Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blah blah

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbánnak van programja: a magyarországi magyarok váljanak lelkileg „kisebbségi magyarokká”, mert ők, és csakis ők az „igaz” magyarok, akik engedelmességet mutatnak a magyar felsőbbség iránt, olyan keresztény magyarok, akik ellenállnak a nyugati „idegenséggel” szemben! Az orbánizmus lényege ez a…..
blah blah 2022.04.01 22:36:27
@6.Lеnin: technikai államcsőd, amikor egy állam adósságát újra önakaratán kívül kénytelen újraütemezni, és például ennek az indikátora amikor sírva csókolgatnak egy kis hitelkeretért IMF-es makkoscipőket, akik bizony súlyos a nemzettgazdság számára káros feltételeket szabtak hozzá, hiszen ők viszont akarják a pénzüket látni, nem pedig egy "nagyon kedvezményes hitel"

na ezért volt államcsőd
blah blah 2022.04.01 23:03:31
@sóhegy049: egyenlőre egyedül a kedvenc baloldalatok vitte csődbe az országot :)
gyurcsányisten, bajnaiisten
Pótzéhá Mi a túró az a kredit? 2010.12.17 10:31:00
Na, figyeljetek. A felsőoktatásban kreditrendszer van. Ez azt jelenti, hogy egy adott képzésen csak akkor szerezhet valaki diplomát, ha összegyűjtött annyi kreditet, amennyi az adott képzéshez rendelt képzési követelményben írva vagyon. Vágjátok? Azon felvételizők és szüleik…..
blah blah 2022.03.26 12:18:12
@LisztFerihegy: egy nappalis elvileg csak hétfőtől péntekig dolgozik, a levelezős képzés pedig szombaton van tömbösítve
Az eredetileg a Science magazinból származó hír alapján több magyar sajtótermék is megírta (pl. az Index, a Telex, a HVG.hu és a Raketa.hu is), hogy „maghasadásra utaló jeleket” tapasztaltak a 35 éve balesetet szenvedett csernobili 4. reaktor romjai alatt. A téma elég "nagyot ment" a sajtóban,…..
blah blah 2021.05.14 04:22:38
@rezgaras: Teljesen világos, hogy a gőzrobbanással járó robbanást lehet kizárni, és a kockázat abban van, hogy a kóriumláva kijuthat a containmenten kívülre.
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
blah blah 2020.06.29 08:37:05
@Etniez:
"Ti Fideszesek azt gondoljátok, hogy a fővárosiakat zavarja az, hogy Karácsony konfrontálódik a Fidesszel. El kell keserítselek titeket, pont ezért lett megszavazva."

tévedés, azért lett megszavazva, mert BÓÓÓÓÓRKAJIIII BÓÓÓÓRKAJIIII

aztán ha feldobunk olyan neveket, hogy czeglédy csabika vagy gy németh erzsébet, akkor a sok balos jobb esetben szemlesütve elhúz a vérbe, rosszabb esetben sikoltva üvöltve ÓÓÓÓÓÓRBÁÁÁNozik
Íme első, tömör véleményünk az Orbán-kormány válságkezelő programjáról:  Magyarországon gazdasági válság és társadalmi katasztrófa van kibontakozóban. A kormány által közzétett csomag a gazdasági válság kezelésére elégtelen, a társadalmi katasztrófával pedig említés szintjén sem foglalkozik.…..
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
blah blah 2020.03.14 21:31:39
@Muhammad Balfas: a drága györgyünk kiszállt az üzletágból az történt, de már az erdogani nyilatkozat körül
blah blah 2020.03.14 21:32:54
@a nagy hohohorgász: hát sok mindent vettek a szocik a gigahiteleikből, de az EÜ gépállományát véletlenül sem újították fel
blah blah 2020.03.14 22:05:16
@a nagy hohohorgász: @Sancho12: alapvetően a PET-CT és az MR-t fenn is kell tudni tartani, az üzemeltetése (is) nagyon drága
Három volt kormánypárti, a legutóbbi önkormányzati választások óta ellenzéki budapesti kerületben is küzdenie kellett az új vezetésnek azért, hogy megszerezhessék az önkormányzat alá tartozó Facebook-oldalak adminisztrátori jogait. Emellett több kerületben is döcögősen indult az önkormányzati…..
Még áprilisban volt egy szerény, de határozott javaslatom a Párbeszéd vezetőinek: mivel Ferencvárosban még nincs megnevezve a közös ellenzéki polgármester-jelölt, és a jelölés joga hivatalosan az övéké, jelöljék a helyben népszerű, a kerületi (és a fővárosi) közélet, valamint a környezet…..
Pénteken ezt írtam Facebook-on: Nos, ma kiderült, hogy Jávor Benedek a 4. jelölt lesz az MSZP-Párbeszéd EP-listáján. Persze a szoci-p kommunikáció az tolja, hogy így is esélye van, de ez az esély valójában elég kicsi, hacsak nem nő több százalékot is a népszerűségük a következő két hónapban…..
Most, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám lett az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben, az elmúlt hónapok történései ellenére is több liberális ismerősöm felhúzta a szemöldökét.  Tették ezt annak ellenére, hogy a mögöttünk lévő másfél év nem kis részben arról szólt, hogy a Jobbik közeledett a…..
blah blah 2019.03.19 20:48:50
@Fedor:
1. Na ezért mondtam, hogy rossz apropó, mert az egri helyzet pont nem illeszkedik az összefogós vágyálomba. Ahol a baloldal valamelyik pártja érdemi kihívója a jobbiknak ott nem nagyon van sehol összefosás.

