Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sAp

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak néhány nap, és azokkal a kollégáiddal, osztálytársaiddal, szomszédjaiddal is a futballról fogsz beszélgetni, akik korábban olyan kijelentésekkel mértek súlyos csapást a nyúltagyadra, hogy „én mondjuk annyira nem követem a focit, de Del Piero miatt az olaszoknak…..
Nem sokkal azután, hogy a leendő világbajnok csapat (azaz mi) megérkezett szálláshelyére (lásd galéria), Capello közzétette a mezszámokat és megtartotta az első edzést is. Az előbbinek örülünk, az utóbbinak nem, mert Rio Ferdinand, akit a védelem közepére nézett ki a Maestro,…..
Ismerjük a BL-indulókat, ismerjük az EL-indulókat, ismerjük a kiesőket. Anglia másra sem vár, mint a világbajnoki keret kihirdetésére. Várjál, ja igen! Lesz itt egy bajnoki címről döntő forduló is teaidőben, mely után tudni fogjuk, hogy megdől-e a Liverpool és a Manchester…..
sAp 2010.05.09 18:24:48
@Viszlat: Én a bajnokságra vonatkoztatva meg inkább azt gondolom, hogy a chelsea elleni két meccsen, ahol kvára nem volt szerencséje a csapatnak, egy iksznek legalább meg kellett volna lennie, ahogy rémlik mindkét meccs nagyon kiegyenlített volt. Egyszerűen ott nem jött össze, pedig ha egy iksz megvan, már az is elég (ceteris paribus persze, de talán még mindig jobb, mint a b'burnre fogni, mert olyan meccsei voltak a kékeknek is)

a bayern elleni utolsó perc meg tényleg kész rémálom, talán anélkül is összejött volna.
Néhány hónapja még azt gondoltuk, a forduló rangadója természetesen a Derby d’Italia lesz, méghozzá fontosságát tekintve a pápaavatás és az idegen életforma észlelése közé tehető. Valamelyest így is lett, hiszen az Internek akár a bajnoki címe is múlhat rajta, de…..
sAp 2010.04.17 10:24:07
A tegnapi slágermeccsből nyíltszíni koncolás lett, a mai rangadón ez aligha lesz így. A Manchester United biztosan, a Bayern valószínűleg legjobbja nélkül kezd, de míg Robben egy félidőt az eredménytől függően biztosan vállal, Wazza nem segíthet a nélküle meglehetősen…..
Itt a húsvét, itt a nyúl, szombaton meg Cselszi-Mú - skandálhatnánk a faszipántos rímet, ha nem az Old Traffordon rendeznék a forduló rangadóját. Sok mindenről dönthet a koradélutáni összecsapás, de semmiről sem fog. Szerintünk egy döntetlennel mindenki ellenne egy darabig,…..
Próbálok asszimilálódni. Mert az angolok, ugye, ferde szemmel néznek az olyan emberre, aki a kocsmában nem a futballról beszél. Valahogy nem tartják teljesen normálisnak, az ilyen alak igyon csak egyedül. Ez abból a szempontból teljesen érthető, hogy az angol szurkoló is –…..
sAp 2010.03.21 16:42:08
@halihalo: Maxi lerúgása max sárga, labdát rúgta el, és annyira azért nem volt durva, a másik lábával zuhant rá maxi fejére...fletcher rúgását meg nem is értettem, mi a szarnak kell,nem volt olyan durva kuyt faultja (mondjuk azt nem tudom, utána hogyan jött a liverpool szabival, ha már fletch semmit nem kapott).

