Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fay rodisz

0 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011 óta 267 milliárd forintot toltak csapatsportokba a társaságiadó-támogatás révén (ami a miniszterelnök állítása ellenére igenis közpénz), ezen kívül 2012 óta megháromszorozódott a költségvetésből a sporttámogatásokra fordított összeg, csak idén 227 milliárdot…..
Az elmúlt hét vitathatatlanul vezető híre az volt, hogy Lagzi Lajcsi áramot lopott több tízmilliós értékben. Még a migráció körüli felhajtást is elhomályosította egy kis időre a sztori, és a láncra vert lagzizenész képe címlapos lett az összes vezető napilapnál. Aztán…..
fay rodisz 2015.10.01 07:32:00
Fura egy világ. Laxilajus ügye rávilágít sokadszor is arra, hogy az emberek manipulálhatók, és lövésük nincs a környezetükről.
Jelen ügyről meg pláne.

Nézzük a valós menetét egy ilyen bulinak.

Lajos megkerülő ágakat épít ki. Kevesebbet fizet. Folyamatosan, szolgáltató hirtelen csökkenést nem tapasztal a számlákban, hiszen a kezdetektől kevesebb a bevallott fogyasztás. Kimegy, ellenőriz, fogyasztó lebukik, és veszteget. Ebben az ügyben rendőrségileg ez az egyetlen ami fogható, a zsarolás büntetendő.

Nézzük a szolgáltató lehetőségeit. Lebuktatja a fogyasztót. Van egy u.n. szolgáltatási szerződés, ami kitér az ilyen esetekre is. Bukta esetén az aktuális szerelőnek előírt kötelezettségei vannak. Óra leszerel, kerülőág fényképpel rögzít. Rendőr még sehol. Rögzített anyag, óra központba bevisz, bevizsgál. Szakértő érkezik, fogyasztó jelenlétében az órát szétszedi, vagy kimegy a helyszínre és szakértői véleményt ad a megkerülő vezetékekről. Itt is van egy érdekesség, amit orbánviktoron és az állami Questor kizsebelésen szocializálódott tejelő egysejtűek szintén nem tudnak, az u.n. véleményezés. A szakértő véleményével nem bizonyít, hanem az véleményezi, hogy a rendszer alkalmas volt az energia méretlen vételezésére. Oszt jónapot. Nem gyanúsít, erre lehetősége és joga nincs.
Továbbpasszolja a vizsgálaton felvett véleményt a szolgáltatónak. Szolgáltatónak az ÁSZF szerint lehetősége arra van, hogy kötbért szabjon ki a lebukott fogyasztó felé. Villanynál nem tudom ez mennyi, (aki kíváncsi a megfelelő ÁSZF a barátja) de a gázműveknél ez úgy van meghatározva, hogy max. 30 napi fogyasztásra büntethető a csaló. Kétféle óratípus van, van egy lakossági, és van a vállalati. Az egyik kevesebb kötbérrel jár, a másik magasabb kötbérrel jár. Ez az összeg (nem fillér pontosan) úgy 300 és 500 ezer körül alakul.
Szolgáltató ezt vetheti ki, mint kötbért, erre rászámolja a szakértői díjat, ez telephelyes óraszétbarmolásnál, bevizsgálásnál kb. 30 db. ezres, kiszállásnál elérheti talán a 100 ezret.
Oszt jónapot. Ennyi. rendőr még mindig sehol, köze nincs hozzá.
Következő lépcsőfok, szolgáltató kiszabja a kötbért, nem büntetést, mert azt nem szabhat ki, hiszen ahhoz bírósági ítélet kell, oszt a fogyasztóra vár. Ha fogyasztó kifizeti akkor szolgáltató biza rábaszarintott, mert egy normál háztartásban is jobban megéri kifizetni 10 év lopkera után a fél millát, mint az éves 2-3 kilós gázdíjat.
Ha fogyasztó mégse fizeti ki, akkor lehet továbblépni, itt lép be a bíróság a képbe, feljelentés, tárgyalás, egyebek, oszt ha még akkor sem fizet, akkor jön az u.n. elzárás, ami szintén le van szabályozva, tehát 60 nap nemfizetés után lehet a leszerelt óra helyére felszerelt új órát levenni, és a szolgáltatást beszüntetni.
És itt indul a dolog erőszakosabb része, rendőr, elzárás, végrehajtó, egyéb nyalánkságok, természetesen egy már meglévő bírósági határozat alapján.

