Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kacce

845 bejegyzést írt és 390 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor pár éve birtokba vettem a házat, és az építtető cserbenhagyva, félkész állapotokat hagyott maga után, akkor még nem gondoltam volna, hogy eljön egyáltalán az az idő amikor hálás leszek neki például azért, mert a konyhám falait csupaszon, burkolat nélkül…..
Teafű, ugyan... dance in the dark 2014.01.11 00:58:23
mindenki alszik. csak én és a zene. egyedül, ahogy mindig. körülöttem a sötétség. kérdeznék, de nincs jobb válasz. 42...
Mert szeretjük a tiramisut és nem szeretünk sokat szüttyögni a konyhában. Akik paráznak a nyers tojásos változattól szerezzék be az alábbiakat, szánjanak negyed órát a projektre és másnap zsebeljék be a bókokat! :-) Hozzávalók: 1 csomag Dr.Oetker vaníliás Aranka krém…..
kacce 2014.01.07 15:22:11
Már egy másfél évesnek is van szépérzéke... Szóval menszesz előtt kijött egy csomó pattanás az államon, ritka ronda lett, mert persze folyton pisztáltam, elkapartam, tiszta sebes lett az egész. A kicsi nézegeti, mik ezek. Mondom neki, pattanás. Megérinti az ujjacskáival a sebeket.…..
Teafű, ugyan... Albérlet 2013.12.14 19:23:23
Úristen mennyire elegem van már abból, hogy valaki máséban kell lakni és vajon miért van az, hogy szinte minden lakástulaj egy tuskó állat. Vagy csak mi fogjuk ki. És még én vagyok hülye persze, miközben ő szórakozik velünk. ..
Iránról a legtöbben csak a hírekben hallunk, és általában elég ijesztő (vagy ijesztőnek szánt) dolgokat. Pedig az egykori Perzsia olajban gazdag, változatos ország, rengeteg pozitívummal – derül ki Viktória mai írásából, aki persze a negatívumokat sem hallgatja el, mert…..
Elegem Van! Elegem van a Tescoból 2013.11.28 19:42:59
Az alábbi történetre mondják, hogy ha látom, sem hiszem el, mivel azonban a történetet alátámasztó dokumentum birtokomban van, megosztható a nyilvánossággal. A Tesco Globál Áruházak Zrt. egy vásárlójának - nevezzük Tudatos Vásárlónak - egy nap alaposan végiggondolva a beszerezni kívánt árucikkeket…..
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
kacce 2013.11.27 15:18:36
@bpetya75:
Haladunk, igazából az én státuszom problémás. Ha itthon szültem volna, akkor simán gyeden vagy gyesen lennék, de így, hogy külföldön született a gyerek és úgy jöttünk haza, ez már meghaladja a hivatalnokok képességeit.
kacce 2013.11.27 15:24:51
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
3 hónapot mondtak, nekünk 5 hónap lett belőle. Valószínűleg még tovább húzták volna, ha nem hívogatom a konzulátust. A végén már személyesen a konzul járt el az ügyünkben. Akik velem egyidőben kezdték el intézni, azoknak meglett 3 hónap alatt, mi kifogtuk.
Mai szerzőnk, Mici először Angliába ment dolgozni, de ez a kaland rosszul sült el, így vissza is tért Magyarországra. Ám ahogyan a briteknél, úgy otthon sem látott semmilyen perspektívát, így következett Hollandia, pontosabban Utrecht, ahol au pairként dolgozva sikerült…..
Teafű, ugyan... Pletykál a világ 2013.11.17 13:15:34
Vigyázz, mit mondasz másoknak, mert könnyen lehet, hogy visszahallod egy harmadik személytől, netalán viszontlátod a neten. ..
Teafű, ugyan... Szózat 2013.11.16 02:23:39
Nekem ez a szózat, kicsit mindig belehalok, amikor megnézem. ..
Teafű, ugyan... Alone 2013.11.16 02:03:46
Egy interneten átbulizott este után itt ülök és azon gondolkodom, hogy van egy csomó ember akiket szeretek, de nincsenek itt, a közelben. Jó ez így? Élet ez így? People get ready. They're ready to fly. Are they ready? Bocsi, közben beleszól, amit hallgatok... Szóval kicsit…..
Teafű, ugyan... Dancing queen 2013.11.16 01:54:38
Nem akarok aludni, táncolni akarok! Picsába :D..
Az embert akkor is éri kultúrsokk, ha évek óta készül arra, hogy külföldre költözik, hiszen kiderül, mégsem akkora buli idegenekkel együtt lakni; hogy Hollandiában is élhet az ember Japánban, és persze az is, hogy mi a jólét ára. Nekem nagyon tetszett Feri írása, remélem, ti…..
kacce 2013.10.30 13:10:20
@bpetya75: Szia! Itthon vagyunk már vagy 1,5 hónapja.
kacce 2013.10.30 13:18:06
@bpetya75: Tervezem, de szerintem még korai lenne. Olyan félév hazai élet után gondoltam írni valamit, hogy mik a tapasztalatok :)
kacce 2013.10.30 14:18:06
@tanato: Köszönöm :) Vidéken vagyunk.
Teafű, ugyan... One 2013.10.28 21:18:06
Ma komolyan elgondolkodtam, hogy nem akarok több gyereket. Eddig mindig téma volt, hogy lesz kistesó, kell kistesó. Aztán a mai vacsora alatti hiszti betette a kaput. Amúgy sem ettem már nyugodtan nem tudom mióta, egyszerűen nem értem, miért kell minden étkezést végighisztizni és…..
Teafű, ugyan... Kommentelő 2013.10.08 23:17:30
Kedvencem a kommentelő, aki alig egy hónapja van külföldön, de már osztja kintről az észt az otthoniaknak...
Az milyen dolog már, hogy az alig másféléves gyereknek csak az apja kell, az anyját meg ellöki? Lehet, hogy nem kellene ezt a szívemre venni, de mégis milyen dolog már ez? Mennyit küzdöttem már eddig vele és akkor ezt kapom... Azt hiszed, hogy vér és veríték közepette megszülsz…..
Határátkelő Mennyit kerestek? 2013.10.04 06:45:00
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, természetesen nem érdekel senkinek a fizetése, ám Heni mai (erősen rendhagyó) írása éppen arról szól, hogy miért nem vagyunk képesek békén hagyni a másik magánszférájának olyan részeit, amelyhez valójában semmi közünk. A poszt…..
kacce 2013.10.04 16:59:17
@vazzup: Nem mindegy, ki kérdezi. Csak arra akartam kilyukadni, hogy olyan is panaszkodik, aki nem hónapról hónapra él. Bizattó kilátás? Szerintem külföldön élve sem tudhatod, hogy mi lesz 5-10-20 év múlva.