a liverpool vérgyenge volt (manchester is eléggé), a gólon kívül az az egy torres helyzet volt a végén, slussz, még csak nem is nyomtak hátrányban, pedig abban mindig jók voltak.
Hosszú idő után végre egy normális forduló a PL-ben is. Ráadásul nem is akármilyen meccsekkel. Az Arsenal a kiesés ellen küzdő Hullhoz látogat, ahogy már megszokhattuk, tartalékosan. A Chelsea Zola csapatát fogadja, az Old Traffordra pedig Geráék utaznak. A BL indulást jelentő…..
Nem tisztünk eldönteni, hogy csak udvariaskodnak/hitegetnek a felek, amikor azt mondják a Manchester United-Milan visszavágó előtt, hogy nyílt a továbbjutást kérdése, de annyit feltétlenül szeretnénk jelezni, hogy szerintünk bizony az. Lehull a lepel, Garcia bőrmester is színt vall…..
... apám büszke rá, hogy ezeket ő mind látta és átélte és nem gondolta volna, hogy 2010. februárjában, amikor 80 éves lesz, születik erről az átlagos történetről egy írás, egy blog születésnapja alkalmából.1938 Azzal kezdődött, hogy apám a bátyja kinőtt cipőjében ment…..
Megint úgy kellene kezdenem, hogy És akkor Valdes beesett a kapuba Bellamy fejesével, és Marci ezen jól berágott. Merthogy születésnap van már megint, és ilyenkor úgy szoktuk kezdeni, hogy megemlítjük a blog születésének okaként is felfogható potyagólt a Golfütők Éjszakáján.…..
Fincsi kis fordulóval lep meg minket - születésnapunk alkalmából - a Premier League ezen a hétvégén. A MU a jó formában lévő Evertonhoz látogat, az Arsenal a mindig kellemetlen Sunderlandet fogadja, míg a listavezető az egyik újonchoz utazik. Egyik sem tűnik sétagaloppnak. A…..
sAp 2010.02.20 14:08:09
@Boodler: nekem is teljesen jó.
sAp 2010.02.20 15:11:52
@Lacóka: határeset volt, a partjelző sem láthatta sztem, mindenesetre kva ideges lettem volna, ha bemegy és lefújják.
Két évvel ezelőtt a Milan egészen elsőrangú produkcióval lepte meg a Manchester Unitedet, az óriásit futballozó olaszok keresztbe lenyelték az angolokat. Lássuk be, ennek most jóval kevesebb az esélye, még ha ez a United nem is olyan erős, mint az volt, és nem is függött annyira…..
Hát ti meg kik vagytok és mi a francot akartok? - néz az ember munkától fáradt, buta szemmel egy hétközi forduló meccslistájára. A válasz pedig - legalábbis a mai meccsek esetében - valószínűleg ez: elaltatni téged. Holnapra viszont érdemes bekészíteni a söröket, mert a…..
Az elfojtott ásításokban gazdag, de legalább érdemi történésektől mentes átigazolási szezon gondolkodóba ejtett minket, és amondók vagyunk, tipikusan bundesligás megoldásoknak vagyunk szemtanúi. Az ordító ziccer megvolt, de a csatárok egymásra vártak, a kapufáról kifelé…..
sAp 2010.02.10 20:26:55
@Rekordvizemeister:

"Guerrero meg mire átkajakozik Peruból, lemegy a szezon"

