Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tajgetoszvagybazmeg

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Tajgetoszvagybazmeg 2020.05.31 21:26:38
@Lynxxnyl:
Whine enthusiast = imádja szívni a véred, rinyál, nyünyög, folyton panaszkodik. Persze, ettől még lehet alkesz.
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
Tajgetoszvagybazmeg 2018.01.24 11:25:34
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
Árnyaljuk ezt a kérdést.

1988. szept. 8. Horn Gyula külügyi államtitkár Moszkvában felveti Vagyim Zaglagyinnak, Gorbacsov tanácsadójának a következőket: „Magyarország úttörő szerepet játszhatna a hagyományos fegyverzetcsökkentési tárgyalások megkezdésének ügyében. A Magyarországon állomásozó szovjet csapatok kivonása vagy létszámcsökkentési komoly politikai és erkölcsi hatással járna.”

Orbán Viktor emlékezetes beszéde 1989 jún. 16-án hangzott el.

És még millió ilyen van, sokan idéznek - hol jó, hol rosszul -, egyéb vonatkozó eseményeket. Tehát lássuk a fától az erdőt és ne hit-alapon érveljünk.

Mindez egyébként nem csökkenti Viktor érdemeit, mert a nyilvánosság előtt ő beszélt erről először. És akkor egyáltalán nem lehetett benne biztos senki, hogy a SZU-ban nem történik-e egy fordulat, nem jönnek-e vissza a keményvonalasok, stb.

Végül minden vonatkozó irat, jegyzőkönyv, emlékeztető nyilvános. Te is elolvashatod a Levéltárban.
Tajgetoszvagybazmeg 2018.01.24 13:45:37
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:

1989. március 2-3-án Gorbacsov és Nyikolaj Rizskov Moszkvában konkrétan azt jelezték Németh Miklós miniszterelnöknek, hogy hajlandók tárgyalni a csapatok teljes kivonásáról, és a Magyarországon tárolt atomfegyverek elszállításáról is. A haderőcsökkentés már 1 éve folyamatosan zajlott. A teljes folyamat végül 1991-ben zárult le.

Ennek nagyon is van nyoma - Levéltár. Semmi titkos nincs ebben, lehet tájékozódni. Igaz, ehhez kell némi erőfeszítést tenni. Tehát akkor lesz serendipity, amikor syzygy helyzet alakul ki a befogadó és az üzenet küldője között.

Még egyszer: mindez egyébként nem von le OV érdemeiből, mert a nyilvánosság előtt ő beszélt a témáról először. De hívőkkel nehéz racionális minőségben beszélgetni, úgyhogy a részemről be is fejeztem. Üdv.
Több felmérés illetve közvélemény-kutatás szerint is az emberek többsége ma úgy gondolja, hogy hazánk történelmének az egyik legnagyobb történelmi alakja és legjelentősebb uralkodója Hunyadi Mátyás volt, akinek országlása idején, 1458 és 1490 között a Magyar Királyság virágkorát élte. Kétségtelen,…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.09.25 10:12:25
@Editor Bob:
Meg drogos. Az is menő.
Tajgetoszvagybazmeg 2017.09.25 14:05:31
@kgaba82:
"... a mások manipulálására szolgáló propagandája idővel a saját gondolkodását is megfertőzte."

Jaj.

Fordítva volt az. Nem a saját mantrájától lett az, ami, hanem az volt, ami, és ebbe beletartozott a mantra is. Hitlerke akkor cuppant rá a politikai karrier lehetőségére, amikor a hadsereg spicliként beküldte a DAP nevű hőzöngő, szélsőjobbos csoportocskába 1919-ben. Na, ebből lett az NSDAP. Ennyit a saját magát megfertőző gondolkodásról.

