Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falusi Élet

345 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Falusi élet Az új blogom 2023.09.16 18:27:36
https://sonjablog.com/  ..
Falusi élet Egymás nyelvén 2023.03.24 22:24:27
Hoppá. Boldog új évet! Jól meglepődtem, hogy ez az első bejegyzésem idén. Pedig, valószínűleg az utolsó is, miután új blogot indítottam.  Sebaj, csapjunk is bele, főleg, miután jó kis téma forog a fejemben már jó ideje. Mint az ismeretes, az örök tavasz szigetén nem a magyar a hivatalos nyelv, így…..
Áprilisban nagyon magabiztosan azt gondoltuk, hogy kibérelünk egy lakást májustól augusztusig, majd iskolakezdésre beköltözünk a sajátba. Istennek legyen hála, hogy a segítőkész ingatlanos/általános segítő/utazásszervező hölgy baráti ajánlata a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlta, és azonnal…..
Egy szép vasárnap felkerekedtünk, hogy kiránduljunk egyet a leendő lakóhelyünk felett. Akkor még nem köszöntött be a huszonkét fokos tél, és nem nézett rám fenyegetően a bokazokni az egy szem ruháspolcomról. Utcára ugyan még nem kellett felvenni, de már előfordul, hogy estefelé mamuszba bújok. Sőt.…..
Falusi élet Lefedettség 2022.11.11 17:28:17
Mindenkivel megesik időnként, hogy pár napra szállást foglal a szomszéd utcában. Így alakult ez nálam is: a hétvégét a szinte innen is látható apartmanban töltöm a gyerekekkel. Azért ott, mert van három medi is, és az "iskolabusz" vonalán helyezkedik el. Konkrétan egy megállóval közelebb kerültünk a…..
Falusi élet Vége. Végre. 2022.10.28 21:36:12
Lezárult az a bizonyos, életem egyik legmeghatározóbb, legtanulságosabb, legsötétebb korszaka. Nem tudom másként említeni, mint hogy sötét, pedig mindenféle érzelmekkel teli, rengeteg újat hozó időszak volt, amely nélkül ma egészen biztosan nem lennék az aki, és nagy eséllyel nem az óceán partján…..
Elsétált mellettünk hatszáz kilométerre egy trópusi vihar, és a legmagasabb fokú harckészültség lépett életbe a szigeteken. A Konzul asszony személyesen vállalt telefonos ügyeletet arra az esetre, ha valaki az ítéletidő miatt bajba kerülne. Iskolaszünetet rendeltek el, én pedig szombat délután…..
Falusi élet Harmadik hónap 2022.09.17 21:20:51
Végre tudjuk, milyen is az, amiért igazából idejöttünk.Számomra a cél, az ok, az iskola volt. Az, amit egy évvel ezelőtt, még elképzelhetetlennek tartottam: az európai oktatás. Tavaly ilyenkor még kipirult arccal érveltem a barátainknak, hogy gyereket a magyar oktatási rendszerből csak a középiskola…..
Falusi élet Was makogosz? 2022.09.02 21:56:25
Egy éve ilyenkor még azt is elképzelhetetlennek tartottam, hogy azelőtt elhagyjuk az országot, mielőtt a gyerekek leérettségiznek. Ma meg két órán át töltögettem papírokat, tettem fel sorra a kérdéseimet, körmöltem a válaszokat egy olyan nyelven, amelyet még tavaly novemberben fel sem ismertem…..
Tegnap volt két hónapja, hogy megérkeztünk a szigetre, és az élet úgy hozta, hogy pont ezen a napon kaptuk meg a rezidens státuszunkat igazoló, zöld színű kártyánkat. Mindössze két hónap alatt helyi erők lettünk, sőt, helyi vállalkozók. Utóbbiról még a kártyát kiállító rendőrrel is jól…..
Falusi élet Majd délután 2022.08.15 22:07:26
"Majd délután!" hangzik el időnként a szánkból. Az egy másik kérdés, hogy rendre olyan fél öt-öt óra környékén. Sokszor, ha kirándulunk vagy valami hosszabb programot iktatunk be, fél négy is van, hogy asztalhoz ülünk elfogyasztani az ebédet. Már egészen megszoktuk ezt a teljesen más napirendet.…..
Szóval fogalmam sincs, mikor élek újra egy fedél alatt a cuccaimmal. Példásan viselem, alig pár dologról éreztem úgy, hogy pótolnom kell. Köszönhető ez például a zseniális helyzetfelismerő képességemnek, miszerint a bőrönd tetejét megszórtam zacskócsipesszel, a hajkefe tisztító, mini drótkefécskét…..
Falusi élet "la camisa negra" 2022.07.31 21:42:57
Eljött a pillanat, hogy emléket állítsak ennek a dalnak, amely az alattunk lévő bár zenekara repertoárjának egy stabil eleme. Nagyjából harminc dallal dolgoznak, és mivel jönnek-mennek a nyaralók ez bőven elég is. A falu, ahol lakunk egy nyaralófalu, nem tudom, hogy vannak-e állandó lakók, de…..