bammeg, ez a hónap poénja:D:D:D
Nem szívesen szorítom korlátok közé magam, így az újévi fogadalmaktól is ódzkodom, mint török üzletember a banki átutalástól. Az viszont még jobban zavar, hogy az utóbbi években, mióta monitorral a fejemen közlekedem, csak napi, maximum heti szintű adatok maradnak meg bennem a…..
A szezon második fele rögtön két rangadóval kezdődik a spanyol ligában. A Real Madrid a Deportivo La Coruna otthonába látogat, ahol utoljára akkor nyert a királyi gárda, amikor Raúl még az Atlético játékosa volt, míg a Sevilla-Valencia meccs, az év összecsapása, azok számára,…..
sAp 2010.02.01 22:22:40
@Keelhaul: abszolút OFF, de azért ezek Lance Armstrongra startból nem állnak, így fejből pl a legendás mont ventoux befutó pantanival, amikor a végén engedte a kalózt nyerni (marketing okokról 2000-ben még nem igazán lehetett szó), de rémlik egy későbbi eset is, amikor nem támadta talán hincapiet...(persze LA-nek voltak más parasztságai).
merckxnél meg lehet csak a hosszú eltelt idő miatt, de nekem az ő győztes mentalitása egyáltalán nem nyer pejoratív értelmet, én manapság is nagyon szívesen megnézném, hogy ki mit tudna elérni, ha mindenki mindent meg akarna nyerni, tehát hogy összességében ki a legerősebb versenyző.
MJ meg amúgy nagy trash talker volt, de mondjuk gary payton is, aztán ő mégsem volt akkora májer, szóval ez nem feltétlenül csak a legjobbak sajátja (nézd meg ellenpéldaként Kevin Garnettet, aki vagy 10 éve top3as nba kosaras, mégis full normálisnak tűnik).

ON:
guti gólpassza meg olyan, amit kb csak FIFA2010ben (v akármelyik másikban) lehet látni, ilyet ember nem tesz vissza, mindenesetre épp a különlegessége miatt lesz nálam örökbecsű, még ha pölö csak a hétvégén okaka sarkazós gólját amúgy többre tartanám.
Egy nem túl emlékezetes hétközi négyötöd-forduló után ezen a hétvégén ezúttal teljes lesz a kör az angol bajnokságban. Természetesen az ezüstért vívott háború talán legfontosabb csatáját várjuk leginkább, így a tovább után elsősorban a Man United londoni…..
sAp 2010.02.01 13:45:47
kicsit későn beesve a meccsről:

a united valóban rég nem játszott ennyire jól/hatékonyan, a 3. gól után azt hittem lesz vagy 5 összesen (pedig nem volt akkora különbség a két csapat között azért), úgyhogy riszpekt az arsenalnak, minusz 3nál elkezdtek játszani is (ahogy persze a united engedete őket kicsit), és a 80. perctől végigizgultam a meccset. Nagy helyzetet mondjuk csak szögletek után sikerült kialakítaniuk (kétszer a gólvonalról mentés), és ebben vastagon benne van a csatár nélküli játék. Arshavin tegnap tényleg fos volt, kb mindig úgy nézett ki, mintha csak magáért játszana, mindig kellett plusz egy csel, és össz. két passzára emlékszem: az egyik sarokkal, a másik ollózva... (biztos furcsa volt neki, hogy nem volt előtte senki, akinek egyből tehetné a labdát).a lövései az elején jók voltak, de mindkettő viszonylag sokkal mellément, ami pedig az én olvasatomban VdS érdeme is: egyszerűen fullra ki kell neki szélre lőni, sztem ha kuszczak v foster áll szemben arshával talán nem akarta volna ennyire helyezni (nem is kell).

a MU-hez: nani parádés volt (mondjuk a végefelé megint kicsit a régit idézte, addigra elfáradt), de nekem az is elég lenne, ha csak a city ellen hozott fomát tartaná - ott egy átlagosat játszott, persze az eddigi önmagához képest az is kiemelkedő, de az a forma egy stabil szélet jelentene.

evansszel és brownnal nincs semmi baj, amíg ott van mellettük vidic, így együtt kissé életveszélynek tűnnek, még úgy is, hogy ezt a meccset gólt érő hiba nélkül lehozták végül (az elején azért wes fejjel indította az oroszt...).
park meg evrával a világ legjobban védekező balszelét alkotja.