2. Vicces, hogy Csurka a szalonfasiszta-szélkonzervatív, aki SOHA nem volt náci kollaboráns, ellenben a pufajkás Horn-al, az 56-ot relativizáló Havas Szófiával, a cenzorasszony Lendvaival, az ügynök Kovács Lacival, és persze az elmaradhatatlan Apró klánnal, akik maguk voltak a kommunista diktatúra annak minden mocskosságával.
És egyébként nagy hazugság, hogy erkölcsi meggyőződés állt a háttérben, simán csak 94ben lehetőség volt hatalomra jutni, a nyugaton meg amúgyis haverok a liberálisok és a szocik. Hát most elkövettek néhány emberiség ellenes bűncselekményt, DE JAJJ! Csak nehogy jöjjenek a nácik!

" anno az SZDSZ-t, mert a kisebb állam elvét valotta a gyakorlatban is"
- A gyakorlatban az SZDSZ nem vezette be az egykulcsos adót, amikor a fidesz megtette habzószájjal visított az összes szoc-lib, hogy ez mennyire igazságtalan... Akkor ezekszerint nem csak a jobboldalnak van tévképzete a liberalizmusról, hanem neked nincs fogalmad arról, hogy a magukat liberálisként definiálók ugyan mi a jófenéket nyilatkoznak meg csinálnak.

A liberális alapgondolat, hogy a piacon létrejön a minőségi kínálat, de amit a szadesz 2007 környékén leművelt az csak arról szólt, hogy az USAban már meghonosodott és iszonyatosan rosszul működő biztosító bizniszt idehozzák. Persze szoci kézbe. Merhogyőknemkorruptakáááá...

"Nem. Azért van kikiáltva széljobb pártnak, mert úgy viselkedik. Csak a széljobbon gondolják úgy, hogy a demokrácia csupán benyalás a nyugatnak. "
Az nem demokrataság, hogy a liberálisok úgy általában nem képesek tudomástvenni a valóság olyan elemeiről, ami nem szerepel az ideolgiában. Pölö monoploisztikus viszonyok. Persze, hogy visítanak, ha elveszik tőlük.

"A 30 év több, mint felében jobboldali kormány volt, javarészt pont a FIDESZ, miért nem nekik teszed fel ezt a kérdést? "

Valahogy a "konjunktúra és a jó időjárás" mindig a fideszre esett. Hát akkor maradjon inkább továbbra is, hogyha ilyen nagy esőtáncos a jobboldal. :)
blah blah 2019.03.19 22:57:54
Ne legyünk már gondolatrendőrök. Ha Csukának "antiszemitizmusa" messze nem volt olyan primitív és együgyű, mint egynéhány jobbikos. Van egy videó a lakiteleki találkzóról, ahol Esterházy Péter nevet Csurka "antiszemita" viccén. Ott valahol nem okozott súlyos erkölcsi megrökönyödést.
Ez az egész fasisztázás, rasszistázás egy nagy szalmabáb, ezeket az eszméket ugyanis senki nem gondozza, nincsenek ott az egyetemeken, szemben a marxizmussal meg a kollektivizáló genderrel és feminizmussal khmkhm.

