Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monly

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monly does it Csajos hexagon 2016.07.19 15:03:00
A cuki kis keresztlányom ma ünnepli negyedik születésnapját, ezért ismét valamilyen kézzel készült ajándékkal szerettem volna meglepni. Nos a játékkonyhát már nem tudom überelni azt hiszem, de remélem azért örülni fog annak is, amit idén találtam ki. :)) Az ünnepeltről azt kell tudni, hogy szeret…..
Monly does it Átváltoztatás #1 2016.06.23 10:26:08
Hosszú volt az út idáig, de jelentem stylist lettem!! :) Sokáig nem tudtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni, csak úgy apránként körvonalazódott. Hogy színes legyen, és valami kreatív, hogy valamilyen formában segíthessek embereknek, legyen értelme a munkámnak, és hogy beoszthassam a saját időmet...…..
Azért bevallom, mégsem voltam annyira lusta tavaly sem, történt egy s más még karácsony előtt is. ;) Például hogy ki kellett festetni a nappaliban, mert a sokszori átrendezés következtében már túl sok volt a lyuk a nem megfelelő helyen. Néhány kép az új, fekete falról... Az "irodánk" itthon nem…..
Már jó ideje vágyom rá, hogy fessek. Mióta az eszemet tudom, gazdasági képzésben tanultam, úgyhogy a művészetek valahogy kimaradtak az életemből. Még jó, hogy a stylist suliban festettünk, amihez vennem kellett temperát, különben ki tudja, hány évet vártam volna még a kezdéssel. :)) Jelenleg a…..
Saját változásaim mentén halad ez a blog is, úgyhogy remélem nem bánjátok, ha egy új oldalamat is becsempészem ide. Stylist képzésben veszek részt egy ideje, és elkészült az első munkám, melyet az Elemi ösztön című film inspirált. ;) Egy igazán fantasztikus csapattal hozott össze a sors, akikkel…..
Jelentem, a konyha rendbe rakásával egy jó nagy darázsfészekbe nyúltam. Megbolygattam a rendszert, úgyhogy most tovább gyűrűzik a rendrakási kényszerem. Mindig újabb és újabb problémák merülnek fel. Tudjátok, ami nem a konyhába való, annak helyet kell találni valahol máshol (de hol?!). A jó oldala…..
Monly does it Rendszerezésre fel! 2016.01.14 17:38:19
Ha már új év, akkor új poszt! ;-) Tulajdonképpen ennyi az idei évre szánt fogadalomlistám tartalma is: 2016-tól fogva évente legalább egy bejegyzést írok a blogomra. Na jó, csak vicceltem. De ha azt a nagy és bölcs igazságot vesszük, miszerint is a gyors kudarc elkerülése végett tanácsos kis…..
Dosszié Sem azé, aki fut 2015.05.12 16:59:37
... de azé mégis egy kicsit. Rákaptam a futásra. Mint egy hosszú lejáratú drogfüggés, kelek kétnaponta, húzom a futócipőmet, míg számban a fogkefe, s nem is azért megyek mindig, mert vágyom rá, hanem mert nem tudnék meglenni nélküle. Mit adott nekem a futás? Jó kis endogén…..
Monly does it Ivar, a létra 2015.07.21 12:32:53
A kicsit skandináv, kicsit vidéki (ha már kategorizálni kell) hálószobánkba mindenképpen szerettem volna egy létrát. Nagyon sok inspiráló fotót láttam az interneten, amik megihlettek. Egyszerű dekorációs elemnek sem utolsó, de ha még ráfűzünk egy égősort, akkor a hangulatvilágítás nem mindennapi…..
Szeretem fotókkal körbevenni magamat. Egyrészt mert jó hatással van a hangulatomra, ha a lakásban közlekedve eszembe jut néhány kedves emlék, másrészt pedig egy nagyon egyszerű, ámde látványos dekorálási lehetőséget ad a hozzám hasonló hobbi lakberendezők kezébe. Már azzal is nagy eredményt lehet…..
