Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmichel

429 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már van pozitív listánk, kell, hogy legyen egy negatív is. Ezúttal az év csalódásait szedtük össze (már amiket láttunk is, sajnos az eleve gyengének ítélt filmekre kevésbé szántuk rá az időt/pénzt) top3 sorozatunk részeként.    Kockás A nagy…..
tmichel 2013.12.31 08:17:44
@SzamárCsacsi: Érdekes, de én is pont így voltam ezzel. Egy ideig. Aztán rájöttem, hogy túl sok film van, amit meg lehet (szeretnék) nézni és sokkal kevesebb időm, így az előzetes infó aranyat ér. Főleg ha tényleg releváns.

A Gatsby szerintem akkor jó, ha olvastad a könyvet. Pontosabban akkor látszik, hogy mennyire k*rva jól eltalálták.
Rick Riordan gyermekregénye, a Percy Jackson sorozat a 2010-es évben megkapta első filmes adaptációját, ám sem a kritikusok körében, sem pedig a pénztáraknál nem alkotott maradandót. Ugyanakkor nem lehetett azt mondani rá, hogy rossz, HA azt vesszük figyelembe, hogy melyik…..
filmdzsungel Végszó 2013.09.22 21:53:37
Eljött az ideje, hogy végleg búcsút mondjak a filmdzsungelnek. A blog gyakorlatilag már hónapok óta egy sír alján fekszik, csak a földet nem szórták még rá. Új bejegyzések csak elvétve akadtak, egyikünknek sem volt ideje foglalkozni a bloggal. Így ez most már csak az eddig…..
A filmnek csak egyszer vége lett. Történtek dolgok és aztán valami lezárás is volt, de az egész nem állt össze egy nagy tömbbé. Az egység hiányzott. Közben villant néhol, de ez sajnos kevés, hogy igazán üssön, pedig a téma alkalmas lenne erre. Olyan mellékszálakkal van…..
Nagy szörnyeket, nagy robotokat, és még annál is nagyobb zúzást vártam. Pont ezért volt olyan meglepő, hogy a film ennél sokkal többet adott. Guillermo del Toro már párszor meglepett, de a Tűzgyűrű esetében ez egy egészen új szintre lépett. Teljesen a film hatása alá kerültem.…..
Kilépve mozi teremből azt éreztem, hogy ez a film minden gondolatcsírát kisöpört a fejemből. Nulla reakciót váltott ki belőlem. A metróig üres fejjel bandukoltam és csak aztán kezdett bennem megfogalmazódni a szörnyű felismerés. Ez a film csak és kizárólag az üzletről szól.…..
filmdzsungel Safety Not Guaranteed 2013.07.03 12:22:43
Wanted: Someone to go back in time with me. This is not a joke. You'll get paid after we get back. Must bring your own weapons. Safety not guaranteed. I have only done this once before. Néhány sci-fi elemmel megtűzdelt független dráma megmozgatja az ember fantáziáját. Ez a típus ott…..
filmdzsungel A Good Day to Die Hard 2013.06.21 10:11:43
A (már nem is annyira) tetszhalott állapotból térünk most vissza, de sajnos nem egy örömködős bejegyzéssel. Az új Die Hard minden csak nem az, amit a Die Hard sorozattól várnánk. A negyedik rész ugyan bizakodásra adhattott volna okot, de az elvárásaim így is mélyrepülésben…..
filmdzsungel Titanic Filmfesztviál 2013.03.14 10:44:48
Idén már a 20. és 2013. április 5-13. között kerül megrendezésre. De nem csak ennyi van, egy hír is befutott ezzel kapcsolatban. A 2005-óta versenyfesztiválként is működő, idén 20 éves Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában 2013. április 5-13. között…..
Filmkedvelőknek figyelmébe. Most esett be ez az email: Új alkotásának bemutatója alkalmából a kortárs francia filmgyártás egyik legkülönlegesebb alakja, Leos Carax Budapestre látogat. A Holy Motors-t a Frankofón Filmnapokon március 8-án 21 órakor vetíti az Uránia Nemzeti…..
filmdzsungel Bond 50 2013.03.01 15:27:14
Egy kis Bond még visszakúszik a blogra. Zseniális 4 perc az elmúlt 50 év Bond történelméről. ..
filmdzsungel 5 év 2013.02.24 17:26:11
Most már talán kijelenthető, hogy hagyomány részemről a filmdzsungelen megjelent első bejegyzésről késve megemlékezni. Idén két héttel csúszott el a dolog. Most, hogy 5 éves lett a blog semmi sem fog változni. Mindig szeretném, ha több bejegyzés kerülne fel, ha szélesebb…..
