Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hókirályfi

6 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Veszélyes játék. 2020.06.27 15:20:10
Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel.  Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés…..
Hókirályfi 2020.06.28 11:50:17
@vesszen a liberalizmus!: "Csak kritizálni kell Magyarországot" Én úgy vettem észre, hogy nem Magyarországot kritizálta a blogíró, hanem az éppen hatályban lévő képzési gyakorlat egyes részeit tűzte tollhegyre. A "virágzik a kikerics, megírom" stílusú blogok rajongói meg inkább a habonymédia tájékán nézelődjenek...:)))
Hókirályfi 2020.06.28 11:56:04
@Pipas: "Miért kellene tisztában lenned az X gép kezelésével ?" Azért, mert a traktoros nem úrvezető, akinek csak be kell ülnie az autóba, amit a segge alá raknak és nyomni a gázt. Többnyire mezőgazdasági munkát végez, ő állítja be az ekét, a vetőgépet amit húz, ha kint a területen meghibásodik, akkor nem a sárga angyalt várja, hanem megjavítja...
Hókirályfi 2020.06.28 11:59:07
@diggerdriver: Ahogy a nyelvvizsga követelmény eltörölték, ezt is simán megtehetnék....:)))
Közeledik a Húsvét, egyre többen hagyják el a húst a napi ételeik közül. Természetesen nem csak a Húsvét miatt lehet beiktatni egy-egy húsmentes fogást, hanem akkor is ha valami mást, valami újat szeretnénk kipróbálni, megkóstolni. Nekik ajánljuk ezt a Kárpátalján népszerű levest, ami - amellett,…..
Kerülném, hogy elemezzem ez miért nem egy szokványos influenza járvány. Nem hasonlítok össze mortalitási rátákat, nem fogom elemezni a betegség terjedésének dinamikáját. Volt erről számtalan cikk mindenféle következtetéssel. Ugyanígy, szót sem pazarolok arra, hogy eddig melyik politikai oldal mit…..
Hókirályfi 2020.03.14 10:51:55
@Sir Galahad: Igen, meg a fizetésükön kívül bónuszként azt is megjapták a pedagógusok, hogy kevesebben fognak megbetegedni, esetleg meghalni.
De persze itt biztosan csak a zsé volt a lényeg.. : DDD
Hókirályfi 2020.03.14 13:19:43
@MAXVAL bircaman közíró: Tévedés, hogy a gyerekeket "támadja kevésbé" a vírus. Ugyanúgy megfertőződnek és fertőznek mint a felnőttek, csak éppen könnyebben átvészelik kevesebb szövődménnyel...Az iskolák a vírus komoly terjesztői lehetnének, ho Ovi nem engedett volna a "hisztinek".
Hókirályfi 2020.03.14 13:27:36
@Wildhunt: A koronavírus halálozási aránya 3,4 %, az influenzáé 1 % alatti... Valószínüleg az a megtévesztő számodra, hogy influenzával nagyságrendekkel többen fertőződnek meg.
Számháború a médiában érzékelhető túlsúlyról című bejegyzésemet 836-an olvasták. (A napi átlag kétezer fölött van, ami egy szakmai rovat esetében elfogadható.) Akkor is megírtam volna persze, ha csupán nyolcan kattintanak rá, ráadásul érdekes vita zajlik két hozzászóló között. Az egyik szakember,…..
Hókirályfi 2020.01.13 22:07:43
@civisvarosi2: Én is megtippelem az inged színét :)
A kormányfő január 9-i sajtótájékoztatóján szólt arról, hogy addig nem lehet más felújítás az egészségügyben, amíg a kórházi várótermek kifestése be nem fejeződik. Kincses Gyula, az Orvosi Kamara elnöke (akinek a legutóbbi kamarai választáson aratott győzelméről korábban beszámoltunk), aggodalmának…..
A zöld tea és más csodaszerek ezen nem segíthetnek. Viszont van egy egyszerű megoldás.....
