Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyenlítő blog

179 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy fideszes országgyűlési képviselővel (Mengyi Roland) felálló csapat közreműködik abban, hogy néhány ember EU-s támogatáshoz jusson. Jó sok pénzhez. És a pénz nincs ingyen...
A napsütés idején a lopás zavartalanul folytatódik tovább...
Oly egyszerű lenne a világ, ha „terrorista” csak „arab”, „mohamedán” vagy „migráncs” lehetne...
Napok óta az a kép ugrik mindig a szemem elé, amely éppen 102 évvel ezelőtt készült Budapesten. És akik még a KLIK-telen oktatás előnyeit élvezhették, nyilván ugyanígy ismerik, mint én...
A B1 blog tudósítója jelenti Franciaországból..
Az Uber itthagyja Magyarországot. És ettől még a világ egyik legértékesebb start-up márkája marad, milliárdokat hoz – dollárban – s sok ember életét könnyíti meg. Nem nekünk. Magyar ember nem alkuszik. Neki a drága sárga taxi kell. (meg a lebetonozott Városliget, meg a reménytelen oktatásügy, meg a…..
Ahogy azt illik, megfúvom szittya lantomat. Vers következik...
A BKV - per (5.) „ K. tulajdonképpeni fölfedezése - kabátgallérjukon különbözőnagyságú és színű jelvények csillogtak.Amennyire látni lehetett: mindenkinek ilyen jelvénye volt.Mind összetartoztak, a látszólag jobb- és balpártiak,s mikor K. hirtelen megfordult, ugyanezt a jelvénytlátta a…..
BKV-per (4.) A vizsgálóbíró zavarában vagy türelmetlenségében  izgett-mozgott a székén. A mögötte álló férfi, az,  akivel az előbb is beszélgetett, ismét odahajolt hozzá, tán, hogy bátorságot öntsön belé, vagy valami különleges tanácsot adjon neki. (F. Kafka: A…..
A BKV-per (3.) Nos hát - mondta a vizsgálóbíró, belelapozott a füzetbe,s olyan hangsúllyal mondta K.-nak,mintha tényt állapítana meg:- Ön szobafestő? - Nem - mondta K. -,hanem egy nagy bank első cégvezetője. (Franz Kafka: A per) Dési János sorozata a B1 blogon..
A BKV - per (2.) Elsősorban is, bácsi - mondta K. -,korántsem a rendes törvényszékelőtt folyó perről van szó.- Ez baj - mondta a bácsi. (F. Kafka: A per) Dési János sorozata a B1 blogon..
Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t,mert noha semmi rosszat sem tett,egy reggel letartóztatták. (Franz Kafka: A per) Dési János sorozata a B1 blogon A BKV-per, vagy ha úgy jobban tetszik, a Hagyó-ügy egyike azoknak az eseménysorozatoknak, amelyeknek komoly szerepük volt a Fidesz hatalomra…..
Több adót fent, és abból több iskolát mindenkinek - ezt mondta a B1 blognak Kunhalmi Ágnes. Az MSZP budapesti elnökét arról kérdeztük, szerinte leváltható-e a kormány, hogyan nyerhetik meg a választást, mit ígérnek a választóknak, és mit kezdenének az oktatással, vagy egyáltalán: az országgal...
Egy Varga István nevű, - korábban MDF-s, majd fideszes - volt képviselő, ma ügyvéd úgy érvel Hóman Bálint egykori kultuszminiszter akadémiai visszavétele mellett, hogy na, jó, jó, voltak hibái, antiszemita is volt valamennyire, de ki hiba nélküli?..
Ezúton is csókoltatjuk mindazokat, akik igazán bíznak a politika mindenhatóságában, abban, hogy csak úgy bele lehet avatkozni az élet mindenféle folyamataiba, bölcs szabályokat hozni és attól kezdve jó lesz. Vegyünk egy tankönyvi példát, természetesen kitaláltat. A valósággal…..
Kerényi Imre titkos műhelyében, az alaptörvény asztalánál már összeültek páran. Köztük L. Simon László, aki sajnos már nem pornográf verseket ír. Aztán Mészáros gazda, aki az észt adja az akcióhoz. És talán Garancsi főtulajdonos, akinek legfontosabb tulajdonsága, hogy…..
Hétfő reggel a világsajtó minden jelentős orgánuma az első helyek egyikén kürtölte világgá, hogy egy magyar film nyerte el a világ egyik legfontosabb filmes díját a Golden Globe-on. Nemes Jeles Lászlóék Saul fia című filmje sikert sikerre halmoz, és talán-talán – de ezt…..
Itt állunk télvíz idején a legnagyobb bizonytalanságban. Kinek is drukkoljunk a legújabb Orbán-Simicska hirdetőoszlop küzdelemben? Elméleti értelemben megoldás az is, hogy nem szurkolunk egyik lókötő csapatnak sem, csak szépen hátradőlünk, és élvezzük a küzdelem szépségét.…..
Sikerült egy kis vitát kavarnom azzal a ravasz kérdésemmel, hogy mi legyen a fideszes oligarchák által összeharácsolt vagyonnal, ha egyszer megbukik az Orbán-rezsim. Ugyanis szerintem meg fog, talán a nem is olyan távoli jövőben, de erről alig-alig beszéltünk még. Persze messze nem…..
Mielőtt azt állítaná bárki, hogy a túlzott ünnepi italfogyasztás ártott meg nekem, szögezzük le, hogy nem vagyok egy Deutsch Tamás, és nem élek tudatmódosító szerekkel én sem. Illetve én nem. Amit most mondok, azt nagyjából józanul mondom. Szóval, egy szép napon, amely…..
"A hatalom korrumpál – mondják a bölcsek – az abszolút hatalom abszolút korrumpál" – e veretes megjegyzés egy még romlatlan ifjútól származik, aki egy igazságosabb társadalomért küzdött a késői nyolcvanas években. Kövér László. Megszívlelendő szavak. Ahogy a…..
1991. december 23-án követték el Budapesten a rendszerváltás utáni idők első terrortámadását. Az egyik tettes 2004-ben 12 évet kapott – más ügyek miatt is – Németországban. Társát a rendőrök agyonlőtték. Andrea Klumpot többek között 33 rendbeli gyilkossági kísérlethez nyújtott segédkezésért…..