Ráérős tíz perceimben zajlik a hálószoba apró, ámde annál fontosabb dekorációs elemeinek elkészítése. Ezúttal erről a vintage hangulatú tábláról mesélek Nektek. Egyszer régen talán egy százas boltban (?) vásároltam egy csendéletet, amit aztán ide-oda rakosgattam a lakásban évekig. Nem egy…..
Kissé szétszórt vagyok mostanában. Úgy az utóbbi pár évben tulajdonképpen. :)) De talán fejlődőképes vagyok, mert már rájöttem, hogy össze kell rendeznem a gondolataimat és a napjaimat, különben szétfolynak a terveim. Mindent akarok csinálni, de közben semminek se állok neki. Ha nincs rend bennem…..
Van áthallás személyes vonalon is. Engem kiskoromban sokat kritizáltak, építő jelleggel, persze, mert csak jót akartak. Hányszor, de hányszor szégyenültem meg, hogy alkottam valamit (akár csak egy házat kockából), aztán kedvesen elmagyarázták, hogy ez így miért nem jó. Építő…..
Dosszié Nicknév kerestetik 2015.03.11 08:56:07
Egy ideje elhanyagoltam a dosszié írását, Bernyablogot írtam, meg újabb meséket. Lassan elkezdtem beleáramlani Bernya, a kenguru kalandjai folytatásába: az újabb mesék kezdtek összeállni egy egésszé. Lesz Bernya 2! És újabb és újabb tervek születnek bennem, felnőtteknek szóló…..
Nálunk minden helyiség egyik falát (köztük a konyháét is) végig ablakok borítják. (A hetvenes évek végén épült ház állítólag norvég licenc alapján készült, tehát valósággal meg is követeli a skandi őrületet tőlem.;) Ez egyrészt szuper, hiszen mindig nagyon világos van a lakásban, másrészt viszont…..
A konyha nálunk aztán tényleg a kreativitás kiélésének egyes számú színtere. Az egyetlen olyan helyiség, amit szívünk szerint már a beköltözéskor szétbombáztunk volna. Nem volt annyira vészes (az előző tulajdonos már egyszer felújította), de egyrészt nem a mi ízlésünket tükrözte, másrészt…..
Izgatottan várom a gyógyulásomat (csak egy kis nátha:) és a meleg tavaszt, hogy az erkélyen nekiláthassak a tulipános komódnak. Addig is elmesélem egy régebbi projekt történetét. Mindig irigyeltem azokat a kreatív hobbiművészeket (főleg Tandi barátnőmet!;), akik szalvétatechnikával…..
Azon szerencsés nők közé tartozom, akik elmondhatják magukról, hogy előbb lettek keresztanyák, mint anyák. Ez többek között azért is jó, mert betekintést nyerhettem a gyereknevelés rejtelmeibe, mielőtt még én magam meggondolatlanul belevágtam volna a családalapításba. (Zárójelben jegyzem meg, hogy…..
Egyszer régen, mikor egy multinacionális vállalat hanyatló tündöklő csillaga voltam, lehetőségem adódott néhány napot Athénban tölteni. Már azelőtt itthon is volt szerencsém görög ismeretségekre szert tenni, de ez az utazás csak tovább erősítette bennem, hogy én bizony csípem a görögöket. Főleg a…..
Monly does it I love csík 2015.02.16 12:04:08
Úgy hívják: pregnancy brain. Lassan és alattomosan támad. Az első hat hónapban semmi. Aztán a harmadik trimeszterben előtör belőled az ellentmondást nem tűrő fészekrakó ösztön, amikor mindennek a helyére kell kerülnie. Mindennek. Főleg azoknak, amiket már évek óta halogattál. Így lett hát még…..
Monly does it Nyílj ki! 2015.02.13 14:46:22
Hiszek abban a közhelyes mondásban, hogy ha egy ajtó bezárul, mindig nyílik valahol egy másik. Ez az új nem garantált, hogy egy "jobb" helyre visz, de valami célja biztosan van. Úgyhogy én szeretek bemenni ezeken az ismeretlen ajtókon, amiket elém sodor az élet. Mindig úgy gondoltam magamra, mint…..