Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bobacska

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor pragmatizmusa sodorhatja erkölcsi válságba a Fideszt. Az ötödik kormányzati ciklusát kezdő miniszterelnök ugyanis olyan erkölcsi normákat lép át a gazdasági és politikai haszonszerzés indokával, melyeket a nemzetközi színtéren egyre kevesebben tolerálnak. Hiába mondja Orbán Viktor, hogy…..
Bobacska 2022.05.15 17:52:18
@a nagy hohohorgász: Nem a ruszkik kezdték? Hát kik?
  Már a választások előtt is sokan beszéltek arról, hogy nem jó az, ha a Fidesz túlnyeri magát. Még olyanokat is ismerünk, akik csak és kizárólag azért szavaztak a Kétfarkú Kutya Pártra, a Megoldás Mozgalomra, vagy épp Toroczkaiékra, hogy ezzel is akadályozzák Orbánék újabb kétharmadát. Jómagam…..
Bobacska 2022.04.09 14:47:18
@G. Nagy László: Eddig háromszor volt kétharmada a fidesznek. És Kövér egyre inkább megfélemlítette és megbüntette az ellenzéki hozzászólókat. Miért is kellett a parlamenti őrséget keményen felfegyverezni, ha nem a megfélemlítés volt a cél? Az, hogy fideszes miniszterelnök, miniszter, államtitkár sosem válaszol az érdemi kérdésre, mindössze sértegeti a felszólalót, az nem gond. Az sem, hogy sértő beszólások hangzanak el kormánypárti képviselők részéről, ezek döntő többségében még a jegyzőkönyvből is kimaradnak. Én csak a tendenciát figyelem. Most vajon mi jöhet még? Vagy Te úgy gondolod, hogy a fidesz és mondjuk konkrétan Kövér ezután tisztességesen és korrekten fog viselkedni? Ugyanazért a cselekményért ellenzékinek milliós büntetés, fideszesnek meg még enyje-bejnye sem? Évek óta már a látszatra sem adnak. Orbán papírról olvassa fel a kérdéssel semmilyen összefüggést nem mutató cinikus, jópofának tűnő válaszait, amire Semjén alázatos mosollyal és bősz bólogatással reagál és kórusban röhögnek. A győzelmi beszédben Orbánnal az élen az egész társaság Zelenszkíjt röhögte ki. Akkor mire számíthatok?
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
Bobacska 2022.04.09 12:26:36
@Quadanium: Nekem is élnek vidéken rokonaim. Sosem szavaztak a Fideszre. Csak éppen ők nem segélyből, meg közmunkából élnek. Nem szorulnak rá a 10 kiló krumplira sem.
Bobacska 2022.04.09 12:42:55
@Quadanium: Nem minden vidéki szavazott a fideszre, erre akartam célozni. Meg arra, hogy sokan vannak vidéken, akik ki vannak szolgáltatva a helyi fideszes kényuraknak, nekik nincs más választásuk, mert ők szegények, szerencsétlenek. Érdemes volt megnézni a riportokat a mélyszegény kistelepülésekről, ahol a fideszen kívül nem is szavaztak másra és milyen boldogan mondták, hogy kapnak havi 20 ezer forint segélyt és úgy gondolják, hogy ezért hálával tartoznak. MZP-nek a nevét sem tudták kimondani, de az hülye, és a háborúba vinné a kiskorú gyerekeket, meg átoperáltatná őket fiúból lánnyá. Azért lássuk be, aki ezt a dumát beszopja, ott azért már nagy baj van.
Tegnap bebizonyosodott, hogy az ellenzék jelenlegi formájában soha nem fogja tudni leváltani a Fideszt. Próbálkoztak már mindenhogy, együtt, külön, így, úgy és még amúgy is, de sose sikerült. Egyértelmű, hogy ennek a hat pártnak egyszerűen nincs jövője a magyar politikában. Az az elmélet is megdőlt,…..
Bobacska 2022.04.06 10:44:05
@a nagy hohohorgász: A szegény vidékinek mindegy, hogy hány kulcsos az adó. Nem is biztos, hogy mindenki érti azt, hogy mi a jelentősége az egykulcsos adónak, ami amúgy csak a nagyobb jövedelműeknek kedvez, akárcsak a családi adókedvezmény. Tudomásul veszem, hogy Te mindent másképp látsz, de ne járasd le magad buta beszólásokkal.