Az is érdekes felvetés, hogy minden gonosz embernek vannak "pozitív"' vonásai. Hát ha, minden gonosz ember egyidejűleg ember is. Himmler gyönyörűen hegedült, Hans Frank nagyon szerette a gyerekeit, és szívesen játszott velük. Leninnek pedig nem voltak gyerekei, de ő aztán kifejezett imádta őket, hiszen amikor berúgták a labdát a dolgozószobájába, visszaadta nekik, és nem agyonlövette őket.
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
Gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, ha nem távozik, akkor napokon, heteken belül kompromittáló felvételek kerülnek nyilvánosságra róla és a családjáról. ..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.04.05 21:42:31
@guruló nokedli:
Ez egy pszichésen sérült, troll zombi, ne kell vele foglalkozni.
Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI Győrfi Pálnak, az országos mentőszolgálat szóvivőjének volt egy műsora az RTL Klubon, az EgészségKalauz. Aztán jött a Nagy Duett a TV2-n, ami annyira tetszett Győrfinek, hogy ott is hagyta miatta saját műsorát a konkurenciánál. Aztán azonnal, egyetlen adás után kiesett,…..
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.04.05 19:59:18
@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Nem, persze, hozzád meg küldjön mentőt a Győrfi Pál, és amikor majd nem ér oda, csak 40 perc múlva, nyilatkozza azt, hogy de, odaért időben.
B. M. kilakoltatása ma (2017. március 29-én) 11.30-kor esedékes: esete ékes példája annak, hogy az erről szóló intenzív kormányzati kommunikáció ellenére a lakáshitelezési válság messze nincs megoldva, annak súlyos társadalmi következményei továbbgyűrűznek. B. M. egy olyan cégtől kapott hitelt…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.03.29 18:12:15
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
Egy exkluzív, azóta az egész online sajtóban átvett infóval és apróbb bakikkal indult a Heti Napló Sváby Andrással, amin látszik, hogy rutinos gárda rakta össze, és az is, hogy kell egy ilyen műsor a tévébe, de nagyon, viszont az is, hogy rájuk férne pár szerkesztő még. Az exkluzív infó Tarlós…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.03.13 17:12:47
@Rubifan:
Az a különbség, hogy a BKIK-ról szólt a sztori. Egyébként bármelyik megyei kamarát is idesorolhatod, nem csak az MKIK országos elnökségét.
Elmúltam ötvenegy. Megéltem már néhány dolgot. Az egyik legbrutálisabb élményem a katonaság volt. Elszörnyedve látom a közösségi oldalon, hogy kommentelők néha olyan marhaságokat írnak le, hogy puhány a mai fiatalság, elkényelmesedtek, tiszteletlenek és ezért ismételten be kellene vezetni a…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.02.27 06:45:28
@Fánkevő Fáncsi:
Mikortol szamitjuk, h eredetileg? Ugyanis volt az 3 ev is.

Es totalisan ertelmetlen volt. Latszattevekenysegekkel toltottuk az idot, lofaszt nem voltunk komoly hadsereg. A hadgyakorlatok ugy kezdodtek, h hajnalban felolvastak a parancsot, Ausztria melyik varosanal vedjuk a szocializmust. Utana reggel 9-re az eztedtorzs jol bebaszott, mi meg mar csak tenferegtunk. De mindig mi gyoztunk! Na ezert felesleges barkit bekenyszeriteni egy laktamyaba. Maig visszatero almom, bortonben vagyok.
Tajgetoszvagybazmeg 2017.03.03 11:56:27
@Nzoltan:

Ez így van, de ettől még az a sorkatonaságon alapuló haderő, amit 50 évig sikerült üzemeltetni Magyarországon. De nálunk soha nem lesz svéd vagy svájci típusú hadsereg (se).
Miután a minap arról írtunk, milyen trükkökkel vesznek rá minket a vásárlásra a szupermarketek, most kicsit maradva még ennél a témakörnél azt nézzük meg, hogyan alakítják úgy (szinte észrevétlenül) az éttermek, hogy lehetőleg minél hamarabb végezzünk az étkezéssel...
Tajgetoszvagybazmeg 2017.02.28 09:45:37
@karandash:
Az általánosítás hülyeség. Éltem és dolgoztam az Egyesült Államokban, és egyetlen olyan asztalfoglalós étteremben sem jártam, ahol be kellett "lapátolni" az ételt, és nem lehetett volna beszélgetni akár órákat is. És ilyenkor is pont úgy jött oda rendszeresen a pincér, csekkolni, hogy minden ok-e, és hogy kérünk-e valamit, mintha 15 percen belül elhúztunk volna. Fizetés után sehol nem illik üldögélni még órákat, se itthon, se külföldön.
Tegnap óta új kedvence van a kommentelőtársadalomnak, egy láthatóan és hallhatóan elég, izé, egyszerű debreceni csaj, bizonyos Megyeri Csilla, aki a helyi Alföld tévé Púder című adásaival lett ismert, ráadásul nem is kurrens tartalmakkal, hanem évekkel ezelőtt leadott, de a netre csak most feltolt…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.02.10 09:45:27
@Lowtyo:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A Blikk szellőztette meg, hogy Kárász Róbert, a spoilerfóbiás Star Wars-rajongók nagy ellensége az ATV-hez tart, az ATV nekünk meg megerősítette, hogy nemhogy tart, de aláírt, szerződése értelmében az ATV Start és a Start Plusz című reggeli műsorokat vezeti majd Krug Emíliával párban. A műsorban két…..
  A csatahajók végzete általában ugyanaz, hosszabb-rövidebb, és az esetek többségében eseménytelen pályafutás után rendszerint mind a hajóbontókban végzik, néhány ritka szerencsés példánytól eltekintve, melyek hajómúzeumként élnek tovább. Néhányan harcban vesztek oda, mások balesetekben. Végzetük…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.01.10 11:07:05
@balfa:
"A Minas Geraest hivatalosan csak 1952-ben vonták ki a szolgálatból. Következő évben lebontásra eladták egy olasz cégnek, mely 1954 tavaszán Genovába vontatta, és ott szétbontotta a kivénhedt csatahajót. A 42 napos vontatás ezúttal rendben zajlott le."

