Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imacat

66 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KözGázrezsó Rise up! 2017.04.05 15:13:53
Ha köretről van szó, bizonyára mindenkinél a top 3-ban található a rizs (ha jól sejtem, a tészta és a krumpli mellett), azonban korántsem olyan uncsi kaja, mint hinnénk...  A mindenki által ismert kemény vagy túlfőtt, ízetlen menzás-rizs "joggal" véste be magát emlékezetünkbe, pedig nagyon is szuper…..
Akár még csak az egyetemi tanulmányaid elején vagy, akár már átvészeltél ki tudja hány vizsgaidőszakot, bizonyára már tudod: a tészta a barátod! Talán a legjobb mind közül… Ezt mi sem magyarázná egyértelműbben és átfogóbban, mint a következő néhány pont: Finom: kétségtelen tény, és azt hiszem…..
Szóval lassan egy éve van, (febr 7) hogy belevágtam életem eddig legnagyobb kalandjába..szóval úgy döntöttem, nem halogatom tovább, befejezem amit elkezdtem és a még tarsolyomban maradt 2-3 sztorit leírom nektek.Szóval miután visszatértünk Szardíniáról egy nap pihi következett, ami alatt nagyjából…..
Szóval mint már említettem, amelyik géppel megérkezett Patti és Viki, azzal ment haza Csillu és Ancsa..szintén az esti órákban.Mire beértünk a lányokkal a városba, addigra már későfele járt, de azért még elugrottunk egyet pizzázni a szokásos helyen, a pizza Casaban..mert egy…..
Amelyik repülővel Csillu és Ancsa érkezett, Eszti azzal ment haza.A lányok egy mini kürtőskaláccsal leptek meg, és aznapra már egy kis sétán kívül nem is maradt sok program, tekintve, hogy mire hazaértünk már egész későfelé járt az idő. Másnap pedig.már indultunk is…..
Olasztavasz.andiamo! Palermo-Eszti. 2015.09.29 09:43:08
Június 29-én reggel 6:30-kor szállt fel a gépünk és megsem álltunk egészen Szicília fővárosáig, Palermoig.mindez számunkra nagyon koránkelést jelentett (a meglehetősen késői fekvés után +még jött az a tény is, hogy mióta az egyik lakótársam Tom hazaköltözött,…..
Vissza is tértem Firenzével..immáron harmadjára. Szokásos korareggeli vonattal indulás Firenzébe, majd reggeli az egyik kis helyi bárban, valami ananászos pite szerű valamit ettem. Majd mivel ezúttal nem másztunk fel sem a kupolába, sem a harangtoronyba és a dóm&kápolna még…..
ez időtájt történt az, úgy értem ezen a héten, hogy nemvolt otthon víz...elégsokszor..valami csőtörés volt épp a aházunk előtt, azt szerelgették nagy szorgalmasan..de a nagy vízhiányban mégis sikerült összehozni..egy gulyást. méghozzá életem első gulyását. ahogy a…..
Olasztavasz.andiamo! Ravenna. 2015.08.23 00:38:23
Még 4 város van a listámon, amiket szeretnék megnézni, amíg Olaszországban vagyok...az egyik Ravenna.Ígyhát ha jól emlékszem, június 24-én vagy 25..? lényegtelen végülis a tartalmon nem módosít fel is kerekedtem..és a megbeszéltek szerint ravenna vasútállomáson találkoztam…..
Olasztavasz.andiamo! Rimini-Krisz. 2015.08.19 17:09:11
Másnap a korareggeli vonattal irány Rimini..vizsgázni.fogalmazzunk úgy, ..adminisztrációs problémák miatt.. Velem tartott Krisz is, habár még aznap este hazarepül, sven pedig a pályaudvarról már másfelé veszi az irányt, habár ő is úgyvolt hogy szombaton már itthagy minket,…..
A fárasztó előző napi Firenze után egy szintén fárasztó San Marino következett..számomra másodjára..emlékeztek még amikor koratavasszal itt voltam.? és hogy milyen hideg volt? épp…..
Szóval június 19 estefelé 40 perc késéssel ugyan, de megérkezett Krisz..hasonló időben érkezett a ferrarában gyakornokoskodó egykori budapesti erasmusos barátunk( akiről korábbi posztom során…..
Olasztavasz.andiamo! 15-19. 2015.08.08 14:26:45
Emlékeztek, mint mondtam június 14-én hazaértem..némi napszúrással..Ígyhát a következő napok békés szédelgős pihenéssel teltek..volna..csakhogy 16-án még várt rám egy…..