Szóval ez az ügy messziről bűzlik, az egyetlen amiért Laxilajust le lehet kapcsolni, az a zsarolás. Itt is kérdéses, hogy van lehetőség házkutatásra, vagy nincs, ez a sztori a valóságban nagyon valószínűsíthetően azért indult, mert Lajosunk belenyúlt valami fideSS potentát üzletébe, és drasztikusan, másoknak is jól érzékelhető példamutatással kell hogy történjen a félreállítása, hogy senkinek ne jusson eszébe a későbbiekben baszakodni a helyi fideSS kiskirállyal...
Nem gondolom, hogy a változás rossz, vagy hogy meg kéne/lehetne állítani, csak agyalok rajta. Olyan dolgok is lehetségessé válnak, amik eddig nem, ezért az autógyártóknak olyan kérdésekben is előre dönteni kell, amik eddig fel sem merülhettek. Illetve felmerültek, csak elméletben,…..
Orbán Viktor Strasbourgban már nem sallert és kokit kapott, hanem súlyos mélyütést. A rászámolás megkezdődött. Az Európai Parlament jelentős többséggel fogadott el egy határozatot, amely ugyan elsősorban a bevándorlással és a halálbüntetés vitájával kapcsolatban mond…..
  „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” Erdélyi magyarként ha jövök, akkor sem? Elvehetem egy magyarországi sváb vagy roma munkáját? Ha alapítok 500 munkahelyet magyaroknak, esetleg húszat adhatok azoknak a német mérnököknek, akiknek a…..
fay rodisz 2015.06.11 15:44:26
@MSZP Afrika Korps:

Itt nem kibasszák, hanem megválasztják miniszterelnöknek.
Magyarország jobban teljesít.
fay rodisz 2015.06.11 15:45:36
@Trackers:

És a 4-500-ból 4-500 farokfelvágva tovább is rohan, amint rájön, hogy orbánisztánba került.
Néhány hosszú napja görcsbe rándult arccal, gyomorral és ököllel szemlélem, mi történik bevándorló-ügyben körülöttem, de bárhonnan néztem is a rothadó kerek egészet, képtelen voltam megszólalni. A gyalázatos, és  rengeteg közpénzből csúcsra járatott, gyűlöletet…..
fay rodisz 2015.06.11 09:02:10
@lezsír:

"Ez a rideg valóság a nagyondemokrata nyugaton is."

A rideg valóság a nagyon demokrata nyugaton az, hogy ha nem lennének a csóró illegálisok, akkor a nyugati polgár belefulladna a saját mocskába, mert az aljamunkát jobb elvégeztetni a csórókkal mint megcsinálni helyettük.
Informatikus vagy? Izzadsz a zokniszandálban? Van megoldás! Tehát. Tételezzük fel, hogy informatikusok, programozók, IT-sek, esetleg rendszerfejlesztő mérnökök vagyunk, ÉS melegünk van (most abba nem mennénk bele, hogy azért-e, mert a "kötelező" munkavédelmi ruházat -…..
Legtöbben úgy érezzük, eleget iszunk nap közben, ezért nem is vagyunk dehidratáltak - jó eséllyel azonban tévedünk. Te tudod, mennyi vizet kellene innod egy nap? Többet, mint gondolod. Az ember hajlamos elfelejteni azt, hogy rendszeresen hidratálja magát - a munkában a gép előtt…..
Keleti blokk különkiadás 1985. Konsztantyin Csernyenko szovjet pártfőtitkár temetése...
fay rodisz 2015.06.08 12:09:39
@molnibalage:

