Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pkovaks

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
pkovaks 2021.12.13 12:42:58
Visít a sok retek libsi, tehát jó az irány. Persze nem csoda: sok éve szopóágon tengôdik és láthatóan semmi remény, hogy a következő 15 évben a nemzeti vagyon közelébe jusson. És ha erre - ne adj Isten - egyszer, a távoli jövőben mégis sor kerülne, a magyar államvagyon teljes mértékben a nemzeti oldal tulajdonában lesz. A libsinek meg marad a gonzó média, ott lakájmédiázhat, amíg fel nem dobja a pacskert, mert a komintern hatalomtól - balfaszsága okán - már a bolsi Nyugat támogatásában sem reménykedhet. Szopás.
Van egy bizonyos bája annak, hogy a jelenlegi ellenzék az állítólagos lopásra építi fel a kampányát, miközben a 4-es metró révén papírjuk is van (OLAF-jelentés) arról, hogy bajnokok voltak sikkasztásban és a pártkifizető helyek működtetésében...
Ha ma rendeznének egy népszavazást - akár a 2006-os választási törvények alapján - Orbán továbbra is fölényesen nyerne. És nem azért, mert övé a sajtó - az ellenzéknek (legalábbis a balfék részének) is bőven van annyi sajtója ami elég ahhoz, hogy bárki meghallja amit mondani akarnak, a gond sokkal inkább az értelmes mondanivaló hiánya.
Azt mondjak, hogy nem erre kapott a fidesz felhatalmazást. Csak éppen elfelejtik hogy több év kormányzás után kapott több szavazatot mint az előző választáson. Szóval pont arra kapott felhatalmazást hogy úgy kormányozzon mint eddig.
Valahol azért rohadt rossz lehet baloldalinak lenni. Úgy a szívetek mélyén nem érzitek, hogy csak romboltok. Van Kassáknak egy képverse ha jól idézem így hangzik: Romboljatok hogy építhessetek és építsetek hogy győzhessetek"
Nos, aki baloldali az egyfelől Kassákról annyit tud, hogy egy angyalföldi utca, másfelől csak a rombolásig jut el.
A kínai honatyák úgy vélik, hogy a gyerekek viselkedéséért kizárólag a szülők tartoznak felelősséggel, ezért egy új törvényjavaslat szerint azokat, akiknek a gyerekei nem tudnak disztingválni, pénzbüntetéssel sújtanák és gyermeknevelési tanfolyam elvégzésére köteleznék...
pkovaks 2021.10.31 12:59:20
@_Alex__: "a gyerek azt csinál amit akar, vagy nem akar" ...igen, Svedorszagban )...de a többi es normalis orszagban viszont nem... (raszolni nem lehet meg akkor sem ha a csillaron log mert lelkitörest szenvedne a hulyegyerek)...a szulö szerint az iskola feladata nevelni mig az iskola szerint a szulö feladata a neveles...Vegeredmeny egy neveletlen gyerek aki nem tisztel senkit (tisztelet a kivetelnek mikor egy normalis, törödö csaladban nö fel).
Amikor az ember határátkelő lesz, jellemzően nem nagyon foglalkoztatja a majdani állampolgárság kérdése. Aztán ahogyan telnek az évek, egyre komolyabban érdemes elgondolkodni a lehetőségeken...
pkovaks 2021.07.18 20:41:57
@Csodabogár: Svedorszagban allampolgarsagot kaphatsz akkor is ha nem dolgozol, hosszabb ideje segelyen elsz, börtönviselt vagy, börtönben ulsz, többször voltal buntetve, nem beszeled a sved nyelvet, semmilyen allampolgarsagi vizsgat nem kell tenned...Ezert is allnak jol az ILLEGALIS BEVANDORLOK szamat illetöen akiknek meg papirjuk sincs arrol honnan jöttek, csak bemondasra elhiszik nekik...Eletkor megallapitast NEM ENGEDELYEZ a törveny (valamelyik orvos mar megprobalta de ezert kirugtak a munkahelyeröl) ezert van hogy a valosagban 30 eves (de papiron csak 15 eves) delikvens beul az altalanos iskola 7. vagy 8. osztalyaba. Tiszta agyrem az egesz...Persze kell a szavazobazis a szoccoknak mert az ingyenpenzert oda szavaznak a hohanyo ingyenelök ahonnan a zsozso jön...
