Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabor Zehetmayer

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vannak sorozatok, amelyeknek bár minden darabja nagyjából ugyanaz, mégis megunhatatlanok. Számomra ilyen az Asterix vagy Burroughs Tarzan-ja, és ilyenné lett nekem mostanában a Dampyr. De ilyen a Lucky Luke is.  A Tarzan-on kívül a többi sorozatra egyöntetűn igaz, hogy a szerzőik nem…..
Ludens Gamer hírek 22. 2019.05.05 12:18:56
Az utolsó éjszaka  Nem lesz több Cthulhu Wars Kickstarter kampány a mostani után - legalábbis ezt állítja a játék megalkotója, Sandy Petersen. A most zajló kampány a démonszultánt, vagyis Azathoth-ot hozza be a Cthuhlu Wars amúgy is terebélyes univerzumába, jópár minifigura formájában. Petersen nem…..
A bosszú című francia thriller sem előzetese, sem storyja alapján nem fogott meg, magamtól nem mentem volna el soha megnézni moziba. Viszont az év végi filmes értékelések között többször is szerepelt másoknál a legjobbak között, ezért kíváncsi lettem rá. Három 30-as végi,…..
Nagyon lelkesen vetettem bele magam az HBO új minisorozatába (összesen 8 epizód), az Éles tárgyakba, pont jól jött a nyár közepén, és több olyan előjel volt, ami bizakodásra adott okot: Amy Adams a főszereplő, aki nekem nagy kedvencem; A Holtodiglan írójának könyve alapján…..
Az Oscar előtti hajrában igyekszem minél több filmet megnézni, így februárban is annyit voltam már moziban, mint máskor 2-3 hónap alatt összesen. Írhatnék külön-külön a filmekről, de inkább most egy csokorba szedem azokat, amik nem voltak rám túlzottan nagy hatással: Én, Tonya (Tonya Hardingról, a…..
Élménypulzus Vége? Ne már... 2018.02.15 10:00:00
A február majdnem mindig arról szól, hogy felfedezzem az Oscar jelölt alkotásokat. Sokszor nagy csalódás kíséri a folyamatot, ám ebben az esetben ez semmiképpen sem mondható el. Végre úgy álltam fel a moziszékből, hogy elégedett voltam, és a film minden percét élveztem. Illetve fel sem akartam…..
Gabor Zehetmayer 2018.03.02 10:54:54
Élménypulzus Moziélmény mobilon 2018.02.12 10:00:00
Talán nem kell nagyon magyaráznom, hogy a Kojot című magyar film körül milyen hirtelen jött felhajtás kerekedett... Köszönhetően annak, hogy a Magyar Filmhétről visszavonták a nevezését, és így nem is vetítették. A tavalyi bemutató után is nem sokkal később már hiába…..
Gabor Zehetmayer 2018.02.13 12:04:09
Sokszor hallani, hogy aki kutyát tart, veszélyes dolgot vállal, mert azért a sok-sok előnye mellett, hogy felelősségre tanít, hogy mérhetetlen szeretetet ad, azért vigyázni is kell vele. És most nem arra gondolok, hogy valakinek alapjáraton agresszív kutyája van, aki nekimegy…..
Gabor Zehetmayer 2018.01.08 15:08:50
Jövőre indul az első magyar, igazán nagyszabású lovecrafti kickstarteres project, a Cultistorm. Pontosabbat annál, hogy "jövőre", azért nem lehet tudni, mert a fejlesztők elhatározták, hogy tökéletesnél rosszabb játékkal nem állnak ki. Vagyis addig tolják a kampány indulását, ameddig…..
Gabor Zehetmayer 2017.11.30 14:00:19
Pár hete óriási felháborodást keltett, hogy a Star Wars: Lázadás nevű gigajáték hibás kártyákkal jelent meg. Szegény Delta Vision hiába próbálta menteni a menthetőt, de annyian estek egyszerre a torkának, hogy egy csepp vér sem maradt benne a végére. Valami hasonló játszódik le minden alkalommal,…..
Gabor Zehetmayer 2017.09.05 13:22:38
Az utóbbi időkben mintha a világ újra felfedezte volna a vikingeket és a hozzájuk köthető történeteket, mondákat. Ennek persze csak örülhetünk, hiszen az északi mitológia rengeteg érdekes és izgalmas történetet tartalmaz, maguk a vikingek erőszakos történelme pedig jó táptalajt biztosít mind a…..
Amikor tavaly megjelent a Harry Potter: Hogwarts Battle, kisebb hisztéria alakult ki körülötte az európai országokban - köztük itthon is. A forgalmazó USAopoly ugyanis csak Amerikában árulta a játékot és még a viszonteladók sem kaphattak belőle. Úgyhogy a keményvonalas rajongóknak maradt az eBay és…..
Gabor Zehetmayer 2017.06.12 13:10:08
@hullajelölt88: "így aztán elképzelni sem tudom, hogy egy ilyen játékon mit lehet élvezni." - erre válaszolni sztem itt pár szóban vagy sorban elég nehéz, de remélem, előbb vagy utóbb lesz majd rá ember és alkalom, h megmutassa neked valaki.
