Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katatonpanda

6 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erkölcsileg felmenteni a korrupt jobboldali politikusokat, arra hivatkozva, hogy a baloldalon is vannak korrupt politikusok, az idiotizmussal egyenlő. Ugyanis arra, hogy a Fidesz-KDNP ellopja a közpénzt, a mi pénzünket, röhögve azt mondani, hogy nem baj, hiszen az MSZP-SZDSZ is ellopta, azt…..
Kataton Panda TEKetlenkedés 2015.11.26 13:12:01
A TEK ismét lyukra futott. Nem először, és feltehetően nem is utoljára, a legkínosabb eseteket a 444.hu gyűjtötte csokorba (http://444.hu/2015/11/25/a-tek-131-legrosszabb-huzasa). Az újabb eseten, eseteken akár nevethetnénk is, ahogy azt teszi fél Európa, és állítólag még India…..
Colleen Bell, az USA magyarországi nagykövete, a nemzetközi diplomáciában szokatlanul éles bírálatot fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben. Az alábbiakban kísérletet teszek arra, hogy ezt az eseményt szélesebb kontextusában értelmezzem, és bemutassam, hogyan állította falhoz…..
katatonpanda 2015.11.02 22:33:09
@antisystem: sajnos, nem felel meg!

1. lehet, hogy az értékrend és gondolkodás közel áll, ettől akarunk megszabadulni 100 éve! nem kell cár/Putyi/Orbán, aki mindenkinél okosabb, erősebb és nem is vár mást azért cserébe, hogy mindenki gondját egyedül megoldja, csak feltétlen hűséget, és persze kézcsókot! a jogrendet nem ismerem, de azt olvasom, hogy a legfőbb jogszabály Putyin szava! bebörtönzik, akit ő börtönben akar látni, megfélemlítik, aki őt zavarja... ez jogrend?

2. Nem szomszédunk, összekevered Ukrajnával! most 45 millió ukrán jajgatott fel! talán Te maradtál 1989-ben! Nem Európa! Oroszország a 100 évvel ezelőtti Európa! vannak részei, ahol a traktor, vagy az elektromos áram megmagyarázhatatlan csodának számít!

3. Negyedszázada nem tart megszállva? hm! Afganisztánban elpicsázták őket a kecskepásztorok! A hidegháborúba belerokkantak! Azóta otthon nyomorognak! Most is csak Ukrajnát tartják megszállva, mert nincs pénzük messzebbre utazni. amúgy az orosz bombázók svéd és brit légtérben repkednek a tengeralattjáróik Norvég felségterületeket sértenek. éljen a békés Oroszország!

4. sosem mond le semmiről! szerinted, velünk miért barátkozik? pontosan lehet tudni, hogy az orosz politikai érdek mindig összefonódik a gazdasági érdekkel. ahol jelen van a Gázprom, ott Putyin van jelen. zsarolnak (lásd: Ukrajna), fenyegetnek, ha kell.

5. elvei? kérlek írd le ezeket!

6. a szövetségeseit nem hagyja cserben... az USA és Oroszország két birodalom. mindkettő célja a befolyási övezet növelése, a nyersanyagok kontrollja! egyik sem Grál lovag, ahogy egyetlen birodalom sem. a kérdés, melyik kínál több függetlenséget, nagyobb gazdagságot, kevesebb önkényt. szerintem olvass újságot! olvastál olyat, hogy az USÁ-ban egy zenekar megsértette egy dalával Obamát, ezért kényszermunkára küldték őket?
vagy Obama megmérgezett egy nagyvállalkozót, mert nem azt csinálta, amit ő akart? hm? Oroszországnak az újkorban nem voltak szövetségesei, csak csatlósai! meg általa lerohant, megszállt "barátai", akik ingyen adták a búzát, kukoricát, meg a konzerveket, hogy az oroszok ne dögöljenek éhen!

nem felel meg! az Oroszok sosem voltak és sosem lesznek pariban az USÁ-val! talán, ha bevezetik a liberális demokráciát és 300 évig gyakorolják, esetleg a közelébe kerülnek...

nézzünk számokat:

GDP/fő: Oroszország: 13 237 USD, EU: 28 100 USD (Beleértve Magyarországot, meg a többi gazdasági csődtömeget), Németország: 44 660 USD, USA: 48 387 USD

van kérdés?

