Regisztráció Blogot indítok
Adatok
admins

46 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Több mint 156 millió forintot követel vissza a Belügyminisztérium az egyes közfoglalkoztatóktól a források szabálytalan felhasználása miatt - írta az  MNO. Mint fogalmaztak: A négy feljelentésről annyit árul el a BM, hogy mindegyik esetben költségvetési csalás gyanúja miatt kezdeményeztek…..
Az Alsó-Ausztriában élők 70 százaléka lezárná az osztrák határt és szigorúan betartaná a befogadás felső határát - derül ki egy osztrák közvélemény-kutató intézet szerdán bemutatott felméréséből. A január végén végzett telefonos közvélemény-kutatás során több mint hatszáz alsó-ausztriai lakos…..
Az osztrák rendőrség megerősítette, hogy tavaly decemberben egy iraki menekült erőszakolt meg egy tízéves fiút egy bécsi fürdőben - számolt be a Kronen Zeitung című osztrák lap. A férfi a tízéves fiút a Theresienbad nevű bécsi fürdőben berántotta az egyik vécékabinba, és megerőszakolta. A…..
Németországban súlyos állam elleni erőszakos bűncselekmény előkészítésének és az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez fűződő kapcsolatok gyanúja miatt őrizetbe vettek két embert - közölte csütörtökön a berlini rendőrség. A közlemény szerint terrorelhárító egységek bevetésével egy időben több…..
A Németországból Ausztriába visszatoloncolt marokkói menekültek kihágásai okoznak nyugtalanságot az ausztriai Salzburgban és Linzben, ezért a hatóságok nagyobb rendőri jelenléttel igyekeznek kezelni a helyeztet - jelentette az osztrák közszolgálati rádió (Ö1) szerdán. A rádió beszámolója szerint…..
A farsangi népszokásokat ismertető kiadványokat terjesztenek menedékkérők szállásain a németországi Kölnben és a Rajna-vidék több más városában. Az ismeretterjesztő kampányokat a nők elleni szilveszteri szexuális támadások és rablások tapasztalatai alapján indították el a térségbeli önkormányzatok a…..
Miután nem sikerült lezárni a török-görög határt, az Európai Unió Macedóniának segít abban, hogy lezárja déli határszakaszát, ami átirányíthatná a migránsokat Albániába, ahonnan szárazföldön, Montenegrón keresztül vagy az Adriai-tengeren át folytatnák útjukat Horvátországba - írta a Vecernji List…..
Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint…..
Az al-Nuszra Front parancsnoka a terrorszervezet kedvenc riporterének, Ahmed Abu Hamzának adott interjút. A dzsihádista épp a Tal Sukeyk-i sikeres katonai akciójukkal kérkedett, amikor egy harci drón pillanatok alatt végzett vele. Az al-Kaida szíriai ágaként ismert csoport nem sokkal…..
Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy keddi lapinterjúban bejelentette, hogy november 1-jéig ad haladékot Angela Merkel kancellárnak és a szövetségi kormánynak a "nyitott határok politikájának" befejezésére, és ha ez nem történik meg, a bajor vezetés megvizsgálja, hogy mit tehet…..
Úgy tűnik teljes egészségben feladták a határ őrizetét az osztrákok a szlovén-osztrák határ osztrák oldalán, Spielfeldnél, ugyanis a migránsok tömött sorokban gyalogolnak a Grazba vezető 67-es főúton Leibnitz és Ausztria belseje felé - tapasztalta az MTI helyszínen…..
Az osztrák hatóságok teljesen feladták a szlovén-osztrák határ melletti Spielfeldnél kialakított tranzittábor őrzését - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója pénteken. A menekültek ugyanis több helyen megrongálták a tábor kerítését, és újra kitörtek a…..
Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport - írta az Átlátszó blog hétfőn.A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter DK-s politikus,…..
Újságírókra támadtak a horvát rendőrök hétfőn a Berkasovo-Bapska határátkelőnél - számolt be róla internetes oldalán a Vecernje Novosti című napilap. Az információk szerint a rendőrök az al-Dzsazíra hírtelevízió, valamint a Reuters brit és az AP amerikai hírügynökség…..
A migráns áradat miatt a pengés drótakadályt (GYODA) Magyarországon már a teljes magyar-szerb-horvát vonalon kiépítették, a magyar zöldhatárt ezeken a szakaszokon lezárták a hatóságok. Van azonban, amivel előre nem igazán számoltak, az erdei-mezei vadakkal, amelyek mennének a Drávához vagy a…..
admins 2015.10.19 13:32:50
@konrada: A szavazást én tettem fel a végére és nem az Index. Tényleg csak egy sima közvélemény kutatás. Semmi más. És marad :)
admins 2015.10.19 14:18:00
@konrada: Hát igen, de itt több száz kilométerről van szó és nem egy partszakaszról vagy erdőről. És nem irányított a közvélemény kutatás, be lehet ikszelni a nem-et is.
A hideg miatt egyre több beteg migráns érkezik Horvátországba - tájékoztatott a horvát közszolgálati televízió (HRT) szombaton.Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek az ideiglenes…..
Az osztrákok 80 százaléka aggódik az országot érintő menekülthullám miatt - derül ki a Marketagent piackutató intézet által végzett online felmérésből.Leginkább az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szavazói aggódnak, pontosan a szimpatizánsok 96 százaléka. Az Osztrák Néppárt…..
Iránban zuhant le négy, Szíriára kilőtt orosz szárnyas rakéta - közölték csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium névtelenül nyilatkozó tisztségviselői.A szóban forgó manőverező repülőgépeket szerdán indították el szíriai célpontok felé a Kaszpi-tengerről az…..
Németországban szerda este letartóztattak három feltételezett iszlamista terroristát.A szövetségi ügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a három férfit azzal gyanúsítják, hogy csatlakoztak egy külföldi terrorszervezethez. Észak-Rajna-Vesztfáliában fogták el őket.…..
Nógrádi György magyar biztonságpolitikai szakértő részt vett a német védelmi minisztérium két napos évértékelő megbeszélésén. Mint ott kiderült, Németországból 740 ember ment ki az Iszlám Állam mellett harcolni, közülük 100 meghalt, 240 jött vissza, akik gyakorlatilag…..
Megrázó felvételeket találtak bevándorlók által elhagyott telefonokban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.A tudósítás szerint a bevándorlók Röszkénél egy rendőri ellenőrzési pont közelében szemetet, gyógyszereket, cipőben hagyott kétszáz…..
"Az állatok nem esznek ilyet! A pénzünket akarjuk!"Finnországban 50-60 migráns éhségsztrájkkal tiltakozott az ehetetlen étel és a csapvíz ellen. Úgy érzik, állati sorban tartják őket. A pénzüket akarják. A finn IL-TV Ouluban járt, ahol mintegy 50-60 menedékkérő…..
Akár 1,5 millió menedékkérő is érkezhet idén Németországba, a menekültügyi ellátórendszer pedig összeomolhat egy nem nyilvános kormányzati előrejelzés szerint - írta hétfőn a Bild című német lap.A bizalmas minősítésű dokumentum alapján a berlini vezetés azzal számol,…..
A horvát legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) szerint csak Zoran Milanovic szociáldemokrata miniszterelnök nem érti, mi történik a menekültválság körül. A párt ezért vasárnapi lapbeszámolók szerint azt üzente a kormánynak, hogy állítsa…..