Mia Khalifa a maga területén igazi sztár volt, igaz, meglehetősen rövid ideig tevékenykedett az iparban. Most kitálalt arról, hogy a cégek miként „vadásznak a tapasztalatlan fiatal nőkre”...
Hókirályfi 2019.08.16 12:32:36
@stim: Elmehetne valóban dolgozni is de akkor mire vernéd a lompost két erkölcsi felháborodás közt? ...:DDD
A „zseniális” jelzőt sajnos nem én aggattam Semjén Zsoltra, ő maga már októberben szerényen így jellemezte magát egy törvényjavaslata kapcsán. És most a miniszterelnök-helyettes újfent zseniálisat alkotott. Sikerült ismét egy olyan törvénymódosítást beterjesztenie, amilyet még a világ nem…..
Hókirályfi 2018.11.20 21:33:13
@Éhesló: Teljesen igazad van, ha már Oviék megkapták a néptől a felhatalmazást, akkor miért ne hozhatnának törvényt BÁRMIRŐL ? Én támogatom is, hogy ez a himi humi ellenzék ne tüntetgethessen akárhol, akármikor, mert azzal úgysem érnek el semmit. Fojtsa csak le a kormány az összes szelepet, és dőljön hátra elégedetten a nagy csendben. Ha összegyűlik elég gőz, akkor ez az ominózus törvény fogja legkevésbé érdekelni az érintetteket.
Hókirályfi 2018.11.20 22:22:15
@Éhesló: Dehogy is álmodozom..én drukkolok Ovinak és bandájának, hogy minél több klassz törvényt hozzanak...:)
Fegyvertelen Figyeljetek csak! 2018.11.08 22:15:29
"(...) ami pedig az ellenzéki téeszeket illeti, az ott dolgozók politikai nézeteit titkosszolgálati eszközökkel kutatni teljességgel fölösleges, hiszen ők a véleményüket amúgy is folyamatosan közzéteszik. Vagyis a téeszeket legjobb esetben is csak figyelni, azaz nézni, hallgatni, olvasni célszerű,…..
Hókirályfi 2018.11.10 10:04:54
@nemecsekerno_007: Egyébként ez valóban jó kifejezés a nemzethy konzultációra: SPAM azaz kéretlen reklámlevél erőszakosan a postaládámba, az életembe, a figyelmembe tuszkolva. Annyi csak a különbség, hogy ezt az én pénzemen teszik...
„Mindent itthagyok, mit Miskolc adhatott,Igen holnap, holnap indulok"Edda Művek - Elhagyom a várost   Reggel óta a gondolkozom azon (itt volt az ideje elgondolkozni), hogy hogyan lehetne az egész migránsprobléma és egyben anomália méregfogát egy határozott mozdulattal kirántani és úrrá lenni (a…..
Hókirályfi 2018.10.30 11:45:35
   Az elefántnak viszonylag jó a píárja, a görénynek meg rossz. Bizonyára oka van ennek, de ez a poszt nem erről fog szólni. Ez a poszt az Orbán rendszert leírni akaró nárcisztikus társadalomtudósok módszertani bénázásairól sem fog szólni. Arról fog szólni egy picit, hogy ha egy kontrollálatlan…..
Hókirályfi 2018.10.29 09:57:07
A szlovák pareny szóból ered a neve, ami gőzöltet jelent, utalva a készítés közbeni hevítés folyamatára. Az egyik legfinomabb katonázni való sajt, nemhiába fogy ennyire a boltokban. Készül juh, kecske és tehéntejből is. Mi a legfinomabbat kerestük, 11 országosan kapható parenyicát vakteszteltünk...
Kormánypártiként nyilvántartott szerkesztőségeket szánt be a kormány, egykori kormánytagok exkuzálják magukat, mert nem akarnak azonosulni sokkal kormánypártibb kultúrharcosok kijelentéseivel. Ha van valami haszna a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az az, hogy az ifjú generációknak nem a…..