Bobacska 2022.04.06 11:42:42
@a nagy hohohorgász: Lövésed sincs az adózásról, de osztod az észt. Nem kéne, mert neked elég kevés van. Ha lehet, olyan dologhoz szóljál hozzá, amihez értesz. Talán akad számodra valami, de az adózás biztos nem, az nem a te világod.
Bobacska 2022.04.06 12:56:22
@a nagy hohohorgász: Kis butuska, azért mert levonják tőled az adót, azt hiszed, hogy te már értesz az adózáshoz? Szerintem inkább te szopsz, mert te vagy a hülye és te hazudsz. Persze fáj neked az igazság.
Óriási pofont kaptak a kormányváltásban reménykedők tegnap, az újabb kétharmad még a kormányközeli kutatóknál sem volt benne a pakliban. Kommunikációs szinten is előkészítették a sima győzelmet, nagyon úgy tűnik, hogy még a fideszesek is meglepődtek az arányon. Előre tehát nem látta szinte senki,…..
Bobacska 2022.04.05 23:12:10
@HypocritSlayer: Nem lehet az ellenzék nálad gyűlölködőbb, de hát lelked rajta.
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
Bobacska 2022.01.04 11:05:46
@Frady Endre: Hát bennem is ilyen kérdések merülnek fel. Meg még egy pár hasonló.
A testmagasság minden korszakban változást mutatott a történelem során. Az utóbbi 150 évben az átlagtermetet nézve a Föld legtöbb országában - legfőképp Európában - egy folyamatos növekedés figyelhető meg. Kontinensünkön 1870 és 2020 közt épp 11 centivel nőtt az átlagmagasság. Felmerül azonban a…..
Bobacska 2021.11.16 21:40:13
@Frady Endre: Rég olvastam Tőled, látom, formában vagy.
Hiába van pandémia,
Messze még az amnézia
Bobacska 2021.11.16 22:02:37
@Frady Endre:
Hidd el, amit állítok,
Reggel asszonyt szállítok.
De majd mindent pótolok,
'sz a költészet jó dolog.
Magyarország (Hunnia Filmstúdió), 93 perc, ff, drámaRendező: Makk KárolyOperatőr: Illés GyörgyForgatókönyv: Tatay Sándor, Makk KárolyZene: Sárközy IstvánSzereplők: Görbe János, Psota Irén, Bara Margit, Bihari József, Bárdy György, Szirtes Ádám, Orbán Viola, Deák Sándor   A Filmről Kós Ferenc…..
Azt hiszem, többször bevallottam már: nem vagyok kifejezetten egy musical-rajongó, de azért nálam is vannak kivételek.....
Zsigeri, őszinte tehetség. Igazi virtuóz, Liszt Ferenc méltó utódja, aki ennek ellenére szinte egész életében azért küzdött, hogy elismerjék. A hányatott sorsú Cziffra György számtalan igazságtalanságot szenvedett el, itthon a szakma kivetette, külföldön viszont végre megkapta azt az elismerést,…..
Általában is jól sikerül, de most egy év kihagyása után fergeteges sikere volt. Szerintem így a COVD végefelé az emberek akár a vasszöget is megették volna, csak legyen egy kis összejövetel végre...
Történelmi emlékezetünk egyik megkövült képe a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, a Nemzeti dalt vehemensen szavaló Petőfi Sándor idealizált figurája...
Bobacska 2021.09.20 12:39:24
@Frady Endre: Most ott tartunk, hogy vagy elszavalta Petőfi a múzeumnál, vagy nem. De hogy Görbe János elszavalta, az tuti! Hogy hányszor, azt nem tudjuk, de a filmben egyszer benne van.
Közeledett az ebédidő, nem volt kedvem kaját rendelni, de eszembe jutott a lakásunktól 5 percre lévő kisbüfé, ahova mindig nutellás palacsintáért megyek, szóval irányba állítottam magam, ahogy voltam rövidgatyában, pólóban és a helyszínre siettem a bankkártyámmal...