Amikor az ember egy új országba költözik, rengeteg „első” lesz az életében, legyen az ügyintézés, lakáskeresés és még sorolhatnánk. A legfontosabb azonban talán az első benyomás az emberekről. Így van ez Alexander szerint Svédország és Stockholm esetében is...
pkovaks 2021.07.12 16:56:15
@luis5: Igen, az utcakep Stockholmban meglehetösen szines...söt...nem is kell mashova utazni aki valtozatossagra es izgalomra vagyik.
Az első óra a Balatonra menet általában könnyen elzakatol, a második már döcögősebb, az utolsó félóra irgalmatlan. Az alábbiakban saját élményekre támaszkodva azt vizsgálom, mennyiben éri meg „zöld” vagy legalábbis autómentes családnak lenni a mai Magyarországon, illetve, hogy milyen az általános…..
Sokak álma lehet egyszer Göteborgtól Stockholmig keresztülhajózni Svédországon. Az út teljes hossza több mint 600 km, és a svéd nyárban négy napot / három, többnyire világos éjszakát vesz igénybe. Erről az útról szólt az egyik német tévécsatorna filmje a közelmúltban, ennek kapcsán született a…..
A kérdés nagyszerű és elgondolkodásra késztető, és már csak azért is érdekes, mert nemrégiben ugyanez merült fel a baráti társaságban. Szóval Steve kérdésfelvetése úgy szól: ha nem lenne semmilyen gátja, hol élnél legszívesebben? Az ő válasza kissé meglepő, de a magunk részéről nagyon szimpatikusnak…..
pkovaks 2021.06.18 15:55:22
@négyzet: Svedorszag ? ! ? ! Manapsag ? ! ? ! Nagon nagyon nem vagy kepben...
Manapság a koronavírus miatti lezárások következtében felértékelődött a szabad mozgás és határátlépés jelentősége. Teljesen természetes dologként kezeltük, hogy akármikor, akármerre utazhattunk megkötések nélkül, ám ez nem mindig volt így. Jelenleg az államszocializmus utazazási szabályozásait,…..
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
Azt hiszem, senkit sem ért váratlanul: Karácsony Gergely ismét hagyta magát rábeszélni. 12 év után a szabolcsi faluból származó Gergő lehet Orbán Viktor első reális kihívója, és ez ráfér az országra, nem mellesleg a hatalomba belekényelmesedett Orbán Viktorra is. Ezt nem hiszem, hanem ebben biztos…..
Vajon annak kell beilleszkednie egy országba, aki odaköltözik, vagy a befogadó társadalomnak is alkalmazkodnia kell? A kérdés elég régóta vita tárgya, miként az is, milyen elvárásoknak kelljen megfelelni annak, akik állampolgárságért folyamodnak...
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
pkovaks 2021.02.03 11:38:51
@ezust: Öcsem, te igazi beteg vagy. Környezeted hogy tud igy elviselni ? Rendeltel mar dilidokihoz idöt ? ? ? Lehet hogy mar ö sem tud rajtad segiteni.
Érdekesen indult ez a hét több szempontból is, emiatt csak egészen minimális mértékben húzódik feljebb a szemöldököm, amikor rájövök, hogy az RTL hivatalosan is elengedte a műsor kezét, és mostantól Péter és Ancsa kétszemélyes stábként működtetik a boltot: Ancsának már a haját sem lőtték be, és…..
pkovaks 2021.01.19 12:18:26
@Gia: Fru szulök mikor megtudjak hogy jön a gyöker latogatni inkabb elutaznak minthogy talalkozzanak vele vagy egy nagy medvecsapdat allitanak fel a bejarathoz, de egy katapult kilövö a vilagurbe sem kizart........A csavo eletveszelyes ugy ahogy van.
