Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csz_329

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hete Gútán (avagy Kolarovo) futottam egy erőfelmérő tesztmaratont az alapozás kellős közepén. Ez az a része a Szlovákiának, ahol Hungaroring sima az aszfalt, sík a terep, csodás kerékpárutak vannak, kedves kis falvak. Tavaly is voltam Gútán vízkeresztkor, szerettem. Sífutórajtszámot adnak,…..
Blogunk rendszeres olvasói bizonyára felfigyeltek arra, hogy idei versenyeim beszámolása során a Nyúlcipő Trails-sorozat versenyeiről nagyon szűkszavúan emlékeztem meg, mondván, hogy a sorozatnak majd egy külön bejegyzést szentelünk. Miután alkalmam volt teljesíteni az idei kiírásban szereplő összes…..
csz_329 2016.12.29 21:40:42
@rrroka: Igen, olvastam.
Ezzel együtt írtam a fentieket és ettől még nevetséges, hogy nem volt senki, aki megszóllította volna a crew emberkét, mondván:
"Barátom, hívjuk már fel a rajtszámon lévő szervezői telefonszámot, mert:
a) nem ez az irány van az ittineren (kizárt hogy Csanyáék rosszat osztanának ki)
b) nem erre van felfújva a spray (az ilyen helyen tuti ki van fújva, bár idén nem voltam sajnos, így nem állítom 100%-ra)
c) tavaly _sem_ erre jöttünk, biztos vagy a dolgodban???
"
Uff.
csz_329 2016.12.30 09:57:21
@rrroka: OK, jogos, valahol érthető hogy a megyek a többiek után effekt működik, én is így szoktam eltévedni :)
A telefonálás viszont a középmezőny végén már belefér, nem hiszem hogy a 67. vagy a 78. hely között akkora különbség lenne :)
Pláne hogy itt ha jól értem egy top20 helyezést is be lehetett volna gyűjteni ha valaki jófelé megy :)
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
A Vulkántúra (43 km 2216 m szint)  gondolata akkor született meg a fejemben, amikor a maraton után a (nem túl nagy de hosszú ideig tartó) sérülésemből nem jöttem ki a Piros 85-re, sőt, tudtam hogy ehhez nagyobb türelem kell, úgyhogy elkezdtem egy távolabbi cél után nézni. Decemberre csak felépülök,…..
Ott tartottam, hogy neveztem a Téli Margita 44-es távjára, mert ideális volt hétvégi hosszúnak, ugyanis kevesebb, mint 800 m szint társult hozzá. Ez teljes mértékben futhatóvá tette volna ezt a versenyt, de gyanítom, itt a „téli” szó jelenti a kihívást, azaz február elején általában jég / sár /…..
csz_329 2016.02.09 09:59:13
@DSL:
4 izo - félrebeszélek, 4 db. gélt akartam írni.
inovban = minimál csillapítású cipő. 3 mm drop. Semmi HOKA :)
De azért majd ha jössz lefelé az Ágasvárról, meg félkómásan a Muzsláról, majd kiderülnek a kockázatok és mellékhatások. :)
De igazán bokatörőnek ezt ajánlanám:
www.facebook.com/events/186694311695619/
Talán még akciós a Lidliben a haskerék és mindenféle kínzóeszköz, 1499-ért six packs-ed lehet! Persze tenni kell érte, de tán most ez a legjobb ár ezért a tutiságért. Miért ezzel kezdem az évadtervet? Mert nagyon sokat köszönhetek neki a tartás- és a teljesítményjavítás terén. Múltkor ígértem, hogy…..
Lezártam a versenyévet, még kellett egy hosszú, hogy meglegyen az idénre tervezett 3500 km. A hétvégén végigkocorásztam a Piros85-öt, igaz csak gyalogos rajtszámot kaptam, mert betelt a futólétszám. Amúgy örök kérdés: miért 85, miért nem 87.61, amikor a szervezők szerint annyi…..
csz_329 2015.11.07 22:21:26
Nem vagyunk egyformák. Az én tempóm mellett semmi problémát nem látok terepen az éjszakában - ha van lámpa. Az éjszakai lefelében sem, főleg ha van hó.
Ja és nem HOKA. Télen, dzsuvában Salomon, nyáron/nappal, szárazon inov8.
De futottam már otthon felejtett lámpa miatt "vakon" 2. emberként a Pilisben, föl-le, itt-ott bokáig érő sárban.
A legnehezebb biztosan egy rendesebben megfutott verseny, bár egy P85 nekem sok lenne. A Mátrabércen a végén lefelé már nagyon figyelni kell, hogy a fáradtság ellenére maradjon koncentráció.
Hóban semmi gond (puhára esel:) ), a Vulkántúrán igazi öröm menni, már az első alkalommal, bakancsban is kénytelen voltam futni a lejtőket, annyira adta magát.
