben azt írtam, hogy azon vagyok, hogy minden szóba kerülhessen itt a blogon. Szeretnék felvetni nektek lehetőségeket, amelyek közül választhattok, vagyis nincs jó választás, az adott inget az veszi…..
Egyre többet szabadulunk ki a természetbe a zsongító, napfényes és balzsamos levegős tavaszba, sőt egyre jobban elkezdett a természet is befelé nyomulni a nyitott ablakokon (igen, csaptam már magamon agyon szúnyogot). Akármilyen vonzó és felemelő is a természetbúvár élete,…..
A C-vitamin az egyik legközismertebb vitamin, már az óvodások is tudják, hogy az egyik legjobb immunerősítő és antioxidánsként védi a sejtjeinket a félresikerült oxidációs folyamatoktól. Kevésbé ismert oldala a tartós stresszhatás következményeinek enyhítése, az idegi alapon…..
Fogadjunk, hogy amikor gimiben kellett futni a „coopert”, még te is utáltad a futást! Legalábbis én és a környezetemben fellelhető fanatikus (női) futók legnagyobb része nem csak ekkor, de még évekkel később is gyűlölettel gondolt erre a mozgásformára. Nekem is évekig…..
Egyre többet hallhatunk a nálunk még kevésbé ismert gránátalma gyümölcsről, aminek az az oka, hogy a tudomány sorban bizonyítja be áldásos hatásait ennek az ideális esetben hazánkban is megtermő különleges gyümölcsnek. Magas vitamintartalma (2 dl léből megvan egy felnőtt…..
Frissen indult blogunk egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő bejegyzése a búzafűleves volt, eddig ehhez érkezett a legtöbb hozzászólás. Úgy érzem érdemes kissé jobban elmerülni a témában, mert a komoly hozzászólások között felvetődtek olyan témák, amelyek sokat…..
Tudom, hogy darázsfészekbe nyúlok, de azt is tudom, hogy a témát nem kerülhetjük el ezen a blogon, ahogy hozzászólásokban elő is került már. Akkor a paleo és a búzafű esetleges kizárásos viszonya, valamint a paleo étrend létjogosultságával kapcsolatos kérdések merültek…..
Úgy döntöttem újra előveszem a hidegen sajtolt olajok témakörét, mert jött kérdés a korábbi bejegyzésre. Nézzünk néhány példát arra, hogy milyen olajakhoz juthatunk hozzá, és mire használhatjuk őket. Lesz olyan is, amelyeket nem csak belsőleg lehet használni, de annál…..
Akárhogy is riogatnak az időjósok, a hozzám hasonlóan napelemmel működő emberek már a zsigereikben érzik (és toporogva várják) a tavaszt. Persze klassz lesz a napsütés meg a meleg, de a második nap után már csak vonszolni fogjuk magunkat, hiszen a téli depresszió nyomában ott…..
A közelgő tavasz egyre több lehetőséget fog kínálni a szabadban tartózkodáshoz, ezért úgy gondoltam összegyűjtök számotokra néhány kültéri mozgásformát, és bemutatom őket, hogy válogathassatok! Néhány évvel ezelőtt csak pislogtunk, amikor egy kollégánk hetente…..
Mostanában rengeteg diéta leírását készítettem el, elhihetitek, hogy több étrendet olvastam el, mint amennyit egész életemben eddig. Onnan jutott eszembe elkészíteni ezt a bejegyzést, mert feltűnt, hogy szinte mindegyik program, amelyik a fogyást célozza, szinte azonnal…..
Én magam nagy híve vagyok a masszírozásnak, és az ellazulás csodás érzése  mindig feledtetett velem minden gondot, és aggódást, ezért megütötte a fülem a múltkor, amikor egy lány a természetgyógyász tanfolyamon megkérdezte a tanárt, hogy a gyakori masszírozás okozhat-e…..
Ha olvasgattatok valaha női magazinokat, biztos, hogy találkoztatok már olyan cikkel, amely azt taglalta, hogy a sminket mindig le kell mosni éjszakára. Számos díva (ők már csak tudják), és egyéb tévés személyiség szépségtitka ez, így biztos lehet benne valami. De mégis miért?…..