Az alkoholizmus elleni fellépés hívta életre ezt az árnyékvilágot, amit egyszerre gyűlöltek és pártoltak az emberek...
Köszöntök mindenkit kedves hölgyeim és uraim, én Rozé Ármándó vagyok és ma én fogom végigpojácáskodni a BeleHogyvoltot, ma kiválasztás hölgyeim és uraim, írjátok meg kommentben, hogy szerintetek ki lesz a kiválasztott!!!! Vigyázzunk Dani előtt Moh nevével de vágjunk is bele mert elképesztő…..
Világrekordik hete! Beszartok. Én legalábbis magam alá barnáztam azonnal a gyönyörtől, ahogy az ötletek elkezdték mindent elsöprő cunamiként elönteni az agyam minden egyes rejtett zugát. Az első és egyben egyik legnyilvánvalóbbat a műsor első percében máris az arcunkba tolják, Merci lepattanásainak…..
PP a mai porondmester, akin ismét van valami rózsaszín és ez már biztosan nem véletlen. Nekem nincs ezzel bajom, kaptam én is karácsonyra a csodálatos szerelmemtől egy olyan pulcsit, mint ami korábban rajtavolt… Nade kit érdekel az én magánéletem és karácsonyom, amikor ma a driccmadár és kitalálója…..
Ez a hogyvolt picit rendhagyó lesz. Telelövöm képekkel, mert a mai napot egyéb kötelezettségek teljesítésével kell töltenem. Ugyanakkor nincs ok szomorkodni, mert a tegnapi borzalomból egyébként sem lehetne sokkal többet kihozni. Azzal kezdünk, hogy Bálint edzi Dzsinát hogyan kell felkészülni egy…..
A kihívás utáni pillanatokkal indítunk, parázs vita pattan ki, hogy Rencsó szekrénypüfölése mennyiben tér el Merci ajtó csépelésétől, Fru magabiztosan hátradőlve ecseteli Bálintnak, hogy de hát kéremszépen, a kettő márpedig teljesen más, hiszen Reni ÚGY jött be, ezzel szemben Merci meg egy 19 éves…..
Post nubila phoebus – ez jutott eszembe, mikor reggel kinéztem az ablakon és megláttam milyen takony idő van már megint. Egyszer biztos lesz phoebus, csak lenne már az az egyszer, mert nem emlékszem mikor találkoztunk utoljára. Aztán elkezdődött az összefoglaló, mert karácsony -1. napon, vagy…..
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
Hellószia mindenkinek, ismét itt vagyok és velem együtt érkezik a tattika nélküli kiválasztás, az 5x3órás fárasztó munkahét utáni megérdemelt bulika, valamint az előzetes alapján a bakcigány megmutatja egy szekrényajtónak, hogy ki az alfa. Csapjunk is bele, PP vár minket hawaii ingben és már ígéri…..
Egyre erősebb az érzésem, hogy Péterünk stylistja olvassa a blogot és úgy válogatja össze a műsorvezető aktuális szettjét, hogy muszáj legyen megemlékeznünk róla. Ezúttal egy a pszichedelikus világ ihlette ingben pompázik és valljuk be, a műsor gyakran felveszi a versenyt egy komolyabb trippel.…..
A hivatalos adatok szerint több mint 600 ezer külföldi állampolgár él Dániában, ám nem mindenki tud maradni is, aki szeretne. Sokan arról panaszodnak, hogy az elmúlt években egyre erősebb a bizonytalanság és egyre nehezebb elhelyezkedni az országban. Ezért aztán elmennek, noha szívük szerint…..
pkovaks 2020.12.13 14:02:33
@birkamenet: "és nem verik az anyákat a rendőrök a sínek közt. Ellentétben orbán rendszerével."

Nos, teged sem az eszedert szeretnek...