"Az, hogy nem vezették be, nem rajtuk múlott, hanem azon, hogy a KISEBBIK kormánypárt voltak, és a szocik nem mentek bele. "

Ez leginkább azon múlott, hogy a Gyurcsány-csomag végül nem hozta a várakozásokat, nem lehetett realitása, hogy 5-6%os hiány és stabilan növekvő államadósság mellett ilyennel szórakozzanak. A Gyurcsány-csomagot egyébként nem az MSZP, hanem Bauer Tamásék rakták össze.
Különben, hogy lehet az egy kulcsot rosszul csinálni? Mindenki arról beszélt a baloldalon, hogy szoldiáris adót kéne fizetniük a "gazdagoknak". SZJA-ból... Teljesen nyilvánvaló médiahecc volt az egész, pláne úgy, hogy akik ezt kitalálták nagyon jól kellett volna tudniuk, hogy létezik az osztalékadó a kamatadó meg az EKHÓ.
Ja, csak akinek ilyen jellegű jövedelme van, azok még annyian sem vannak, mint a milliós fizetéssel rendelkezők.
Az egy kulcs az egy kulcs. Ha már szolidáris progresszív az már nem az. Pont. És hát egy nagy médiablöff az egész, azoknak, akik a fent említett ténnyel nincsenek tisztában.
Mészáros Lőrinc nem fizet SZJA-t, mert a vagyona nagy része (amit neki tulajdonítanak) nem realizált.

Az Obamacare arról szeretett volna szólni, hogy jelképes összegért ellátják azoknak az alapvető egyészségügyi ellátását, akik ezt piaci alapon nem lennének képesek megfizetni.
Csak aztán kiderült, hogy ezeknek az embereknek darabra az ellátása pontosan annyiba kerül, mint azoknak akik tényleg kifizették, és ezt a költségvetésnek kéne valahogy kifizetni.
Az egész SZDSZ-es eü oda futott volna ki, hogy a rászorulók után az állam ugyanúgy helyt kellett volna, hogy álljon, azok akik meg eddig is vitték a hátukon a TB-t most fizetik a piaci biztosítást, meg még adók formájában a szolidáris ellátást is.
De amúgy kik is ezek a rászorulók? Hát úgy 80%-ában beteges 65 vagy annál idősebb emberek.
Akkor most mi is lett is megoldva, kérem szépen, azon felül, hogy az állam kiszervezte egy halom bevételét a piacra, a kötelezettségeit meg megtartotta magának?!

Románia a mai napig Bulgáriával van egy trendvonalon, Magyarország Csehországgal Lengyelországgal és Szlovákiával. Teljesen más a két régió gyakorlatilag minden szempontból.
Jól ki lett találva ez is a médiában, csak ki az a hülye aki elhiszi?!
blah blah 2019.03.20 10:25:05
@Fedor:
Nem bizony. És különösen olyan értelemben nincs, ahogy a marxizmust, feminizmust, genderizmust gondozzák a különböző think-tankok.
Teljes mértékben összehasonlíthatlan, amikor a kommunista diktatúrában döntő részt vállalók gyerekei unokái egyetemen meg alapítványokon kutatják a kollektivizmust, meg amikor ugyanezek az emberek kitépik az összes szál hajukat, hogy itt az emberiség vége, mert Bácsfi Diána náci.

"Az egykulcsos adót meg úgy lehet elrontani, hogy vele párhuzamosan elkezdték nyomni a családi adózást, márpedig a kettő nem fér össze"

Ki szerint nem fér össze? A piacon árazott forinttal? A csökkenő államadóssággal? A stabil maastrichti hiánycéllal?
Ezek bármelyikéért örömtáncot jár volna a szoc-lib koalíció.
Támaszd már alá légyszíves, hogy ugyan hogy a fenébe támogatja a gazdagokat az a rendszer, aminek az adójóváírási maximumát két minimálbéren dolgozó ember már igénybe képes venni...
Ja, meg definiáld már légyszi azt is, hogy kik a gazdagok, vagyis pontosabban mondva SZJA fizető gazdagok, mert itt az SZJA adókulcsról volt szó.

"Te le vagy maradva jó pár évvel. Magyarország már csak szeretne egy szinten lenni a Visegrádi országokkal."

Te olvastad amúgy a cikket?
Két dolgot állít :
- magasabb a GDP növekedés ARÁNYA
- magasabb a román minimálbér, mint a magyar
Ez az utóbbi egyébként végül mégsem történt meg, és azt is "elfelejti közölni a cikk, hogy a román átlagbér 160 ezer bruttó (nagyjából a román minimálbér), a magyar átlagbér meg 300 bruttó.
A GDP növekedés aránya pedig attól is függ, hogy mekkora a bázis, illetve milyen a román lej árfolyama. A román lej épp úgy mesterségesen erős, mint a forint volt 2010 előtt, és meg is lesz a böjtje.

