Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LagerthaL

9 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyi minden történt velem az elmúlt hónapokban, hogy időm, erőm se volt írni. Bizony, végre kisütött a nap! Az ország kivirágzott, megnyíltak a szívek és remélhetőleg újra össze is fonódtak a leghosszabb éjszakán (Midsommar). Kíváncsi lettem volna minderre, de ezeket a…..
Már a negyedik hónapomat tapostam választott, új hazámban, amikor meglátogatott az unokahúgom. Voltunk kis faluban, nagy városban, gyönyörű sziklás tengerparton. Azt hiszem, mondhatjuk, hogy sokat látott az országból. Bár alapvetően jól szórakoztunk, az utolsó esténken, egy…..
LagerthaL 2015.05.17 16:14:29
@kisQtya: :-) abszolút igazad van. Számomra is az a legviccesebb amikor Svédországban vagyok nemzetközi csapatban és pl elköszönünk. A svédek meglepődnek, ha puszit akarok adni, közben én meg attól jövök zavarba, amikor az olaszok, spanyolok jól megölelgetnek :-)
Többen kértétek, hogy írjak a munkámról. Ám, legyen! A non-profit szférában dolgozom, ami talán kevésbé összehasonlítható egy multinacionális céggel, de azt gondolom, hogy a híres svéd munkamorálról még így is tudok nyilatkozni. Reggel tízre voltam hivatalos az…..
Február 14., szombat, 17:33 Alvesta, Kronoberg megye, vasútállomás Tartozékok: 2 óriási bőrönd Idegállapot: elfogadható   A levegő csípős volt, körülöttem masszív embertömeg hömpölygött. Egy kis falu kis állomását nem épp modern felüljáróval, négy vágánnyal…..
A sors fura fintora, hogy pont Valentin-napon váltunk el egymástól a barátommal, akivel ezek után csak két hetente fogjuk látni egymást. Annyit agyaltam azon, hogy szombaton vagy vasárnap utazzak-e tovább...végül gondoltam adok magamnak egy "akklimatizációs" napot az új…..
Fejvadászként korábban sok multinacionális céggel volt már dolgom, de ilyet odahaza nem volt szerencsém tapasztalni...Még a korai kelést és a pár órás alvást is egyből feledtette Velem ez a hihetetlen és kissé vicces nevű városka: Finspång. Mintha a kocsiból kiszállva a…..
Stockholm külvárosában egy lakáshotel szobájában ülök. Egyedül. Kint szakad a hó, zakatol a gép, de láthatóan ez senkit nem zavar...Ez még csak az út kezdete. Az első kultúrsokkon túl van időm gondolkozni azon, hogy mit is keresek itt. A történet valahol ott kezdődött, hogy…..
LagerthaL 2015.02.15 11:26:58
@suzeee: Köszi :-)
LagerthaL 2015.02.15 11:27:51
@geegee: jövő héttől megyek heti 3 alkalommal egy önkénteshez svédet tanulni
LagerthaL 2015.02.16 17:15:09
@geegee: igen 1 évre szól az önkéntes munkám, aztán majd meglátjuk :-)
Szakadó hóesésben húztuk a bőröndjeinket Stockholm utcáin február második napján, hétfő este...A barátom túl volt az első svéd, kicsit sem unalmas munkanapján, én pedig az újabb pakoláson. Tudtam, hogy vége a városnéző időszaknak, és elkezdhetem én is a "távmunkát", de…..
LagerthaL 2015.02.15 11:32:21
@na4: Ki mondta hogy nem tetszik?
LagerthaL 2015.02.15 11:33:57
@α Ursae Minoris: Köszi szépen, nagyon jó a blogod, bele fogok mélyedni. Sajnos csak 1,5 hétig voltam ott, most már leköltöztem délre, itt fogok önkénteskedni.
LagerthaL 2015.02.16 17:12:21
@α Ursae Minoris: egy megváltozott munkaképességűekkel (főleg ADHD, mozgássérültek, vakok, értelmi fogyatékosok) foglalkozó alapítványnál fogok dolgozni.
Meglepően gyorsan kiértünk a reptérre január 30-án, egy esős, szürke napon. Utána jutott eszembe, még annyi időm se maradt, hogy körbenézzek az imádott kis lakásomban egy időre utoljára. Őszintén, egy kicsit már menni akartam...elég volt a búcsúból és a sírásból.…..
LagerthaL 2015.02.15 11:29:27
@α Ursae Minoris: Köszi a pontosítást