Rooney meg végképp készen van, most tényleg a világ legjobb formában lévő csatára (és elég sok helyzetet kihagy így is, persze egyedüli csatárként többször is kerül helyzetbe). azért amikor lenn maradt egyszer kicsit beszartam, ilyenkor szokott megsérülni, pedig a nyáron örülnék egy jól játszó angol válogatottnak.
Mint hetero pénisz egy törökfürdőben, úgy lógott a levegőben már hetek óta, hogy 2010 elején top4 helyett top3-ról fogunk beszélni. Aztán szombat estére már a vak is láthatta, hogy valami elementáris csodának kell bekövetkezni ahhoz, hogy a dobogós helyeken ne az…..
sAp 2010.01.19 23:10:02
@badblood: az a baj csak vele, hogy ha az első egy-két próbálkozása nem jön be, akkor utána nagyon rágörcsöl, ez kicsit ma is így volt. De ma legalább fel tudták neki passzolni a labdákat (ez sem mindig jön össze, lásd leeds elleni meccs), ő meg van akkora király h 1on1ben vagy 1on2ben megoldja, csak a befejezései valahogy nem elég jók (vö.: cével, akinek hasonló számú próbálkozásból valahogy több beakad). amúgy ő tényleg megérdemelne egy-két magasabb fociIQval rendelkező játszótársat, de legalább egy jó (formában lévő) irányítót. vagy egy klasszis csatártársat.
sAp 2010.01.19 23:27:20
@Azazello007: lehet, bár ezt ugye nem lehet biztosan tudni, hiszen sosem volt igazán szem előtt a NU-ben, BL-ben nem játszott jól (azon a pár meccsén), szóval igazán komolyan nem mérettetett még meg, ezért azt mondani rá, hogy simán jobb mint VdS azért elég necces. Annyi biztos, hogy majdnem 10 éve a PL egyik legjobb kapusa (és a MUt is rendszeresen megszopatja, kb mint friedel, aki amúgy másik kedvencem:),de ahhoz, hogy egyértelműen a világ legjobbjai között emlegessék, szerintem legalábbis, jobban szem előtt illik lenni.
A poszt írásának pillanatában az már biztos, hogy az aktuális PL-forduló felét nem fogják lejátszani a hétvégén (illetve hétfőig). Hiába a világ legjobb focibajnoksága és a jól működő állam, pár hópihe secperc alatt el tud rontani mindent. Az külön bosszantó, hogy pont…..
sAp 2010.01.10 21:50:35
A united bizony sajnos csatakszar formában van kb egész idényben, de azért nem áll rosszul egyik sorozatban sem (minusz FA kupa), és ha neadjisten végre beindulna a szekér még nem lenne veszve semmi - persze erre idén jóval kevesebb esély mutatkozik mint tavaly. A középpálya tényleg kevés előrejátékban, a kreativitás hiányzik a csapatból, ráadásul a helyzetkihasználás sem jó.

Amúgy szerintem baromi nagy szerepet játszik ebben a formahanyatlásban, hogy az utóbbi évek igazolásai megint a kléberson-djembadjemba-bellion vonalat képviselik. 2006 nyara óta az azóta eltelt 5 és fél(?) átigazolási időszakban csupa olyan játékos jött, aki (egy részük remélhetőleg csak "még") nem tudja hozni a topcsapat kezdő szintet,és ár-érték arányban komoly ráb*szásnak számít.
A teljesség igénye nélkül:
nani,anderson - nani kuka,anderson pedig lényegesen gyengébb mint várható volt, persze ő a "még" kategóriába tartozik,remélem (együtt kb 25 milla).
hargreaves - na ő pont nem tehet róla,remek játékos, bízom benne h még lesz focista, de 20 milláért nem volt nagy vásár.
berbatov - 30+ millióért szintén kevés,még ha nagy művész is és élmény nézni néha, de nekem a MU-ban nyújtott teljesítménye alapján Guti ugrik be egyre inkább - minden meccsen van egy-két zseniális megmozdulása, labdaátvétel,bokapassz,de ennyi,sokszor lassítja a játékot a tologatásával, mondjuk ebben a kezdőcsapat foci IQja is szerepet játszhat.
valencia - rá nem lehet nagy panasz,de ár-érték arányban azért elég durva,15M font kicsit sok egy ilyen egydimenziós játékosért,aki már 24. Alap esetben remek csere kéne hogy legyen, most meg ő a csapat legjobb szélsője.
tosic - hasonló összeget írnak mint valenciánál, ami szintén furcsa,egyelőre ő is csak potenciál.
ott van még obertan, aki 3 millióért jónak tűnik, kuszczak, aki 3.számú kapusnak pontjó,meg az ikrek, akik remélhetőleg megtanulnak védekezni, ha már szélsőhátvédek (szélsőnek lehet már most beférnének).
és ez az utóbbi két és fél év termése...