Jelentős kínálatból válogathatunk, ha igazán jó háborús filmekre vagyunk kíváncsiak. Az elmúlt évtizedekben ugyanis rengeteg kiemelkedő produkció készült az amerikai látványfilmektől egészen az orosz és német alkotásokig és a több évtizedes  régi klasszikusok közt is rengeteg zseniális munka akad. A…..
Bobacska 2020.10.11 11:10:27
@László Hevesi: Nekem is az első komoly második világháborúról szóló filmélményem a Halál 50 órája. Túl a sztárparádén, az volt a legnagyobb élményem, hogy a sok szovjet film után (amikben a németeket szinte hülyének mutatták be, saját győzelmüket is degradálva ezzel) végre igazi embereket ábrázolt mindkét oldalról.
Biciklin tekerve hirtelen megnő a világ felbontása, aminek egyik ajándéka az a szabadon kukkolás, ami az álló autók mellett elgurulva minden drótszamarasnak elérhetővé válik. Autósok tömött sorokban állnak a pirosban (és gyakran a zöldben), én pedig jobban látom, hogy mit csinálnak odabent. Autósok!…..
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
SERTEPERTE Mit ígért Kósa Lajos? 2020.06.25 16:20:24
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete már régóta tiltakozik a három nagy multinacionális sörgyártó gyakorlata ellen, amivel jelentős összegű támogatásért, olyan szerződés aláírását kérik a vendéglátóhelyektől, hogy azoknak ne érje meg kisebb sörfőzdék, vagy független importőrök söreit betenni a…..
Az elmúlt két hónapban tele volt otthon sütött kenyerekkel és pékárukkal a Facebook. Volt, aki még Instára is feltöltötte a végeredményt, bár szerintem ezek között akadt olyan is, aki csak a fagyasztóból előrántott kenyeret sütötte meg. Ennek ellenére kezdtem cikinek érezni, hogy nem csináltam még…..
Beleszaladt a késbe a kormány és propagandája. ..
Bobacska 2020.01.31 20:48:22
@Grimbusz Makszimusz: Gondolod, ha kétszer írod le, akkor igazad lesz?
A magyarországi távolsági hírszolgáltatás életre hívása és fejlődése jelentősen eltért a más országokban - körülbelül egységesen - történt kialakulásától. A mai bejegyzésben erről olvashattok, de az igazi apropó a rádióújságok címlapjai, amik híven mutatják be az évtizedek kulturális és persze…..
Bobacska 2020.01.31 19:19:52
@JTom: Az angolok egy hétre jöttek (voltak a Balatonon), és hét egyre mentek, ez volt az akkori szóvicc.
Bobacska 2020.01.31 19:53:34
@JTom: Tudtam, hogy csak elírás, de muszáj voltam a szóviccet megemlíteni, mert 7:0 esetén nem jött volna össze.
Azért el kell gondolkodni azon, hogy egymillió jegyigénylés érkezett be (gondolom a sztahanovisták könnyebben hozzájutottak), ma -igaz, van tv, - de nem telnek meg a stadionok.
Meg van-e olyan ország, akinek a válogatottját oda-vissza alapon mindkétszer simán legyőznénk?
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
Bobacska 2020.01.31 19:12:07
@Zabalint: Azért a Baross tér se kutya.
  Mindegy, mit mond a nő. Tökéletesen mindegy. Lehetne az is a poszt címe: "Ha egy nő nemet mond, az nemet is jelent." Ez ugyanúgy téveszme. A csábítás olyan interakció, mely jellemzően nem a szavak szintjén dől el.   Még mielőtt belecsapnánk, érdemes tisztázni pár alapvető dolgot. Kevés olyan…..
Gyakran esik szó a városi növénynevelésről, melynek eredményei a szép közterek, utcafrontok, parkok, és persze az ízlésesen kialakított, virágokkal díszített erkélyek, balkonok. Van azonban ezeknek a szorgos kezek által rendbe hozott területeknek egy tipikusan városi ellensége,…..
Bobacska 2017.06.13 17:45:08
@gergo: Sajnos nem mindig jön be a madárháló, mert az én esetemben egy szinttel fentebbről folyamatosan teleszarták azt is.
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..