"2008-ra a Gyurcsány csomag beérett, kezdtek látszódni az eredményei, csak aztán az év második felében jött a világválság, és elsöpört mindent. "

A gyurcsány-csomag soha nem érett be, és a nemzetközi hitelminősítők már 2007ben vitatni kezdték magyarország hitelképességét, ezért kellett olyan nevetséges megoldásokkal tömni a hiányokat, mint a vizitdíj meg az ágydíj.
2007ben! Hol volt még akkor a válság?
Az IMF-et a fidesz zavarta el, az államadósságot a fidesz állította csökkenő pályára, az adósságszerkezetet a fidesz alakította át, az inflációt a fidesz fékezte meg. Mit is csinált a gyurcsány csomag? Egy sima fiskális restrikciós történet volt, ami arra volt jó, hogy ne menjen csődbe az állam már 2006 végére, mert hitelt már nem nagyon akartak neki osztani.
• Jönnek fel a jobboldali populista pártok, de hiú ábránd részükről, hogy az európai választás után blokkoló kisebbséget tudnának alakítani  • A magyar és lengyel jogállamról zajló vita jövőre is az európai politikai egyik meghatározó eleme marad  • A magyar kormány fafejű, fogalma sincs a…..
blah blah 2018.12.27 11:04:43
@NemodaBuda: ameddig a balproli bázis csak zsugorodik, addig ne legyen pofa rettegni a fasizmustól
Igencsak fáradt vagyok, mivel a hétvégémet munkával töltöttem, százegynéhány lelkes fiatal, zömében középiskolás diák körében. Ők – helyesebben mi – indultunk a Független Diákparlament 2018-2019-es választásán és nyertünk. Nem volt sárdobálás, nem volt hazudozás, és nem volt a kampányhoz pénz…..
blah blah 2018.11.21 22:15:41
@Online Távmunkás: baloldali haladóként még simán diák vagy 34 évesen, preferáltan hök elnök
Kosztolányi Édes Annája az alábbi anekdotával kezdődik:  KUN BÉLA ELREPÜL  Kun Béla repülőgépen menekült az országból.  Délután - úgy öt óra felé - a Hungária-szállóban székelő szovjetház körül fölrebbent egy repülőgép, átrepült a Dunán, a Várhegyen, s merész kanyarodással a Vérmező felé…..
Na így múlik el a világ dicsősége. Olyan ritkán jutok mostanában hozzá, hogy itt hosszabban írjak, hogy teljesen ki is ment a fejemből, hogy egy elég nagy mérföldkőhöz ért a blog: tegnap volt 10 éve, hogy kikerült a legelső poszt. Persze nem lettem teljesen inaktív, csak a Facebook oldal rövid…..
blah blah 2018.09.22 19:18:48
Szerintem a végtelen idejű baribarátunk igazságtalan veled. Nekem szimpatikus a gyermeki naivsággal párosuló tankönyvi libertarianizmus, egy cseppnyi szociális demagógiával. Munkahelyi kollégaként valószínűleg kedvelnélek is, a kormányzást meg bízzuk inkább hozzáértőkre. Mindenki másnak meg ott a romkocsma félhomálya.

"Állami pénzzel kitömött hazugsággyárak vs. egymás után kivéreztetett ellenzéki médiumok, és ez szerinted rendben van így?"

Az ellenzéki lapok többnyire a tegnap állami pénzekkel kitömött hazugsággyárai. Piaci alapon már akkor elkezdték a haláltusájukat, amikor eladták őket a nyugati elvbaráti holdingoknak. (Egyébként nem demokratikus megfontolásokból, csak szorult a költségvetési hurok, és nem jutott ilyen úri huncutságokra.)

