Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BandesD

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy találós kérdéssel kezdeném: Vajon mi a közös, a Hári János hetilapban, Cs.Horváth Tiborban, a Diafilmekben és Tulipános Fanfanban?  Amit szinte minden gyerek akik diafilmeken nőttek fel, és a történetek végén szinte egyszerre kiáltotta:    Olló !  - kiáltottuk mindnyájan... (Ja, Fanfan…..
Na, ez nem egy bő lére eresztett témakör. Nem sok képregény köszöntött be a látóterembe ezen időszakból. Talán az első emlékezetes kiadvány ami ráadásul nem folytatásos oldalankénti közlés, ( mint a régi szép képregényes aranykorban ) egy, (azaz, kettő) albumformájú A4-es irkakötött…..
Ha felmerül a kérdés, mikortól is jelent meg a sajtóban képregény, időpontilag a magyar származású Pulitzer József juthat eszünkbe. Az 1800-as évek vége. Pontosabban : 1895.   A Pulitzer József által vezetett New York World és a William Randolph Hearst irányította, New York Journal című…..
A napokban szaladtam bele a hírbe, hogy a Nero Blanco Comix által kiadott Zórád Ernő képregényei sorozat, elérkezik az egy tucathoz, azaz még az idén megjelenik a 12. kötete.   Hamarosan elénk tárul Karl May regénye, ahogy Cs.Horváth - Zórád páros megálmodta és megteremtette a vadnyugatot,…..
Barangolások közepette, az ember néha beleszalad érdekes cikkekbe a régmúltból, vagy a nem is olyan régi múltból, amik nem biztos, hogy jó helyen lennének a feledés homályában.  Gondoltam, teszek pár próbálkozást, hátha más is szívesen újraolvasná ezeket a cikkeket, amik nem biztos, hogy más úton…..
Cervantes, Bell, Darwin, Caruso, Moliére, Schweitzer, Houdini, Diesel, Balzac..., sorolhatnám. Vajon, mi lehet a közös ezekben a nevekben? Megfejtés:   - Luis Eduardo Novaro Novaro -     Az erre a névre hallgató fiatalember 1921-ben, az El Universal szerkesztőjeként kezdte meg karrierjét,…..
Erre-arra barangolva, magyar régi képregényeket keresgélve, már megint az olaszokba botlottam. -----   Mindig is nagy lelkesedés fogott el, ha kezembe került a Füles Rejtvényújság lapjairól Fazekas Attila egyik munkája, a Mindennap merénylet, Nemere István tollából adaptálva a Füles újság…..
1967 júniusában indult útjára Gino D'Antonio western eposza a Storia del West. Az akkori Sergio Bonelli Editore elődje, az Edizioni Araldo a képregénysorozat kiadója. A sorozat amely a Collana Rodeo nevet viseli, 1967-től 1980-ig havi rendszerességgel jelentkezik az újságos standokon.…..
A milicista halála minden idők egyik legismertebb háborús fotója. Először 1936. szeptember 23-án publikálták a Vu francia magazinban. Borrell halálának pillanatában hátraesni látszik, miután találat érte.     A fotós neve Robert Capa.   A 20.század egyik legjelentősebb fotósa, elsősorban…..
Míg Amerikában 1940 februárjában indult útjára a Pep Comics, addig névszerinti európai megfelelője a Pep 1962-ig váratott az első megjelenésére. Kiadója az amsterdami De Geïllustreerde Pers. Kínálatában megtalálható A Micky Mouse, Donald Duck, De Flinstones képregények. Az első szám 1962. október…..
Utazva kicsit nagyobbat, egy említésre méltó magazinnal futhatunk össze. Míg interneten árulják a régi példányokat pár ezer pesos áron, addig a digitális változata is megtalálható a chilei digitális könyvtár állományában a rajongók scannelései alapján. A magazin nem más,…..
1968-ban útjára indult egy gyermek magazin a Mladá Fronta kiadó gondozásában Sedmička elnevezéssel. Megjelenését tekintve heti rendszerességű lapról van szó egészen 1992-ig, a lap megszünéséig. A heti megjelenésre utalhatott elnevezése is. (Sedmička - Hét) 1970-től Sedmička…..
Buru Lan de Ediciones, S. A egy spanyol kiadó volt San Sebastianban. 1970 és 1977 között adott ki képregényfüzeteket. Többek között olyan nevek szerepeltek a kiadott listán, mint Tex, Zagor, Rip Kirby, James Bond,Popeye... 1974-ben kezdtek bele a Rahan sorozatba. A Wikipédia szerinti…..
   Ki kicsoda az olasz Dampyr sorozatban?..
Első nekifutásra megpróbálom, miként is fog kinézni ez az egész. és a link hozzá, hogy mindig kéznél legyen..