Olasztavasz.andiamo! Portofino. 2015.08.05 22:54:05
Na itt is vagyok, és rá is térnék Portofinóra..De előtte még ahogy ígértem, egy nagyon édes dolgot hoztam nektek!Delfines videót! és hadd szóljak pár szót egyúttal róluk. mint…..
Olasztavasz.andiamo! a folytatás. 2015.07.23 20:49:40
Sziasztok!Még ittvagyok..illetve többé kevésbé..ugyanis képzeljétek, hétfőn, vagyis 20-án hazajöttem...végleg.-   de még tartozom nektek pár történettel és élménybeszámolóval emellett összegzésekkel. amelyeket augusztus 1-től fogok megosztani veletek. szóval mi…..
Olasztavasz.andiamo! Genova. 2015.07.03 12:44:46
A genovai városnézés két nagy részre osztható. Az első maga a város,  a második a híres akvárium, amely a legnagyobb Európában. Az első buli utáni napon  kb egyig szabadkimenőt kaptunk., ezt a legtöbben alvásra és regenerálódásra használták fel..mi azonban a 2 spanyollal…..
Olasztavasz.andiamo! Montecarlo. 2015.06.26 13:32:25
Monaco a világ második legkisebb országa, csupán Franciaországgal határos..jelenleg alkotmányos monarchia, hercegség; az uralkodó II.Albert.Elsőre mindenkinek nyilván a kaszinó és a formula1-monacói nagydíj jut eszébe...és igen. nagyjából össze is foglaltuk a kicsiny ország…..
Olasztavasz.andiamo! Nizza. 2015.06.25 22:26:56
Habár egy napon volt a kettő, azt hiszem egyszerűbb, ha mégis kettészedem, mivel rengeteg képet csináltam..Nos Nizzában nem történt semmi izgi..körbejártuk szépen a várost..kisutcák ugyanúgy..de ezek inkább barátságosak és hívogatóak, nem pedig azok a félelemkeltőek mint…..
Olasztavasz.andiamo! Cinque terre. 2015.06.25 20:21:53
Szóval. Június 11-én csütörtökön elindultunk reggel 7körül ezúttal félbusszal a Cinquesterre-Genova-Nizza-Montecarlo-Portofino kirándulásra. A félbuszból mindössze egy embert ismertem, mivel az összes többi barátom a másik erasmus szervezet Puglia kirándulásán vett…..
Nasziasztok!Ígértem videókat...igaz??Nos itt vannak. 3 is!! (először a hivatalos az utána 2 pedig amit a barátaim csináltak ;)   Nemsokára jelentkezem a további élménybeszámolóimmal.     puszi :)..
Olasztavasz.andiamo! SpringBREAK. 2015.06.17 19:47:34
Sziasztok!Nagyjából egy hónapja nem jelentkeztem..de nem tűntem el, csak kicsit megállt az idő nálam. vagyis nemhogy megállt, hanem eszméletlen gyorsan elrepült.nos mi történt ez alatt az idő alatt?semmi és minden. nos az első kb két hetem Párizs után tanulással telt.hatalmas…..
Olasztavasz.andiamo! párizs./3 2015.05.14 21:27:15
és végül elérkezett az utolsó (fél) napom párizsban. reggel szépen összepakoltam és ezúttal bőrönddel távoztam, hiszen a vendéglátómnak hazakellett utaznia dél-franciaországba-úgyhogy nekivágtam a részletes utasítást követve életemben először a párizsi…..
Olasztavasz.andiamo! párizs./2 2015.05.13 15:03:42
Szóval a második napom Párizsban!mint már említettem sajnos nem voltam túl felkészült, ezért a második napra abszolút nem volt semmi tervem. reggel amint felkeltem olvasgatom szépen az üzeneteimet..az egyik bolognai erasmusos barátom írt, franciául. franciául ugyan nem beszélek, de…..
Olasztavasz.andiamo! párizs./1 2015.05.12 20:18:49
Nos Párizs.gyönyörű párizs.ez nem lesz egyszerű történet..előre mondom..mivel kb 1000 képet csináltam..nade.azt tudni kell, még elöljáróban, hogy úgy indultam el itthonról még bolognából, hogy épp az indulás előtt 10perccel lenyomtattam egy várostérképet, hogy azért mégis…..
Olasztavasz.andiamo! Amiens. 2015.05.11 15:41:21
Délután fél 6körül szállt le a gépem a Paris-Beauvais reptéren., ami kb félúton található párizs és amiens között. (tudni kell, hogy pesten a sulimban az odaérkező francia erasmusosok 2/3-a amiensben tanul) mindegy. szóval az egyik barátom jött ki értem a reptérre és vitt…..