Néhány Miyazaki film már szerepelt a blogon. Minden egyes alkalommal el kell mondanom, hogy a mester zsenialitása határtalan. A vándorló palota esetében sincs ez másképp. A film minden rétegében csodálatos. Az azonos című regényen alapuló film Miyazaki talán egyik…..
filmdzsungel Új dolgok jönnek 2013.02.17 16:13:45
Az elmúlt pár hétben belekezdtem egy olyan kísérletbe, hogy ugyan kevésbe kidolgozott irományokat írnék, de így legalább több film kerülhetne terítékre. Ennek örömére indítottam egy új próbálkozást, de elbizonytalanodtam benne, hogy tényleg szükséges-e szétdarabolni a…..
filmdzsungel Step Up Revolution 2013.02.17 15:30:20
A sokadik Step Up filmben már nincsenek meglepetések. A formulát kikristályosították már pár résszel ezelőtt, és nem valószínű, hogy változtatnának a bevált recepten. Mondhatnánk, hogy unalmas, és nem járnánk túl messze az igazságtól. Viszont a látvány minden új résszel…..
Talán még sosem volt olyan, hogy nem fértünk volna be egy vetítésre. Főleg nem olyan film esetében, amit már három hete játszanak. Igaz, hogy egyetlen moziban van csak feliratos kópia, de ez még igazán nem kéne, hogy bezavarjon. Szerencsére ez a kényelmetlenség nem tántorított…..
filmdzsungel Dredd 2013.01.12 12:31:21
Faék egyszerűségű, már-már butának mondható akciófilm, meglehetősen sok agyvelővel és belsőséggel kifestve. Baj ez egyáltalán? Nem hinném. Néha kell, az amikor csak hátra dőlünk és az értelem egyetlen szikrája nélkül bambuljuk a vásznon dübörgő fegyverek tüzét,…..
A Gyűrűk ura egy jó kalandfilm volt, de már azt is végletekig elnyújtottnak éreztem. A három terjedelmesebb kötet három maratoni filmbe „sűrítve”. A hobbit esetében ennél sokkal rosszabb a helyzet. Egyetlen regény három nagyon hosszú filmben? Peter Jackson szeme előtt nagyon…..
Az első pár percben megpróbálnak összezavarni minket. Megpróbálják elővezetni, hogy ez egy nagyon bonyolult film, ami végtelen sok szálon utal magára és minden képkockára nagyon oda kell figyelni. A végén el is éri a célját, mert nagyon hamar elveszünk és nem értjük, hogy mi…..
Hófehérke modern feldolgozás egy látványos, sötét hangulatú, már-már ijesztő élményt ígért. A bemutató után sajnos nagyon hamar kiderült, hogy erről szó sincs, ezért jól el is napoltam a film megtekintését. Aztán belefutottam egy dalba a filmzenék közül és teljesen…..
Azt hiszem ehhez nem kell sok kommentár. Kicsit sűrű ugyan, de mindenképpen élvehető. ..
filmdzsungel To Rome With Love 2012.10.14 20:39:30
Woody Allen új filmje az összevisszaságával mutat rendezettséget. Csapong a történetek között, amiknek alig van köze egymáshoz. Egyetlen dolog közös csak: mindegyik egy irányba mutat. A történetek fejlődése azonosan egy kiszámíthatatlan, önmagát igazoló-megcáfoló…..
Halloween estéjén némi borzongásra vágyók most megtalálhatják a számításukat. 2012. október 26. 18:00 – 2012. október 27. 06:00 2012. október 26-a éjjelén egy egészen különleges élményben lehet részemindenkinek a Corvin moziban. Az ADS Service Filmforgalmazó cég a…..
filmdzsungel 50 éves Bond 2012.10.04 10:26:55
Pontosabban a filmsorozat első része jelent meg 50 éve. Ennek örömére néhány régebbi rész újra a mozikba kerül a hétvégén. Budapesten és vidéken egyaránt lesznek vetítések. Az időpontok alább láthatóak: ..