Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Jácint

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent az Európai Magyarok legújabb száma megköszönöm ha olvassátok. Kattints ide, ahol letölthető...
Mindannyian emlékezünk, hogy Orbán 2015-ben, lassan 4 éve(!) írta alá Dénes Sándorral a Modern Városok Program megállapodást melyben szerepel a kanizsai sportcsarnok építése sok más meg nem valósult beruházás mellett. Hatalmas mellénnyel jelentette be Cseresnyés és Dénes múlt év elején, hogy a…..
Évente 330 millió Ft-tal tervezi növelni a kanizsai vállalkozások terheit Nagykanizsa fideszes többsége januártól. A csütörtöki (november 29.) közgyűlésre készült előterjesztések között szerepel az iparűzési adó kedvezmények megnyirbálása és az építményadó jelentős emelése. Az iparűzési adót…..
A május végén újra bejelentett sportcsarnok-beruházás (multifunkciós rendezvénycsarnok) számomra egy igazán jelentős meglepetést tartalmazott. Mégpedig az, amely a méretére vonatkozik. Az MTI szerint: "a keleti városrészben épülő sport- és rendezvénycsarnok állandó lelátóin 1800-an, mobil lelátókon…..
Meggyőződésem, hogy mindannyiunk számára kiemelt fontosságú, hogy a következő évek kanizsai projektjeinek előkészítése a lehető legnagyobb nyilvánosságot kapja, hiszen ezek a beruházások hosszú évekre befolyásolják a város életét, működését. Sajnos eddig nem küldte meg számomra a városvezetés az…..
Január végén járt le két zalai rádiófrekvencia pályáztatása, melyen eldől, hogy a következő években ki üzemeltethet ezeken a frekvenciákon rádióadókat. A Helikon Rádió keszthelyi 99,4-es és a kanizsai 95,6-os frekvenciáiról van szó konkrétan, melyeken most a Helikon Rádió adása hallható. A Helikon…..
A január 25-én megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint a "Mészáros Lőrinc"-hez több szállal kötődő Pannon Lapok Társasága (PLT) nyerte el, 2017-re nettó 17.676.225 Ft-ért a Kanizsa Hetilap nyomtatását és terjesztését. A közbeszerzési pályázatra csak egyetlen pályázó volt, a későbbi nyertes. A…..
Ma van a határidő a Kanizsa Rehab Kft. ügyvezetői tisztségének pályázatára. (Én sem vettem anno észre, hogy az előterjesztő vasárnapi napot adott meg.) Ennek kapcsán találtam az alábbi augusztusi Pénzügyi Bizottsági előterjesztést, amely a belső ellenőrzésről szól, annak idei megállapításait…..
A Kormány 2016. október 13-án döntött arról, hogy megemeli egyes megyei jogú városok kereteit, amelyet dedikáltan csak azok költhetnek el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből. Országosan 11 megyei jogú város részesül így többlettámogatásban, míg 11 város nem.…..
Nagykanizsa MJV Önkormányzatának képviselő testülete jövő heti ülésén tárgyalja a "Javaslat a reklámok és hirdető-berendezések elhelyezésének szabályairól szóló 12/2013. (III.4.) önkormányzati rendelet módosítására" című előterjesztést, aminek ugyan a címe nem különösebben izgalmas, a tartalma annál…..
Minap az alábbi levelet küldtem el Dénes Sándornak, Nagykanizsa MJV polgármesterének. Ha lesz válasz, természetesen azt is közzéteszem.     Tisztelt Polgármester Úr! Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2016.06.30-i közgyűlésén a 7. napirendi pontban tárgyalta a „Javaslat a Kanizsa…..
A Régiók Európai Bizottsága 118. plenáris ülésén kiemelten foglalkoztunk az acélipar helyzetével, a kínai dömpinggel. Vendégünk volt ezügyben Elzbieta Bienkowska belső piacért,valamint ipar-, a vállalkozás- és a kkv-politikáért felelős biztos. Nagy számban érkeztek német acélmunkások, akikkel az…..