tompika rémlik? A Nemzeti Titkárnőkefélő Csődör.
Az Y-GEN hat aktivistája éjszakázott a Zuglói Rendőrkapitányság fogdáján, mert megrongálták a Szépművészeti Múzeum oldalára kirakott uszító, gyűlöletkeltő, idegenellenes kormányzati óriásplakátot. Bizony. Nyolc órát voltunk a kóterban, mert leszakítottuk ezt a szennyet.…..
Nem is olyan régen még azon háborogtunk, hogy a bécsi Mariahilferstrasse egyes boltjainak kirakataiban a következő felirat jelent meg: Magyarok, ne lopjatok! Most visszaadjuk a megaláztatást, igaz nem a derék sógorokon verjük el háromszor, hanem az országunkon keresztül menekülő…..
fay rodisz 2015.06.07 11:07:37
Ridley Scott műfajteremtő alkotásának folytatására egészen 1986-ig kellett várni, amikor A terminátor sikerét követően James Cameronra esett a producerek választása. Míg Scott elsődleges rendezői módszere az indirekt félelemkeltés volt, addig Cameron pörgős akciófilmet…..
A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz megmondani egyáltalán, hogy jó-e egy gumi, illetve hol helyezkedik el a konkurensekhez képest, hiszen nehéz memóriából észrevenni egy-két százalékos különbségeket, ehhez…..
fay rodisz 2015.06.06 15:53:22
@efi:

Az meg kit érdekel, hogy mennyire van.
Ha színes, akkor messziről látni, hogy az idiótát kerülni kell, főleg ha ész nélkül rohan az ótvar gumikkal.
Ebben az a jó, hogy a rendőr kiszúrja és kiszűri a potenciális gyilkosokat.
Továbbragozva a dolgot, eltérő színezéssel, csíkozással még azt is lehetne látni, hogy a pöcshosszabbítónak vásárolt felsőkategóriás romokon négy különböző gumi van ahogy az csóróéknál megszokot és pl. valami pár éves kisodródós balesetnél ki is derült, ennek örömére a közelébe nem szabad menni az idiótájának, amelyiknek gumicserére nincs pénze csak a villogásra a csajok meg a szomszéd előtt.
Sharon Stone a spanyol El Pais napilap divattal foglalkozó kiadványa, az S Moda címlapján, illetve a magazinban található fotósorozaton mutatja meg, hogy még 57 évesen is milyen remek formában van. A fotókat Lorenzo Agius készítette.  Photoshoppal pedig természetesen még…..
fay rodisz 2015.06.05 17:39:06
  kép: MTVA székház, hvg.hu A visszafoglalkoztatás álságos gyakorlata Régóta ismert, hogy a visszafoglalkoztatás a közmunkával kapcsolatos visszaélések egyik bevett gyakorlata. Visszafoglalkoztatás alatt azt értjük, ha egy intézmény előbb elbocsátja munkavállalóját a…..
„Azt hogy most ficánkolhatsz, részben nekem is köszönheted”? Üzenet érkezett Pozsgay Elvtársnak!..
Az Elblag-csatorna Lengyelország északi részén található, a Drużno-tavat köti össze a Drwęca-folyóval és a Jeziorak-tóval. A 80,5 km hosszú zsiliprendszer 100 méternyi szintkülönbséget hidal át. A csatornarendszer építése 1844-ben kezdődött el, ma egyike Lengyelország…..
fay rodisz 2015.06.03 17:03:49
@eyr750:

Szépnek szép, de engem a 100 méterenként lepakolt házakkal egy nagy tanyára emlékeztet.
A sztoriban sokszor felbukkanó SEO kifejezés Search Engine Optimizationt, vagyis keresőoptimalizálást jelent. Ez egy igen praktikus marketingterület. Azzal foglalkozik, hogy jól megmondja, hogyan lehet egy cég honlapját a gugli találati lista első oldalára, azon belül is minél…..
Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést Schmitt Pál parkolási ügyében. Tegnap szembejött velem egy hír, miszerint Schmitt Pál - akiről szerintem sokan azt gondolják,hogy a rendszerváltás óta nem volt még egy ilyen szar ál(l)amfő, mint ő - simán ráparkolt a zebrára, amíg…..
fay rodisz 2015.06.01 15:19:10
@maxval bircaman szerkesztő:

