Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erda Mirlacher

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júliusi számunkban főként a Kvangdzsuban (Gwangju) megrendezett 2019-es úszó világbajnoksággal foglalkozunk. Külön figyelmet fordítunk az abszolút kezdő dél-koreai női vízilabda-válogatottnak és az éremesélyes műugróknak is. Továbbá röviden ismertetjük a Japán és Dél-Korea közötti legújabb…..
Erda Mirlacher 2019.08.02 09:19:09
Madnezz, Konkrétan a fenékcsapkodásról még nincs a blogban cikk, szerintem ilyen formában nem is lesz :-) De! A "Társadalom" címszó alatt sok koreai kulturális és szociális sajátosságról olvashatsz, többek közt ebben a cikkben is:
koreainhungary.blog.hu/2018/06/22/mit_kell_tudnod_ha_koreai_csaladhoz_keszulsz_latogatoba
Másrészt, Koreában is van nagyon sok olyan szórakozóhely, különösen a nagyvárosokban, ahol viszonylag könnyen lehet hölgyekkel ismeretségbe keveredni, khmm..., de ezekről szerintem szintén nem ez a blog fog részletekbe bocsátkozni...:-)
Szerintem, ha egy másik országba (pláne távoliba) készülünk, akkor tájékozódjunk és alkalmazkodjunk az ottani szokásokhoz és kultúrához és majdnem ilyen egyszerű a dolog :-)
A koreai zongorista, akinek kisebb keze van Rahmanyinovénál és az orosz hegedűművész, aki csak egy kis Mozartot szeretne végre játszani.Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo klasszikus zenét játszó muzsikusok, akik viharos gyorsasággal váltak világhírűvé a humort, a klasszikus zenét és a tömegkultúra…..
Korea híres az okostelefonhasználatáról – ez sokaknak rossz hír, de azoknak, akik szintén hozzánőttek a telefonjaikhoz, akár „életmentő” is lehet ha Koreába készül.  A google play számtalan applikációt tartalmaz, de valljuk, be nem igazán bogarásszuk át őket. Az igazi koreai appok pedig értékesnek…..
Szívhez szóló történet a hagyományos konfuciánus családmodellről a háború utáni ’50-es, ’60-as évek vidéki Koreájában. Sam-gwan (Ha Jung-woo), az egyszerű szegénylegény fejébe veszi, hogy elveszi feleségül a falu legszebb leányát, Ok-rant (Ha Ji-won). A fiatal férfi a rövid, de annál rámenősebb…..
Nem voltak ismeretlenek számomra. Hallgattam már korábban is dalokat tőlük, de ahogy a nézőtéren és a színpadon kihunytak a fények, és megszólaltak ez első élő dallamok, olyan volt mintha egy teljesen más zenei formációt hallanék. Beszippantottak, elnyeltek és nem is engedtek el egészen a koncert…..
Erda Mirlacher 2015.04.20 11:16:05
17,6 millió koreai néző! Ennyien voltak kíváncsiak tavaly a 2014 nyarán bemutatott Az admirális (Roaring Currents) című, tengeri csatás, történelmi filmre, ami ezzel minden idők legsikeresebb koreai filmjévé vált a hazai piacon. Az év harmadik legsikeresebb koreai filmje pedig a The Pirates (2014)…..
Az elsősorban Kelet-Ázsiában fellelhető jáde megmunkálása és díszítőelemként való felhasználása Ázsia-szerte közkedvelt volt. Azonban nemcsak esztétikai szépsége révén vált népszerűvé. Koreában, Kínában és Japánban is úgy hitték, hogy jáde követ birtokolni segít elkerülni a szerencsétlenségeket és…..
Erda Mirlacher 2015.03.10 15:58:23