Gabor Zehetmayer 2017.06.14 08:20:13
@hullajelölt88: ezt pont nem tart sokáig megtanulni. :)
Illetve, hogy milyen rendszerességű bulikat tartotok, az csak rajtad és a baráti körödön múlik. ;) (de vannak pl. klubok is, szinte napi rendszerességgel lehet gyk. BP-en játszani, ha rákattan az ember)
Mit játsszunk? Üdvözlet! :) 2017.01.25 23:40:48
Üdvözlök Minden játékkedvelőt - játékos lelkű érdeklődőt! Hatalmas izgalommal indítom útjára ezt a blogot, ami régóta tervezgetett szívügyem: a társasjátékozás káprázatos világába kalauzolja az olvasót, hallgatót. Hallgatót is, ugyanis hamarosan startol a Mitjátsszunk podcast is, ami főleg az itt…..
Gabor Zehetmayer 2017.02.03 12:42:25
A Fantasy Flight Games nem ül a babérjain, és megragad minden lehetőséget, hogy az aranyat érő franchise-okból kifacsarjanak mindent, amit csak lehetséges asztali játékos fronton. A Star Wars játékok mellett a Trónok harca játékok is az FFG istállójából futnak ki, ráadásul…..
Megjelent nem is olyan rég egy tanulmány, hogy a Lego egyre erőszakosabbá válik. Én - annak ellenére, hogy a cég az elmúlt években folyamatosan a hozzám hasonló kockák kegyeit kereste - nem is tudom, mikor vettem utoljára Legót. És elég sokan vannak ezzel így. Beleástam hát magam egy pár katalógusba…..
Gabor Zehetmayer 2016.06.16 12:03:14
Kooperatív társasjáték, ami mintha a Mad Max világába repítene minket - ha téged is felcsigázott ez a leírás, akkor a Saltlandset neked találták ki!..
Gabor Zehetmayer 2016.05.27 14:33:00
@trg: Tényleg csak kis finomítás kell, a téma és a koncepció jól összeállt, az külön tetszett, h két videót is készítettetek. Szóval csak így tovább, köszönjük!
Gyömbér, a benjikutya Visegrád 2015.11.17 10:00:00
Még október 23-án mentünk el kirándulni egyet Visegrádra. Én és a húgom egyáltalán nem vagyunk túrázós alkatok, sőt! Sajnos nagyon lusták vagyunk, így kicsit most is húztuk a szánkat. Pedig Matyi nagyon lelkes volt, és irányított minket egyre feljebb és feljebb, a kutya is…..
Gabor Zehetmayer 2015.11.17 10:11:10
Biztosan előfordult már veletek is az a bizonyos impulzusvásárlás. Az addig teljesen ismeretlen, érdektelen tárgyra hirtelen, sok esetben magatok sem tudtátok miért, de óriási birtoklási vágy izzott fel: nekem ez kell! Azt hiszem, a társasjáték világban is vannak ilyen esetek. Az,…..
Gabor Zehetmayer 2015.09.11 12:19:12
Bár a város telítődik, mindig lehet olyan spotot találni, ahol még nincs burger. Ilyen a Corvin negyed innenső része is, ahová ráadásul egy relatíve ritkán jelenlévő koncepcióval támadtak be, a kompakt burgerrel. Hogy mi is ez? A BpBurger mai írásából kiderül! A Buddies…..
Érdekes listát adott ki pár órája a Purple Pawn. Amint azt bizonyára te is tudod (ha csak nem egy lakatlan szigeten éltél egészen mostanáig), év végén érkezik a Csillagok Háborúja új része, az Ébredő Erő. A Hasbro persze gőzerővel készül erre az alkalomra, hogy lehetőleg…..
Gabor Zehetmayer 2015.09.08 12:22:19
Hype. Ami először csak egy jelenség volt, mostanra már a marketingesek stratégiájának tudatosan tervezett részét képezi. Ha valami a saját hírnevét generálja, gyakorlatilag beavatkozás nélkül, elmondhatják, hogy valamit jól csináltak.  Az Exploding Kittens esetében ez hatványozottan jól működött.…..
Gabor Zehetmayer 2015.09.08 08:32:06
Gyömbér, a benjikutya Frizbi! 2015.09.03 10:00:00
Mivel kiskutyánkból egy ugri-bugri lett, ráadásul mi futni sem bírunk vele akkora tempóban, amitől lefáradna, úgy gondoltuk, megtanítjuk frizbizni. Nagyon az alapoknál vagyunk, így egyelőre 15 dobásból talán egyszer sikerült elkapnia a frizbit a levegőben, de láthatóan élvezi a…..
Egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam arról, hogy aláírásokat gyűjtöttünk a környék kutyásaival, mivel egy kutyafuttatót szeretnénk a Ferenc térre. Itt, ezen a környéken nagyon sok a kutyás, még sincs futtató, ami eléggé megnehezíti a négylábúak életét.…..
Hogyan húzzunk le még egy bőrt egy olyan rókáról, akiről már nem csak a bőrét nyúztuk le, hanem már a húsát, csontjait, sőt, még a lelkét is pénzzé tettük? Adjunk neki új testet és máris újabb bőrrétegek jelennek meg rajta. És ha ettől már nem is róka lesz, hanem…..
Gabor Zehetmayer 2015.09.01 09:59:10
Az előző poszt után szerintem nem kell ragoznom, hogy mennyire odavagyok az Évszakokért. A grafika gyönyörű, a kártyák mind kiegyensúlyozottak, a játékmenet kellően pörgős... az egyik kedvenc játékom, na. Szerencsére nem csak én vagyok így ezzel, úgyhogy miután rongyosra…..
Gabor Zehetmayer 2015.07.14 11:32:18
@PixelDrake: A családi béke érdekében azt kihagyom, de köszönöm a tippet. ;)