Persze lehet mondani, hogy a jövő csapatát építik,meg hogy kiegészítő emberekre volt szükség mert az alap jó volt, de e játékosok nagy része kezdő, ami összehasonlítva a többi topcsapat elmúlt pár évi igazolásaival nagyon vékony.
mondjuk lehet csak azért tűnik így, mert united meccset jóval többet látok mint egyebet, de ez a sok gyenge pont elég szembetűnő.
bocs,kissé hosszú lett.
"You're going to reap just what you sow" A hagyományosan sorsfordítónak tekintett év végi meccsdömpinghez közeledve kifejezetten érdekes fordulóra számíthatunk a PL-ben. Két olyan találkozót is láthatunk a hétvégén, ahol a top 7 tagjai csapnak össze; ráadásul pont azt…..
sAp 2009.12.12 20:18:30
@Lacóka: united szintű csatárnak tartom,és tényleg szeretem nézni a játékát,mert ritka az ilyen típusú játékos manapság,mondjuk néha kicsit körülményes és sokat tologatja a labdát.A dinamikát hiányolom belőle még mindig,bár ugye ő nem egy RvN-féle center,de én jobban örülnék,ha lenne egy olyan spíler is,aki évi 30-35 gólt vállal stabilan. Persze ehhez jó kiszolgálás sem ártana, és idén se a szélek,se a közép középpálya nem túl izmos előrejátékban (a rombolás jó)...

de utálom,ha friedel ellen játszik a united...
sAp 2009.12.13 10:35:15
@Rooney82: amúgy rooney tényleg beszarás, én nem tudom, lehet, hogy meccs közben a játékosok is látják, h szar a taktika, és ezért, de a 2. fi.-ben rendre rooney zárt vissza evra mögé(!) a villa kontrák megakadályozására, hogy evra maradhasson balszélsőben (mivel ott ő a legjobb - de kétlem h ez az alap taktika lett volna). az különösen vicces volt, amikor a 85. perc környékén lazán kb. lihegés nélkül lefutotta a 3 perce beállt reo-cokert szintén balhátvédben.
amit rooney csinál az brutál, a tegnapi meccs második részében kicsit úgy tűnt, mintha tényleg túlságosan akarna, mert nem sok jó támadó teljesítmény volt rajta kívül,neki meg semmi nem jött össze. viszont valencia kezd egyre inkább egy futballistára hasonlítani, tegnap már volt rendes csele is, meg nem hagyta, hogy elnyomják - kár, hogy beadni nem annyira tud.

karácsonyra kérek egy centert - vagy macheda játsszon néha,mert rá kíváncsi vagyok, sokat még nem láttam.
A csoportkörnek időről-időre áldozatul esik egy-egy nagyvad, de az mindenképpen nagyot sebez a BL felhígulását jövendölők (hogy ne mondjam, sportértékét megkérdőjelezők)  között, hogy ennyi nagynak mondott csapat tolhatja odébb a bringáját a húsosfazék közeléből. A…..
sAp 2009.12.08 21:33:22
@Jo_Jo: és meg is volt nani decemberi jó megmozdulása,köszönjük:)owen meg tényleg mintha pályán sem lett volna,de én ezt vártam eddig is tőle (mezőnyben halványabb,de sok kis gól)