"akárhány felmérés készült azóta, mindenhol azok voltak többségben, akik szerint teljesen jogos az a jelentés"

Hányszor kell rámutatni, hogy a proteszt szavazó, vagy proteszt nemszavazó, az nem jelenti azt, hogy inkább EU-s helytartókat szeretne az Orbán helyére. Olyan kérdések, hogy "ön szerint is marha nagy a korrupció?!" igazi jollyjoker, bármikor elsüthető, és garantáltan azt hozza ki, hogy "nolám! az emberek szerint hatalamas a korrupció"

Sardenkininek és az elvbarátoknak egyébként nyilván nem az egész unióban megfigyelhető korrupcióval, vagy lokális rasszistafasiztakirekesztő dolgokkal van baja, hanem személyesen Orbánnal. Személyes kérdés, és igazából azt is elfogadtatta volna az elvbarátaival, hogyha annyit tartalmaz a jelentés, hogy orbán nem elég magas, vagy túl rövid a lábkörme, ami sérti az eurós alapnormákat.
Orbánnak állítólag a bevándorláspárti politikusok az ellenségei, pedig valójában Európában ma már ő az egyetlen, aki fenn akarja tartani az ellenőrizetlen, illegális migrációt. Nem véletlenül: a hatalma függ ettől...
A családcentrikusság egyesek számára valami szent dolog és tabutéma, ami bizonyos szempontból érthető: akár érzelmi kötődéseik miatt, akár azért, mert egyetlen elemzés sem tudja teljesen feltárni azt a pluszt, amivel az egész több mint a részek összessége. A család alighanem az emberi kapcsolatok…..
Érdekes szerkesztőségi állásfoglalás jelent meg a Figyelő honlapján:  A Figyelő szerkesztősége elfogadhatatlannak tartja, hogy a kiadójában kisebbségi tulajdoni hányadot birtokló Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő újságírókat fenyegessen meg. A politikus arra ragadtatta magát, hogy az Echo…..
blah blah 2018.07.17 20:01:09
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
blah blah 2018.06.17 15:06:35
@TanNé: csak azt nem értem, hogy mi érdeke fűződött a kortárs rómaiaknak (akik ~Kr.u. 300ig üldözték a kereszténységet), hogy az újtestamentummal hihetetlenül egybevágó feljegyzéseket készítsenek erről az un. összekoppintott mítoszról.
Szombaton elég sokan kárörvendhettek mind ellenzéki-, mind kormányoldalon: az Együtt küldöttgyűlése, tekintve a körülményeket, feloszlatta a pártot.  Kész, vége, ennyi volt.  Az elmúlt években én sosem csináltam titkot abból, hogy ők álltak hozzám legközelebb, így érthető, hogy nem igazán…..
blah blah 2018.06.09 15:00:15
@Fedor:

Az miért van, hogy amiért Bajnait körberajongjátok, azért Matolcsy meg Varga Mihály "csődbe viszi az államot"?!

Bajnai (kormány) főbb erényei :
- csökkenős pályára tette a költségvetési hiányt
- nem bonyolódott nevetséges szociális demagógiába (csak 2010 után lol)
és hát köszönjük meg neki, hogy végül is nem vezetett be tandíjat az általános iskoláig lemenően, és nem tette részben költségtérítésessé pl a fogászati ellátást :DD
nahát azért mégsem egy bokros lajos az ürge
és hát az is igaz, hogy az IMF ezeket ajánlotta a világ összes országának akkoriban...

olyan gazdasági lépéseket vezetett be, amiket már 2002ben meg kellett volna tenni, de ez valahogy a válságig senkinek nem jutott az eszébe, 2010 után meg vérzőszívű szocialista lett az összes, pedig nagyon jól tudják, hogy a féktelen jövőfeléléssel már csúnyán pórul jár egyszer az ország

Égető kérdésekre azért sem Bajnai, sem az utána következő messiások nem nagyon tudtak semmit sem mondani.
2007ig Venezuela épült, 2010ig meg Chile (mint ahogy 94-98 között is).
El kellene már szakadni Dél-Amerikától.
Egres Béla neve sokaknak ismerős lehet. Ő az a pécsi férfiú, aki rendszeresen fenyeget és zaklat olyanokat (sokszor hivatalos szervek nevében), akik felemelik a szavukat a kormány ellen, és mindezt előszeretettel fűszerezi magánéleti rágalmakkal. Szele Tamásnak a Huppa-n már egész cikkgyűjteménye…..
blah blah 2018.06.09 13:56:13
@Fedor:
"Ez egy beteg buzgó mócsing, aki nem leégetni akarja azokat a szervezeteket, amelyek nevében intézkedik, hanem önön fontosságát akarja ezzel látszat növelni. És látod, már ott tart, hogy ártatlanokat juttat rendőrségre, véletlenül se kormánypártiakat."

Jah, akkor olyan, mint az együtt liberális politikusai.