Magyarország, az újkori történelme során mindig rosszul választott szövetségest! Most végre a nyerő oldalon állunk (EU, NATO), nem tudom megérteni, miért érdeke bárkinek, a csórók, a vesztesek, a nyomorultak, az elnyomók, a feudális létformát preferálók közé visszahúzni az országot!
katatonpanda 2015.11.02 23:57:02
@antisystem: amennyiben úgy véled, hogy az emberi civilizáció legzseniálisabb terméke, a euro-atlanti liberális demokrácia, ami biztosítja az egyén szuverenitását, személyes szabadságát, vallás-, vélemény-, és szólásszabadságát , jogegyenlőségét, a civilek kontrollját a hatalom felett, a hadsereg felett, a hatalmi ágak szétválasztását alacsonyabb rendű, mint az ázsiai típusú, tekintélyuralmi rendszerű, feudális hierarchia, amit Oroszország is képvisel nem hiszem, hogy valaha is szót értünk.

lehet, hogy rühelled, a winner mentalitást, pedig az országunkra és a népre is ráférne, hogy legalább egyszer a győztes oldalon álljunk. ez Mátyás király óta nem sikerült! talán nem is rühelled ezt a mentalitást, csak képtelen vagy kezelni, mert még sosem volt benne részed.

kétféle ország van, az egyik az ellenségeit börtönzi be, nyomja el, kínozza, a másik a saját polgárait. szerintem tudod, melyik-melyik?

a KGST időkben az oroszok éhen haltak volna az ukrán gabona, a magyar zöldség, hús, az NDK-s és Csehszlovák technológia nélkül. nem tudom, Te milyen világban éltél, furcsa, hogy nem emlékszel... a rendszerváltás után, az oroszok évekig fizettek olajjal, meg Mig repcsi alkatrészekkel, annyival tartoztak nekünk! milyen államadósságunk volt feléjük? vagonszámra küldtük nekik a soha ki nem fizetett konzervszállítmányokat. talán a háborús jóvátételre gondolsz, amit 3-szor fizettetek meg velünk?

a Szovjetunióban sem volt bűnözés, sem szegénység, sem betegség... csupa boldog, egészséges ember, a szocialista ember típus... ne dőlj be! NSA? igen, kémkedtek. szerinted Magyarország nem kémkedik? Szerbia, Csehország, Horvátország nem kémkedik? Németország, Kína, Franciaország nem kémkedik? pont az oroszok nem kémkednek? igen, igazad van. ők tisztességes, barátságos népek. senkiről, semmit sem akarnak tudni. senkire, semmit sem akarnak ráerőltetni. bocs, hogy élnek! mi is van az orosz vadászgépekkel a brit és svéd légtérben? eltévedtek, ugye?

a Te felfogásoddal, tényleg érdemes lenned Oroszországba költöznöd. csak vigyázz, mert, ha nem tetszel a hatalomnak, előbb küldenek munkatáborba, mint az ország ellenségeit.

ott, ugyanez a korrupt, hazug, tekintélyuralmi, propagandisztikus, csóró világ várna Rád, mint a mai Magyarországon. a kérdés, hogy az Oroszok felé közeledjünk, vagy az EU felé. kit érdekel az USA?
katatonpanda 2015.11.03 00:01:53
@Balt: szerinted miről írtál? úgy értem, szerinted?
Ebben a történetben üzletemberek, jogászok és politikusok a főszereplők. A mai magyar felfogás szerint, csupa erkölcsi hulla, olyan emberek, akik csak kárt okoznak, rombolnak, lopnak, csalnak, hazudnak; önző, kíméletlen, korrupt banda. Vagy bűncselekmény, vagy politikai…..
katatonpanda 2015.10.19 16:54:28
@s: megtisztelsz a kommentel!