Hókirályfi 2018.09.25 18:02:56
@Ballib vagyok mert rettegek:
www.youtube.com/watch?v=5o9jx7koibA
"...mi van akkor ha egy átlagos Fidesz szavazónak nincsen meg a nyolc osztálya? Nekem sincs meg, mégis fényévekkel vagyok okosabb mint a hat diplomát végzett lippsik.."
Bizonyos műveltség és iskolázottság kell ahhoz is, hogy az ember fia szerény legyen, érezze a korlátait. A tisztánlátásodat és magabiztosságodat ezek szerint nem fenyegeti ilyesmi.. :DDD
Amikor elkezdtük kiépíteni a mezőgazdasági vállalkozásainkat, örültem, hogy közös bizniszbe fogtunk. Nagy terveink voltak, főleg, hogy volt egy használhatónak tűnő rokon, akiről azt hittük, majd a szakmai tudást adja. Pályáztam fiatal gazdaként is, iskolát végeztünk, komoly erőfeszítéseket tettünk…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
Hókirályfi 2018.07.20 16:19:33
@Tejinashi: Nem szánt, hanem ekekapázik. Ez egy növényápolási-gyomirtási müvelet
Hókirályfi 2018.07.20 16:22:16
@HgGina: Igen, azok a libák kacsák...
Az életkor csak egy szám, és ezt ki más is bizonyíthatná jobban, mint mondjuk George és Amal Clooney, Sam és Aaron Taylor-Johnson vagy éppen Harrison Ford és Calista Flockhart. Ők a bizonyítékok arra, hogy a korkülönbség nem akadálya a szerelemnek. Következzenek sztárpárok jó…..
Hókirályfi 2018.05.16 17:13:46
@Gere Mari: Jah...és gondolom valaki szemét mocsok még revolvert is szorított a halántékodhoz, ezért hát kénytelen voltál forgó gyomorral végignézni őket...:DDD
  Tévednek, akik azt hiszik, hogy a Fidesz mostani kétharmada ugyanolyan kétharmad, mint ami négy éve volt. Ez a kétharmad olyan, mint a rossz koleszterin. Nem véd, hanem támad. Négy éve még nem sok értelme volt azt bizonygatni, hogy kevesebb, mint a fele szavazott Orbánra, mert a maradék jó része…..
Hókirályfi 2018.04.15 10:36:09
@Alick: Szerintem nem vicces, és nem igazolja a fideszes előrejelzéseket. Ovinak és bandájának egy kukagyújtogatós, kirakatbetörős zavargás, amit jósolgattak úgy hiányzik mint egy falat kenyér. De ebben csalódtak, mert békésen zajlott a megmozdulás. És békésen is fog, ha lesz folytatása.
Hókirályfi 2018.04.15 10:52:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Helyes amíg mindenki megőrzi ezt a békés alapállást, addig nem lesz gond..:)
Mi mindenre is jó egy blog? Eredendően afféle magányos köldöknézegető írogatásnak szántam, aztán a múlt év végén egy kisebb embercsoport, a GT-80 múltját bolygattam fel benne Kerényi Miklós Gábor vállfái ürügyén, s most ....(talán olyan ember vagyok, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe, de…..
Hókirályfi 2018.04.14 20:40:26
@Jakab.gipsz: Köszönöm.. :)
Hókirályfi 2018.04.14 20:58:30
@blah blah: Soros alapítványai nélkúl talán most Thürmer Gyula és Thürmer Gyula között választhattunk volna. Ami pedig Ahmedet illeti én sem szeretném ha a társadalom vállára erején felüli terheket rakna a szolidaritás. Azonban a menekültek befogadása, a rászorulók segítése egy demokratikus országban alapkövetelmény. Tegye ezt úgy, hogy polgárai biztonságát ne veszélyeztesse közben. Kontrolált és ellenőrzött befogadás, ahogyan végül is Oviék is megtették 1300 menekült esetében. A közben végzett gyűlölet- és félelemkeltés azonban már csakis a társadalom aljas manipulációját szolgálta.