Az Éjszakai Börzsöny februárban pedig addikció. Magosfáról futni lefelé a hóban a Rakottyás völgy felé, miközben az ónos esőben ropogósra páncéllá fagy a széldzsekid és nem tudhatod be van-e fagyva lent a völgyben a patak, amin 3x át kell majd kellni és az előző évben 4 méter széles, fél méter mély volt - életre szóló élmény.
Egyedül sem kell feltétlenül félni, meg lehet szokni, a legtöbb túrán vagy versenyen mindig több tucat ember van a közeledben, csak nem látod őket. Ettől még persze felelőtlenség egyedül télen kimenni a hegyre sötétben, főleg ha nem szólsz senkinek. De a Budaiba simán ki lehet egyedül menni edzeni, főleg nyáron.
De azt is megértem, hogy a Te felkészültségeddel (aminek én a nyomába sem érek) meg akarod óvni magadat egy sérüléstől...
csz_329 2015.11.07 22:52:53
@őze bálint: Nem tudom. Biztos nem ugyanarról a műfajról beszélünk.
A P85 nekem halálosan sok lenne.
De ha nincs beállva az összes izmom, jó erős fényű a lámpa, valaki felvezetőt fut előttem és/vagy esetleg az útvonalat is ismerem, akkor bele merek úgy futni, hogy néha nem látom pontosan mi van ott, ahová lépek. Csak sejtem a textúra alapján.
Ritkán szoktam kicsit meghúzni a bokám (csak annyira, hogy tovább lehet még futni), egyszer a húzódó szalag letört egy kisebb bokacsontot (csatornafedélre léptem rosszul - városban - 2 hónap kényszerszünet).
De a Te szinteden biztos fontosabb az egészség és a lassabb termpóddal is 30-40%-al biztos gyorsabb vagy nálam bármilyen terepen...
Ez volt az a hétvége, amikor valahogy minden nap a 21-es busszal kezdődött és Nagykovácsiban végződött a túra. Ráadásul mind a kettő olyan, ami már tavaly is tervben volt… csak éppen akkor ütközött a Spar maratonnal… Az idén nem ütközött. És a Spar is kimaradt... Ahogy…..
csz_329 2015.10.20 12:17:30
@csz_329: vinnél
csz_329 2015.10.20 12:33:12
@regulat: igazad van! :)
A frissítőasztalok jellegzetessége egy A-ból B-be tartó hosszú versenyen, hogy pontosan utánozzák egy ember életívét (erejét, kinézetét). Kezdetben dús, mutatós, majd az idő múlásával jön a hanyatlás: a megkopás, szegényesebb felhozatal, leraboltság, kifosztottság,…..
Futóblog Pontos az Apple Watch? 2015.05.14 22:28:24
A bejelentéskor Szuflavéder megírta, hogy az Apple órája nem lesz képes GPS jelet fogadni hozzákötött telefon nélkül. Márpedig ha valaki fut, az óra hatalmas előnye pont az lehetett volna, hogy nem kell mellé még a telefont is cipelni. Ennek ellenére a beépített alkalmazások…..
A túlzott szakosodás vagy 1) eszköz arra, hogy téged víz alatt tartson, vagy 2) magad húzod a fejedre, hogy ne kelljen többé gondolkodni. Szakosodni huszonévesen egészen ijesztő. Egészséges ember mindenre kíváncsi. Az innováció pedig olyankor jön, amikor egy képzett elme új…..
A pszichokiller hangulatú Hárombarát-nyergen úgy üvöltött a szél, hogy még Hasfelmetsző Jackbe is belefagyott volna a gyilkos düh. A Kinizsi Százas mellett a Dögölj meg, Börzsöny! a másik olyan karakteres teljesítménytúra, amit tisztelettel vegyes áhítattal szoktak emlegetni…..
csz_329 2015.02.17 09:26:18
@Kecskeszem:
Persze olvastam, de nem tudtam, hogy a kamera nem megy termosz nélkül :))))
Biztos a GoPro manualban van leírva, olyat meg még sose olvastam...
csz_329 2015.02.18 12:27:37
@min:
Kevesebb súly -> gyorsabb tempó. Mindenkinek magának kell megtalálni az egyensúlyt a sebességben és hűháztartásban..
A fordulópont ott van, ha gyakorlatilag megállás nélkül végig tudsz menni az adott távon. Fölfelé sem araszolgatva Ugyanis akkor már a mozgás melegen tart annyira, hogy bőven elég az aláöltözet meg a vékony(!) széldzseki. Nálam ez Börzsönyig bezáróan (-10 fok, 40 km/h szél) működik.
Ha felvennék még egy vékony polárt, akkor már dőlne rólam a víz, ez értelemszerűen rosszabb a hidegben, mint kicsit dideregni pár percet a frissítésnél a pontokon.