1. Amikor Simon és Diderick megvették a TV2-t a Pro7Sat1-tól akkor nem fizették ki a teljes vételárat, úgynevezett "eladói hitelt" kaptak, vagyis lehetőséget arra, hogy a csatorna bevételeiből hosszútávon törlesszenek. szóval, ezt rosszul tudod. Vannak a háttérben hitelezők, ezért is volt szempont, hogy a Pro7Sat1 kit ismer el tulajdonosnak, melyik vevő ajánlatát fogadja el. mert van beleszólásuk, hiszen nem kapták még meg a teljes vételárat.

2. és 3. Azt gondolod, hogy az üzleti döntések kizárólag számok alapján, racionálisan születnek? sajnos nem sokat tudsz az üzletről! az üzletemberek nem robotok! és a racionalitás elég összetett dolog (rövid-közép-hosszútávú stratégiák). az üzleti döntések jelentős mértékben személyes preferenciáktól, hitektől és tévhitektől, prekoncepcióktól, politikai preferenciáktól, személyes kapcsolatok alapján születnek.

De ha igazad is lenne (szerintem nincs!), akkor is el kell ismerned, hogy a csatorna image-e bizony meghatározza a célcsoportot, az pedig meghatározza a hirdetői kört. Ez az ügy árt a TV2 imagé-nek...

Igen, a hitelesség is hatással van a célcsoportra. de egy csatorna nem csak azért veszítheti el a hitelességét, mert hazudik a Híradóban, hanem azzal is, ha már eleve párt tv-ként születik... vagy ellen párt tévéként.

örülök, hogy Simicska szerepéről egyezik a véleményünk!
katatonpanda 2015.10.20 15:12:53
@s:

1. a Vajna féle vétel nem zárult még le. éppen ez az egyik kérdés, vajon Vajna hitelezői, állítólag osztrák pénzintézet, a cirkusz láttán, nem lépnek-e hátrébb, vagy egyenesen kifarolnak a bizniszből. hisz azt mindenki tudja, hogy nem Vajna, vagy a kormány venné meg a TV2-t közvetlenül...

2. "a Pro7Sat annyira meg akart válni ettől az érdekeltségétől, hogy még pénzt is adott, hogy elvigye valaki. " Látod, mennyire nem csak a számok dominálnak? A TV2 tartósan veszteséges, állítólag hatalmas összegű jogdíjjal tartozik amerikai stúdióknak, pl. szóval üzleti alapon megvenni, irracionális. Két okból van értelme megvenni, az egyik a politikai cél (Vajna-kormány), a másik a politikai cél szabotálása, gazdasági érdekből (Fonyó-Simicska), egyik oldal sem azért akarja a TV2-t, vagy a TV2 körüli botrányt, mert azt hiszik, hogy a TV2-ből meggazdagodnak majd! szóval racionális gazdasági célja kizárólag az eladónak van... és igaz ez akkor is, ha a a Vajna féle TV2 engedélyt kapna a műsorszórási díj beszedésére. az elsődleges cél akkor is politikai lenne.

3. "A hirdetői piac nem a magyar myutyifilterre van hangolva." ezt nem is állítottam! csináljunk egy gondolatkísérletet, hiszen Te nagy tudású, felelős bizniszmen vagy!

nyilván tudod, hogy a nagy cégek, akik igazán sokat költenek, nem úgy reklámoznak, hogy: "jé, má' itt egy spot-unk, előkerült a sublótból, adjuk már le X grp értékben a TV2-n!" hanem éves deal-eket kötnek.

szóval, Te vagy a Coca-Cola H marketing igazgatója, és október 11-én, kézhez kapod a jóváhagyott üzleti tervet, 2016-ra. ennek része a Te marketing budget-ed is. hasráütésszerűen mondom, TV-s költésre van 200 milliód.

mint jó szakember, 20 milliót tartalékba teszel az előre nem látható költésekre. majd rögtön elmész a piacvezető RTL K-hoz, és leszerződsz velük évi 120 millára. spot-ok, műsor szponzoráció, product placement, stb. a megfelelő grp értékben.

a maradék 50 millából lekötsz az elsődleges célcsoportodnak megfelelően 30-at a vivához, MTV-hez, Viasat-hoz stb.

a maradék 20 misit meg elköltenéd a TV2-nél. az elsődleges célcsoportod alig néz TV2, de mégis csak másodikok a piacon, meg országosak, jelen kell lenned ott is. van ez a "Sztárban sztár" műsoruk például, ami a sávjában abszolut győztes. szóval, a "Sztárban sztár" előtt, közben raknál ezt az, spot-okat, szponzorációt, prod. plac.-et, stb.

meg is van az időpont, hogy mikor jönnek hozzád a TV2 sales-esei, hogy megkössétek a deal-t, amikor kirobban a Simincsa-Vajna cirkusz.

eszedbe jutnak-e a következők?