Hókirályfi 2018.04.15 10:47:52
@Jakab.gipsz: Ezek szerint? Látsz erre bármiféle utalást, hogy fizetési lista alapján történt volna a Figyelő listájának összeállítása? Tényleg azt gondolod, hogy az alapítványok dolgozóinak névsora fogja megmagyarázni az alapítványok és létrehozójuk ars poetica-ját?
Te ezzel a hozzászólásoddal biztosan ehhez a poszthoz szerettél volna hozzá szólni, vagy csak írogatsz a kulcsszavak alapján?
Nincs ezen mit szépíteni: a fél ország azt mondja, hogy Orbán kell. Majdnem 50 százalék listán a Fidesznek, ez magáért beszél. Mi gondolhatjuk azt, hogy ez tragédia. Hogy 2018 április 8. a legszomorúbb nap a rendszerváltás óta. Ettől még a tény tény marad: a fél országnak ez kell. Kádár nyomdokain…..
Hókirályfi 2018.04.09 12:30:24
A választások tisztasága mindannyiunknak jár, de nem mindenkinek adatik meg. Polgártársaink az ország számos településén kiszolgáltatottak az uzsorásnak, a közmunkát adó önkormányzatnak, vagy éppen azon múlik, tudnak-e gyermeküknek enni adni, hogy elfogadnak-e minden pénzszerzési lehetőséget. Nincs…..
Hókirályfi 2018.04.08 07:42:39
@Quadanium: Ez afféle önbecsapás. Ha mi győzünk, akkor az hótiszta és azért történk mert mi vagyunk a jobbak, ha a gyűlölt, gonosz ellenfél győz, akkor az csak azért történhetett, mert csalt... Van ere a jelenségre valami speciális piszológiai szakkifejezés is.. :)
Nincs összefogás! Mi próbáltunk összefogni, de ezekkel nem lehet! Nem a mi hibánk! Mi kizárólag a Momentummal vagyunk hajlandóak összefogni! – így összegezhető Szél Bernadett és az LMP eddigi kommunikációja. Orbán Viktor pedig köszöni a kétharmados többséget...
Hókirályfi 2018.04.04 17:42:32
@Hókirályfi: Mert ez a dafke stílus eléggé visszatetsző és lehet hogy több listás szavazatot visz, mint amennyi töredékszavazatot hoz. Többek között az enyémet is....
Hókirályfi 2018.04.04 17:45:15
@ben2: Mert ez a dafke stílus eléggé visszatetsző, és előfordulhat hogy több listás szavazatot visz, mint ahány töredékszavazatot hoz. Többek között az enyémet is...
Hókirályfi 2018.04.04 22:07:06
@Tom-Tom90: Igen, valóban a visszalépések esetén bekövetkező átszavazási hajkandóságot is figyelembe kell venni, és figyelembe is veszik azok, akiknek ez a szakmája.
Egyébként egy ilyen efyüttműködés szerintem olyanokat is szavazásra serkentene, akik amúgy otthon maradnának.
A nagy összefogósdit kiabálók, a koordinálás fetisiszták és a taktikai szavazásban hívők kényszeresen mindig arról beszélnek, hogy Orbán leváltása érdekében még az ördöggel is össze kell állni legalább egy szavazásra.   Nyilván a választási törvény belekényszeríti…..
Hókirályfi 2018.04.04 16:07:13
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igazad van, hiszen a kormányváltás egyben ellenzékváltást is fog eredményezni :)
Hókirályfi 2018.04.04 16:09:22
@Magyarország Europa jovője: "egy even belul mi is iszlam orszag leszunk, es az alkotmany helyett bevezetik a sariat"

Nahh ezért nem szabad kemény drogokhoz nyúlni... :)