Egyébként mostanában több kinti ismerősöm is hazaköltözött és pár napja ajánlottak gyermekorvost a környéken, aki szintén külföldről költözzött haza nemrég. Nem tömegekben persze, de jönnek azért haza.

Valószínűleg az sem mindegy, mi a szakmája/foglalkozása valakinek, mert vannak olyanok, amikkel itthon is lehet boldogulni és sosem tudhatod, hogy az adott ember mi a személyes oka, hogy hazajön. Ez nem csak az anyagiakról szólhat.
kacce 2013.10.04 17:08:16
@33621: Igen, Hollandiában. Miért? Mindenki ezt kérdezi. Már nem akarok ebbe belemenni, magyarázkodni. 5 év után számot vetettünk, hogy mi legyen. Hogy vagy hazamegyünk vagy akkor maradunk örökre és ez utóbbit valahogy nem tudtuk elképzelni. De semmi sincs kőbe vésve, most megfigyelő üzemmódban vagyunk, hogy hogyan jön be a nagy magyar valóság. Egyébként Hollandiába nem szeretnénk visszamenni, ha úgy hozná a sors, hogy nem tudunk itt élni, akkor már inkább valami olyan helyre, ahol sokat süt a nap ;)
Ma el akartuk vinni a papaírszemetet a szelektívbe. Van az utca végén 4  darab szép színes kuka, örültem is, hogy itt is gyűjthetjük szelektíven, ahogy azt megszoktuk kint. Hááát, tele volt a papíros kuka, szégyenszemre elkullogtunk, hazavittük a szemetet, majd megpróbáljuk…..
A mai poszt szerzője, Evain immár öt éve él Hollandiában, holland férjjel, mégis azt írja, a nyitottság és a sok vegyes házasság ellenére is mindig kicsit kirekesztettek lesznek az átlag holland családhoz képest, azaz sem ide, sem oda nem fognak tartozni. Ezzel együtt kell élni,…..
Teafű, ugyan... Költözés 2013.09.05 23:11:39
Hát az szívás, vagyis a pakolás része. És mennyi vackot össze tud gyűjteni az ember! Jelen esetben én. Fúúú, még van egy napom pakolni, nem tudom, hogy leszek kész. Nehéz így, hogy van egy kis togyogó és nem nagyon lehet haladni, ha ébren van. Na, csak lesz valami. Olyan még nem…..
Gyakorlatilag a blog indulása óta próbálom győzködni a határátkelőket ilyen-olyan okokból ilyen-olyan jelzőkkel illetőket, hogy ugyan, írják már meg, szerintük miért jó Magyarországon élni és miért nem mennének külföldre. Válasz, pláne írás elvétve érkezik a…..
Napra pontosan két évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő. Azóta rengeteg minden történt (erről majd kicsit később) a bloggal és körülöttünk az országgal, Európával is. Születésnapi poszt, némi feltárulkozással. Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy…..
kacce 2013.08.17 01:37:59
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Teafű, ugyan... Tulaj 2013.07.26 09:05:20
Holland háztulajdonosok....hááááát. Na szóval, nem keveset fizetünk a bérletért, bent van egyhavi kaució is. Kedvenc szórakozásuk, hogy a kauciót nem vagy csak részben adják vissza. Megtehetik, mert a holland bérleti szerződés olyan, hogy nem kiköltözéskor kell visszadnia,…..