1. vajon a TV2 image milyen irányba indul el, a nézők fejében? kutatások még nyilván nincsenek... és a TV2-nek nem is biztos, hogy érdeke, hogy legyenek. Te megkutatod a TV2 brand-et, mondjuk fél év múlva? lehet, de addig vársz? jegeled a TV2-s 20 millát? ha mindenki így tesz, a TV2 áprilisra csődöt jelent!
2. a Te márkádnak ez a potenciálisan rossz (pl.: átpolitizált, kormányszócső, növekvő elutasítás, negatív markerek) irány jó-e? akarod-e, hogy az általad képviselt brand, ebben a közegben jelenjen meg?
3. vajon 2016-ban lesz-e még "Sztárban sztár"? az új tulaj megtartja? vagy inkább visszahozza a "dáridó-szappanopera" műsorpolitikát, amivel régen a TV2 piacvezető volt? ám, a Te célcsoportod okádni fog tőle. ha a mostani TV2 kereskedelmi igazgatója megesküszik, hogy marad a "Sztárban sztár", hiszel neki, vagy arra gondolsz, hogy lehet, hogy holnapra kirúgják őt?
4. ha az új menedzsment megtartja a műsorokat, amik Neked célcsoport szempontból megfelelnek, nem fogják-e Majkát lecserélni Dörner Györgyre? Liptai Claudiát Borbás Marcsira? A szereplők közé nem fogják-e beszuszakolni Sas Szilviát, és Ákost?

holnap, 2015. 10. 21-én megkötöd az éves bizniszt 2016-ra? vagy kivársz? és ha mindenki kivár, a TV2 bedől áprilisra...

5. szóval, az image tönkretétele Simicska egyik célja? ez a nézettségi számokból hogyan lesz előre megítélhető? azt írtad üzletember számok alapján, racionálisan dönt! Te tudod, hogy 2016 szeptemberében milyen lesz a TV2 nézettsége? jobb, vagy rosszabb, mint amire most szerződhetnél?

6. "sajnos nem sokat tudsz az üzletről!" - ez a mondat eredetileg Tőled származik. Te tiszteltél meg vele ismeretlenül...
katatonpanda 2015.10.20 20:18:59
@s: örülök, hogy közelednek az álláspontjaink!

Ami most van, kizárólag Simicskának jó. Se a tv2 vezetőknek, se a dolgozóknak, se a műsorgyártóknak, se a nézőknek, se a kormánynak.

Ha Vajna megszerzi a tv2-t ugyanúgy tönkreteszik, mint a közmédiát.

Én nem költenék olyan tv-nél, ahol minden bizonytalan.

Úgy értékesítenek, hogy a nézettség arányában kiszórják a spot-okat? Sürgőssen váltsanak ügynökséget! Ez utoljára '98-ban tűnt működni!

Szóval kinek nagyobb az esze? Simicskának! És gáz, hogy akár egyik, akár másik győz, mi veszítünk!

Erről szólt a poszt.
A Fidesz, Putyin látogatása során megtagadta ’56 szellemiségét, és azóta ’48-ét is. Az illiberális állam, amely nem hisz az egyenlőségben minden polgári, magyar törekvést megkérdőjelez, ami az elmúlt 200 évben érvényes volt! Orbán Viktor hitet tett az illiberális…..
mi történik, ha "a minden pajzsot átütő lándzsa" és "a minden lándzsát kivédő pajzs" szembekerül egymással a harcban? valamelyik nimbusza, a megfellebbezhetetlenül belé vetett hit meginog, összetörik, elvész!  ki veszíthet többet Orbán Viktor és Simicska Lajos háborújában?…..