Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agglegenyakonyhaban

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agglegény a konyhában TeraszGrill 2015.05.31 15:13:47
Múlt vasárnap (vagy előtte, már nem is emlékszem) egy teraszos grillezésre voltam hivatalos, amolyan "batyusbuli", hozz magaddal enni.  No, hát nem úgy van az, hogy csak fogjuk a húst, és rádobjuk a grillre és már kész is, kicsit elő is kell készülni.  Mivel nagyon jó fej…..
Lassan eljön az idő, amikor leveszik a nyári csizmát a lábamról. Most már egész jól mozgok, igazából két ellenségem van csak. A lejtő és az emelkedő. A konyha viszont sík terep, így már bemerészkedtem. És ha már ott voltam, össze is dobtam egy nagyon egyszerű, de annál…..
Eddig recepteket posztoltam, olyan recepteket, amelyeket el is készítettem. Viszont mivel el van törve a lábam, és most nem tudok a konyhában tevékenykedni, összeszedtem, miket NE csinálj még véletlenül sem, ha el van törve a lábad. Ne próbálj meg fekvőgipsszel a lábadon, 2…..
Vasárnap,ebéd után nagyon szívesen ettem volna valami süteményt, viszont alig volt itthon valami. Gondoltam, leugrok a boltba, veszek pár cuccot, aztán rádöbbentem, hogy vasárnap van. Így maradt az improvizálás. Bögrés kakaóskevert lett belőle. Ezekből készül: egy bögre…..
A mai blogbejegyzésben leírok pár tanácsot, hogy mit ne csinálj a konyhában. :) És mellesleg egy rakottkrumpli receptjét is megkapjátok.  Történt, hogy hétfőn jeleztem a kollégáknak, hogy ne hozzanak keddre magukkal ebédet, mert főzök én. Ketten a biztonság kedvéért, hoztak…..
Amint ígértem egy jóféle paprikáskrumpli receptet hoztam ma nektek. Tegnap este készítettem el vacsorára, és ma azt hoztam magammal ebédre. Egy falat nem maradt belőle. Attól jóféle, hogy igazán jóféle hazai füstölt oldalassal készül. Nézzük is a hozzávalókat: egy jó…..
Az előző milánói receptemből kimaradt egy kis gomba. Mit kicsi, a 25 dkg-ból 5 db-ot használtam el, szóval egy jó 20 dkg megmaradt. Ezt használtam fel egy igazán fantasztikus gomba krémleves elkészítéséhez. Bevallom, életemben először csináltam krémlevest és nagyon finom…..
Valamit gyorsan szögezzünk le az elején: olyan, hogy gyors milánói nem létezik. A milánóinak pont az a lényege, hogy lassú  tűzön, szépen lassan főzünk. De hát andere Länder, andere Sitten, ahogy a művelt orosz mondaná, vagyis mindenkimásképp csinálja. Az én verzióm…..
Az első alkalom volt, hogy nem itthon búcsúztattam az ó- és köszöntöttem az új évet. Mivel egy kedves barátomék ott élnek szeptember óta hárman érkeztünk hozzájuk látogatóba. Szilveszter estére egy frankó sertéspörköltet terveztünk, és igencsak kalandos körülmények…..
A mellettünk lévő kisboltban szoktam találni olcsó csirke alsó és felső combot. ebből egy komplett ebéd, leves és főétel készíthető el. Nézzük meg hogyan! Amire szükségünk lesz: 2-3-4 db (étvágytól és személyektől függően) csirkecomb amit találsz otthon zöldséget…..
A Hollywood Reporter hozta le a hírt, mellé rakva még a valóban kivételesen jól sikerült Mad Dogs-remake-t is. Előbbiről itt írtunk, utóbbiról meg fogunk, csak érjük utol magunkat. Az ember a fellegvárban producere egyébként Ridley Scott, és egy olyan alternatív történelmű…..
Ez az a tészta, amit mindenki ismer, és mindenki másként hívja. Nekem ez gyerekkorom óta töpörtyűs pogácsa, ezért a továbbiakban is ezt a megnevezést használom. :) Egy dupla születésnapra voltam hivatalos, ahova nem szerettem volna üres kézzel érkezni, ezért kitaláltam, hogy…..
Agglegény a konyhában Tojásleves 2015.02.17 11:25:16
Vannak azok a napok, amikor élni nincs erőm, nemhogy a gasztronómia csúcsát jelentő ételkölteményeket összedobni, ilyenkor szoktam ezt a gyerekkori kedvencet elkészíteni. Tényleg alig kell hozzá valami, és ismét egy olyan recept, amivel a konyhaszekrény és hűtőszekrény…..
Nem gondoltam volna, hogy a blog indulása után 1(!), azaz egy(!) nappal máris lesz jelentkező, aki szeretné a saját receptjét megjeleníteni a blogomon. :) Vendégagglegényünk, nevezzük saját kérésére Mátyás Királynak, egy fantasztikus borjúpaprikás receptet oszt meg velünk a…..
Ehhez a recepthez nincs képem. Tegnap csináltam, és el is fogyott. Az elején ódzkodtam a besamel mártástól, de rá kellett jönnöm, hogy könnyebb, mint gondoltam. Mint az előző receptben említettem, vendégeim vannak a hétvégén, szintén valami olyat szerettem volna elkészíteni,…..
Ma valahogy valami édességet ettem volna, és mivel vendégeim is vannak, olyan ételre gondoltam, amiből sokat lehet elkészíteni. Mivel ihletet kaptam a Street Kitchen császármorzsa receptjéből, elkészítettem a sajátomat.  Nézzük a hozzávalókat: 10 evőkanál búzadara 4…..