Tegnap az alábbi előterjesztést adtam be a június 30-i közgyűlésre:  Dénes Sándor polgármester úr részére Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.   Tárgy: Véleménynyilvánítás, döntés kezdeményezés Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) j) pontja…..
Egy héttel azután, hogy rendkívüli közgyűlést hívott össze Dénes Sándor polgármester azügyben, hogy a kiskanizsai focipályára vásároljanak a Puskás-stadion székeiből, rendes közgyűlés is következett április 28-án.  A legtöbb napirend a város gazdasági társaságainak tavalyi beszámolóját és idei…..
A legutóbbi közgyűlésen szerepelt egy napirendi pont (8.), mely a településrendezési terv módosításával foglalkozott két változtatási igényt tárgyalva. Ezek közül az egyik változtatási igény arra szólt, hogy egy vállalkozás a SAJÁT tulajdonában lévő területén napelemes kiserőművet szeretne…..
Az elmúlt időszakban Cseresnyés Péter államtitkár és Nagykanizsa város vezetése több helyen nyilatkozta, hogy mennyire fontos a város számára Mura térsége és a határon átnyúló kapcsolatok fejlesztése. Különös tekintettel a szlovén kapcsolatokra és Lendva városára. Az ilyen határon átnyúló…..
A 2016. január 28-i közgyűlésen kérdést több kérdést is intéztem Dénes Sándor polgármester felé, amelyek közül egyet mindenképp kiemelnék. A város tavalyi költségvetésében a saját finanszírozásban megvalósuló közlekedési beruházások között szerepelt a Kisrác utca első szakaszának felújítása. Mivel…..
Megkezdődik kanizsai a kórház járóbeteg szakrendelőjének felújítása. A hír kapcsán újra eszembe jutott a novemberi közgyűlésen szerepelt napirend. Örömteli, hogy a kórház lehetőséget kap arra a beruházásra (amit amúgy 2013-ban az Orbán-kormány kivett a projektjéből), és ezzel is javul a járóbeteg…..
Nagykanizsa MJV októberi közgyűlésén kérdéssel fordultam Dénes Sándor polgármesterhez, amelynek során a városrehabilitációs projektek keretében az ún. programalapból támogatásra került projektek listáját kértem nyilvánosságra hozni a város honlapján.  A "Ligetváros…..
Újabb két szerződés közérdekből nyilvános másolatát kértem ki a városvezetéstől az elmúlt időszakban, melyek előkészítése és megkötése során aggályaim merültek fel, aminek hangot is adtam. Arról, hogy ezek a szerződések megkötésre kerüljenek, korábban a fideszes…..
Az elmúlt hetekben megjelent a Miniszterelnökség által publikált késedelemben lévő, megvalósítás alatti projektekről. A listában nagykanizsai fejlesztések is szerepelnek, olyanok, melyek közvetve érintik az önkormányzatot, és olyanok is, melyek közvetlenül (ezek esetében a…..
Tisztelt Polgármester Úr! 2014 novemberében kérdést tettem fel Ön felé a belváros-rekonstrukciós projekt II. ütemének megvalósításával kapcsolatban. Az érkezett válaszban úgy tájékoztattak, hogy várhatóan 2014. december 22-én megjelenik a projekt megismételt közbeszerzési…..
Tisztelt Polgármester Úr! Nagykanizsa MJV Közgyűlése 2014. január 29-i ülésére „Szerződéskötési folyamat gazdaságfejlesztési célok megvalósítása érdekében” tárgyban írt interpellációmra válaszában leírta, hogy az önkormányzat a beszerzési szabályzat kivételeit…..
Tisztelt Polgármester Úr! Nagykanizsa MJV Önkormányzata 2014 januárjában szerződést kötött brüsszeli fejlesztési tanácsadás (European Development Consulting Kft.) és kommunikációs tanácsadás (Right Communication Tanácsadó Kft.) témakörben. A 2014. december 18-i közgyűlésen…..
Tisztelt Polgármester Úr!   Nagykanizsa MJV Önkormányzata 2014. december 18-i közgyűlésén kérdést tettem fel, melyben a közbeszerzési eljárások nyilvánosságára kérdeztem rá a Közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 31. §-a alapján. Polgármester Úr 2014.…..