Igaz, a testvérhajóról szól a képaláírás, de ez nem a testvérhajó se.
A landévennec-i hajótemető az Aulne folyó deltájánál kialakított kikötő, ahol a francia haditengerészet bontásra váró hajóit tárolják. Bár a hajók, sőt közeli partok sem igazán bejárhatóak, környező utakról remek kilátás nyílik a sok különleges vízi járműre (egyébként a közeli apátságnak is…..
Tajgetoszvagybazmeg 2017.01.10 10:29:29
@Mohamed:
Deszant. Egy sz.
Ha valaki unja már a kontinenst és szeretne Ázsiában tengődni pár hetet valami jó meleg helyen, akkor továbbra se talál könnyen olcsó jegyet. A legnagyobb ottani fapados, az AirAsia ugyan remekbe szabott kedvezményeket ajánl az oldalán, Kuala Lumpurból Phuketbe például 18 dollárért is elrepülhetünk,…..
Tajgetoszvagybazmeg 2016.11.19 12:14:58
@Tajgetoszvagybazmeg:
Mármint a családomat nem ültetném fel az AirAsia-ra és a Fly Dubai-ra.
Tajgetoszvagybazmeg 2016.11.19 14:56:42
@csubbus:
Legyen neked olcsóbb bátran.
Ugye, mennyire meg szoktunk sértődni, amikor a nagyképű nyugatiaknak tökmindegy, hogy Bukarestbe vagy Budapestre jönnek? Vagy milyen felháborodottan szoktuk mesélni, hogy a bunkó amerikaiak/franciák/akárkik nem találják Magyarországot a térképen? Tanulságos lenne ilyenkor egy felmérés, vajon hány…..
Múltkori cikkeinkben a női szexualitást jártuk körül, és megbeszéltük, miről hazudnak, mire gerjednek. Most azonban jöjjenek a rejtett vágyak, amikre minden férfi kíváncsi, és lássuk, mi az, amiről a nők álmodoznak. Női titkok kendőzetlenül!..
Tajgetoszvagybazmeg 2016.10.04 13:59:39
@csakférfi:
"Mivel van a baszàs --- ezt vezérli a megújulàs
Van a sex----ezt vezérli a szerelem."

Magyarázd ezt má' meg, léccives, mert nem értem. Kösz.
Undorító az orvosok nemtörődömsége, a hanyag munka, a bunkóskodás, és a betegek hülyének nézése. Tisztelt praxis blog!   Eddig csak lelkes olvaso voltam,de nem tudok mar elmenni amellett, ahogy az emberekkel bánnak a jaszberenyi korhazban! Tavaly tavasszal, nott egy dudor az alam allam alatt,…..
Tajgetoszvagybazmeg 2016.09.19 17:54:53
@asztalosani:
1. De, ha te nem mondod, mit szeretnél - amennyiben az lehetséges -, senki nem fogja az érdekeidet képviselni. Az a beteg, aki egy kérdést sem tesz fel az orvosnál, konkrétan hülye.
2. Magyarországon a finanszírozás miatt máig nagy divat bent rohasztani azokat is, akik simán hazamehettek volna az első napon akár. Aki az otthona helyett a kórházban szeretne feküdni, feltéve, hogy nem extrém helyzetről és esetről van szó, erősen gyengeelméjű-gyanús.
3. Nehezen tudom elképzelni, hogy a poszternek olyan problémája volt, ami felvette volna a "mindjárt meghal" esetet. Hogy lehetett volna nagyon csúnya vége, ha nem kezelik azonnal, azt simán elhiszem. Mindkét esetre igaz, hogy nem kérdezte ki az orvost, nem járt a végére a saját bajának és a megoldásnak. Ezzel nem bántom őt, de remélhetőleg tanul belőle.

Bazmeg.