Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Slomó

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slomó blogja Az ember tragédiája 2016.06.08 22:35:48
 „Ha felszállok az égbe, te ott vagy, s ha ágyat terítenék a pokolban, ott is ott vagy.” (Zsoltárok 139:8.)    Szegedi Csanád kapcsán sok szó esett az őszinteség kérdéséről. Lehet-e őszinte egy nyíltan rasszista nézeteket hirdető szélsőjobboldali párt második emberének megtérése? Lehetnek-e…..
„A Biblia népének nincs szüksége Auschwitzra saját legitimációjához” – ezt nyilatkozta pár héttel ezelőtt Röhrig Géza Rafael, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője. Röhrig sok fontos és figyelemreméltó nyilatkozata között is kiemelendő ez az állítás. Sőt, meggyőződésem, érdemes tovább…..
A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) és a Medián Közvélemény és Piackutató ez évi reprezentatív antiszemitizmus kutatása sajnos nem tartalmaz igazán nagy meglepetéseket. Összességében azok a tendenciák mutatkoznak, amelyek a TEV által az előző években végezett hasonló…..
Slomó blogja A hosszú élet titka 2015.03.29 18:13:57
Az idő relatív Az időről mára már tudjuk, hogy  fizikai jelenségként, viszonylagosnak tekintendő. Ugyanennek spirituális értelemben vett igazságára, azonban már a Biblia is felhívja  figyelmünket. Eliezer történetében azt olvassuk, hogy megugrott a járóföld a lába alatt,…..
 Három meditáció az önfejlesztéshez   Szeretnél megváltozni? Nem vagy egyedül. Mindannyian szeretnénk máshogy „befejezni” életünket, mint ahogy elkezdtük. Amíg még megszólal a bennünk élő lelkiismeret, addig úgy van jól, hogy sohasem vagyunk elégedettek helyzetünkkel.…..
  Aki elhanyagolja a szaporodjatokat, az vért ont A Judizmus egyértelműen tiltja a cölibátust, különös tekintettel arra, hogy a zsidó vallás tanítása szerint, a házasság és a gyermeknemzés nem csak az első, hanem az egyik legfontosabb isteni parancsolat. A Talmud tanítása…..
  Barátaim felhívták figyelmemet rá, hogy Vona Gábor „ A rabbi botrány margójára” címmel írt Facebook bejegyzést, amelyben afölött lamentál, hogy a  zsidózó, cigányozó, politikustársainak ügyeivel kapcsolatban kellett magyarázkodniuk. Szerinte „vannak ennél fontosabb…..
Az elmúlt pár hét közéleti eseményei megint csak bebizonyították: a Jobbik képviselőinek lélektana alapvetően a gyűlöletre épül. Hiába igyekeznek a párt egyes vezetői olyan képet beállítani, mintha egy-egy véletlenül becsúszott facebook bejegyzésről lenne szó. Ez a…..