A szabályok leszarása csak neked és a többi agymosott fideszesnek természetes.
Egyszer te is megfizetsz.
A Nemzet Tolla is megfizetett és remélem ezért is fizetni fog a rohadék.
Igaz, azt is mi fizetjük helyette, de talán a többi mocskos fideszes elgondolkodik egy kicsit.
Filmbook Harcosok Klubja (1999)  2015.05.31 10:00:00
16 évünk volt megtanulni az első és második szabályt, Fincher kultfilmje mégis frissen hat. A Pannonia Entertainment forgalmazásában 2015. június 18-tól ismét látható a hazai mozikban a Fight Club, azaz a Harcosok klubja. Tény, hogy EZ a mester ékköve. Volt hozzá egy ív felfelé,…..
fay rodisz 2015.05.31 17:33:49
@Halálosztó Babgulyás:

Harrison Ford, vagy Tom Selleck szinten tényleg nem.
Mindegyik tökéletesen hozta volna a szerepet.

Ha ezt a mozit nem Pittel látod, hanem más szereplővel akkor arról menne a fanyalgás, hogy el sem lehet képzelni ha Pitt játssza.

A mai filmeknél meg felesleges színészetről beszélni, csak azért nem a Szomszédok színvonalát látod, mert van annyi pénzük, hogy felvegyék az adott jelenetet hetvenkettedszer is, mire a "sztár" képes elmondani a három szavas szövegét hiba nélkül.
Ha egy Jáksó színvonalú moziba beszervezed Pittet, attól az még egy kalap fos lesz, a színvonalat amerikás filmeknél a teljes stáb munkája adja, amit sokan elfelejtenek.
Bruce Lee vagy Chuck Norris? Csak ez volt a kérdés a Kung Fury megtekintése után. Mert nekem ők jutnak először eszembe a kungfu-ról. Előrebocsátom, hogy soha nem gyakoroltam semmilyen harcművészetet (nem is tervezem), az egyetlen élményem a nuncsakuval annyi volt, hogy jól orrba…..
fay rodisz 2015.05.31 15:35:39
@FilmBaráth:

Látom nem néztél utána, miért volt marhaság amit írtál és még tetézed is.
Segítek, karate a kulcsszó.
fay rodisz 2015.05.31 17:25:06
@Alec:

Norris.
Tudod ki az?
Amit Nile Niami csinál, az túlzás nélkül történelmi dolog, hiszen a filmproducer-ingatlanfejlesztő nemes egyszerűséggel az Egyesült Államok történetének talán legdrágább családi házát építteti meg. Ötszázmillió dollárért. (fotók: mccleandesign.com) Azért félmilliárd…..
Valószínűleg ez lesz életem egyik legrövidebb bejegyzése, amelyben életem legkiábrándítóbb teázásáról számolok be. A New York kávéházról még a blognak az elindításakor írtam, hiszen ez a város világ egyik legjobb kávéháza. Abban a hitben éltem, hogy ide mindig…..
fay rodisz 2015.05.30 09:34:45
Sokat vonatozunk. Rengeteget vonatozunk. Sőt...túl sokat vonatozunk. A legtöbbször azért döntünk a "gőzösök" mellett, mert az autónál olcsóbb, a buszoknál pedig kényelmesebb. Mármint általában. Íme 7+1 tippünk a zökkenőmentes utazáshoz. Vagy legalább annak közelébe…..
Annyira izgalmas pályázatot hirdetett a Marriott, hogy erősen elgondolkoztam rajta, amikor meghívtak a zsűrijébe, hogy nem indulnom kellene-e inkább. A pesti Duna-korzó elég sok szempontból fantasztikus, rendszeresen szoktam ott sétálni/futni, és lenyűgözően szép hely, a hidak,…..
fay rodisz 2015.05.30 09:14:44
@világevő:

Ez igaz. A "nyugat" erkölcsös, nem tenne ilyet.

FIFA?
Forma 1?