Falusi élet Határidőnapló 2022.07.16 21:46:40
Húsz év után először nincs határiőnaplóm. Pedig nekem aztán mindenhol feladatlisták voltak elrejtve. A hűtőre felragasztva, emlékeztetők a telefonomban, az ajtóra tűzve post-it-on Nóri neve, hogy nehogy elfelejtsem, ha reggel velünk jött iskolába. És erre tessék: tegnap rájöttem, hogy mi olyan fura.…..
Falusi élet Belassulva 2022.06.28 22:00:52
Azt hittem, tovább tart, amíg magam mögött tudok hagyni mindent, erre alig pár nap alatt teljesen eluralkodott rajtam a mañana életérzés. Azaz a "Majd holnap".  A két szintes házunkat mindössze két és fél raklapra csomagoltuk össze. Egy kupac jött volna hat hónap múlva utánunk, másfél pedig két…..
Néhány hete biztos voltam benne, hogy landolás után az első dolgom lesz megírni, hogy migráncs lettem a rothadó, hanyatló, kapitalista nyugaton. Még a repülőtéren is azt hittem. Főleg, hogy a szorongó, időnként pityergő gyerekeimmel is azon viccelődtem, hogy hamarosan csövesből migránccsá…..
Azt gondolnánk, hogy fél év bőven elég arra, hogy az ember szedje a sátorfáját, és külföldre költözzön. Hat hónap alatt kényelmesen el tud intézni mindent a célországban is, és itthon is. Aha. Szinte. Az a szerencsém, hogy elég sok közbeszerzési pályázatot adtam be ahhoz, hogy tudjam: az igazán…..
Legyenek a Sanyik az élősködő rokonok, akik úgy vannak vele, ha neked több pénzed van, mint neki, rokoni kötelességed számolatlanul adni a "kölcsönöket", amit eleinte sírva nem adnak meg, majd végül szemrebbenés nélkül. Ákosok legyenek mondjuk a tolvaj alkalmazottak, akik szerint, ha a főnöknek van…..
A magyar embert naponta átlag tizenhárom órát veri az ideg. Tizenhárom hosszú órán át gyötri a gyomorgörcs, a düh, a keserűség, az irigység meg a nemtudommi. Azért az nem kevés, valljuk be. Hosszabb, mint a nyolc órás munkaidő. Azt persze nem tudom, hogy ebben benne van-e már mélymagyar, évente…..
Falusi élet Fészeképítősdi 2022.04.08 21:54:45
Egy nagy csomó gallyal a számban keringek, és attól pánikolok, mi lesz, ha nem a megfelelő fát választom a fészekrakáshoz. Biztosan a legstabilabbat találtam meg? A fiókáimnak is fog tetszeni? Nem lesz túl magas? Vagy ellenkezőleg: túl alacsony? Jó lesz innen a kilátás? Biztonságban leszünk…..
Falusi élet Félrekacsintgatás 2022.04.06 22:23:35
Ha az ember elég jól elvan a hanyatló, rothadó nyugaton, megesik, hogy mindenféle "mocskos" gondolat furakodik a fejébe.Elfogadás...fúj, micsoda perverzió...Európa...jujj, undorító! Szabadság...Hallatlan! Élni és élni hagyni...én szégyellem magam az ilyenek hallatán! Aztán, amikor túl sokáig van jó…..
Egyetemista voltam, amikor csúnyán összevesztünk páran, még gimis osztálytársak. Az egyik barátnőm akkor úgy kifordult magából, és kiabált dühösen velünk, hogy ha eszembe jut, azóta is rossz érzéssel tölt el. Fanatizmusa nem csökkent, és természetesen, nem vagyunk barátok. Akkor megfogadtam: soha,…..
Falusi élet Az én történetem 2022.02.11 18:24:07
Végül is hová írjam meg, ha nem ide.  Az úgy történt, hogy egy áprilisi délutánon barátokkal beszélgettünk többek között arról, hogyan szeretném megváltani a világot. Elmeséltem, hogy néha mivel játszom el gondolatban. Nevettem is, de ők nem nevettek, csak annyit kérdeztek, hogy akkor miért nem…..
B. egyre kedvetlenebbül megy be munkahelyére, ahol rendre azzal zaklatják a kolléganői, hogy mikor lesz már gyereke. B. ezt, érthető módon, igen rosszul viseli. Főleg úgy, hogy hosszútávú tervei között egyáltalán nem szerepel a gyermekvállalás. Sem neki, sem az élettársának. Feltehetőleg ez a közös…..
Az elébb olvastam, hogy: "Tisztes család vagyunk, nem iszunk, nem dohányzik senki, unoka, gyerekek, nincs válás, családi házak, autók , nincs hitel, mindenki dolgozik,-csak úgy mondom- és jön egy ilyen!" Ha esetleg itt covid, meg karatén sorozatok (a lányom úgy gyűjti a határozatokat, mintha…..